Bildirim
Bilgisayar kapandı bir daha açılmadı (yardım lütfen)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
kurulum cdsini takarak onarım yapmayı deneyin. boot uçmuş gibi duruyor. bad sector olmuş yada hdd ölmüş yada bios kaynaklı sistemsel bir sorun olmuş yada boot bir şekide silinmiş olabilir. bu dediklerimin hepsi tek tek kontrol edilmeli. -
quote:
Orijinalden alıntı: vaybilader
Merhaba arkadaşlar
Dün sabah oyun oynadıktan sonra bilgisayarımı kapattım. 1 saat sonra açmaya çalıştığımda siyah ekranda bu hata ile karşılaştım. Hemen hdd kablolarını kontrol ettim çıkardım geri taktım ama nafile düzelmedi. Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar
Bios'a girebiliyorsan oradan Bios'un Hard diskini görüp görmediğine bak. Hard diskini eğer görüyorsa ama bilgisayarın açılmıyor demek ki açlış önceliği bir şekidle farklı bir cihaza tanımış olabilir. Bios ayarlarında ilk açılan aygıtı hard disk olarak ayarla. Ondan sonra girmeyi bir dene.
Hdd görmüyor veya işletim sisteminin açılış dosyaları bozulmuş silinmiş olabilir.
Hdd'de sıkıntı yoksa zaten format dvd'si ile açılışı düzeltebilirsin. Ama sıkıntı hdd ise o zaman kötü
-
Hocam biosda hdd nin ismi görünmüyor yani onarım yapamam. hdd ölmüş olabilir ama hiçbir sıkıntısı olmadan çalışıyordu. Bu arada hddnin sonlarına doğru %0.4 lük bir bad sector vardı. (Modeli Seagate ST1000DM003) -
Hocam bios hdd yi hiç görmüyor. Hatta hdd takılıyken pc yi açmaya çalıştığımda hddyi epey bi tanımaya çalışıyor bekliyor ama görmüyor. Hdd nin %0.4 ünde bad sector vardı acaba sorun ondan olabilir mi? bu arada modeli seagate st1000dm003 -
quote:
Orijinalden alıntı: vaybilader
Hocam bios hdd yi hiç görmüyor. Hatta hdd takılıyken pc yi açmaya çalıştığımda hddyi epey bi tanımaya çalışıyor bekliyor ama görmüyor. Hdd nin %0.4 ünde bad sector vardı acaba sorun ondan olabilir mi? bu arada modeli seagate st1000dm003
Hdd'ni tanımaya çalışıyor ama görmüyorsa hdd'de sıkıntı olduğu aşikar.
Eğer önemli bilgilerin yoksa içinde. Format Dvd'si yada özel format atan programlar ile bilgisayarı başlatıp hdd'ni baştan aşağı biçimlendirip daha sonra windows kurmayı deneyebilirsin.
Bios'da görmüyorsa format ekranın da görmeme ihtimali de var tabi.
Ve evet bad sector'ler hdd'nin bozulacağına dair bir işarettir. Çoktan Hdd'den bozulmuş da olabilir.
Tamamen bozulmamışsa Hdd'nin bozuk olan kısmından öncesini yada sonrasını ayırıp çalışan kısıma windows kurup o şekilde bilgisayarını yeniden onarabilirsin. Tabi neticesinde hard diskin bir kısmını kapatacağımız için boyutu düşecek.
Eğer ki tamamen bozulmuşsa yeni bir hdd almaktan başka çaren yok. Bios'da görmüyorsa zaten ihtimaller kötü yönde ama dediğim şekilde de kurtulma ihtimali var.
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- ekran kartı görüntü vermiyor
- oyunu tam ekran yapma
- bu dosyanın bu eylemi gerçekleştirmek için ilişkilendirildiği bir uygulama yok
- excel arapça oldu
- youtube kullanılamayan video gizlendi
- telefon ısınması neden olur
- iso dosyası nedir
- bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor
- silinen dosyaları geri getirme
- telefon şarj olmuyor
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X