Şimdi Ara

Bridgestone (Turanza ER300) / Michelin (Pilot Primacy - Energy Saver) ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
5.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

205/55/16 ölçüleri 91V için hangisini tavsiye edersiniz, neden ? Fiyatlarını aynı olarak kabul edelim, başka marka da düşünülmüyor.

Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BigLbwsk -- 13 Mayıs 2009; 16:02:31 >

• bridgestone al bence,
    neden mi?
    çünkü=
     Bridgestone (Turanza ER300) / Michelin (Pilot Primacy - Energy Saver) ???

Besonders Empfehlenswert = Özellikle tavsiye edilir
    Testsieger = Test galibi
  • Bir çok lastik markası denedim bridgestone en iyisi sağlam uzun ömürlü yol tutuş kabiliyeti süper
  • Bridgestone Turanza al tavsiye ederim.

Şu anda kullandığım lastikler turanza. yol tutuş kabiliyeti süper ve her şarta uyum sağlıyabiliyor

Tek eksi yönü var diğer lastiklere göre yol tutuş sesi biraz fazla
  • Benim Japon Civic`in uzerinde geldi bu lastikler. Biraz sesli ama guzel lastik. TR gibi yollari dandik olan bir ulke icin sizi anca Bridgestone paklar.

Bu arada bu lastik Passat`larinda uzerinde geliyor. Gecen dikkatimi cekti. Tabi Rusya`da.
  • Bridgestone yollarımız için daha elverişli, tavsiye ederim.
  • Arkadaşım bugun aynı ölçülerde Megane'a 4 lastik aldık.Hemen hemen tüm lastik firmalarını sorduk soruşturduk.Nihayetinde Bridgestone'da karar kıldık çünkü aracın ayagındaki son lastikler Michelin'di.Michelin iyi yumuşak lastik ama biraz daha erken yıpranıyor Bridgeston'a nazaran.Hem daha ucuz lastik başına 30 tl farkı var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HANKOOK lastik !!!
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İşin aslı şu ana dek 3 takım michelin eskittim ve son derece memnun kaldım.

Ancak bu ölçüler için açıklanan ADAC sonuçları Bridgestone'u aklıma soktu. Peki Bridgestone'un Türk yapımı ya da Japon yapımı arasında fark var mı, hiç tecrübe ettiniz mi ?

Teşekkürler,
  • Artılarını eksilerini söyleyelim siz kendiniz kara verin.
    Bridgestone kuru zemin yol tutuşta Michelin ile aynı seviyededir.
    Bridgestone ıslak zemin yol tutuşta Michelinden çok çok daha iyidir. Hatta Michelin'in ıslak zemin performansı iyi değil bile denilebilir. (Test sonuçlarına göre)
    Bridgestone sert karakterli bir lastiktir. Hamuru sert ve çukurları daha fazla hissettirir. Yol sesi biraz daha fazladır. Ancak daha uzun ömürlüdür.
    Michelin yumuşak karakterli bir lastiktir. Hamuru yumuşak ve konforu yüksektir. Yol sesi daha azdır. Aşınma ve balon yapma oranı daha yüksektir.
    Yukarıdaki kriterlere göre hangisi aklınıza yatarsa onu seçebilirsiniz.
  • Bridgestone tavsiye ederim sert lastiktir ama bu yolların hakkından bu lastik gelir.Michelin güzel yumuşak lastiktir ancak bu yollar o lastiği çabuk yer, yaşadığım yer itibariyle boyle diyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Turetskiy_Muj

Benim Japon Civic`in uzerinde geldi bu lastikler. Biraz sesli ama guzel lastik. TR gibi yollari dandik olan bir ulke icin sizi anca Bridgestone paklar.

Bu arada bu lastik Passat`larinda uzerinde geliyor. Gecen dikkatimi cekti. Tabi Rusya`da.

Türkiye'de de geliyor, ayrıca yeni araçlardan,

passat
    jetta
    civic
    astra
    auris
    focus'ta da gördüm. fabrikada her seriye başka lastik takılmasının mantığını anlayamıyorum ben

biz de 2003 megané I'de turanza er300 kullanıyoruz, çok memnunuz
  • Lastik seçiminde iki marka arasındaki seçimi inceleyeceğinizi düşündüğüm adreste genel puanlamaları görebilirsiniz. Bridgestone için kuru zemin performansı süper denilmiş. Islak zeminde daha iyi olabilirdi diye not düşülmüş. Michelin için performans seviyesi yüksek ve mükemmel yakıt tasarrufu diye not düşülmüş. Sıralamada Michelin 4. sırada Bridgestone 5.sırada. Adres :http://www.autoexpress.co.uk/products/total_tyre_guide/213177/tyre_test.html#

Fakat bu tarz testler standardlara göre yapılmaktadır. Kişilerin kullanım alışkanlıkları ,coğrafi konumlar ve hava şartları memnuniyet derecesini değiştirir. Alacağınız lastik ne marka olursa olsun şimdiden keyifli sürüşler.
  • Benim astranın üstünde standart lastikleri ER300 , bir yıldır kullanıyorum gerçekten harika lastikler özellikle yağmurlu havalarda beni hiç tedirgin etmiyor , ayrıca 12 000 km yaptım hala yeni gibiler , er300 alırsan pişman olmassın
  • '98 Daewoo Nubira 2.0'e 8 ay önce taktırdım, yol tutuşu ve ıslak zemin performansı olarak gayet memnunum ancak hamurunun daha sert olmasından ötürü michelin'e göre biraz gürültülü olduğu doğrudur...Tavsiye ederim turanza er 300'ü...
  • Herkese yardımları/yorumları için teşekkürler.

Turanza'da mutabığız, peki son bir soru. Bu lastikleri Anadolu yakasında en makul fiyata nerden alabilirim ?

Saygılar,
  • İstanbul'u bilmem ama ben lastik alacağım zaman Ankara iskitler'e gittim (Ankara'da bu işin merkezlerinden biridir) birkaç dükkana sordum turanzayı hepsi internet fiyatına yakın fiyatlar verdi (185/65/14 için tane 150-160 tl arası) Bridgestone ana bayii'ne gittim 95'e aldım Sende araştır ana bayiiden al bence...
  • quote:

Orjinalden alıntı: monumento

İstanbul'u bilmem ama ben lastik alacağım zaman Ankara iskitler'e gittim (Ankara'da bu işin merkezlerinden biridir) birkaç dükkana sordum turanzayı hepsi internet fiyatına yakın fiyatlar verdi (185/65/14 için tane 150-160 tl arası) Bridgestone ana bayii'ne gittim 95'e aldım Sende araştır ana bayiiden al bence...

ağustos ayında 185-60-15 88H'sinin 4 tanesini konya yetkili bayisinden 4X130'a almıştık, world card'a 10 taksit

liste fiyatına sakın aldanmayın

• donanımhabere bağlantıda sorun var mesaj çift gitmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 16 Mayıs 2009; 15:46:31 >
  • arkadaş bende bridgestone er300 ve mişlen pilot pramcy arasında kaldım.

Ben zaten genelde şirket aracını kullanıyorum araca haftasonundan hafta sonuna biniyorum ama o zaman da konforlu huzurlu bir sürüş istiyorum. ARaç bol bol garajda bekliyor. Konfor da önemli sesizlik önemli tabi güvenlikte önemli. parkta duran araçda sert lastikmi çabuk eskir yoksa yumuşak lastik mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: BigLbwsk

Merhaba,

205/55/16 ölçüleri 91V için hangisini tavsiye edersiniz, neden ? Fiyatlarını aynı olarak kabul edelim, başka marka da düşünülmüyor.

Teşekkürler...

pirelli p7 cinturto al derim
    150 lira tanesi
    diğerlerinden hem daha kaliteli hem yol tutuşu daha iyi hemde sessiz
    turanza er300 220 ytl
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.