Şimdi Ara

Benim gibi psikolojik rahatsızlığı olan var mı? nasıl kurtuldunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kompulsif (zorlantı) davranış veya ritüel

Tekrar tekrar yapılan, kalıplaşmış, ne hoşlanılan-zevk alınan ne de doğal olarak sonuçta olması gereken işe yarayacak tutum ve davranışlardır. Bunların işlevi, Hastanın belki aksi hali gerçekleşeceğinden endişe duyduğu, bazı 'objektif bir şekilde' kuşku duyduğu olayları engellemek, sıklıkla ilgili şeye zarar veren veya hastanın neden olduğu durumlardır.

Genellikle, hastanın da kabul gördüğü bu tekrarlanmaya devam eden bastırılması güç davranışlar, amaçsız ve etkisiz karşı koymalarıdır. Anksiyete (endişe) neredeyse değişmeksizin mevcut durumdadır. Eğer kompulsif (zorlayıcı) davranış veya ritüeller direnmeye devam ederse anksiyete daha kötüye gider.

Örnek:

Mesela mutlaka kazanmam gereken bir sınavım var, buraya yazıp tavsiye almak istiyorum, içimden bir ses diyor ki eğer buraya yazarsan bu sınavı kazanamazsın, başka bir şey yapacaım yine bunu yaparsan kazanamazsın diyor, direnince daha kötüye gidebiliyor.

Çözümü bilen var mı? Böyle bir hastalığı atlatan varsa nasıl atlattı?

• seninki paranoya
  • psikiyatriye git

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trapperist kullanıcısına yanıt
    Bu tanım daha çok uyuyor ama önemli olan nasıl kurtulacağımdır.
  • Paranoya falan değil doktora git okb ilacı yazsın geçer zamanla, daha sonra 1-2 yıl (belki daha uzun) ilacı bırakınca da geçmiş olur

İlaç etkisi en azn 1 ayda başlar ama mutlaka git psikiyatriste

• Yazmayı unutmuşum bir tanıdığımda vardı o böyle halletti

• Tıpta OKB, psikiatrlar arasında "Rahat batması" hastalığı(diğer bir adı "derdini seveyim hastalığı"), iki antideprasan verip yollarlar.

Hastalığın en iyi tedavisi işsizlikten kurtulmak, dalga geçiyor diyebilirsiniz ama OKB denen olay tamamen beynin IDLE kalmasıyla alakalı, azıcık kafanızı meşgul edin bir kaç yıla geçer gider.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 10 yıldır uğraşıyorum..paranoya değil okb nin kendisidir bu..korkularınız var ve bu korkularınıza karşı kompulsiyon geliştiriyorsunuz..hayatım en güzel yıllarım yatarak geçti 23 yaşında üni ye başladım son 2 senedir ruhsal yapılanma içindeyim..şuan yaşım 25..neler olup bittiğini son bir senedir anlamış durumdayım..

okb, kendisinden daha temel olan ruhsal sorunlar ile kişinin genetik yatkınlığının bileşkesi olan bir rahatsızlıktır..yani okb sadece görüntüdür temel ruhsal sorunu ortadan kaldırdığınızda çok hızlı bir şekilde yok oluyor..temel ruhsal problemi anlamak sizin işiniz..geçmişinize dönüp bakmanız gerekiyor herşey olması gerektiği gibi mi yaşanmış yoksa anormal birşeyler mi var..hayat koşullarından bağımsız bakmanız gerek.. birde şuanı değerlendirmeniz gerekiyor..günlük yaşarken sosyal ilişkilerinizde birşey yaparken bakış açınız hissettikleriniz mükemmelliyetçi durumunuz insanlara karşı tutumunuz tahammülünüz, rahatsız olduğunuz durumlar olaylar,güne başlarken ki bakış açınız ne düşündüğünüz ve bunların sağlıklı ruh haline sahip olan insanlarla karşılaştırılması önemli..bunlar sizin maneviyatınızı ele verip okb ye sebep olan manevi durumu ele verecek..kendini sevmek özdeğer özgüven kendine bakış gibi manevi konuları araştırıp gerekirse bu konular hakkında bir uzman psikologdan yardım alıp kendi maneviyatınızla karşılaştırınız..okb ye neden olan ruhsal durum tedavi edilmediğinde ilerler..okb sürekli ilerleyen zamanla obsesyonları değişen bir hastalıktır..yani ilerde daha farklı obsesifler hissedersiniz ve bunların yoğunluğu giderek artabilir, günlük hayatınızın akışını durdurma noktasına getirebilir..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.