Şimdi Ara

Bmw X6 35Xd Yakıt Tüketimi (9000 Km Ortalama) SS'li

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
8.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Araç'ın 3.0 litrelik turbodizel motoru 286 beygiri ve 580nm tork değeri var ve 6 ileri zf şanzımana sahip ağırlığı yaklaşık 2.2 ton
    aracımız makyajsız kasa 6 ileri zf olanlardan, yenilerinde 8 ileri zf var onlar daha az yakıyor.

Araç her gün Asya-Avrupa git gel şeklinde aşırı bir trafikte kullanılıyor vede trafik olmadığı zamanlar gerçekten agresif sürekli dip gaz kullanılıyor. Maksimum yakacağı budur daha fazlası çok zor bence.

Aynı saatlerde köprü trafiğinde
    Mercedes CLA 200 1.6 motoruyla 7.5 litre benzin yakıyor.
    Makyajlı son kasa Avensis 1.6 Manuel 7 litre civarı.

http://i.hizliresim.com/kYbE0D.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mnbmnbmnb12 -- 3 Ekim 2014; 22:10:04 >

• 2110 kg araç 3.0 motorla yoğun trafik gazlama ile bunu yakıyorsa 10.4 litre yakıyorsa.

Çok yakmış bu BMW şaşırdığım bir tüketim değil ama fabrika verisinin 2 litre üstü yakmış

Şaka şaka bizdeki fakirlik nedir?

3000cc motor,otomatik,dikkatsiz kullanım + 2110 kg ağırlık var 10.1 litre yakıyor.

Bizim kilerde bom boş yolda 1.6 dizel ile 3.4 litre yaktım 2.9 yaktım diye dolaşsın.

Not:Ben okusam bende eksilerim çok saçma bir mesaj oldu.

Ortalama hızda 37 km ymiş ben galiba bayılıyorum.

Kısaca bence normal bir yakıt tüketimi.7

Edit:Aldığınız 1.33 corolla ne yakıyor o güzergahda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Automobilista -- 3 Ekim 2014; 22:16:15 >

• mnbmnbmnb12 M kullanıcısına yanıt
    Bunda şaşırtıcı bişey yok ki
  • RaceKıng26 R kullanıcısına yanıt
    Hocam benim amacım insanları bilgilendirmek
  • quote:

Orijinalden alıntı: mnbmnbmnb12

Hocam benim amacım insanları bilgilendirmek
    biraz fazla yakmış
  • Corolla henüz 5 bin km olmadı 8 litre civarı yakıyor fakat ilerleyen zamanlarda özellikle ilk bakımdan sonra daha da düşeceğini düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mnbmnbmnb12

Corolla henüz 5 bin km olmadı 8 litre civarı yakıyor fakat ilerleyen zamanlarda özellikle ilk bakımdan sonra daha da düşeceğini düşünüyorum.
    Benim arkadaşım 2.0 TDI A5'e 11 litre felan yaktırmış gaz pedalına işkence yaparak
  • yakit tuketiminde turbo motorlarin ust limiti yok gibi bisey arkadasin istese 15 lt de yaktirir 2.0tdi A5 e :)) fakat araclara sehir disi bos yolda ne kadar basarsaniz basin trafikte yaktigi kadar fazla yakmiyor. onemli olan sehir ici trafikte ne yaktigi. 11 litreyi trafiktemi yakmis?
  • 100 km de 10 litre böyle bir araç için hiçbir şey.

Ya hep böyleydi de biz 1.6 lara (mecbur) bakmaktan unutmuşuz yüksek cc motorların tasarrufunu, performansını ve verimliliğini.
  • Uzun yolda 100 120 bandinda ne yakiyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Disconnectus_Erectus

Uzun yolda 100 120 bandinda ne yakiyor ?
    Şehir içi ama ana arterlerde ve bölünmüş yollarda sanırım
  • 36 km/h şehiriçi sayılıyor mu ?

Ben foruma şehiriçi tüketim verisi yazarken 15-18 km/h hızı baz alarak yazıyorum.

2.2 ton ve 3 litre motor hacmini düşününce yine de tüketim makul bence.
  • Bizde w211 320 cdi vardı 9.5 - 10.5 litre arası gezerdi millet 1.4 1.6 dizel ile 4-5 lt yaktım diye seviniyor kahrolsun vergi sistemi
  • Az yakmış. Hemde baya az. Trafik ve agresif kullanım için çok iyi değerler.

İlk mesajda avensis nasıl oluyor da cla dan az yakıyor ? Bunda bir yanlışlık olmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ali Dogukan

36 km/h şehiriçi sayılıyor mu ?

Ben foruma şehiriçi tüketim verisi yazarken 15-18 km/h hızı baz alarak yazıyorum.

Ortalama 9000 km ye göre olunca o biraz yüksek çıkmış sanırım .

Aslında 9000 km değilde 1 Depo verisi paylaşsanız daha güzel olur . Bu 9000 in içinde dediğiniz gibi boş yol da dip gaz da var şehir içi trafikte var .
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

Orijinalden alıntı: Ali Dogukan

36 km/h şehiriçi sayılıyor mu ?

Ortalama 9000 km ye göre olunca o biraz yüksek çıkmış sanırım .

Aslında 9000 km değilde 1 Depo verisi paylaşsanız daha güzel olur . Bu 9000 in içinde dediğiniz gibi boş yol da dip gaz da var şehir içi trafikte var .

Alıntıları Göster
    Dizel motorlar verimli her koşulda birde hacimli ve mühendisliği yüksek ise aracın keyfi başka olur.

Benzinli ve hacimli olursa sonuç böyle oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: NİTROUS666

Dizel motorlar verimli her koşulda birde hacimli ve mühendisliği yüksek ise aracın keyfi başka olur.

Hocam araç nedir acaba? Navigasyon güzelmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D6E722B50

quote:

Orijinalden alıntı: NİTROUS666

Hocam araç nedir acaba? Navigasyon güzelmiş.

Alıntıları Göster
    2014 Range Rover Sport 2.5 tonluk 3.0 tdv6 İstanbul tüketimi 9.5 lt, aynı güzergahta 1.4 dizel fiesta 6.5 ltlerde geziyor, ağırlığa, güce göre büyük hacimli dizeller cidden kokluyor

• umutsirvan kullanıcısına yanıt
    Yanlislik yok hocam bence aradaki yarim litrelik fark avensisin manuel, cla'nin tork konvertorlu sanzimani yuzunden.
  • Çok yakmış, yakıtı fil gibi içmiş.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.