Şimdi Ara

Bilgili abiler buraya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Spora yeni basladim gecenlerde dambil seti aldim su takip cikarilabilen turden, kol calisirken 2 kilo takiyorum hafif geliyo 4 kilo da agir geliyo. Simdi sorum su, tek bi dambil dusunun bi tarafina 1 kilo diger tarafina 2 kilo taksam bi sakincasi olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hangi hareketleri yapıyorsun? Hangi bölgeni çalıştırıyorsun? Kaç set/tekrar yapıyorsun? Arkadaşlar kaldırmış olmak için ağırlık kaldırmayın biraz araştırın, öğrenin aksi takdirde bu şekilde sadece kendinizi yorarsınız.
  • Su hareketleri yapiyorum 3x12 seklinde. Kol calisiyorum simdilik sadece bittikten sonra da 50 mekik cekiyorum. Protein tozu aliyorum bu arada
    @Flying Dutchman
     Bilgili abiler buraya

• JoschKa J kullanıcısına yanıt
    hafif çalışıyosun belki bişi olmaz şimdi ama normalde 10 kilo çalışsan 5+5 olması lazım iki tarafta dengeyi sağlaman lazım
  • Olmaz mi ya 2+1 :(
    @Squares

• quote:

Orijinalden alıntı: JoschKa

Su hareketleri yapiyorum 3x12 seklinde. Kol calisiyorum simdilik sadece bittikten sonra da 50 mekik cekiyorum. Protein tozu aliyorum bu arada
    @Flying Dutchman
     Bilgili abiler buraya

Bu nasil program hocam ne kadar hareket varsa eklemissiniz kol icin barbel curl 7 set reverse barbell curl 7 set , tirceps icinde french press 7 set ve dips gittigi yere kadar , kol icin ideal ama senin programi mr.Olympialar bile yapmaz

• Kolun her bolgesi icin 2-3 program yazdim kotu mu? Ayrica nerde okuduysam hacim kazanmak icin onerilen set tekrar sayisi 3x12
    @Majardoma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JoschKa -- 13 Mayıs 2015; 12:21:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tamirciler buraya,sorum size
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Kolun her bolgesi icin 2-3 program yazdim kotu mu? Ayrica nerde okuduysam hacim kazanmak icin onerilen set tekrar sayisi 3x12
    @Majardoma

İnternette hersey size gore programlanmis degil , buarada devam edin boyle zamanla googleda neden bicepsim gelişmiyorr diye arastirmaya baslarsiniz zaten hatta streoide kadar yolu var :D

Göğüs, omuz, sırt, bacak yani vücudundaki büyük kas guruplarını çalıştıracağına sırf kola abanmışsın çok çok hatalı bir program ki bir işe de yaramaz gelişemezsin zaten. Protein tozunu da bırak.. bir süre neyin ne olduğunu, nasıl çalışman-beslenmen gerektiğini öğren ondan sonra başlarsın şu an boşa kullanıyorsun.

Temsili;

Bilgili abiler buraya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flying Dutchman -- 13 Mayıs 2015; 13:54:13 >
    Dumbell ile sadece ağırlık çalışması yapmazsın aynı zamanda dumbell sana denge kabiliyeti de sağlar yani bir yerine 2 kilo bir yerine 1 kilo takarsan hata edersin ve ilerleyen süreçte çok sıkıntısını çekersin emin ol o dediğin iş tek merkez odaklı makinelerde olabilir ancak ama dumbell ve barbellde 1 taraf neyse diğer taraf odur ve o şekil olmalıdır. Yeni başladım demişsin dolayısıyla kaslar aşırı ağırlıklara hazırlıklı değil yani 1 kilo+ 1 kilo+ dumbell barının ağırlığı seni bir süre idare etsin daha doğrusu sen böyle idare etmelisin daha sonra kaslar alıştıkça 2'şer kilo ,4'er kilo diye git. Şunu merak ettim bilmiyorum belki vücut tipinden kaynaklı olabilir bu kadar hafif çalışman ama her set sonunda yani son tekrarda "Benden bu kadar 1 daha yapacak halim kalmadı" mı diyorsun yoksa 10-12 tekrarı bulmadan "Bu 2 kilo da baya hafifmiş ya" mı diyorsun buda önemli. Ona göre sana yardım edeceğim. Bol Sporlar

• 2 kiloyla 3 seti cok rahat cikariyorum hatta 4. 5. Seti bile cikarabilirim. 4 kilo taktigimda ilk set cikiyor fakat 2. ye gectigimde cok zorlaniyorum. 3x12 yapiyorum, dogru mu? Bu arada sadece kola calisiyorum biliyorum yanlis bi hareket ama yuksekte gozum yok tisortun uzerinden sadece biraz daha kalin kollar istiyorum bu yuzden de 9 hareketim var programimda kolun her bolgesi icin. Yanlis mi yapiyorum cunku 1 haftadir bi gelisme goremedim. Programimla ilgili bana yardim ederseniz cok memnun olurum ilginiz icin cok tesekkurler

@@Oxit@
    @Majardoma
    @Flying Dutchman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JoschKa -- 13 Mayıs 2015; 23:46:11 >
  • Sana çok güzel bir tavsiye vereyim, bırak iki kilo mu üç kilo mu diye kendini yıpratmayı gidip bir kapı barfiksi al.Kol çalışmalarını da bir kenara bırak şimdilik eğer evde çalışacaksan şınav + barfiks odaklı bir program hazırla kendine.Bacak için de vücut ağırlığınla squat yapabilirsin.Birkaç hafta devam et başlarda zorlansan da zorla kendini gücünü arttır büyük kas gruplarını güçlendir bi.Bu süre zarfında zaten barfiks ile bicepslerin şınav ile tricepslerin hem güçlenir hem de 3 kilo dumbbelle izole hareketler yaptığında olacağından daha fazla gelişirler.Sonrasında programına dumbbell ile yapabileceğin omuz, kol hareketlerini de dahil edersin gücün artmış olacağından eşit ağırlıklar ile daha kontrollü ve sağlıklı çalışabilirsin.Orantısız bir vücut da yapmamış olursun.

Kolay gelsin dostum

• Ve yazmayı unutmuşum tabi ki çok önemli diğer nokta da beslenme.En basitinden günlük beslenmeni yavaş yavaş pirinçtir, yulaftır, tavuktur, yumurtadır, ton balığıdır içerecek şekilde şekillendirmeye başla.Protein tozu şart değil yerinde olsam daha ileriki dönemlere saklardım son kullanma tarihleri 2 yıl kadar oluyor ortalama zaten.Senin nasıl göründüğünü ne kadar büyüdüğünü yediğin şeyler belirleyecek unutma.Ne kadar büyümeye uygun beslenirsen o kadar hızlı yol alırsın güçlenirsin, hacimlenirsin.
  • Cok tesekkur ederim tavsiyeleriniz icin. Barfiks demirim var ama sadece 5 tane cekebiliyorum yurtta kaldigim icin beslenmem spora uygun degil yeterli protein alamadigim icin de protein tozu takviyesi aliyorum
    @umomanemre

• quote:

2 kiloyla 3 seti cok rahat cikariyorum hatta 4. 5. Seti bile cikarabilirim. 4 kilo taktigimda ilk set cikiyor fakat 2. ye gectigimde cok zorlaniyorum. 3x12 yapiyorum, dogru mu? Bu arada sadece kola calisiyorum biliyorum yanlis bi hareket ama yuksekte gozum yok tisortun uzerinden sadece biraz daha kalin kollar istiyorum bu yuzden de 9 hareketim var programimda kolun her bolgesi icin. Yanlis mi yapiyorum cunku 1 haftadir bi gelisme goremedim. Programimla ilgili bana yardim ederseniz cok memnun olurum ilginiz icin cok tesekkurler

@@Oxit@
    @Majardoma
    @Flying Dutchman

2 kilomu hocam 5*3 barfiks cek daha iyi

• quote:

Cok tesekkur ederim tavsiyeleriniz icin. Barfiks demirim var ama sadece 5 tane cekebiliyorum yurtta kaldigim icin beslenmem spora uygun degil yeterli protein alamadigim icin de protein tozu takviyesi aliyorum
    @umomanemre

5 tane az değil dostum.Nizami, sallanmadan çekmeye çalış ve kendini zorla.5 tane çekebiliyorsan kendine hedef koy 30 barfiks de mesela, 5er 5er de olsa 3er 3er de olsa çekmeye çalış.Beslenmede açığın varsa kullanabilirsin ancak yine de beslenmeye de yapabildiğin katkıyı yap.Yumurta haşlama makinası alabilirsin mesela, veya yulaf ve süt alırsın yersin pişirmeye gerek olmadan.Gerçekten çok önemli beslenme.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.