Şimdi Ara

çakmak doldurma gazı ile mükemmel sonuç!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
16.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bugün çakmak doldururken gaz elime geldi ve elimde buz oluşturdu(1.5 ytl lik tüplerdeki).acayip soguk veriyor.bende celeron 3.1 ghz işlemcimi soğutabilirim diye düsündüm.çift SUPERPI ile pc yi kastım.cpu fanının güç kablosunu çıkarıp işlemciyi iyice ısıttım.sıcaklık 50 dereceye geldiğinde gaz tüpünü heatsinkin üzerine boşalttım.heatsink birden buz tuttu.ve sıcaklık 50 den yavaş yavaş 13 dereceye indi.

NOT:Klavem bozuk olduğu için xp nin ekran klavyesi ile yazdım.Yazım hatası olabilir

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çakmak Doldurma Gazı ile Mükemmel Sonuçlar

Çakmağınızın ömrünü uzatmak ve kullanmaya devam etmek için çakmak gazı ile doldurmanız gerekir. Çakmak gazı, çakmağın ateşleme mekanizmasını çalıştıran ve alevi sürdüren sıvı bir yakıttır. Çakmak gazını doğru şekilde doldurmak, çakmağınızın performansını iyileştirir ve güvenli kullanımını sağlar.

Çakmak Gazı Neden Soğuktur?

Çakmak gazı, sıvılaştırılmış bir bütan gazıdır. Oda sıcaklığında sıvı haldedir ancak basınç altında tutulur. Basınç azaldığında, gaz hızla buharlaşır ve çevresinden ısı emer. Bu ısı emme süreci, çakmak gazının soğuk hissetmesine neden olur.

Çakmak Gazı Eline Geldiyse Ne Yapmalı?

Çakmak gazı ile temas halindeyseniz, cildinizi bol su ve sabunla yıkamanız önerilir. Gözünüze kaçarsa, hemen tıbbi yardım almalısınız. Çakmak gazı yanıcıdır ve solumak zararlı olabilir, bu nedenle iyi havalandırılmış bir alana gidin ve temiz hava alın.

Çakmak Gazı Kaç Derece Olmalı?

Çakmak gazının doldurma sıcaklığı çakmak modeline göre değişebilir. Ancak genel olarak, çakmak gazı oda sıcaklığında (20-25°C) doldurulmalıdır. Daha yüksek sıcaklıklarda, gaz çok hızlı buharlaşabilir ve çakmağın düzgün çalışmamasına neden olabilir.

Çakmak Gazı Nasıl Doldurulur?

Çakmak gazını doldurmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Çakmağın gaz doldurma valfini bulun.
    2. Çakmak gazı kutusunun ucunu valfe sağlam bir şekilde yerleştirin.
    3. Kutuyu birkaç saniye boyunca aşağı doğru bastırın.
    4. Çakmağı ters çevirin ve gazın tamamen doldurulduğundan emin olmak için birkaç kez ateşleme yapın.

Çakmak gazını aşırı doldurmamaya dikkat edin. Bu, çakmağın sızmasına ve düzgün çalışmamasına neden olabilir. Ayrıca, çakmak gazını doldururken sigara içmeyin veya çakmak kullanmayın.

Bu adımları takip ederek, çakmağınızı güvenli ve verimli bir şekilde çakmak gazı ile doldurabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yazdığın şey gerçekçi gelmiyor.

eğer herşey yazdığın gibi olsaydı, sen şu anda buraya bu yazıyı yazamıyor olurdun. çünkü heatsink te oluşan buz (!) eriyip damla damla anakartının üzerinden aşağıya süzülürken , boynu bükük bir biçimde anakartından çıkan dumanları izler bir vaziyette kalacaktın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stranger

yazdığın şey gerçekçi gelmiyor.

eğer herşey yazdığın gibi olsaydı, sen şu anda buraya bu yazıyı yazamıyor olurdun. çünkü heatsink te oluşan buz (!) eriyip damla damla anakartının üzerinden aşağıya süzülürken , boynu bükük bir biçimde anakartından çıkan dumanları izler bir vaziyette kalacaktın..
    gercek dir gazlar basınc altında sıvı haldeyken basınc kalkıp gaz halıne donuştuklerinde etreften ısı cekerler. buzdolabındaki komprasorde aynı mantıkla calısıp gazı sıvıya çevirir, kanalarda ilerleyen sıvı gaz tekrar gaza donuşup etrafındaki ısıyı emer yanı buzdolabını sogutur yada islemciyi.
    ama bu sekilde cakmak gazıyle sogutma yapmak akıl karı diildir. çunku beli bir sure sonra biriken gaz patlar. ayrıca cok masraflı olur
  • quote:

yazdığın şey gerçekçi gelmiyor.

çakmak gazlarındaki oluşan buz farklı bi buz tam olarak bilmiyorum tabi neden su haline dönüşmüyor belkide gaz olduğu içindir
    ama bende kendim doldururum çakmaklarımı ve arkadaşın sölediği 1.5 tl lik tüplerden dolduruyorum bende tüp çakmağın dolum yerinden kaçınca gaz kaçıyor ve o gaz neredeyse elinizi dondurucak ve acıtıcak şekilde buz gibi yapıyor ve buz suya dönüşmüyor ondan sonra ama bilgisayar parçalarını soğutmada kullanabileceğini sanmıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Gazef

çakmak gazlarındaki oluşan buz farklı bi buz tam olarak bilmiyorum tabi neden su haline dönüşmüyor belkide gaz olduğu içindir
    ama bende kendim doldururum çakmaklarımı ve arkadaşın sölediği 1.5 tl lik tüplerden dolduruyorum bende tüp çakmağın dolum yerinden kaçınca gaz kaçıyor ve o gaz neredeyse elinizi dondurucak ve acıtıcak şekilde buz gibi yapıyor ve buz suya dönüşmüyor ondan sonra ama bilgisayar parçalarını soğutmada kullanabileceğini sanmıyorum

Alıntıları Göster
    aynı şeyi oda sipreyleri ve deodrantlardada olur onlarda sıvı fazdan gaz faza gecerken ısıyı emerler ama onlarda patlar. bu is hic ekonumık degildir bir tup nekadar sure puskurtme yapabilirki. gunde 10 tup kulansan 15 gunde 735 tt malıyetine gelir. aytıca tt735 patlamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: jeofizikci

aynı şeyi oda sipreyleri ve deodrantlardada olur onlarda sıvı fazdan gaz faza gecerken ısıyı emerler ama onlarda patlar. bu is hic ekonumık degildir bir tup nekadar sure puskurtme yapabilirki. gunde 10 tup kulansan 15 gunde 735 tt malıyetine gelir. aytıca tt735 patlamaz.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar, gazlar sıvı hale gelirken ortamdan ısı çekerler bu doğru, bazı arkadaşlar hiçbirşey bilmiyorum gibi yorum yapmış. ben waterbox kullanıyorum, gaz destekli sıvı soğutma,

ama şunu da iyi biliyorum,
    bilgisayarın içinde işlemciyi 50 küsürden 10 derece sıcaklığa indirecek kadar sopuk bir metal varsa, orada terleme olur. birşeyin donmasına gerek yok, oda sıcaklığı 25 derece civarındaysa, ve işlemciyi 13 dereceye indirecek kadar soğuksa o metal (ki işlemciyi 13 dereceye indirebilmesi için kendisinin çok daha soğuk olması gerekir) terler.

buz dolabına koyun bir heatsink, 1 saat sonra çıkarın masanın üzerine koyun, masanın üzerinde su göreceksiniz. heatsink donmamasına rağmen suyu yoğunlaştırır..

• quote:

arkadaşlar, gazlar sıvı hale gelirken ortamdan ısı çekerler bu doğru, bazı arkadaşlar hiçbirşey bilmiyorum gibi yorum yapmış. ben waterbox kullanıyorum, gaz destekli sıvı soğutma,

ama şunu da iyi biliyorum,
    bilgisayarın içinde işlemciyi 50 küsürden 10 derece sıcaklığa indirecek kadar sopuk bir metal varsa, orada terleme olur. birşeyin donmasına gerek yok, oda sıcaklığı 25 derece civarındaysa, ve işlemciyi 13 dereceye indirecek kadar soğuksa o metal (ki işlemciyi 13 dereceye indirebilmesi için kendisinin çok daha soğuk olması gerekir) terler.

buz dolabına koyun bir heatsink, 1 saat sonra çıkarın masanın üzerine koyun, masanın üzerinde su göreceksiniz. heatsink donmamasına rağmen suyu yoğunlaştırır..

Alıntıları Göster
    StrangerXT gerçekçi değilse okumaheatsink üzerinde küçücük su damlaları oluştu sildim onları

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EECFCE0DC

StrangerXT gerçekçi değilse okumaheatsink üzerinde küçücük su damlaları oluştu sildim onları

Alıntıları Göster
    başlığa strangerxt okumasın diye yazarsan okumam, başlığı gördüm, okudum , her forum sakininin yaptığı gibi

imkanın varsa birkaç resim ekler misin?

• quote:

başlığa strangerxt okumasın diye yazarsan okumam, başlığı gördüm, okudum , her forum sakininin yaptığı gibi

imkanın varsa birkaç resim ekler misin?

Alıntıları Göster
    yahu ben nerden bilim senin neyi bilib bilmedini hem birtek senmi okuyosun. baskası bilmez o ogrenir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jeofizikci

yahu ben nerden bilim senin neyi bilib bilmedini hem birtek senmi okuyosun. baskası bilmez o ogrenir.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar by*cambaz haklı bende daha demin denedim 45 dereceden 20 dereceye indi ama az sıktım bişe olur die işe yaradı...aferin by*cambaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: unalkoc

arkadaşlar by*cambaz haklı bende daha demin denedim 45 dereceden 20 dereceye indi ama az sıktım bişe olur die işe yaradı...aferin by*cambaz

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar, ben birşeyi merak ettim..Ortaya çıkan tüp kokusunu ne yapıyorsunuz peki?
    Şaka bir yana, evi havaya uçurmayın da...
    Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: AMFİBİ

Arkadaşlar, ben birşeyi merak ettim..Ortaya çıkan tüp kokusunu ne yapıyorsunuz peki?
    Şaka bir yana, evi havaya uçurmayın da...
    Saygılar...

Alıntıları Göster
    Güzel yazmısın cambaz kardeş de bu acil soğutma için sürekli uygulanabilcek bi olay değil.
    Yani bi işe yaramaz. Ama güzel düşünmüşün.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5D5240269

Güzel yazmısın cambaz kardeş de bu acil soğutma için sürekli uygulanabilcek bi olay değil.
    Yani bi işe yaramaz. Ama güzel düşünmüşün.

Alıntıları Göster
    çakmak gazı kesinlikle ardında ıslaklık veya su damlası bırakmaz.Zamanında günde 2 paket sigara içen biri olarak tecrübeyle sabittir. Ancak cpu da bunu kullanmak hem ekonomik değil hemde tehlikeli. Kasanın havaya uçma riski var

• quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

çakmak gazı kesinlikle ardında ıslaklık veya su damlası bırakmaz.Zamanında günde 2 paket sigara içen biri olarak tecrübeyle sabittir. Ancak cpu da bunu kullanmak hem ekonomik değil hemde tehlikeli. Kasanın havaya uçma riski var

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bunu uygulamak bence çok tehlikeli. bahsettiğiniz gaz yanıcı ve zehirli bir gaz. bu riske girmektense yeni bir soğutucu almayı tercih ederdim...

• quote:

Orijinalden alıntı: avanoss

arkadaşlar bunu uygulamak bence çok tehlikeli. bahsettiğiniz gaz yanıcı ve zehirli bir gaz. bu riske girmektense yeni bir soğutucu almayı tercih ederdim...

Alıntıları Göster
    arkadaş bu kadar kasacağına algida'nın peşinden koşsun.. (abi bir parça kuru buz verirmisin sanal gerçeklik yaratacam)
  • quote:

Orijinalden alıntı: MGP

arkadaş bu kadar kasacağına algida'nın peşinden koşsun.. (abi bir parça kuru buz verirmisin sanal gerçeklik yaratacam)

Alıntıları Göster
    ARKADASLAR AFEDERSİNİZ HEATSİNK NE
    SAYGILAR
  • quote:

Orijinalden alıntı: S10ERM

SAYGILAR

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: sonermacit

SAYGILAR

fan ın takılı oldugu metal parcası
    örnek

• quote:

Orjinalden alıntı: by*cambaz

arkadaşlar bugün çakmak doldururken gaz elime geldi ve elimde buz oluşturdu(1.5 ytl lik tüplerdeki).acayip soguk veriyor.bende celeron 3.1 ghz işlemcimi soğutabilirim diye düsündüm.çift SUPERPI ile pc yi kastım.cpu fanının güç kablosunu çıkarıp işlemciyi iyice ısıttım.sıcaklık 50 dereceye geldiğinde gaz tüpünü heatsinkin üzerine boşalttım.heatsink birden buz tuttu.ve sıcaklık 50 den yavaş yavaş 13 dereceye indi.

NOT:Klavem bozuk olduğu için xp nin ekran klavyesi ile yazdım.Yazım hatası olabilir

Heyt be yurdum insanı..

• quote:

Orijinalden alıntı: bymuratcan

quote:

Orjinalden alıntı: by*cambaz

arkadaşlar bugün çakmak doldururken gaz elime geldi ve elimde buz oluşturdu(1.5 ytl lik tüplerdeki).acayip soguk veriyor.bende celeron 3.1 ghz işlemcimi soğutabilirim diye düsündüm.çift SUPERPI ile pc yi kastım.cpu fanının güç kablosunu çıkarıp işlemciyi iyice ısıttım.sıcaklık 50 dereceye geldiğinde gaz tüpünü heatsinkin üzerine boşalttım.heatsink birden buz tuttu.ve sıcaklık 50 den yavaş yavaş 13 dereceye indi.

Heyt be yurdum insanı..
    aynı etkiyi deodorant ilede yapabilirsiniz mantık gazın hızla basınç kaybetmesi kutudan çıkarken, patlama riskide azalmış olur

• quote:

Orijinalden alıntı: suicide

aynı etkiyi deodorant ilede yapabilirsiniz mantık gazın hızla basınç kaybetmesi kutudan çıkarken, patlama riskide azalmış olur

Alıntıları Göster
    Gerçekten de bunu deodorantla yaparsanız çakmak gazının pis kokusu yerine kasanın içi mis gibi kokar herhalde.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.