Şimdi Ara

Bilgisayar ilk açılışta performans kaybı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, Gün içinde bilgisayarı ilk kez açtığımda oyunlarda 30-40 fps kaybı yaşıyorum ve bu bilgisayara resert attığımda düzeliyor bunun sebebi nedir?

Asus Tuf Gaming 4070ti

Asus Tuf gaming a620 Pro Wifi

kingston 32gb ram

R5 7600 işlemci

NZXT 750W güç kaynağı

• Görev yöneticisinden başlangıç uygulamalarını kapatın veya, ilk açılışta sistemi sömüren neymiş, inceleyin.

• Biosta fast boot özelliği varsa kapatıp bir öyle deneyin.

• Windowstakini kapadım biostaki açık onada bi bakarım, sorunun ne olduğunu anlatmak için iki durumu karşılaştırdım

• Bilgisayar ilk açılışta performans kaybı
    Guc seçeneklerinin için guc düğmelerini yapacaklarını seçin var oradan hızlı başlatmayı aç özelliğini kapatın. Bu bilgisayarınızı kapatınca tam olarak kapatacaktır. Ssd ki pc de buna gerek yok.
    Başka oyunlarda da ayni mi
    Ayniysa pc açılınca görev yöneticisinden ve kaynak izleyicisinden sistemi izleyin. ne yuksek işlemci kullanıyor takip edin. Kaynak izleyici görev yöneticisinin içinden açılıyor.

• Biostaki ve Windowstaki hızlı başlatma özelliğini kapattım fakat sorun devam ediyor.

• Holoscene H kullanıcısına yanıt

Diğer dediklerime de bakmalisiniz. İlk açılışta olan fps düşüklüğü ne kadar sürüyor. Reset atmadiktan sonra duzelmiyor mu. Sisteminizde ne yüklü biz bilemeyiz o yüzden siz takip etmelisiniz. Virüs taraması yaptınız mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadafa1 -- 4 Aralık 2023; 17:15:24 >
  • İlk açılışta bilgisayarı sömüren birşey olduğunu sanmıyorum, sorunlu başlatmada görev yöneticisi böyle gözüküyor

Küçük bir detay mesela rardan bir dosya çıkardığımda veya tarayıcıdan birşey indiriğimde masaüstünde yenile yapmadan gözükmüyor genelde böyle olmaması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Holoscene -- 4 Aralık 2023; 20:7:42 >

• Yeniden merhaba format atmakta sorunumu çözmedi fakat problemin neyden kaynaklandığını buldum bilgisayar ilk açılışta ekran kartı x16 değilde x1 olarak çalışıyor ve bu pc yi yeniden başlattığımda düzeliyor, bunu nasıl düzelticeğimi bilen varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Holoscene -- 7 Aralık 2023; 10:48:21 >

Ekran kartını anakarttaki x16 slotuna mi taktiniz. Cpuya en yakin slot x16 olur

• Evet

Yanindaki soru işaretine tıklayıp test yaparken de x1 mi

• Evet öyle malesef, işlemciyi takıp çıkardım fakat yine işe yaramadı.

• Biosa girip ekran kartı slotunun hızını otomatik değil de manuel gen4 seçin
    Aynı şekilde arayğz hızını da otomatik olarak değil de x16 seçin. Böylelikle daima gen4 x16 modda kullanır. Sorun bundan kaynaklıysa çözülecektir.
  • Yalnızca x8x8 veya raid mod var hız olarak diğerde gen4 seçili

• Bende benzer bir sorun vardı, rtx4070 + ryzen 7900 sistemle. Ctrl alt del --> görevler --> oyun sağ tık --> öncelik değerini low yerine high yapın düzelecektir.

Öncelik değerini bazen windows veya başka bir program düşürebiliyor. Sonra hem cpu hem gpu kullanımı düşüyor.

Seyrek olarak güç kaynağı da sorun çıkarabiliyor. Böyle olunca kasayı fişten çekip 5 dakika bekliyorum. Sonra aylarca sorunsuz çalışıyor. Bence bunun sebebi apartmanın elektrik sisteminin eski olması.

Son olarak 6-7 ayda bir güzelce tozunu almak lazım. Pcie yuvasına toz kaçarsa sorun çıkarabilir. Güç kaynağı da belki tozdan kısa devre falan yapabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 8 Aralık 2023; 9:57:44 >
  • Öncelik değeriyle ilgili bir sorun değil bilgisayar ilk açılışta ekran kartı x16 yerina x1 olarak çalışıyor

https://forum.donanimhaber.com/palit-gamerock-rtx-4080-kabus-gibi-sorun--157483074

Burada sizinkine benzer sorun yaşayanların konulara var bir bakin isterseniz.

X1 sorunu buralarda yok. Yapalicak en iyi is sizin ekran kartını başka pc ye takıp sorun var mi diye bakmak. Başka ekran ekran kartini da buraya takıp kontrol etmek. Sorun hangisindeyse servise vermek.

• İlgilenen herkese teşekkürler sorunu çözdüm, problemin kaynağı bios 1807 ile gelen AGESA 1.0.8.0 imiş, bios flashback ile eski bios sürümüne yani 1.0.0.7c ye geri döndüm ve problem düzeldi. İnternette araştırdığımda başkalarıda bu sorunu yaşamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Holoscene -- 9 Aralık 2023; 9:47:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.