Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliğinde Boğaziçi mi Bilkent mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sayısal sıralamam 240 bilgisayar mühendisliği için Boğaziçi mi Bilkent mi sizce gidip gezeceğim bu 2 okulu aynı zamanda.

• Cok subjektif gorusler alirsin, ikisi de guzel okul, ortamina ve istedigin sehre gore sec.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sehre gore secim yapmalisin boun hakkinda sorun olursa cevaplayabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nedense hep Boğaziçinin mühendislik eğitiminin çok abartıldığını düşünüyorum sanki Bogaziçi Ege'nin Marmara'nın gelişmiş hali gibi

Bilkent ise ödtü,itü ile aynı kategoride iyi bi mühendislik egitimi veren bi okul gibi

Bu düşüncem sadece varsayımdan ibaret net bilgim yok

• Bouncer535 kullanıcısına yanıt
    Burs ve yurt imkani olarak bilkent biraz öne çıkıyor gibi ve de boun cengde okuyan biri bana bilkentin eğitimi daha iyi sanirim dedi sen ne düşünüyorsun ekstra olarak sayabileceğin avantajları neler şehir çok fark etmez Ankara yaşadığım yere daha yakın belki bu bir avantaj olabilir

• Yazları istanbulda staj yaparım sıkıntı yok diyorsan bilkent, diyemiyorsan boun.
  • İkisi de değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • earthking46 E kullanıcısına yanıt
    Boun cmpede okuyan birisinin puani zaten bilkent cs'ye yetiyor olmasi lazim neden bilkente gitmemis bilkentteki curriculumda islenen diller falan biraz daha gunumuz dilleri fakat sen mezun olana kadar mutlaka yeni diller cikacaktir o yuzden arada bir fark kalacagini dusunmuyorum muhendislik egitiminin temel amaci zaten ogrenmeyi ogretmektir bunun icin de isterse en eski dili kullansin bir farki olmuyor. Bu konuda da iki okulunda birbirinden asagi kalacagini dusunmuyorum. Yasadigin sehrin istanbula uzak olmasi kotu olmus eger savunma sanayi dusunmuyorsan buyuk ihtimalle istanbulda is bulacaksin soyle soyleyim bir bilkent cs 4. Sinif tanidigim insider da staj yapiyor bir baska bilkentli tanidigim endustrici anadolu grubunda staj yapiyor ikiside istanbulda eger okulun da istanbulda olursa uzun donemde staj yapabilirsin (tabi savunma sanayi dusunmuyorsan o zaman direk bilkente gitmeni oneririm) evet bounun yurtlari kotu bir sey diyemeyecegim ama boundakilerin cogu bogazici disindan burs buluyor bu konuyu cok kafana takmana gerek yok

• Ben de 777. oldum. Boğaziçi tutmuyor ama Bilkent oluyor. İmkanlar konusunda Bilkent daha iyi diyorlar.

• Bouncer535 kullanıcısına yanıt
    Bence Boun seçilmesinin en büyük sebebi İstanbul’da olması ve direkt Boğaz’da olması.

• bu konuya ne yazsam bilemedim hocam Bilkent’i yazsanız ileride pişman olabileceğiniz tek şey şehir olur ama eğlenceye düşkün biri değilseniz hiç sıkıntı olmaz. Yurt ve burs imkanı çok çok iyi Bilkent’te. Ayrıca hazırlık konusunda karşılaştırmam gerekirse çok net Bilkent önde, bounlu arkadaşlarımın yazdığı essayleri hatırlıyorum da gözlerim kanıyordu. Bilkent’teki hazırlık eğitiminin hiçbir okulda olmadığını düşünüyorum

• ankara >> istanbul diyorum bir tarafim istanbullu ama ben dogma buyume ankaraliyim. istanbulun cilesi cekilmez ben artik bir hafta bile dayanamiyorum kadikoy disinda. avrupa yakasi daha da tatsiz. egitim acisindan bilkentte daha iyi sartlarin olacagini dusunuyorum. ayrica ankarada sikilmazsin kesinlikle, burasi cok guzel :D
    ben de 836. oldum bilkent ve odtü arasındayım, normalde odtü istiyordum ama bilkentin olanakları çok iyi. tabii bilkentin tutmama ihtimali de var.
    odtü vs bilkent arasında yardımcı olmak isteyenleri de pm'e beklerim çok iyi olur.

• Hocam hangisini yazman gerektigini soyleyemem ama boun hakkinda sorun olursa sorabilirsin.

• sabanci varken bu kiyasin yapilmasi trajikomiktir
  • Boğaziçi bilgisayarın bilkent bilgisayarı geçme sebebi net bi şekilde istsnbulda olması. Bilkent bilgisayarın hoca kadrosunu bounla karşılaştırabilirsiniz. Bounda iyi tabiki ama bilkrntin ankara dezavamtajı olmasa boğaziçinin kesinlikle üstüne çıkar

• crystal_ship kullanıcısına yanıt
    Hocam ben 2 yil once sectim zaten tesekkurler

• Koç zaten geçti. Sabancı'nın bölüm ismi olmadığı için geçemiyor ama normalde o da geçerdi. Bilkent İstanbul'da olsa o da geçerdi. Bu Boğaziçi'yi kötü yapmaz. Boğaziçi bu üçüyle yarışamaz daha doğrusu çünkü bunlar vakıf üniversitesi ve tonla para harcıyor. Boğaziçi devlet üniversitesi ve şu an yurtlarında tuvalet kağıdı yok. Sabancı ama aralarında cidden en iyisi.
  • Hocam bilkent istanbulda boğaz manzaralı kampüse sahip olsaydı boğaziçi de ankaranın bozkırında olsaydı sıralamalar çok daha farklı olurdu eminim ben olsam kesinlikle bilkent seçerdim. Boğaziçi daha çok sosyal bölümlerde öne çıkıyor.

• İstanbul'da kalırdım ben olsam üni kaliteleri aynı zaten, trde iş verenin gözünde, yurt dışı istiyorsan da o tamamen senin emeğin zaten he bu durumda mantıklı olan istanbul gibi (tamamen subjektif görüşümle) dünyanın en güzel şehirlerinden birinde yaşamak oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi upower -- 18 Temmuz 2019; 7:18:19 >
  • Up

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.