Şimdi Ara

BOĞAZİÇİ KOÇ BİLKENT BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ HANGİSİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
6
Favori
5.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar tyt 110 ayt 78.75 netim var obp 98.44 koç biraz zor gelir gibi sizce hangi okulun bilgisayar mühendisliğini tercih etmeliyim?
    (Bu netleri yapan biri böyle saçma soru sormaz falan demeyin bilgi kaynağımız yok yeterince bilgi edinemiyoruz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi earthking46 -- 21 Haziran 2019; 10:44:43 >

• Net yapmakla bölüm seçmek arasında pek bir bağlantı yok o yüzden böyle saçma soru olur mu filan demeyiz.
    Mühendislikte bir kaç kriter vardır

Şirketlerle yapacağın bağlantı: Eğer savunma sanayi düşünmüyorsan istanbul bu konuda hayli ağır basıyor. Örnek verecek olursak link bunlar gibi bir sürü ücretsiz kendini geliştirebileceğin etkinlik ya da workshop bulabilirsin. Yukarda yazmış birisi bilkentin hocaların bağlantılarına bakın diye tamam bilkentin hocalarının bağlantıları olabilir ama karşılaştırdığın ünilerdeki hocalarda onlardan aşağı kalmaz örneğin boğaziçinde Cem Say var adam türkiyede yapay zeka denilince ilk akla gelen isimlerden biri.

Öğrenci kulüplerinin aktifliği: öğrenci kariyer kulüplerinde neredeyse iş hayatının simülasyonunu yaşayabiliyorsunuz ve kendinizn nerede iyi nerede kötü olduğunu mezun olmadan öğrenmek için vaktiniz oluyor kısaca kendinizi öğreniyorsunuz. Sosyal kulüplerde ise kendinizi sosyal yönden geliştirip eğlenceli vakit geçiriyorsunuz ve her halükarda size bir pozitif bir dönütü oluyor. Öğrenci kulüplerinin etkinliklerine bakabilirsin kaç kişi katılmış kaç tane olmuş vs.

Mezunlar arasındaki network: Türkiye de 2 şey her zaman iş görür birisi nereli olduğun bir hemşerini buldun mu hemen işlerin kolaylaşır. İş hayatında da mezun olduğun okulun inanılmaz bir etkisi oluyor. Atıyorum boun da öğrenci kulübündesin sponsor arıyorsun bir boun mezunun çalıştığı yere gittiğinde olumlu cevap alma olasılığın artıyor ya da iş başvurusunda yazılım takımlarındaki adamlar bounlu sende bounlusun aralarına seni katmak daha cazip geliyor. örneğin qnb finansbanktaki 6 kişilik takımın 5 i bounlu (4 cmpe,1 mis)

şimdilik aklıma bunlar geliyor bounla ilgili herhangi bir sorun olursa yazabilirsin
  • Bana göre İstanbul her zaman Ankara'dan iyidir.Koç vs Boğaziçi olarak düşünmen daha yararlı
  • Geçen sene aynı ikilemde kalmıştım bilkent hariç boğaziçi yazdım, tavsiye ederim.
  • Ankaradaysan ve ankarada kalmak istiyosan bilkent yaz yoksa boğaziçi yapıştır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Puanın yetiyorsa kesinlikle Koç çünkü, sen artık bu seviyede bir ogrenciysen 3'une de gitsen aynı seviyede bir eğitim alacaksın bu üniversiteleri artık birbirinden ayıran küçük farklılıklar var ozellikle mühendislik eğitiminde. Yani 3'une de gitsen eğitim kalitesinde bir farklılık görmeyeceksin eminim. Peki neden Koç dedik? Şimdi Boğaziçi cidden mükemmel ve tarihi olan bir okul ama Bilkent ve Koç öğrencilere sağladığı imkanlar bakımından birincil olarak çok fazla kaynak sahibi ve imkan sahibi olduğundan bence öne geçiyor. Koç ve Bilkent'i ayıran fark ise birinin İstanbul'da birinin Ankara'da olması. Bu da çok ufak bir fark olsa bile İstanbul network açısından çok çok ileride bir şehir. Bu 3 okuldan hangisini secsen gram pişmanlık yaşamazsın. Ama bence Koç.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eels kullanıcısına yanıt
    bilgisayar mühendisliği mi okuyorsunuz?
  • bilkent

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sabancı cs'de ikiye katlar
  • Eels kullanıcısına yanıt
    bilgisayar yerine elektrik elektronik seç diyen de var bölümden memnun musun peki
  • sabancı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Donanım -- 21 Haziran 2019; 12:23:37 >
  • bu ankarayı gömenlerin inşallah bilkent hakkında bir fikri vardır da tercih döneminde yorumları da dikkate alırız

• hocam gordugum kadariyla ankarayi cok gomuyorlar ama bu arkadaslar bilmiyor mu bilkent'de odtu'de egitim veren hocalarin baglantilari sadece ankarayla kaliyor ankara'da bulunan bir cok ozelde cok sayida cok saglam hocalar var ozellikle bilkent'de bence ankarayi bu kadar gommeyin linkedln den bakin bilkentin mezunlari odtunun bogazicinin mezunlari nerelerde hangi ulkelerde calisiyor yarari olur kesinlikle

• hocam hepsinde ayni egitimi alacaksin uzerine para aldigin, rahat okuyacagin yere git. ekonomik ozgurlugun olur istedigini yaparsin hem unide hem mezun olunca mastera verecegin parayi dusunmezsin bir sure mesela. benim de ayt 78,75 ama tyt 101,25 odtu istiyordum onu yazacagim en basa ama burs olmadan okumayi da istemiyordum. yapacak bir sey yok

• BOUN.

• Elinizde yeterli kaynak nasıl yok hocam? Üniversiteler tanıtım günleri yapıyor bizzat akademisyen ve mezunlarla konuşabiliyorsun. Linkedin 'den mezunları inceleyebilirsin. İnternette birsürü kaynak var. Öncelikli olarak bölümüne karar ver EE oku diyenler seni düşündürüyor sanırım bazen.Ben bu üçü arasında kalsam Bilkent derdim. Netleriniz çok güzel hakkınızda hayırlısı olsun.

• Bence bu netlerle koç gelebilir ama hangisini tercih etmeniz gerektiğini söyleyemeyeceğim

• yinemimezunakaldim kullanıcısına yanıt
    oldukça aydınlatıcı bir bilgi, bu kıymetli ve detaylı yorumun üzerine ben de bilkent cs hepsini tek alır diyorum
  • Hocam bende de 106.5 e 77.5 boun bende zor gibi duruyor bende kararsızım

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.