Şimdi Ara

BİLEREK ARACIMA ÇARPAN ŞAHIS VE ŞİKAYET SÜRECİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
3
Favori
4.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bundan 6 ay kadar önce eşim ve çocuğumla birlikte akşam 23.50 sularında evimize dönerken arkamdan apaçi ledleri ve uzunlarıyla gelen bir araçtan rahatsız oldum. Beni geçmesi için kenara çekildim. Beni geçtikten sonra ben uzunlarımı açtım. Ben uzunları açınca hemen durdu ve aracından inip benim kapıma geldi. Ben de camımı açıp uzunların açık geziyorsun rahatsız ediyorsun öndekini dedim. Kısalar göstermiyor şeklinde karşılık verdi. O zaman düzgün ampül tak aracına dedim. Benim uzunlarım ne kadar göz alabilir ki dedi. Çok göz alıyor dedim. Sen uzunlarını açıyorsan bunu da göreceksin o zaman dedim ve selektör yaptım.

Sonrasında bu şahıs aracına döndü geri vitese takıp aracıma bilerek çarptı.

Sonra aracından inip hadi polis çağır diyip sanki ben ona arkadan çarpmışım gibi görüneceğini iddia etti. Bilmediği şey aracımda araç kamerası olması.

Bu kadarla bitmedi. Ben polisi ararken tehdit hakaret ve darp girişimi de oldu. Hepsi ses kaydıyla birlikte araç kamerama kaydedildi. Telefonum bluetooth ile araca bağlı olduğu için ilk başta 112'yi arayınca konuşamadım. Ben bluetoothu kapatmaya çalışırken bu bana saldırdı. Üstüme saldırdığında araç içindeki çocuğum büyük panik yaşadı ağlamaya başladı. Eşim de araçtan inip müdahale etmeye çalıştı. Araç kamerasından habersiz olduğu için şahıs kaçmadı da.

Polisler geldi. Araç kemeramdaki görüntüyü telefona indirip gelen ekiplere gösterdim. Trafik polisi de geldi. Görüntüleri görünce bu kaza değil mala zarar verme tutanaklık bir şey yok dediler. Trafik polisleri gitti.

Polislere kamera kaydını gösterince bu şahsın tavırları değişti tabi hemen. Ben zararını karşılayayım falan filan demeye başladı. Dedim yok şikayetçiyim ben. Araçta hamile eşim ve 4.5 yaşında çocuğuma yaşattıklarından öyle kolay kurtulamazdı. Aracımın ön tamponunda hasar oluştu, çeki demiri kapağı kırıldı ama farlar ve panjurda bir şey yoktu.

Polis şikayetçi misin diye sorunca tabi ki dedik. Şikayetçi olmak için karakola gittik. Eşim de şahit olarak ifade verdi. Şüpheli de kararkola getirildi. İfadeler alındı, hastaneden rapor alınmak üzere polis aracıyla hastaneye götürüldük. Ben arka koltukta, şüpheli ise polis aracının bagaj kafesinde yolculuk yaptı. Hastanede de bana cüzzi bir miktar para teklif etti. Hayır dedim. Bu şahıs sağlık memuruymuş bir de.

Araç kameramın görüntülerini karakola verdim. İfadeler raporlar vs derken karakoldan bizim çıkışımız 02.30'u buldu. Biz çıktıktan sonra biraz daha bekletmişler şüphelileri.

Ben aracımı kendi cebimden yaptırdım. Tamir faturası ve ödeme dekontunu da karakola götürüp teslim ettim. Karakolda görüntüler izlenip ona göre rapor düzenlendi. Dosyanın hazırlanıp savcılığa gönderilmesi 2 hafta kadar sürdü. Sonrası savcılıktan yapılacak işlem için bekleyiş.

Bu bekleyiş sırasında görüntüleri yerel veya ulusal haber kanallarına göndersem mi diye çok düşündüm. Hala da göndersem daha mı iyi olurdu diye düşünüyorum.

6 ay sonunda uzlaştırmacı aradı. Mala zarar verme tehdit hakaret basit yaralama gibi suçlar önce uzlaştırmada görülüyor. Uzlaşmak istiyor musun diye sordu. Şüpheli avukat da tutmuş hemen yusuf yusuf korkusundan tabi. Benim avukata ihtiyacım olmadığı için gerek duymadım. Avukatlar 15 bin TL para istiyorlardı sırf iş takibi yapmak için.

Neyse uzlaştırmacı aracılığı ile yapılan pazarlıklar sonucunda şüpheliden maddi manevi tazminat olarak 70.000 TL para aldım ve uzlaştım. Bir daha böyle saçma şeyler yapmaz heralde. Bugün bu para ile eşime bilezik alacağım.

Aracımın tamirini autoking'de 7.200 TL'ye yaptırdım.

Toplu Edit: İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Herkese ayrı cevap verip konuyu kirletmek istemedim.

Kimisi bu bedel az demiş ama yemeden içmeden 1.5-2 aylık maaşına denk bir bedel bu.

Hakim bir arkadaşa da sordum görüntüleri gösterip ne olur dedim. Maddi tazminat olarak araç tamir parası, manevi tazminat olarak da 15-20bin arası çıkar dedi. Yine ilk suç ise hükmün açıklanmasının geriye bırakılması verilebilir dedi. 50 üstü ne alırsan kârdır dedi.

Yine polis bir arkadaşa danıştım o da devlet memuru olması suçu tekrar işlemesine engel kabul ediliyormuş yani hafifletici sebep gibi görülüyormuş. Darp girişimi ve basit yaralamadan da pek ceza almaz dedi.

O yuzden ben de kendi çıkarım için en uygun gördüğüm şekilde değerlendirmek istedim.

5 temmuz itibariyle doğum için hastaneye geldik. Hayır duanızı eksik etmeyin.

6 temmuzda yavrumuza kazasız belasız kavuştuk çok şükür. Rabbim isteyen herkese nasip etsin evlat sevgisini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 6 Temmuz 2024; 17:59:51 >

• haklısınız ve hak ettiğini bulmuş ancak bu durum yine de şanslı olduğunuz gerçeğini değiştirmiyor.

tamamen manyağın tekine denk gelip ya bıçak ya silahla ölebilirdiniz, eşiniz ve çocuğunuza daha gelmiyorum bile.

bu durum örnek teşkil etmemeli ve trafikte arabanın dışına çıkıp tartışmaya girmemenizi tavsiye ediyorum.

70.000TL az, bir cep telefonu parası.

10.000$ - 20.000$ gibi bir tutar almak gerek ki ders olsun.

Daha da kötüsü kamu da çalışıyor olması, trafikte bunu yapan “hasta bakıcı ise” yaşlılara , aciz durumda olan hastalara beler yapmıyordur.

Keşke çalıştığı Kamu birimine şikayet etseniz (sağlık bakanlığı )

Ortamlarında heee 70lira verdim geçtim yeaw diye hava atacak tipler bunlar, bunların hayatını öyle bir kaydıracaksin ki değil sağlık sektöründe çalışmak iş bile bulamayıp, barınacak evleri bile olmayacak.

Darp var,
    Tehdit var,
    Kasıtlı Mala zarar vermek,
    Huzur Bozma,
    Trafiği tehlikeye sokacak hareketlerde bulunmak,

Ek olarak herkes senin gibi soğuk kanlı da olamayabilir, kimi vardır ailesi yanında ona bu hareketleri yapanın, kolunu kırar, bacağını kırar, kafasını kırar yetmez, bu potansiyel olan insanlar da var….

Kısacası bu adamın dışarıda olması herkes için tehlikeli…
    geçmiş olsun, ancak arabada eş ve çocuklar varken asla bu şekilde davranmamak gerekiyor. Uzunlarından rahatsız olduğuma yol verip, yavaşlayıp benden uzaklaşmasına müsaade ederim. ite dalaşacağına çalıyı dolaş demişler.

ailemin yanında karşılık veremeyeceğim bir durumla karşılaşıp travma yaşamaktansa def olup gitmesini tercih ederim.

sizin olayda karşıdaki sıkıntılı bir tip değilmiş en azından fiziksel müdahaleyi abartmamış. tekrar geçmiş olsun.

Teoride hakli da olsan, pratikte kusurlu sizsiniz bunu bilin.

Yaninda eşin ve cocugun var. Dogrudan sana yapilan bir kasit yok. Yani adam gelip, seni sikistirmamiş vs. Her nekadar kusurlu da olsa burasi TR. Bu turden, farlari uzunlari mal olan adam trafikte adim basi hepsiyle dalasmaya kalksak yol bitmez. Ya hapse ya mezara gireriz. Zorla adama gitmissiniz uzunlar şu bu, diyip olayi uzatmissiniz. Bu en buyuk kusur.

Bazi gerçekler;

1- Burasi Avrupa degil, hakli da olsan hatasini gosterdigin kişiyi adam edemezsin. Onun tepki verecegini ve mevzunun uzayacagini bilmen gerekirdi.

2- Turkiye trafik raconudur ki, yaninda eşin varken hakli da olsan kimseye bulaşma, hakli olman bir sey degistirmez olay farkli yere gittiginde eşin ve ailen bundan çok daha olumsuz etkilenebilir. Ki öyle de olmuş.

3- Eşek kafali birini adam edecegim derken, daha berbat bir sonucla da karsilasabilirdin. Gelir aractan cikartir torpidodan silahini 3 el ates sikar, sizi orada 3.sayfa haberi yapar giderdi.

Hir daha ki sefere bu kadar sansli olmayacaginizi dusunuyorum. Geçmiş olsun.

• Oha diyorum . Ne insanlar var ya! Bilerek çarpmak nedir insanlarin gözü nasıl bu kadar dönüyor. Allah dan sana zarar vermemiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun, ortalık Operasyon Çocuğu dolu maalesef ve hem haksız hem çok güçlüler.

• öncelikle geçmiş olsun...kimseye bulaşmamak lazım derler yıllardır

haplısı saplısı tabancalısı...

made my day derler ya...

ahahahahahah çok güldüm

olay nerelerden nereye gelmiş... BİLEREK ARACIMA ÇARPAN ŞAHIS VE ŞİKAYET SÜRECİ 

boyunun ölçüsünü almışlardır umarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infinite -- 5 Temmuz 2024; 12:32:44 >
  • Hocam tek şansin adamin memur olmasi olmuş issiz gucsuz bisey olsa 5 kuruş alamazdin icraya verip beklerdin

• haklısınız ve hak ettiğini bulmuş ancak bu durum yine de şanslı olduğunuz gerçeğini değiştirmiyor.

tamamen manyağın tekine denk gelip ya bıçak ya silahla ölebilirdiniz, eşiniz ve çocuğunuza daha gelmiyorum bile.

bu durum örnek teşkil etmemeli ve trafikte arabanın dışına çıkıp tartışmaya girmemenizi tavsiye ediyorum.

• 70k iyi para ama bana kalsa 100k dan aşağı yakasını bırakmazdım.Davayı kazanma imkanıda yok avukkat tutarım diye tehdit etseniz avukkat masraflarınıda karşı taraf kaybendince ödeyeceği için hele birde memur öyle işsiz güçsüz değil maaşına hacizde gelirdi iyi olurdu magandaya.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geçmiş olsun, kamera iyice şart oldu.

• Geçmiş olsun, sonuca çok keyiflendim.

• Konunun başında gerildim ama sonucu okuyunca sevindim..

Hakkınızı savunmuşsunuz ve sonuç almışsınız.

Geçmiş olsun ve tebrik ederim...

• Hayat kadınları genelde insan evladı doğurur ama burada ne doğurmuş anlamadım.

• 70.000TL az, bir cep telefonu parası.

10.000$ - 20.000$ gibi bir tutar almak gerek ki ders olsun.

Daha da kötüsü kamu da çalışıyor olması, trafikte bunu yapan “hasta bakıcı ise” yaşlılara , aciz durumda olan hastalara beler yapmıyordur.

Keşke çalıştığı Kamu birimine şikayet etseniz (sağlık bakanlığı )

Ortamlarında heee 70lira verdim geçtim yeaw diye hava atacak tipler bunlar, bunların hayatını öyle bir kaydıracaksin ki değil sağlık sektöründe çalışmak iş bile bulamayıp, barınacak evleri bile olmayacak.

Darp var,
    Tehdit var,
    Kasıtlı Mala zarar vermek,
    Huzur Bozma,
    Trafiği tehlikeye sokacak hareketlerde bulunmak,

Ek olarak herkes senin gibi soğuk kanlı da olamayabilir, kimi vardır ailesi yanında ona bu hareketleri yapanın, kolunu kırar, bacağını kırar, kafasını kırar yetmez, bu potansiyel olan insanlar da var….

Kısacası bu adamın dışarıda olması herkes için tehlikeli…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 4 Temmuz 2024; 22:15:23 >

• Geçmiş olsun. Konunun sonuca bağlandığı noktada epey sevindim sizin adınıza. Hattâ az bile bunlara. Magandalığın bedelini en ağır şekilde yaşamalı bu tipler. Tebrikler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun, ancak arabada eş ve çocuklar varken asla bu şekilde davranmamak gerekiyor. Uzunlarından rahatsız olduğuma yol verip, yavaşlayıp benden uzaklaşmasına müsaade ederim. ite dalaşacağına çalıyı dolaş demişler.

ailemin yanında karşılık veremeyeceğim bir durumla karşılaşıp travma yaşamaktansa def olup gitmesini tercih ederim.

sizin olayda karşıdaki sıkıntılı bir tip değilmiş en azından fiziksel müdahaleyi abartmamış. tekrar geçmiş olsun.

• Afiyet olsun hocam bilezik gibi geçirmişsiniz elemana 😂

• Teoride hakli da olsan, pratikte kusurlu sizsiniz bunu bilin.

Yaninda eşin ve cocugun var. Dogrudan sana yapilan bir kasit yok. Yani adam gelip, seni sikistirmamiş vs. Her nekadar kusurlu da olsa burasi TR. Bu turden, farlari uzunlari mal olan adam trafikte adim basi hepsiyle dalasmaya kalksak yol bitmez. Ya hapse ya mezara gireriz. Zorla adama gitmissiniz uzunlar şu bu, diyip olayi uzatmissiniz. Bu en buyuk kusur.

Bazi gerçekler;

1- Burasi Avrupa degil, hakli da olsan hatasini gosterdigin kişiyi adam edemezsin. Onun tepki verecegini ve mevzunun uzayacagini bilmen gerekirdi.

2- Turkiye trafik raconudur ki, yaninda eşin varken hakli da olsan kimseye bulaşma, hakli olman bir sey degistirmez olay farkli yere gittiginde eşin ve ailen bundan çok daha olumsuz etkilenebilir. Ki öyle de olmuş.

3- Eşek kafali birini adam edecegim derken, daha berbat bir sonucla da karsilasabilirdin. Gelir aractan cikartir torpidodan silahini 3 el ates sikar, sizi orada 3.sayfa haberi yapar giderdi.

Hir daha ki sefere bu kadar sansli olmayacaginizi dusunuyorum. Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 5 Temmuz 2024; 3:28:40 >

• Beter olsun, keske 100.000' den fazla alsaydiniz, cani yansaydi biraz..

• Bu olaya mı üzülsem 70.000 e tav olmanıza bilemedim. Böyle insanları haber kanallarında ifşa edip toplum önünde yaptıklarından dolayı rencide edeceksiniz. Keşke avukat tutsaydınız . Tüm masraflar zaten onlara binecekti

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba hocam, hukuki olarak çok güzel işler yapmışsınız. Hakkınızı aramışsınız tebrik ederim. Yanlız eşiniz yanındayken şuan ki toplumda yapılmayacak şeyleri yapmışsınız. Milletin ne yapacağı belli değil manyak çok. Canınıza malınıza kast edicek sürüyle insan var. Dikkatli olun

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu araç kamerasını almak lazım, ne olur ne olmaz, uzun zamandir ihmal ediyordum, bugun araştırmaya başlayacağım.

Geçmiş olsun hocam, sonuca sevindim.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.