Şimdi Ara

bijonlari söktüm ama jant çıkmıyoyor yolda kaldim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
30.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bijonlari söktüm sagına vur soluna vur lasik çımıyor kampanaya yapişmiş ne yapmaliyim ..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bijonları Söktün Ancak Lastik Çıkmıyor: Sıkışan Jant Nasıl Çıkarılır

Bijonları söktüğüne rağmen lastiğin çıkmıyor olması can sıkıcı bir durum olabilir, özellikle de yolda kaldığında. İşte sıkışan bir jantı çıkarmak için yapabileceğin bazı adımlar:

• Lastik Çubuklarını Kullan: Lastik çubuklarını lastiğin kenarına yerleştir ve lastik ile jant arasına sabitle. Ardından, çubukları birleştiren sapı kullanarak lastiği janttan ayırmaya çalış.
    • Sıkışan Bijonları Gevşet: Lastik hala çıkmıyorsa, sıkışan bijonları gevşetmeyi dene. Bunun için bir bijon anahtarı kullanarak bijonları az miktarda gevşet, ardından tekrar sık. Bu işlem, lastiğin jantın üzerindeki tutuşunu gevşetmeye yardımcı olabilir.
    • Lastiğin Kenarına Vur: Lastik ve jant arasındaki kenara dikkatlice bir çekiç veya balyozla vur. Hafif vuruşlar, lastiğin janttan ayrılmasına yardımcı olabilir. Vururken lastiğin zarar görmemesine dikkat et.
    • Lastik İndiricisi Kullan: Lastik indiricileri, lastiğin janttan ayrılmasını kolaylaştırmak için özel olarak tasarlanmış cihazlardır. Bir lastik indiricin yoksa, yerel bir tamirciye giderek profesyonel yardım alabilirsin.
    • Lastiğin Havasını İndir: Lastiğin havasını kısmen indirmek, jant üzerindeki baskıyı azaltabilir ve lastiğin çıkmasını kolaylaştırabilir. Ancak, lastiği tamamen söndürme, çünkü bu daha fazla soruna yol açabilir.

Bu adımları uyguladıktan sonra lastiğin hala çıkmıyorsa, bir profesyonelden yardım alman gerekebilir. Sıkışan bijonları açamayabilir veya özel ekipman gerekebilir. Güvenli olmak ve daha fazla hasarı önlemek için bir tamirciye başvurmak her zaman en iyisidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sagına soluna tekme at sonra oynatarak çıkarmaya çalış .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmut_isikan

Sagına soluna tekme at sonra oynatarak çıkarmaya çalış .

banamisin demiyor daha öncede başıma 2 farklı araçta s gelmişti ama sonunda çıkmıştı bu sefer farklı anlamadim gitti ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmut_isikan

Sagına soluna tekme at sonra oynatarak çıkarmaya çalış .
    jant ile lastik arasına pas sökücü 444 yada 3M sık biraz bekle ondan sonra sağına soluna tekme at
  • Lastiğe vurursan darbeyi emer, janta tekme atmak da yeterli gelmez. Jantın uygun gördüğünüz bir yerinden dikey ve yatay (Arkadan öne veya önden arkaya) olarak bijon anahtarı, varsa çekiçle ufak ufak vurmaya başlayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paramedik 112

Lastiğe vurursan darbeyi emer, janta tekme atmak da yeterli gelmez. Jantın uygun gördüğünüz bir yerinden dikey ve yatay (Arkadan öne veya önden arkaya) olarak bijon anahtarı, varsa çekiçle ufak ufak vurmaya başlayın.
    Daha fazla zarar vermeden lastikçi çağırın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

:) +1
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Lastiğe vurursan darbeyi emer, janta tekme atmak da yeterli gelmez. Jantın uygun gördüğünüz bir yerinden dikey ve yatay (Arkadan öne veya önden arkaya) olarak bijon anahtarı, varsa çekiçle ufak ufak vurmaya başlayın.
    Önce aracı krikodan indirin bijonsuz halde esnesin.Hatta direksoyunu olduğu yerde sağ sol yapın bir iki kez.Daha sonra lastiğe değil janttan, janta zarar vermemek için yapabiliyorsanız arka kısmından ufak ufak vurun yukarıdan sağdan soldan.

Bunların hepsini yapmadan önce wd-40 yağlayıcı sıkınki her markette yada nalburda bulunur ufak tüpü 8 tl bijon ve kampana arasına (kampanaya yada diske değil tabiki) sıkın pası kiri herşeyi temizler sonra deneyin büyük ihtimal çıkacaktır

• quote:

lastikçinin daha çok zarar vereceğine ağbi bu sıkışmış yapcak birşey yok diyip balyozla girişeceğine arabanın canına okuyacağına emin olun yada en iyisi ağbi bunu sanayide kestirmemiz lazım falanda diyebilir

3-4 sene önce 302 ile bir gezintide arka lastik patladı.15 kişi hep bir elden o lastiği çıkaramadık aynı bu şekilde sıkışmıştı.Şöför bi 10 senedir hiç sökmedim ben bu lastiği dedi Lastikçi geldi baktı olmuyor bildiğin arabaya girişti.Oda olmadı bir tane tırcı geldi özel yapım birşey çıkardı bildiğin balyoz,heryere yağ sıktık ettik bam güm derken 2 saatte çıkmayan lastik 5 dk çıktı

• quote:

Orijinalden alıntı: zugasi_berepe

quote:

lastikçinin daha çok zarar vereceğine ağbi bu sıkışmış yapcak birşey yok diyip balyozla girişeceğine arabanın canına okuyacağına emin olun yada en iyisi ağbi bunu sanayide kestirmemiz lazım falanda diyebilir

3-4 sene önce 302 ile bir gezintide arka lastik patladı.15 kişi hep bir elden o lastiği çıkaramadık aynı bu şekilde sıkışmıştı.Şöför bi 10 senedir hiç sökmedim ben bu lastiği dedi Lastikçi geldi baktı olmuyor bildiğin arabaya girişti.Oda olmadı bir tane tırcı geldi özel yapım birşey çıkardı bildiğin balyoz,heryere yağ sıktık ettik bam güm derken 2 saatte çıkmayan lastik 5 dk çıktı

Alıntıları Göster
    Şaka mı ya
    Bekleyin yardıma geliyoruz

• quote:

Sağında solunda ufak taş varmı? Bi tıkırdat, gevşer... İnsanı sinir eder,bilirim... :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

Sağında solunda ufak taş varmı? Bi tıkırdat, gevşer... İnsanı sinir eder,bilirim... :(

Alıntıları Göster
    hala olmuyorsa bijonları tak geri ama sıkma mm boşluk olsun 1 metre yürü bas frene tekrar kaldır krikoya bijonları sök daha da çıkmazsa artık bırak orada kalsın
  • quote:

Şöför bi 10 senedir hiç sökmedim ben bu lastiği dedi

Vay anam vay,
    trafikte kimler var.....
    bizde 4 sene doldumu ne yapsak diye dolanıp duruyoruz......
  • quote:

Önce aracı krikodan indirin bijonsuz halde esnesin.Hatta direksoyunu olduğu yerde sağ sol yapın bir iki kez.Daha sonra lastiğe değil janttan, janta zarar vermemek için yapabiliyorsanız arka kısmından ufak ufak vurun yukarıdan sağdan soldan.

Bunların hepsini yapmadan önce wd-40 yağlayıcı sıkınki her markette yada nalburda bulunur ufak tüpü 8 tl bijon ve kampana arasına (kampanaya yada diske değil tabiki) sıkın pası kiri herşeyi temizler sonra deneyin büyük ihtimal çıkacaktır

Direksiyonu neden sağ-sol yapıyoruz. Onu anlamadım. Bahsedilen teker %99 arka teker. Çünkü kampanaya sıkışmış gibi diyor araç sahibi.

• quote:

quote:

Direksiyonu neden sağ-sol yapıyoruz. Onu anlamadım. Bahsedilen teker %99 arka teker. Çünkü kampanaya sıkışmış gibi diyor araç sahibi.

Alıntıları Göster
    aracı krikodan indirsenizde lastik darbeyi emeceği için yine faydası olmayacaktır.

bence aracın altına girmeyi göze alın,lastiğin arka tarafından tekme atın,çekiçle falan vurun.bir nebzede olsa işe yarayacaktır.

• Benim başıma bu sıkıntı büyük ihtimal gelmeyecek çünkü her sene tüm lastikleri çıkartıp yerine kışlık lastik taktırıyoruz senede 2 defa tak çıkar oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: butterfly_effect_53

Şaka mı ya
    Bekleyin yardıma geliyoruz

aslinda guzel olur.donanim haber yol yardim!
  • quote:

Orijinalden alıntı: İbrahimKıraslan

aracı krikodan indirsenizde lastik darbeyi emeceği için yine faydası olmayacaktır.

bence aracın altına girmeyi göze alın,lastiğin arka tarafından tekme atın,çekiçle falan vurun.bir nebzede olsa işe yarayacaktır.

Artı olarak dikkat edin de vururken arabayı krikodan düşürmeyin. hayatınızı riske atmayın.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: İbrahimKıraslan

Artı olarak dikkat edin de vururken arabayı krikodan düşürmeyin. hayatınızı riske atmayın.

Alıntıları Göster
    Tekme atacaksınız..Çok sert değil..Orta şiddette ve lastiğin değişik yerlerine vurun. Güm diye geliyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Tekme atacaksınız..Çok sert değil..Orta şiddette ve lastiğin değişik yerlerine vurun. Güm diye geliyor..

Alıntıları Göster
    Krikodan indirmek doğru.

İki bijonu geri takın ama sıkmayın. Krikodan indirin, arabayı sallayın, olmadı biraz ileri-geri yapılabilir. Sesi duyunca tekrar kaldırıp bakın. Kriko üzerndeyken tekerleğe vurmayın, arabayı sallamayın.

Takmadan önce kampana yüzeyi ile tekerleğin içi yüzeyi paslı olmamalı, paslı ise tel fırçayla temizlenmeli. Problem bu detayın atlanmasından oluyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.