Şimdi Ara

Caddy 1.9 tdi soğuk havalarda çalışmıyor !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracımız 1.9 tdi caddy soğuk havalarda marş basıyor ancak araç çalışmıyor , kızdırma bujileri , hararet müşürü ve diğer tüm sensörler değişti neredeyse , mazot pompası da tamir takımı alınıp yapıldı ancak bugün ankara -13 derece idi sabah araç çalışmadı sorun ne olabilir sizce

• Mazot donmus olabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birçok istasyon mazota su kattığı için mazot değil de su donuyor, bu nedenle araç çalışmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: tyrant1907

birçok istasyon mazota su kattığı için mazot değil de su donuyor, bu nedenle araç çalışmıyor

Su mu katıyorlar ? ohaa ! shell euro dizel alıyoruz hep üstelik de istasyon güvenilir diye alıyoruz
  • mazot donmuştur.

• quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

quote:

birçok istasyon mazota su kattığı için mazot değil de su donuyor, bu nedenle araç çalışmıyor

Su mu katıyorlar ? ohaa ! shell euro dizel alıyoruz hep üstelik de istasyon güvenilir diye alıyoruz

geçen forumda bir shell istasyonundan aldığı mazotun içindeki suyun donduğunu fotoğraflarla gösteren bir arkadaş vardı..

http://forum.donanimhaber.com/m_113488208/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyrant1907 -- 25 Ocak 2016; 10:22:21 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

quote:

geçen forumda bir shell istasyonundan aldığı mazotun içindeki suyun donduğunu fotoğraflarla gösteren bir arkadaş vardı..

Ok hocam totalden almaya başlayalım bakalım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben -20lerde mazot dondurduğumu bilirim, ama muhtemelen o derecede sizin de mazot donmuştur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bir çok kişiden Birinci ağızdan duymaya başladım shell in mazotu çabuk donuyor.

• Bundan 5-6 yıl önce bizimde sadece Shell`lerden aldığımız yakıt yüzünden aracımız teklemeye başlamıştı. Artık düzeltmişler sanıyordum demek ki hala aynı işi yapıyolar
  • Antifirizi değiştir 2 yıl omru var. Kırmızıların 5 yıl
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

Hocam bir çok kişiden Birinci ağızdan duymaya başladım shell in mazotu çabuk donuyor.

Aynen ya bende jetpet den alıyorum hiçbirşey yok soguk diye shell nitro aldım araba zorlandı calısırken. Ama daha bugun hiç çalıştırmadım -16da. O yuzden jetpete devam ediyorum kısın katkıları iyi koyuyorlar sanırım. Arabanın son hızı aynı yolda jetpetle 195ken shell nitro 203 gibi hıza ulaşıyor onu da farkettim. Ama bu seferde tuketim artıyor
  • teknik olarak çok detayını bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla her istasyonda mazot deposunun dibinde su bulunuyor olması lazım, yani mazotla beraber su gelmesi olası bir durum, zaten böyle bir mevzu olmasa dizel arabalardaki su uyarısı olmazdı, benzinli araçlar için hiç duymadım araçlarda böyle bir uyarıyı

çalışmayan durumlarda kontağı açın bir süre bekleyin öyle motoru çalıştırmayı deneyin, arabayı da rüzgar alan yerlere park etmeyin
  • Gecen hafta -25 ile -30 arasiydi burasi.Patronumun 5.25D aracida calismadi.Kendim benzinli atmosferik arac kullaniyorum marsa basarken ufak gaza dokunuyorum o sekilde calisiyor.Benzinliler sogukta avantajli.

• mazot filitresi değişti mi ?

Değişmediyse içindeki su donuyor olabilir.

ayrıca bende herzaman shellden nitro+ alırım,kışın sabah 7de (-19ları gördüm) tek marş 1-2snde çalışıyor
  • Valla çok sempatim olsa da shell den mazotu kimseye önermeler başladım.

• bende de aynisi oldu yag kapagini acip icine sicak su bastim gayet guzel gidiyor

:)
  • İnsan gibi arabada bulunduğu ortama alışıyor galiba. Antalyalıyım buralarda nadir olarak 5 derecenin altına düşer, bugün sabah 2 derecede arabanın marş basması değişikti, sanki zor çevirir gibi. -20ye gitsek hem kendimiz hem arabalar donar hareket edemez :)
  • caddy icin o ssıcaklığın etki etmemesi lazim. -20lerde connecti 2-3 kontak sonrasında tek marsta çalıştırıyorum. sizin arac kac binde ? yipranmadan dolayi baska yerde sorun olabilir

• udmexpert U kullanıcısına yanıt
    Yok oyle bisey. Kirmizi antifiriz icin konusuyorum. Aracimda kitapçıkta omurluk oldugu yaziyor. Tabiki kontrol etmek lazim. Bu arada arabanin çalışmamasınin antifirizle alakasi yok. Calisir ama yatak sarar onda sorun olsa

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.