Şimdi Ara

Boyadan anlayan var mı? Yardım Dh!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
99.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evi boyatıcam en kısa zamanda ancak boyayı ben alıcam boyacı aldığım kutudan boyayacak, yani gidip benim almam gerek boyayı.

1. Silikonlu vs. bir çok çeşidi var, bunlardan hangisi iyidir?

2. Tavan için Marshall tavan boyasına karar verdim gibi, iç cephe içinse sitesinde Silikonlu Özel Mat diye bir çeşit buldum silinebilir diyor, bu iyi midir?

3. Birde pürüzsüz yüzeylerde diyor ama şuan iç cephe pürüzlü halde, yinede pürüzsüz hale getirilip boyanabilir mi?

3. Ayrıca renk işinede bir türlü karar veremedim gitti, şuanki rengi şampanya gibi birşey, sarı-turuncu arası bir renk, eşyalar genelde kahverengi-turuncu arası tonlarda, sizce hangi renk uygun olur?

4. Çok açık bir renk olmasın ama çokta karanlık olmasın diye düşünüyorum, şu linkten hangi renk gider ;

http://www.marshallboya.com/Content.aspxurundetay&urun_id=37urunler

Yeri burası mı bilmiyorum, şimdiden teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yardım Dh! Boya Seçimi Kılavuzu

Evinizi boyarken doğru boyayı seçmek, mükemmel sonuçlar elde etmede hayati önem taşır. İşte bilmeniz gerekenler:

En İyi Silinebilir Boya Hangisidir?

Silinebilir boyalar, lekeleri ve kirleri kolayca temizlemenizi sağlar. En iyi silinebilir boyalar arasında Tek Tavan Boyası ve Zirve Boya öne çıkar.

Favori Boya Yorumları

Diğer kullanıcıların boya deneyimlerini öğrenmek, karar vermede yardımcı olabilir. ÇBS Boya ve Tek Boya gibi markalar, genellikle olumlu yorumlar alır.

Favori Boya Nasıl Seçilir?

Favori boyanızı seçerken aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurun:

• Renk ve bitiş tercihleri
    • Yüzey türü
    • Silinebilirlik gereksinimleri
    • Kapsam gücü
    • Uygulama kolaylığı

ÇBS Boya Yorumları

ÇBS Boya, kaliteli ve uygun fiyatlı boyaları ile bilinir. Kullanıcılar, geniş renk yelpazesi ve kolay uygulanabilirliği takdir etmektedir.

Tek Tavan Boyası Yorumları

Tek Tavan Boyası, yüksek silinebilirliği ve leke direnci ile popülerdir. Ayrıca, mükemmel beyazlığı ve kapsam gücü sayesinde tavanları aydınlatmada etkilidir.

Zirve Boya Yorumları

Zirve Boya, dayanıklı ve uzun ömürlü boyalarıyla öne çıkar. Kullanıcılar, solmaya ve soyulmaya karşı direncini takdir etmektedir.

Boya seçiminiz için en iyi kararı vermenize yardımcı olacak bu bilgileri göz önünde bulundurduğunuzdan emin olun. Evinizin yenilenmiş görünümünün tadını çıkarın!

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Mesajıma bakarak ol birader
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scott Storch

Mesajıma bakarak ol birader

Anlamadım?
  • 3. madde de ne demek istedin anlamadım
  • kardeşim marshaldan ziyade filli boya veya fawori kullan. hem daha uygun hem de iyi sonuç alırsın. silikonlu silinebilir boyaları tercih et ve eşyalarına uygun olarak kum beji rengini bir araştır derim. çeşitli tonları var ve güzel olacağını düşünüyorum. pürüzlü yüzeylerde boyayı fazla çeker ve silmesi zor olur ilerde. pürüzsüz hale getirmek zor olacaktır ancak en alta astar üstüne de 2kat boya vurursun (son kat kalınolsun) pürüz olabildiğince azalır. babam 40 (yazıyla kırk) yıllık boyacıdır daha profesyonel soruların olursa ona sorup sana cevap verebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fairstars -- 11 Eylül 2011; 15:49:03 >
  • ÇBS iyi diyorlar.İyi kapatıyor evi 2 hafta oldu boyuyalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kazmapolitan -- 11 Eylül 2011; 15:50:56 >
  • duvarı zımparalattırırsın pürüzssüz olur
    osmanlı renklerine bak derim sana evi boyattık yeni susamlı akide rengine çok güzel bi renk tavsiye ederim.
    http://www.osmanlirenkleri.com/renk-kartelasi.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: cöldeki kutup ayısı

3. madde de ne demek istedin anlamadım

Yani Marshall Silikonlu Özel Mat'a tıkladığımda pürüzsüz yüzeylerde kullanılır diyor ancak benim duvarlar şuan pürüzlü halde, pürüzsüz hale getirmek çok masraflı olur mu yoksa yine pürüzlü mü boyatıyım?

@Ambassador. Susamlı akide boyayınca koyu bir renk mi oluştu yoksa linkteki gibi açık bir renk mi? Mümkünse ss koyabilir misin?
  • Pürüzsüz olması için alçıcı sokarsın eve 2 3 kat alçı atılır hep güzel olur hem pürüzsüz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

Pürüzsüz olması için alçıcı sokarsın eve 2 3 kat alçı atılır hep güzel olur hem pürüzsüz

Hocam masraflı olmaz mı öyle? Masraflı ve uzun sürecek olursa hiç girmem direk sürdürürüm boyayı.
  • Alçının çuvalı 4 lira 2 usta 1 haftada fln bir daireyi sıva yapıyor.İşçilik ne tutar bilmiyorum bi görüşmen lazım fiyat için
  • quote:

Alçının çuvalı 4 lira 2 usta 1 haftada fln bir daireyi sıva yapıyor.İşçilik ne tutar bilmiyorum bi görüşmen lazım fiyat için

Hocam güzel olacaksa masraftan kaçmamda uzun sürmesi sorun, başında durmam gerek, 2 günde bitirecek usta ama alçı falan işi olursa uzarsa vazgeçerim o zaman 2 günden fazla sürmese iyi olur, zaten başka yerlerede gidecek onunda benimde zamanım kısıtlı, neyse ben bir boyacıyla görüşiyimde artık bi şekilde halledilecek, ama renkte hala bi karara varamadım.

• Kum beji güzel duruyor bu yıl sanırım moda hem kir tutmaz bana göre hoş bi renk gibi geliyor ama tercih sizin
  • quote:

Orijinalden alıntı: 40 Yıllık Yoğurtçu

quote:

Orijinalden alıntı: Scott Storch

Mesajıma bakarak ol birader

Anlamadım?

Mesajıma bakarak ol başına bişey gelmesin diyorum
  • Şöyle bir resim buldum aslında hoşuma gitti ama boyacı bunu nasıl tutturur bilemem.

Boyadan anlayan var mı? Yardım Dh!

Şu linkteki en üst en sağdaki kalkere benziyor sanki ;

http://www.betek.com.tr/Betek2008.contentACT/site_leaflet/20090814134015546.html

• yabancı ülkelerde evin tüm tamiratını ev sahipleri aynı bir hoby olarak büyük bi zevkle yaparlar neden sende o boyacıya verceğin parayı gidip boshc marka havalı boya tabancası alıp yapmıyorsun fiyatı 200 tl falan elektrik süpürgesi gibi tipi var al ondan hem zevklide olur kendin başardığın şey daha zevklidir ayrıca tr de işçilik vasat olduğundan her boyacı titiz çalışmaz üstüne birsürüde para alır işini tr de özeyen pek yok. Yinede sen bilirsin ama kendi duvarını tabancayla boyaman daha iyi olur. Boya işi zevklidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Airbus A380

yabancı ülkelerde evin tüm tamiratını ev sahipleri aynı bir hoby olarak büyük bi zevkle yaparlar neden sende o boyacıya verceğin parayı gidip boshc marka havalı boya tabancası alıp yapmıyorsun fiyatı 200 tl falan elektrik süpürgesi gibi tipi var al ondan hem zevklide olur kendin başardığın şey daha zevklidir ayrıca tr de işçilik vasat olduğundan her boyacı titiz çalışmaz üstüne birsürüde para alır işini tr de özeyen pek yok. Yinede sen bilirsin ama kendi duvarını tabancayla boyaman daha iyi olur. Boya işi zevklidir.

Hocam orası öylede işimi ne şansa bırakmak istiyorum ne de uğraşmak.
    Komşularımızdan birinin evinide boyadı bu ustalar, ev sahibi hiç bir şey yapmamış, gelmişler eşyaları ortaya çekmişler, muşamba gibi birşey örtmüşler, 2 günde bitirmişler, üniversitede okuyan ancak boya deneyimi olan gençlermiş, yaz tatillerinde boya yapıp harçlık çıkarıyorlarmış, hem öğrenciye destek olmuş olucam diye başka boyacı bakmadım, 2 günde boyayıp gidicekler.

• Hoş durmuş renk boyacı onu aşağı yukarı tutturabilir zaten birazda su gireceği için çok hafif renk açılabilir.
    Türkiye de işçilik vasat diye birşey yok kişiye göre değişir işçilik ne ustalar gördüm ben hemde bu işin içindeyiz abimle beraber otomatik sulama, peyzaj, doğalgaz, su tesisatı işiyle uğraşıyoruz.
    Daha geçen ay bi dairenin tadilatı vardı adamlar alçı çekti boya yaptı 30yıllık daire 0 gibi oldu yamuk köşeler bile dümdüz çıktı
    Neyse boya tabancası ince bi katman halinde atar üzerinden belki 5 kez geçmek gerekebilir kapatması için rulo olursa 2 kat yeterli olabiliyor astar yoksa 3.katıda ister.

Kendinizde yapabilirsiniz ancak evi batırdığınızla kalırsınız usta çağırırsan tek bir damla bile damlatmadan boyayabilir

Edit: Sen boyat o öğrencilere harç ücretlerini fln yatırsınlar iyidir onlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezimuse -- 11 Eylül 2011; 16:47:24 >

• quote:

Hoş durmuş renk boyacı onu aşağı yukarı tutturabilir zaten birazda su gireceği için çok hafif renk açılabilir.
    Türkiye de işçilik vasat diye birşey yok kişiye göre değişir işçilik ne ustalar gördüm ben hemde bu işin içindeyiz abimle beraber otomatik sulama, peyzaj, doğalgaz, su tesisatı işiyle uğraşıyoruz.
    Daha geçen ay bi dairenin tadilatı vardı adamlar alçı çekti boya yaptı 30yıllık daire 0 gibi oldu yamuk köşeler bile dümdüz çıktı
    Neyse boya tabancası ince bi katman halinde atar üzerinden belki 5 kez geçmek gerekebilir kapatması için rulo olursa 2 kat yeterli olabiliyor astar yoksa 3.katıda ister.

Kendinizde yapabilirsiniz ancak evi batırdığınızla kalırsınız usta çağırırsan tek bir damla bile damlatmadan boyayabilir

Edit: Sen boyat o öğrencilere harç ücretlerini fln yatırsınlar iyidir onlar

Hocam yok kendim asla girmem zaten, boyatmayı düşünüyordum, boyacı bakacaktım ama o öğrencileri duyunca hiç başka boyacı aramaya gerek duymadım, eve gelip bakıcak konuşacaz bakalım hayırlısı.

• Karşim sana şunu söleyim yok ışıkla temizleyen yok kir tutmayan nano tekn. boyalar yalan 1 yıl içinde duvarlar leş gibi oluyor bide silincede çıkmıyor. O nano ürünler mesela bir lekenin sadece %10 gibi yok ediyor tamamen yok etmiyor inanıpta birsürü para vermene gerek yok.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.