Şimdi Ara

Bisiklet sürerek kilo vermek ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
2
Favori
1.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1 haftadır bisikletimle akşamları şehir içinde 1 saatlik ( yaklaşık 10-15 km) turlara çıkıyorum.
    Boyum 1,85 kilom 105 kg .. Yılsonuna kadar hedefim 90 kg

Zinde kalmak kadar kilo vermek içinde kullandığım bisikletimden, daha fazla verim alabilmek için bi kaç sorum olacak , ayrıca tavsiyelerinizi de duymak isterim.
    Şeker türevleri ve hamur işleri yemeyi kestim , mümkün olduğunca akşam 8 den sonra hiçbirşey yememeye çalışıyorum..

1. Sabah mı akşam sürüş mü daha etkilidir? yoksa fark yok mudur?
    2. Optimum sürüş süresi enaz ne kadar olmalıdır?
    3. Her gün sürüş yapmanın eklemlere ve dizlerimize uzun vade de zararı olur mu ?
    4. Daha fazla kalori harcamak için normal pedallamadan farklı teknikler nelerdir/ nasıldır ?

• Takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: Che Guevara.

Takip
    Açıkçası bende bunun için alacağım bisikleti yani kilo vermek için zaten bisiklet merakımda vardı hem bir hobi olur hem de spor yapıp kilo veririm yağları yakarım diye düşünüyorum ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalmanr+

Açıkçası bende bunun için alacağım bisikleti yani kilo vermek için zaten bisiklet merakımda vardı hem bir hobi olur hem de spor yapıp kilo veririm yağları yakarım diye düşünüyorum ben.

Alıntıları Göster
    Kilo vermeniz mümkündür. Ama öncelik olarak tükettiğiniz gıdalara dikkat etmeniz gerekli. Ve meyve tüketimini de arttırın.

-Sabah veya akşam sürüşü arasında aşırı bir fark olduğunu sanmıyorum.
    -Bisiklete bindiğiniz süreyi arttırabilirsiniz. Ama her 1 saatlik sürüşte 5-10 dakika bisikletten inin. (oturabilir veya yürüyebilirsiniz)
    -Bisiklet kullanırken sıvı ihtiyacınız artacaktır. Yanınızda yeterli su bulundurun.
    -Her gün tura başlarken ilk etapta birden yüklenmeyin. Yavaş tempoyla başlayıp kaslarınızı esnetin.
    -Zamanla temponuzu arttırın. bisiklete bindiğiniz süreyi uzatın.
    -Hangi viteste olursanız olun yüksek kadanste pedal çevirmeye gayret edin.

Ek olarak;

-Vereceğiniz kilo miktarı az olabilir. Zira bir yandan kilo verirken diğer yandan kas yapmaya başlayacağınız için kilo farkı fazla olmayabilir. Ama gözle görülür bir incelme olacaktır. Bende öyle oldu.

Ek 2

-Spor sebebiyle vücudunuzda mineral eksikliği de olacaktır. Yine mineral takviyesi yaparsanız iyi olur. En basitinden sade soda içebilirsiniz. Veya Powerade tarzı sporcu içeceği alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mythology -- 21 Ağustos 2013; 20:34:36 >

• mekik çekerek giderseniz iyi yağ yakarsınız beyler şaka bi yana beni en çok terleten hafif yokuşta yüksek pedal çevirme sayısıyla gitmek. kadansı artırmak diyorlar buna galiba. yalnız en önemli şey yemeği kesmek onu yaptıktan sonra her şekilde kilo verirsiniz. ben de 105 kiloyum iki kez verdim gene aldım kiloları maalesefşimdi bisiklete sardık hayırlısı...
  • Aldığınız kalori eşittir bazal metobalizma tüketimi+harcadığınız kalori ...Tempolu bisiklet sürmek yaklaşık 600 kcal/h kadardır.Günlük az kalori alınıp 1-2 saat kadarda bisiklete binilirse hem vücudun yağ tutmasını engellersiniz hem metabolizma hızını artırırsınız.Bisiklete binildikten sonraki saatlerdede kalori tüketiminiz yüksek olur.Üstelik dolaşım sistemide hızlanır.Yeme isteğinizide kontrol edebilirseniz şaşıracak kadar hızlı kilo verebilirsiniz.Hatta sirkeli su karışımı ve hurma ile desteklerseniz aç olduğunuz halde enerjiniz düşmez.Elma sirkesini sabah iki yemek kaşığı bir bardak suya katarak eğer mide probleminiz yoksa içerseniz gün boyu bisikletede binseniz vücut zayıf düşmeyecektir.
  • Kilo veremeseniz bile büyük kas grupları çalıştığından maksimum düzeyde enerji harcarsınız.Bununla birlikte kas kütleniz artacağından vücudunuz şekil alacak yağ oranınız azalacak kas kütleniz artacaktır.Kalp damar sistemini en çok güçlendiren spor bisiklettir.Ancak aşırı ve sürekli olarak kalbi zorlarsanız kalp büyümesi meydana gelirki buna dikkat edilmeli.Bunun yerine dengeli ve anormal zorlama olmamalı.
  • kilo vermedeki birinci kural nabzi belli bir seviyeye getirip o seviyede 5 6 dakika tutmak yeterlidir o sirada iyi terlersiniz zaten. tempponuz hep ayni olmasin arada arttirin isindiginizi hissedersiniz zaten. Bence ipde atlayin cok basit, eglenceli, ve etkili bi egzersiz. Vucudu cok skilastiriyor gunde 10 dk harcasaniz yeter
  • yemeği kesmeden bahsetmis arkadaslar. Aslinda dogru bi tavsiye ama ben yapamiyorum :D bende 105 kiloydum suan 87 kiloyum kilo verip almak cok kolay geliyo sadece spora asilsam yeter. Yemekten kesince dengeyi tutturamadigim zamanlar oluyo oda kendimi gucsuz hissetmeme sebep oluyo. Bence birinci onceligin spor olsun baktin istedigin verimi alamiyorsun yemegede bi el atarsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vexi

Selamlar ,

1 haftadır bisikletimle akşamları şehir içinde 1 saatlik ( yaklaşık 10-15 km) turlara çıkıyorum.
    Boyum 1,85 kilom 105 kg .. Yılsonuna kadar hedefim 90 kg

Zinde kalmak kadar kilo vermek içinde kullandığım bisikletimden, daha fazla verim alabilmek için bi kaç sorum olacak , ayrıca tavsiyelerinizi de duymak isterim.
    Şeker türevleri ve hamur işleri yemeyi kestim , mümkün olduğunca akşam 8 den sonra hiçbirşey yememeye çalışıyorum..

3. Her gün sürüş yapmanın eklemlere ve dizlerimize uzun vade de zararı olur mu ?
    4. Daha fazla kalori harcamak için normal pedallamadan farklı teknikler nelerdir/ nasıldır ?

1- Bence sabah ama bilimsel olarak açıklaması var mıdır, nedir bilemem tahminim sadece
    2- Yağ yakımı 15dkdan sonra başlar.
    3- Hayır olmaz.
    4- Daha hızlı sürebilirsiniz Yokuşta çıkın Ayrıca ek bilgi olsun 10kmyi 20dkda sürerseniz 30dkda sürdüğünüzden daha çok kalori yakarsınız süre değil hız öenmlidir

• kilo vermek için ön-arka çift amartisörlü 300 tl lik hi-ten bisiklet almalısın
  • kilo vermek önce yemeği kısmaktan geçiyor. spor ikinci planda..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fayntenksendyu

kilo vermek önce yemeği kısmaktan geçiyor. spor ikinci planda..
    Sabah sürüş ile akşam üzeri sürüş arasında şöyle bir fark olabilir;

Sabah erken sürüşlerde, geceden dinlenen vücut ve yavaşlayan metabolizma bir anda çalışmaya başlayıp ona göre reaksiyon verecektir. Oysa akşam üzeri yapılan sürüşlerde ise metabolizma gün boyunca çalışmaya devam ettiğinden bu süreci daha yavaş bir ivme ile yakalamaya çalışır.

Yani birinde, vücudun rutin çalışma dengesinin dışına çıkıp bir anda sınırlarını zorlarken diğerinde zaten rutin seyrinde devam eden çalışma dengesine sadece +1 eklemiş oluyorsun.

Ama benimki sadece bir tahmin, bunun tıbbi/bilimsel bir geçerliliği var mı ya da tahminimin doğru olup olmadığı yönünde kesin bir bilgim yok.

Ha ben öğlen sıcağında çıkıp bedeni iyice yorma metodunu tercih ediyorum genelde ama her bünye bunu kaldıramayabileceği için tavsiye etmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senry -- 24 Ağustos 2013; 12:14:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Senry

Sabah sürüş ile akşam üzeri sürüş arasında şöyle bir fark olabilir;

Sabah erken sürüşlerde, geceden dinlenen vücut ve yavaşlayan metabolizma bir anda çalışmaya başlayıp ona göre reaksiyon verecektir. Oysa akşam üzeri yapılan sürüşlerde ise metabolizma gün boyunca çalışmaya devam ettiğinden bu süreci daha yavaş bir ivme ile yakalamaya çalışır.

Yani birinde, vücudun rutin çalışma dengesinin dışına çıkıp bir anda sınırlarını zorlarken diğerinde zaten rutin seyrinde devam eden çalışma dengesine sadece +1 eklemiş oluyorsun.

Ama benimki sadece bir tahmin, bunun tıbbi/bilimsel bir geçerliliği var mı ya da tahminimin doğru olup olmadığı yönünde kesin bir bilgim yok.

Ha ben öğlen sıcağında çıkıp bedeni iyice yorma metodunu tercih ediyorum genelde ama her bünye bunu kaldıramayabileceği için tavsiye etmem.

Alıntıları Göster
    sabah sporuna pek sıcak bakmıyorum, bünye yeni yeni kendine gelmeye çalışırken, yapacağımız kahvaltı ile gerekli enerjiyi almamız gerekirken,
    kahvaltı öncesi aç karınla çıkıp spor yapmak kendimize işkenceden başka birşey olmaz, kahvaltıdan hemen sonra da spor yapılmaz, yediklerimizin üzerinden en az 1 saat geçmesi iyi olur

bu arada bisiklet ile kilo vermek isteyenler şöyle bir tur atıp ısındıktan sonra birinci vites ile 5-10dk yokuş çıksınlar tam bir kardiyo oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: antique

sabah sporuna pek sıcak bakmıyorum, bünye yeni yeni kendine gelmeye çalışırken, yapacağımız kahvaltı ile gerekli enerjiyi almamız gerekirken,
    kahvaltı öncesi aç karınla çıkıp spor yapmak kendimize işkenceden başka birşey olmaz, kahvaltıdan hemen sonra da spor yapılmaz, yediklerimizin üzerinden en az 1 saat geçmesi iyi olur

bu arada bisiklet ile kilo vermek isteyenler şöyle bir tur atıp ısındıktan sonra birinci vites ile 5-10dk yokuş çıksınlar tam bir kardiyo oluyor

Alıntıları Göster
    Sadece bisiklet sürerek ve yediklerime dikkat ederek 3 haftada 103 kilodan 95 kiloya düştüm ve vermeye devam ediyorum. Gün aşırı minimum 35 km'lik tempolu sürüşler yapmaya çalışıyorum. Ortalama hızımı 20 km/h seviyesinde tutuyorum. Faydalı oluyor gerçekten. Ama tavsiyem biniş sürenizi arttırmanız. Çünkü vücüt yağ yakmaya 35-45 dk sonra başlıyor kilo vermek için süreyi biraz daha uzatıp tempolu sürmek ve yediklerimize dikkat etmek çok faydalı.

• quote:

+10
  • Haftada 3-4 gün bi 10 km yap derim . Hem baldırlar kendine geliyor hemde istediğin kadar yağ yakarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3259

quote:

+10

Alıntıları Göster
    dizlerine zarar vermek istemiyorsan 60kadans dan daha azına sebep olan vitesleri kullanmaman lazım.
    yüksek vitesde kullanmak dizlere zarar verir.

bunu basitçe şöyle ölçebilirsin;
    devamlı pedal basabildiğin bir tempoda 300 pedallama say.
    bunu saat tutarak yap,
    eğerki 300 pedallama 5 dakikadan daha uzun alıyorsa yüksek vites kullanıyorsun demektir.
    vitesi derhal küçültmen gerekir.
    kısa süreli depar cinsi yüklenmelerde ideal kadans 85dir.
    yani 425 pedallamayı 5 dakikada yapabilmektir.
    buda büyük ihtimalle uzunca bir süre bisikleti en üst vitesde kullanamayacaksın demektir.
    buna dikkat edersen hergün bu işi yapsanda dizlerine bir zarar gelmez.

sabah kahvaltıdan önce yapılan spor daha etkilidir.
    çünkü; gece boyunca uykuda yavaşlayan metabolizmayı en etkili bir şekilde hızlandırmak ancak böyle olur.
    böylece gün boyunca hızlı bir metabolizma elde edersin, ki hızlanmış bir metabolizma demek aynı işi yapıyor olsanda daha çok kalori yakabilmen demek

bir nabız monitörü alabilirsen eğer kendin için optimum düzeyi daha rahat tespit edebilirsin.
    yaklaşık 130-150 nabız arası en ideal yağ yakma aralığıdır.
    150-160 arası kondisyon yapma aralığıdır.
    160-170 arası AT sınırı denilen (yorulma sonucu kaslarda biriken laktik asidin artık tahliye edilemediği ve küt diye yığılıp kaldığınız sınır) sınırı yükseltmek için kullanılır.
    170-180 arası kırmızı bölgedir. olimpiyatlara hazırlanan bir atlet değilsen asla ama asla bu nabız değerlerine çıkmaman gerekir.
    yani 150-160 aralığının üstüne çıkmadığın müddetçe spora devam edebilirsin (yüksek vitesde aşırı zorlama yapma gibi sakatlığa sebep olacak şeyleri yapmadığın müddetçe)

• quote:

Orijinalden alıntı: tahirismaileren

dizlerine zarar vermek istemiyorsan 60kadans dan daha azına sebep olan vitesleri kullanmaman lazım.
    yüksek vitesde kullanmak dizlere zarar verir.

bunu basitçe şöyle ölçebilirsin;
    devamlı pedal basabildiğin bir tempoda 300 pedallama say.
    bunu saat tutarak yap,
    eğerki 300 pedallama 5 dakikadan daha uzun alıyorsa yüksek vites kullanıyorsun demektir.
    vitesi derhal küçültmen gerekir.
    kısa süreli depar cinsi yüklenmelerde ideal kadans 85dir.
    yani 425 pedallamayı 5 dakikada yapabilmektir.
    buda büyük ihtimalle uzunca bir süre bisikleti en üst vitesde kullanamayacaksın demektir.
    buna dikkat edersen hergün bu işi yapsanda dizlerine bir zarar gelmez.

sabah kahvaltıdan önce yapılan spor daha etkilidir.
    çünkü; gece boyunca uykuda yavaşlayan metabolizmayı en etkili bir şekilde hızlandırmak ancak böyle olur.
    böylece gün boyunca hızlı bir metabolizma elde edersin, ki hızlanmış bir metabolizma demek aynı işi yapıyor olsanda daha çok kalori yakabilmen demek

bir nabız monitörü alabilirsen eğer kendin için optimum düzeyi daha rahat tespit edebilirsin.
    yaklaşık 130-150 nabız arası en ideal yağ yakma aralığıdır.
    150-160 arası kondisyon yapma aralığıdır.
    160-170 arası AT sınırı denilen (yorulma sonucu kaslarda biriken laktik asidin artık tahliye edilemediği ve küt diye yığılıp kaldığınız sınır) sınırı yükseltmek için kullanılır.
    170-180 arası kırmızı bölgedir. olimpiyatlara hazırlanan bir atlet değilsen asla ama asla bu nabız değerlerine çıkmaman gerekir.
    yani 150-160 aralığının üstüne çıkmadığın müddetçe spora devam edebilirsin (yüksek vitesde aşırı zorlama yapma gibi sakatlığa sebep olacak şeyleri yapmadığın müddetçe)

Alıntıları Göster
    Takip

• quote:

Orijinalden alıntı: Vexi

1- Farketmez. Yakacağın kalori aynıdır. Ama güneş varken sürersen daha fazla terlersin bu bir artıdır. Ama güneş varken sürersen sıcaktan yorulursun ve turu kısada kesersin. Bu bir eksi. Ha güneşte ben yine turumu tamamlarım dersen güneşteyken sürmek daha etkilil.
    2- Kişiye göre değişir.
    3- Hayır. Tam aksine sinirler gelişir.
    4- Pedallamanın bir tekniği yok bisiklet sürmenin teknikleri vardır. Herkes pedalı aynı yönde ve aynı şekilde çevirir. Ama herkes farklı farklı yöntemlerle bisiklet sürer.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.