Şimdi Ara

Beyler askerlik için seferberlik çıktı (savaş mı çıkıyor? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
334
Cevap
2
Favori
48.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    O tatbikat geçenlerde yapıldı bitti.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Malik the Mafia

Hocam bedelli de yapsanız 6-12-15-18 hatta 30 ay bile yapsanız terhis almadan önce size seferberlik görev kağıdı verilmediyse bir yere gitmezsiniz. Yada 45 yaşınızı doldurduysanız yine gitmezsiniz. Bu iki durumdan ikisi de mevcutsa yani bedelli yaptınız ama terhisten önce seferberlik görev kağıdı size verildi ve 45 yaş altındasınız o zamanda işin piyango kısmı çıkıyor ortaya. Çevremden o kadar insan var sadece birine çıktı bu mevzu o da 12 ay Diyarbakır/Sur'da askerlik yapmış bir adam.

Özetle e-Devlet üzerinden kontrol edin çağırırlarsa da en yakın askerlik şubesine başvurun.

Alıntıları Göster
    Ben 2004 de 84/3 olarak 15 ay yaptım hocam bittikten sonra gelmişti bana kendiliğinden düştü sonra mesele o değil burda yazıyorlar ya vatan hayini diye para ile askerlik yapanlar ne oluyor o zaman onlara göndersinler zamanında gönüllü olarak da yazdırdım ismini ama bu son olanlardan sonra hiçbirşey yapmam kendi ülkemde suriyelilerden sıkıntılı yaşıyorum sana bana değer veren yok anlatmak istediğim bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: radko

Bizede seferberlik görev kağıdı imzalattılar bu durumda bedelli yapanlarda ilerleyen yıllarda çağrılabilcek,sonuçta önce ki bedellilerden bu bedellinin farkı 21 eğitimdi ve bu eğitimin amacı seferberlik görev emri almaları için getirildiğini açıklamıştı hulusi.
    O kadar detayını bilmiyorum hocam

• -RAUL kullanıcısına yanıt
    Kafanız zor alıyor olabilir ama kanun kardeşim. 12 ay askere gideni eleştirmek nasıl bir akıl tutulmasıdır. Adam paşalar gibi devletinin uygun gördüğünü yapmış.

Korkudan devlet yerine adamı eleştirmek küçükken düşük protein almanın göstergesi.
  • Bizim ailede kimsede yok heralde sefer emri gelmemis bisiler nerden bakiyoz sorgulama var mi ciktiysa gidelim cezasi mezasi vardir boşa gecirmesinler

• radko kullanıcısına yanıt
    Akıl var mantık var yahu
    Sabah 6 gece 2
    Koğuşa hiç gitmediğim zamanları bilirim.
  • Bence ,savaş için değil de marmara depreme için olabilir, marmara için 100 binden fazla asker gerekir, kurtarma ve daha sonraki süreçler için

• İçerdeki MİLYONLARCA SURİYELİ Önden
    Bizimkiler Savaşsın Bunlar İt Gibi Doğursun,Dilensin Kumsallarda Güneşlensin.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roronoa Zoro -- 4 Ekim 2019; 11:27:10 >
  • Bizim ülkede mantık hep aynı herkes bedelli askerlik yapanlara sövüyor kimse de demiyor ki aga durduk yere nereden seferberlik, savaş çıkarıyorsunuz neler oluyor diye sorgulayan yok herkes bedelliye sallıyor. Neyin kafası bu?

• quote:

Orijinalden alıntı: StaatSanWalt

Bizim ülkede mantık hep aynı herkes bedelli askerlik yapanlara sövüyor kimse de demiyor ki aga durduk yere nereden seferberlik, savaş çıkarıyorsunuz neler oluyor diye sorgulayan yok herkes bedelliye sallıyor. Neyin kafası bu?
    Bedelli yapanlar gitmek istemiyor o yüzden olabilir mi?
  • vc1903 kullanıcısına yanıt
    Pardon o zaman yer ankara olunca fazla çalıştırılcağın aklıma gelmemişti.

• amerikan askerleriyle fıratın dogusunda catışma söz konusu.mesaj gelenler ilk gidecek gruplar.sadece bir önlem.
  • StaatSanWalt kullanıcısına yanıt
    Bedellilere söven yok

İnsanların kızdığı çifte standart

• gs09gs09 kullanıcısına yanıt
    Gitmezsen vatan haini ilan edilirsin. Zaten gitmesen de zorla alırlar merak etme :)

• Orduda asker mi kalmadı. Yoksa askerliği 6aya düşürenlere mi soralım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagleoneye -- 4 Ekim 2019; 12:50:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eagleoneye

Orduda asker mi kalmadı. Yoksa askerliği 6aya düşürenlere mi soralım.
    valla kardeşim seferberlik durumunda paralısı parasızı ayırt edilmiyor.hatta bircok paralı askerlik yapanada gitmiş mesaj.bu arada orduda evet asker kalmadı burdakiler degilmiydi askere gitmek istemiyoruz diye diye ağlıyan?şuan paralı askerlik yapan ozel eğitimliler gorev yapıyor artık sıcak bolgelerde.ancak bir catışma bir savaş sırasında seferberlik her evde erkek en kucuge once gider.eger tek erkekse ailedeki ona gider mesaj.

ilk gidecek öncü birliklerdir savaş durumunda.merak etme savaş cıkması cok cok dusuk bir ihtimal ancak yapılması gereken bişeydir bu ön hazırlık.doğru bir harekettir.bombalar tepene inerken gelecegi yok heralde mesajin değilmi?
  • Konu hakkında bilgi vermek yerine boş konuşup goygoy yapmış arkadaşlar."Değerli düşünceleriniz" için çok teşekkürler.

Dün gelen mesaja mutakıben bugün askerlik şubesine gidip işlemimi yaptım.Uzun dönem askerliğimi yaptığım aynı şehir, kıtaa, birlik ve sınıfa seferberlik görev emrim verildi.Üç adet belge imzalatıp birini size tebliğ ediyorlar.Bu belge üzerinde seferberlik durumunda nereye ne sürede gideceğiniz, yolluk-yevmiye, yanınıza almanız gerekenler gibi bilgiler yer alıyor.

"Eğitim tatbikatı olacak mı?" diye sordum.Ocak veya Şubat'ta belli olacağını ve duruma göre tarafıma bilgilendirme yapılacağını söylediler.1 ila 2 hafta süresince eğitim tatbikatı gerçekleştirildiğini söylediler.
    "Her yıl gelip imza mı vermem gerekiyor?" diye sordum.Eğer seferberlik görev emrim yeniden çıkarsa eskisiyle şubeye gelmem gerektiğini ancak her yıl seferberlik görev emrimin çıkmayabileceğini söylediler.Bu da şuan seferberlik görev emri çıkmayan arkadaşlara ileri yıllarda bu emrin gelebileceği anlamını taşıyor.
    Eğitim tatbikatının durumu belirttiğim gibi belirsiz şuan için.Bu dönem seferberlik görev emri çıkanlara denk gelebileceği gibi ilerdeki herhangi bir yılda seferberlik görev emri çıkan arkadaşlara da vurabilir.Hatta üst üste tatbikatlar gitmeniz veya size hiç denk gelmemesi de mümkün.Kime neye göre çıkıp çıkmadığı konusu ise herkesin bilgisi dışında.

• Bir kere mesajın askerlikten kaçıyormusum gibi yanitlamissin. Paspasa askerligimizi yaptık biz. Her işi de yaptık. Sırf bazı komutanların bir yerini kaldıracam diye saçma sapan işler yapamam. Temizlemedigim yer mi kalmadı. Taşımadığım çuval mi kalmadı. Hepsini yaptık. Hamallık diz boyu. Askerlik nerede burada.
    Bir de beni işimden gücümden alikoyacak. Artık 20gun mu olur 60gun mu olur bilemem ama karın tokluğuna. Ver pilavı çalış şeklinde olmaz. Milli seferberlik olmadıkça düşüncem budur.,

• quote:

Orijinalden alıntı: eagleoneye

Bir kere mesajın askerlikten kaçıyormusum gibi yanitlamissin. Paspasa askerligimizi yaptık biz. Her işi de yaptık. Sırf bazı komutanların bir yerini kaldıracam diye saçma sapan işler yapamam. Temizlemedigim yer mi kalmadı. Taşımadığım çuval mi kalmadı. Hepsini yaptık. Hamallık diz boyu. Askerlik nerede burada.
    Bir de beni işimden gücümden alikoyacak. Artık 20gun mu olur 60gun mu olur bilemem ama karın tokluğuna. Ver pilavı çalış şeklinde olmaz. Milli seferberlik olmadıkça düşüncem budur.,
    hocam sen neden endişe ediyorsunki uzun donem askerligini yapmişsin.merak etme tedirgin olma. bugun cagırsalar paşa paşa yaparsın gidersin. endişe edicekler korkaklar ve paralı yapanlar.onlar cok bocalıycak. haa bu durumlar yapılması iyi bişeydir.savaş mavaş cıkması 1000 de 1 ama önlem alınması gerek.bizde uzun donem yaptık. merak etme seferberlık cıkarda gorev ve cepheye gidersen kimsenin bi yerini kaldırmaya veya temizlik yapmaya vaktin olmuycak. hayatta kalmaya calısıcaksın.

• Bedelli askerlik yaptım 19 gün (1 gün yol izni, 1 gün de kışla "idari izin" veriyor son gün). Yetmez ama gene de iyi iş hükümet ve devlet açısından. Umarım bedelli askerlik sistemi yerine zorunlu askerliği tamamen kaldırırlar da herkes rahatlar. Dünya'nın açık ara en çok düşmanı olan ABD'de bile zorunlu askerlik yok, buna rağmen ordu asker sıkıntısı çekmiyorsa demek ki işliyormuş sistem. Eğer Türkiye'de zorunlu askerlik sistemi kalktıktan sonra ordu asker sıkıntısı çekerse o ülkenin kepenklerini indirin zaten, çünkü olmamıştır o. Ki öyle birşey olmaz, devletin ihtiyacı olan kontajyandan daha çok kişi başvuru yapar profesyonel askerlik için. Yani boş konuşmayın. Burada herhangi bir doktor gelip de diyor mu ki ben 20 saat boyunca aralıksız kalp ameliyatı yapıyorum, siz de bu çileyi çekmelisiniz. Ben ameleyim fabrikada, ben size desem olur mu siz de eşşek gibi amelelik yapmalısınız. Gelip de bize aylarda teröristler yaptığınız çatışmaları, çektiğiniz çileleri anlatıp da vicdan masturbasyonu yapmayın. Profesyonel ordu kurulsun, askerler profesyonel olup maaşlı olsun, kim ne çile çekiyorsa başkasını da o çileye sürüklemeye kalkmasın bedavaya. Hadi sağlıcakla.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.