arkadaşlar merhaba. bursa-bozüyük d200-07 karayolunda bir haftada iki kez ceza yemişim. iki ceza da evime üç gün arayla geldi. tedes denilen kameralar bu bölünmüş yolda 90 km hızı geçenin resmini çekmişler. trafik şubedekiler de bu resimlere ceza makbuzlarını ilave edip adreslerine göndermiş. işin garip tarafı iki cezanın birisinde hızım 109, diğerinde ise 100 km. bu d200 karayolunun bu kısmını bilenler bilir, daha yeni yapıldı ve yağ gibi bir yol. oldukça güvenli. ayrıca herhangi bir yerleşim yerinden de geçmiyor şehir içine uğramıyorsunuz yani. normalde bölünmüş yol hız sınırı 110. ama bilecik emniyeti burayı nedense 90 km diye belirlemiş. durduk yere 150+150 ceza ödedim. başka kimse var mı bu yolda böyle saçma ceza yiyen? buna itiraz edemez miyiz? sebepsiz yere 110'dan 90 km ye indirmek ne kadar mantıklı?
Aracınız kamyonet sınıfında olduğu için olmasın?
Tabela var mıydı ?
quote:
Orijinalden alıntı: batkent
Tabela var mıydı ?
araç kamyonet değil linea. tabela galiba vardı hız sınırının 90 olduğu yazılıydı. emin değilim yanlış hatırlıyor olailirim. ankara-bursa arası gidip geldim tabelaları karıştırıyor olabilirim.
böyle bi tabela olsa bile bunun yasal dayanağı nedir? en güvenli yol, şehir içinden yerleşim yerinden okuldan vs geçmez. 110 km olan hız sınırı neye göre 90'a indirilir? o tabela hangi kanuna göre oraya dikilmiş olabilir? bunu anlamıyorum ve durduk yere 300 lira ödemek canımı fena sıkıyor.
Ben 1şubatta gece gectim ozaman hız 82 idi Ben ilk 130 ile sonrakine 90 ile girdim daha bisi gelmedi gece heralde çalışmıyor
quote:
Orijinalden alıntı: krkmz1666
Ben 1şubatta gece gectim ozaman hız 82 idi Ben ilk 130 ile sonrakine 90 ile girdim daha bisi gelmedi gece heralde çalışmıyor
o yolda 4 tane tedes var hızı 99 dan fazla olan ceza yiyor.
Eskişehir de 3 şeritli hatta çoğu yerde 4 serit olan battı çıktılı Otoyolda 70 limit var. D-100 karayolu. Malesef bazılarının vurdum duymazligi bu. Kendileri resmi araclarla limitsiz gittiklerinden ötürü. Geçmiş olsun ne diyeyim
quote:
Eskişehir de 3 şeritli hatta çoğu yerde 4 serit olan battı çıktılı Otoyolda 70 limit var. D-100 karayolu. Malesef bazılarının vurdum duymazligi bu. Kendileri resmi araclarla limitsiz gittiklerinden ötürü. Geçmiş olsun ne diyeyim
Seker kavşağından gece gecerken 83 ile geldi ceza
quote:
Orijinalden alıntı: krkmz1666
quote:
Seker kavşağından gece gecerken 83 ile geldi ceza
Alıntıları Göster
Bende bursaya giderken ceza yedim tam olarak neresi bilmiyorum ama 1 ay içersinde iş icabı 5-6 kere gittim inşallah sizin gibi seri cezalar gelmez
quote:
Orijinalden alıntı: emrcnd
Bende bursaya giderken ceza yedim tam olarak neresi bilmiyorum ama 1 ay içersinde iş icabı 5-6 kere gittim inşallah sizin gibi seri cezalar gelmez
Cevre yolunda yemisin gecmis olsun otoyol polisi yakalamis yesil cizgili toyota corolla
quote:
Sizinki yine boşuna değil 146iyi gitmişsiiniz bizi eskişehirde 56 78 ile 3-4 serit yolda ceza manyağı yapiyorlar.
Eskişehir'de şeker köprüsü diye ceza geldi geçen sene. 94 ile tam 391 lira. Şeker köprüsü tam olarak neresi? Bu arada sakin yazdığıma bakmayın içimde neler var neler 😡
quote:
quote:
Sizinki yine boşuna değil 146iyi gitmişsiiniz bizi eskişehirde 56 78 ile 3-4 serit yolda ceza manyağı yapiyorlar.
Alıntıları Göster
Bozüyüklüyüm. Evet hız sınırı var . 90 sınır. %10 da pay mevcut 99 . üzeri direk ceza gelir. Aletler giriş çıkış ve opet karşısında var . Beyar orta refujlarda . Bilmeyenler direk yiyor. Flash patlar ceza yerseniz çeker sizi. Hepsi de tek tek foto çeker art arda 3 tane bile yiyebilirsiniz. Buradan o yolu kullanan çok insan vardır dikkat edin derim . Seri seri ceza yersiniz. Çünkü çoğu insan farketmiyor bile.
E-devlet'e arac plakasina yazilan ceza sorgulamaya bu cezalar ne kadar sonra yansiyor.
quote:
Bildiğim kadarıyla Eskişehir'de otoyol yok, ayrıca D-100 karayolu da Eskişehir'den geçmez.
quote:
Orijinalden alıntı: Orkun_
E-devlet'e arac plakasina yazilan ceza sorgulamaya bu cezalar ne kadar sonra yansiyor.
bölünmüş yolda hız limiti 110 km dir. Proje hızını kurpların kurtarmadığı yerlerde hız düşürülür...yada
şehir içinde meskun mahalde aksi işaret yoksa hız 50 km dir.
Şehir geçişin atıyorum Niğde altında nüfus yazan tabelada başlar niğde üzeri çizgide biter.. burada hız 50 km yi geçemez... aksi işaret yoksa
sadece 2x1 yollarda hız sınırı 90 km dir...
ceza yediğiniz yeri iyi kestirebiliyorsanız google maps yada google earth te sağda adam resmi var onu yolun üzerine koyun panaromik olarak bakın bakalım oradaki hız kaç km
sissilS
kullanıcısına yanıt
Adam resmi uygulaması çok iyiymiş sayende öğrenmiş oldum sağolasın.
quote:
Orijinalden alıntı: esmerce
Adam resmi uygulaması çok iyiymiş sayende öğrenmiş oldum sağolasın.
önümdeki aracı sollarken hızım 112 olmuş farketmedim. Bu yolda 90 sınırı olduğunu da fark etmedim. Çok yanlış bir uygulama. Sulh cezaya başvuru yapacağım.
Conqueror26
kullanıcısına yanıt
Şeker fabrikasının önüdür büyük ihtimal , sivrihisar cad. sinden otogara giderken tam şeker fabrikasının önünde yukarıda pts ler var orası 50 km ve o kameralar sıklıkla çalışıyor , sivrihisar cad. bittiği gibi sağa doğru kıvrıldığınızda alıyor hemen.Polis gününde kurulan bir tanıtımda o kameraları izlemişliğimde var o an yazıyordu geçen her arabaya çatır çutur yazdı yazdı listeledi.Ben kendi aracımın plakasını verdim , nereden ne zaman geçtimişim arabada kim var hepsini çıkartıyor maşallah.Bir ihtimal çevre yolunun tam otogar önündeki köprü geçişin olduğu yerde köprünün altınada yatmış olabilirler.Şuan çalıştığını kesin bildiğim bir şeker fabrikası önü birde hasan polatkan migrosu geçip odunpazarı meydana giderken tam eti müzesinin önündeki ışıklarda pts ler var onlar kesin yazıyorlar ceza ile sabittir.
quote:
Orijinalden alıntı: blacksea533
Şeker fabrikasının önüdür büyük ihtimal , sivrihisar cad. sinden otogara giderken tam şeker fabrikasının önünde yukarıda pts ler var orası 50 km ve o kameralar sıklıkla çalışıyor , sivrihisar cad. bittiği gibi sağa doğru kıvrıldığınızda alıyor hemen.Polis gününde kurulan bir tanıtımda o kameraları izlemişliğimde var o an yazıyordu geçen her arabaya çatır çutur yazdı yazdı listeledi.Ben kendi aracımın plakasını verdim , nereden ne zaman geçtimişim arabada kim var hepsini çıkartıyor maşallah.Bir ihtimal çevre yolunun tam otogar önündeki köprü geçişin olduğu yerde köprünün altınada yatmış olabilirler.Şuan çalıştığını kesin bildiğim bir şeker fabrikası önü birde hasan polatkan migrosu geçip odunpazarı meydana giderken tam eti müzesinin önündeki ışıklarda pts ler var onlar kesin yazıyorlar ceza ile sabittir.
Bozüyük'te ben de ceza yedim aman dikkat. Yavaş gidin bunlara para kaptırmayın.
Ayrıca TEDES'ler var ki evlere şenlik. Aman dikkat arkadaşlar. Çok acıtıyor ceza.