Şimdi Ara

Bir Akü kaç kez şarj ettirilir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kullanmakta olduğum 1,4IE Fiat-Tipo 'da 60 Amper Akü var.

Yaklaşık 2 yıl oldu alalı , !kez teyp'i açık unutmamdan dolayı

şarj ettirdim.Yaklaşık 5 - 6 ay öncede zayıflamasından dolayı

2.kez şarj ettirdim. Kullanmakta olduğum aküyü 3,kez şarj ettirebilirmiyim ?

Yoksa akünün tamir ettirme olasılığı varmı ?

Yeni bir akümü almam lazım ?

Hangi marka ve model önerirsiniz ?

( Aracımda Alarm ve Anfili Müzik sistemi bulunmakta )

Tardımcı olursanız sevinirim.....

• akünüzün 3000 saat şarj ömrü vardır buda ortalama ömür 3 sene falandır 3 senenin sonunda hemen çöp olmazlar şarj tutma süreleri kısalır kış dönemlerinde sorun çıkarmaya başlarlar yani dışarıda şarj etmeniz önemli degil arabada zaten sürekli şarj ediliyor şarj dinomosu tarafından dışarıda şarj ettirmeniz akünüzün ömründen extra bir ömür çalmaz yanlız aracımda amfi kullanıyorum yazmışsınız amfi 100watın üzerinde ise akünüzü 90 amper ile degiştirmenizi tavsiye ederim tabiki akünün yeri müsaitse sizin aklınıza söyle bir soru gelebilir 90amper akü araca zarar vermezmi diye merak etmeyin hiçbir zararı olmaz hatta yararı olur elektronik elektirik aksamı daha rahat çalışır
    quote:

Orjinalden alıntı: nailt54

Merhaba ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pitagora -- 25 Ocak 2009; 16:47:42 >

• güzel kardeşim sen bu konuyu başka yerde bi daha açmıştın heralde,,, bende sana cvp yazdım yanlış hatırlamıyorsam
    olsun belki bi yanlışlıkta olabilir,,
    ben yinede tekrar edeyim
    dijital göstergeli tipolarda akü bile problem yapar,, aracın merkezi sistem ve alarm sistemine zarar verir
    akü en zayıf halinde iken, ne kadar canı olduğu ölçülmeli,, ve değerler çok zayıf olduğunu gösteriyosa KESİNLİKLE DEĞİŞTİR
  • arkadaşım 2 senede akü bitmez.arabamda anfili müzik sis. var diyorsun.bu sistemler araba çalışırken alternatörün yetmediği durumlarda(baslarda) devamlı aküden harcar.yüksek amperli akü alırsan bu seferde arabanın şarj sistemi aküyü dolduramaz.akünün ömrü kısalır.seninki gibi,alternatörün gücü,harcadığın amper+şarj uygun olmalıdır.
    quote:

Orjinalden alıntı: nailt54

Merhaba ,

• Arkadaşlar bende renault 19 1.4i energy motor araba var. Arabamda 6 ad. Hoparlör55 wat çıkışlı teyp var ama anfi yok. 1 sene öncesi aldığım akü bundan 3 hafta öncesi bitti bende şarj ettirdim ama bugün akü yine boşaldı acaba sorun ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tandem_78 kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum.
  • kü şarjı sınırsızdır nasıl oluyor dersen araç motoru çalışır çalışmaz akü şarja başlar ama dışarıda şarja aküy neden veriyor zaman dersenizde akü şarj makinaları elektrikçilerdeki yüksek voltaj ve amperli olduğundan aküyü biraz daha hızlı şarj eder ve aküyü şoklama yapar. Ama siz siz olun aküyü tamanen sıfırlatmayın o zman şarj tutmaz işde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni akü şarj edilir mi?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • akünün bir gözü ölmediği sürece akü'yü istediğiniz kadar şarz edebilirsiniz.

aynı cep telefonları gibi,önemli olan aracanızın sağlıklı şarz etmesidir..

akü değişiminden söz etmişsiniz..tavsiyem kocabay veya mutlu..akü

öncelik kocabay..

sevgiyle kalın..

efsanemühendis..zkz..
  • Araç aküleri derin deşarj yani tamamen bitmeye dayanıklı değildir. Bu durum akünün çöp olmasına yol açar. Akünün durumunu öğrenmek için akücüye gidip aracınıza geçici bir akü taktırıp eskisini şarja verin. Şarj sonunda kapasitesini bu iş için yapılmış basit bir ölçü aleti ile ölçer durumunu söylerler. Tabi dürüst bir akücüye gitmek lazım ki artık insan kimseye güvenemez oldu. Aküyü %100 şarj edip etmediğini, doğru söyleyip söylemediğini bilemezsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.