Şimdi Ara

Bugün çocukluk hayalimi gerçekleştirdim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
86
Cevap
3
Favori
3.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.1990 yılında babam 1989 model 200 D füme renkli bir Mercedes almıştı , düz vitesli ve sunrooflu.Benim Mercedes aşkım da o zaman başlamıştı. Sabahları okula gitmeden önce arabayı çalıştırırdım ısınsın diye, o arada hem babam hem de servis gelirdi,ben de okula giderdim. Bir sene sonra bu sefer lacivert renkli ,otomatik vitesli ve klimalı bir 230 E aldı 1990 model. İki sene kadar da onu kullandı, bu arada benim aşkım da iyice büyüdü tabii o çocuk halimle.Daha sonra babamın işleri bozuldu ve o arabayı sattık. Sonraları işler düzeldi, yine bozuldu derken onlarca araba değiştirdi ama hiç Mercedes alacak durum olmadı. E biz büyüdük, çocuk, iş-güç sahibi olduk derken babam da rahmetli oldu 2008 yılında. Zaten çocukluktan beri hayalim olan, babamla ilgili pek çok hatıra barındıran bu 124 kasalara karşı , vefatından sonra daha da nasıl diyim,sanki zaafım oldu. Tabii ikinci bir araba , bir lüks olacak ,ona para ayıracak, devamında da bu yaşta bir arabada olması muhtemel sorunlar nedeniyle masrafı da devam edecekti. İkinci diyorum ama aslında evde üçüncü araba olacaktı.Ben 2011 Golf TDI kullanıyorum, eşimde de 2010 Polo TDI var. Bu nedenle bu isteğim eşime çok saçma geliyordu, ama her akşam mutlaka sahibinden e ,o günün Mercedes'lerine bakmadan da duramıyordum.

Neyse sözün kısası bugün birden kendimi olayların akışında buldum ve bir anda hiçbir şey düşünmeden, yıllardır bulamadığım temizlikte arabanın sahibi olarak kendimi buldum.Öğleden beri neredeyse ağzım yırtılacak şekilde sırıtıyorum ve yeni hiç bir arabanın bana veremeyeceği bir mutluluğa sahibim.Birazdan resim yüklemeyi becerebilirsem ,bir kaç resim de yükleyeceğim.Araba bir arkadaşımın babasının arabası ve sıfır km. den beri kendisinde.Şu an orjinal km.sinde,değişen parçası yok,çok ufak bir-iki parça boyası var,bir miktar güneş yanığı başlamış ama resimlerde belli olmuyor.İçi harika,torpido da çatlak yok,döşemeler çok temiz.Eksiklerine gelince arka camın üst-ortasında minik bir paslanma var, sürücü koltuğunun kenarında çok hafif bir aşınma var, ama benim asıl canımı sıkan şu oldu.Arabayı aldım, eve geliyorum, yaklaşık mesafe de 70 km, araba gayet güzel kalktı, 1-2-3 derken baktım 110-120 km/h hızda motor sanki bağırıyor, durdum tekrar kalktım, bu sefer vitesleri de saydım 1-2-3 ama 4 e atmadı.Değişimler çok sarsıntısız oldu ama sanki hiç problem yokmuş gibi.Bu arada yokuşta da milim geri kaymadı.Acaba ben 4 e geçtiğini anlayamadım mı?, veya araba bir şekilde 2 de mi kalkıyor? yolda çok moralim bozuldu.Bu arada 70 km. yol artı yarım saat şehiriçi trafiğinde depo çeyrek seviyede iken ,lamba yanar hale geldiBu arada hiç bir şekilde LPG taktırmayı düşünmüyorum, yılda belki kullanacağım 2000 km. ancak olur.Ama bu şanzıman canımı çok sıktı. Arkadaşımı aradım, bilgisinin olmadığını ama babasının belki arabanın ömrü boyunca 100 km/h hızı hiç geçmediğini, yıllardır da yaşı nedeniyle sadece şehiriçinde kullandığını, bu nedenle böyle bir şeyin farkında olmadığını söyledi.Ayrıca bir problem varsa veya çıkarsa bunun kendisine ait olduğunu da söyledi.Sizce ne olabilir, araba 90km/h hızda yaklaşık 2850-2900 devir gibi bir devir çeviriyor, bilgisi olan veya yardımcı olabilecek olursa mutluluğum tam olacak.Şimdiden bu çok uzun yazımı okuyan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulcinay -- 16 Haziran 2012; 12:56:26 >

• Hayırlı uğurlu olsun.

Sorun hakkında yorumum yok ama hayalinizi gerçekleştirmeniz çook güzel bir şey.

Fotoları merakla bekliyorum.
  • Oncelikle hayirli olsun. Motorun sagir olmasi gibi bir durum var araclarda ama bu kadar yasi eski arabada bunun olacagini sanmiyorum. Otobana cikip araci biraz zorlayin. Yuksek devirlerde 3-5 dk seyredin. Devir kesiciye gelmeden tabi. Bu size bir sey kaybettirmez. Kazasiz belasiz surusler dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TüplüveÖfkeli

Oncelikle hayirli olsun. Motorun sagir olmasi gibi bir durum var araclarda ama bu kadar yasi eski arabada bunun olacagini sanmiyorum. Otobana cikip araci biraz zorlayin. Yuksek devirlerde 3-5 dk seyredin. Devir kesiciye gelmeden tabi. Bu size bir sey kaybettirmez. Kazasiz belasiz surusler dilerim.
    Hayırlı olsun. Resim bekliyoruz.
  • Hayırlı uğurlu olsun.
    Babanız için ise Allah rahmet eğlesin.
    İnsanın hayallerini gerçekleştirmesi çok güzel bir duygu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RutkayErg

Hayırlı uğurlu olsun.
    Babanız için ise Allah rahmet eğlesin.
    İnsanın hayallerini gerçekleştirmesi çok güzel bir duygu.
    Teşekkür ederim hepinize, arabayı zorladım, 4500 devire kadar çıkardım,araba bayağı bağırdı. Sonra gazdan ayağımı biraz çektim, normalde vitesi büyütmesi gerekiyordu ama olmadı.Acaba araç 3 ileri filan olabilir mi diye düşündüm ama arabanın kataloğu duruyor, ona baktım eve gelince 4 ileri yazıyordu.Akşam yüklerim diye bugün bir kaç resim çektim yıkamacıda ama yüklemeyi beceremedim.Yardım ederseniz yükleyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gulcinay

Teşekkür ederim hepinize, arabayı zorladım, 4500 devire kadar çıkardım,araba bayağı bağırdı. Sonra gazdan ayağımı biraz çektim, normalde vitesi büyütmesi gerekiyordu ama olmadı.Acaba araç 3 ileri filan olabilir mi diye düşündüm ama arabanın kataloğu duruyor, ona baktım eve gelince 4 ileri yazıyordu.Akşam yüklerim diye bugün bir kaç resim çektim yıkamacıda ama yüklemeyi beceremedim.Yardım ederseniz yükleyebilirim.

Devir kesiciye kadar gelin. Bildigim kadariyla triptronik sanzuman o arac. Manuele alip zorlayin biraz. Mesela devir kesici 7 binde basliyosa 6 bin devri görün. Egzoz biraz pis duman atsin. Bende arada yapiyorum bunu. 3. Viteste 3-4 bin devir arasinda yokus asagi seyrediyorum. Araci arada zorlamakta lazim.
  • hayrli olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TüplüveÖfkeli

quote:

Devir kesiciye kadar gelin. Bildigim kadariyla triptronik sanzuman o arac. Manuele alip zorlayin biraz. Mesela devir kesici 7 binde basliyosa 6 bin devri görün. Egzoz biraz pis duman atsin. Bende arada yapiyorum bunu. 3. Viteste 3-4 bin devir arasinda yokus asagi seyrediyorum. Araci arada zorlamakta lazim.

Alıntıları Göster
    Aracanızı hayırlısı olsun. Sorun hakkında benimde bilgim yok ama resimleri bekliyoruz
    Foruma bende resim yüklemeyi bilmiyorum ama şurdan yükleyip linkini buraya koyun bari
    http://www.hizliresim.com/

• quote:

Orijinalden alıntı: marcopasha01

hayrli olsun.
    arkadasim motorun sagir olmasiyla vites atmamasi arasinda bir iliski yok. her denilene inanmayin.
  • tam emin değilim ama 4. vitese geçmıyorsa over drive kapalı olabilir
    Yani 4. Vites kapalidir bu durumda araç ilk 3 vitesi kullanır. OD tuşu vardır muhtemelen vites kolunda yada yakın bi yerde
  • quote:

Orijinalden alıntı: daturkishulan

arkadasim motorun sagir olmasiyla vites atmamasi arasinda bir iliski yok. her denilene inanmayin.

Alıntıları Göster
    Çok içten ve güzel bir yazı olmuş,elinize sağlık.

Hayırlı olsun,fotoğrafları merakla bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: daturkishulan

Alıntıları Göster
    hayırlı olsun güle güle kullanın allah kaza bela göstermesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arif

Alıntıları Göster
    http://d1206.hizliresim.com/y/j/8037h.jpg

• quote:

Orijinalden alıntı: Arif

Alıntıları Göster
    hayırlı olsun fotoğrafları bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetavcı

Alıntıları Göster
    overdrive tuşu yok, vitesin yanında bir tuş var, S ve E arasında seçim yapıyorsun,muhtemelen Ekonomi ve Standart veya Spor demek.
  • quote:

overdrive tuşu yok, vitesin yanında bir tuş var, S ve E arasında seçim yapıyorsun,muhtemelen Ekonomi ve Standart veya Spor demek.

Alıntıları Göster
    http://e1206.hizliresim.com/y/j/803g9.jpg
  • quote:

http://e1206.hizliresim.com/y/j/803g9.jpg

Alıntıları Göster
    Bu kasalardan bizdede vardi siyah rengi.

Jantini degistirmistik 18 di sanirim jantlar ve cok guzel olmustu.pek binemedik zaten sattik.

ama bi an cocukluguma gittim bende

Arac cidden cok konforlu ve yakisikli bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: marcopasha01

hayrli olsun.
    Hayırlı olsun hayalinizi gerçekleştirmeniz çok güzel güle güle kullanın .
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetavcı

Alıntıları Göster
    Hayırlı olsun. Rengini çok sevdim.

Bence Mercedes'den anlayan bir usta bulun ona bir gösterin. Forumda her kafadan bir ses geliyor. Yanlış şeyler yapabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.