Şimdi Ara

Chery Bayisi Tarafından Darp Edilmem (2. sayfa)

16 Kayıtlı Üye (7 Mobil) ve 135 Misafir (93 Mobil) - 51 Masaüstü100 Mobil1 iOS
5 sn
360
Cevap
17
Favori
57.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
264 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
2. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Muhtemelen servis calisani fari kirdi yanlislikla ve kasten olayın genel merkeze intikal ettirmek istemedi. Müsteri malina zarar vermek is akdini feshettirmeye kadar gidebilir korkusuyla. Kendi aralarinda para toplayip fari degistirdiler. Sonra far degismistir seklinde tutanak imzalayip işi kapatmak istediler sen o yaziyi yazacam deyince olay orada kopuyor. Sisteme giris yapmadan stoktan düşmeden yasadışı malzeme takıp olayı kapatacaklardı. Farıda sanayiden almışlardır. Avrupa üreticisi firmalarda bunlarla karsılaşmazsın prestije ve iş ahlakına önem verirler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • g-dncr kullanıcısına yanıt

Sıkıntı şurada hocam, böyle bir durumda servis müdürü olan kişinin itidalli davranıp ortalığı yatıştırması gerekirken konunun aktörlerinden birisi olması olayı körükledi. İmam-cemaat ilişkisi biraz.

• Koca koca firmaların yaptıklarına bakın. Nereden geliyor bu cesaret! Illa güçlü olmak makam mevki sahibi olmak mı gerekiyor hakkını alabilmek için. Umarım magduriyetiniz giderilir güncellemeleri bekliyoruz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben bu markanın aracını almayı düşünüyordum hatta konu açıp sormuştum konular duruyordur ama şikayetvarda şikayetleri ve servislerin başlarından savmak için her sorunu kullanıcı hatası göstermelerinden ötürü vazgeçmiştim bu firmadan araç almaktan aklımda tiggo 8 vardı, sonra ek bilgi olarak öğrendim ki bu marka araçları ambargo yemiş veya çok kötü durumdaki afrika gibi iran gibi ortadoğu ülkelerine satmak için üretmiş hak hukuk gibi kavramların olmadığı ülkelere göre o yüzdende araçlar her yerindenn arıza veriyor ve servisleri hiç birşeyi kabul etmiyor vazgeçmekle ne kadar dogru karar vermısım şimdi bir kez daha anladım

Bu yorumu yaptığım için chery almış olanlar araçlarının değerinin düşeceğinden dolayı bana veryansın ediyorlar ama kabullenmek lazım süsle donanımla şişirilmişliğe kanıp 0km alanlar gerçek yüzünü görünce hemen ilana koyuyor bu araçlar bir ton sağa çekme şikayeti var resmen kronik sorunlu araçlar,

hiç kimsemi bu araçlar fabrikada üretildikten sonra kalite kontrolünü yapmamış veya tam tersi bu araçlar kalite kontrolden sağa çekmelerine rağmen geçtiyse biz bunu türkiyede felan iteleriz millete mantığıylamı getirilmişler ? bir sürü şikayet olan markada 1 tane geri çağırma duymadım bu konularla ilgili

chery almış arkadaşlara araçlarıyla mutluluklar diliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOLDVIPER -- 1 Nisan 2025; 11:5:43 >

• Çok geçmiş olsun hocam. Yaşanılan olayları hayretle okudum. Kurumsal diye gittiğimiz bayilerde bu tür olaylar yaşanmaya başladıysa vay halimize. Sözde belli kriterlere göre işe alım yapıyorlar ama yaşanılan duruma bakılırsa pek de öyle olmamış gibi. Umarım süreç kısa sürede, lehinize sonuçlanır da biraz da olsa içiniz soğur.

• napervasız kullanıcısına yanıt

Ben esas kendi cebinden far değiştiren adamdan korkarım. Koskoca işletmenin böyle durumlar için bir prosedürü bir işleyişi, sigortası falan yok mu da kendi ceplerinden veriyorlar. Adamlar bu prosedüre uymayan, dolambaçlı bir şeyler yapmışlar kendilerince. Ben patron olsam yanımda barındırmam böyle tipleri.

Hadi onu da geçtim karşıdaki müşteri dünyanın en berbat adamı bile olsa dağbaşı mı burası ki adamın başına bütün çalışanlar toplanıp eşkıya gibi adamı dövüyorlar, sövüyorlar, tehdit ediyorlar. Hadi diyelim ki servis çalışanları eşkıya, kanun kural tanımayan kişiler Chery bu konuya niye dahil olmuyor? Sonuçta ben bir müşteri olarak senin tabelana duyduğum güvene istinaden oradaysam benim can güvenliğimi sağlamak senin yükümlülüğün olmalı.

Valla ben patron olsam bu çalışanlar hakkında benim işyerimin itibarını zedeliyor diye ben de suç duyurusunda bulunurdum.

• BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    Bu olay Çinli markaya özel değil Japon ve Alman grubunda da var. Malesef 3. Dünya ülkesiyiz ayıplı olan ürünü değiştirmek için hukuk lazım o da biz de yok ona güvenip malı bize kitliyorlar. Suzuki aracın 3. Dünya ülkelerine paslı gönderdiğin araclar:https://x.com/EmrahAslanPADRE/status/1739297183319335038

Skodanin canton müzik sistemi diye Çinli firmanın müzik sistemini koymasi;https://subigarage.com/skoda-superb-high-end-ses-sistemi/

Örnekler çoğaltılabilir.

• wincheaster W kullanıcısına yanıt

doğru ama olurda 100 taneden 10 tanesinde olsun bu chery şikayetleri 100 den 80 tanesi böyle gibi adamlar 0 km aracın sunroofunu kırıp cam kırıklarını bile düzgün temizlemeden etmeden bayide satışa koyup sunroof camı değişmiş aracı satıyor müşteriye haber vermeden

• Adamların eğitim seviyesinin ne olduğu zaten anlaşılıyor, arabalarda dandik olunca sizin gibi bir sürü problem yaşayan müşteri ile uğraşmak zorunda kaldıkları belli. Özellikle bizden almadın aldığın yere git onlar uğraşsın lafından zaten kendi sattıklarıyla başlarının yeterince belada olduğu anlaşılıyor.

Maalesef adamlar taşmış, damlaya damlayada size damlamışlar. Emin olun başkası olsa onada aynı şeyleri yaşatırlardı.

Gerçekten geçmiş olsun, ancak 3 paraya 5 köfte olmayacağını, o kadar donanımı vesaire görmediğiniz yerlerden çalınmadan konulamayacağını anlamışsınızdır umarım.

Komşumda da var aynı araçtan hemen yanıma park ediyor, bırakın sağa sola çekmeyi daha park yerine düz girebildiğini görmedim. Önceden Nissan QQ aracı vardı jilet gibi çekerdi.

Hocam adamlar yılların firması, zaten web sitelerini girip incelediğinizde ar-ge ve üretim yaptıkları. Talep eden firmalar için üretim yaptıkları anlaşılıyor.

Siz HP marka bilgisayar alırsınız ama anakartını Pegatron üretmişdir, iPhone kullanırsın ama telefonu Foxconn üretmiş ekranı Samsung'dan gelmiştir.

Bu mesajınıza konu garaj işini gerçekten iyi yapıyor ancak bilgi sahibi olmak başka fikir sahibi olmak başka şey.

Yani öyle alalade bir ürün değil. Çin malı diye nitelendirilip geçilebilecek.

Chery Bayisi Tarafından Darp Edilmemsonavox-group.com
    Sonavox
    https://sonavox-group.com

Chery Bayisi Tarafından Darp Edilmem

Omoda 5 Rusya, İran, Meksika, Avusturalya gibi ülkelerde çok yaygın kullanılan bir model. Sağa çekme problemi ise sanki sadece bizim ülkeye has bir durum gibi. Son bir yıldır dünya üzerinde ne kadar forum, grup varsa girdim çıktım. Başka bir ülkede bu sorundan şikayet eden 1 kişiye denk geldim sadece, onun durumu da lastik değiştirince düzelmişti. Türkiye'ye gönderilen araçlarda problem olduğunu düşünüyorum bu yüzden.

Mesela şimdi aklıma gelen bir sorun var benim araçta, arabanın sağ tarafındaki ön ve arka tekerleklerin arasındaki mesafeyi (aks mesafesi) tam göbekten ölçtüğünüzde sol taraftaki tekerlekler arasındaki aks mesafesiyle arasında yaklaşık 2 cm fark var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstolunay -- 29 Mart 2025; 15:51:39 >
  • karşı tarafı da dinlemek lazım önce, ama benim şimdiki öngörüme göre yani sizin anlattıklarınızdan yola çıkıyorum o far yetkili serviste kırıldı. muhtemelen o farın parası da bütün servistekilerin maaşından kesildi. size düşmanca yaklaşımlarının sebebi bu olabilir diye düşünüyorum ama dediğim gibi karşı tarafı dinlemeden kesin bir çıkarımda bulunmak zor. geçmiş olsun.

ama asıl dikkatimi çeken şu, sıfır arabada rot ayarsızlığı ne demektir? adı üstünde sıfır değil mi bu araba? bikaç kez sıfır araba aldık zamanında, toyota volkswagen fiat hyundai ve peugeot markalarıydı bunlar. hiçbirisinde de böyle bir sorun yaşamadık. rot dışında arka emniyet kemeri çalışmıyor demişsiniz, abs çalışmıyor demişsiniz bunlar tam anlamıyla bir skandaldır. benim 13 yaşındaki arabamda bile ilk günkü gibi çalışıyor hepsi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 29 Mart 2025; 15:51:48 >
  • Tüketici mahkemesinde devam eden davaya konu araçtaki sorun ve hatalarla ilgili bir kaç video paylaşıyorum.

Araçtaki sağa çekme

Aracın öndeki aracın gölgesini engel sanıp kendini sola atması

Tüm sensörlerin arızaya geçmesi

Tüm seslerin gitmesi

• Geçmiş olsun,dilerim kısa zamanda sonuçlanır.

• Ha bir de şu var aracı almaya körlemeye gidiliyor ancak sorun çıkınca forum forum gezip kronik sorunlar öğreniliyor,araştırma ve gözlem aşamasını atlayan birisi bu tarz sorunlar yaşar,sosyal medyayı bilgi ve paylaşım amacıyla kullanmak sorun yaşadığınızda aklımıza geliyor. Benim şahsen arabam yok,hiç olmadı ancak cherynin sorunlari paylaşım ortamlarında o kadar çok gözüme battı ki,bilinçli olmak lazım,para var bilinç yok.

• Bu tür şeylerde tek tarafın beyaniyla asla gaza gelmem.
    Böyle olaylarda bir tarafı dinlersin vay be dersin. Sonra diğerini dinlersin yok artık dersin.
    Herkes kendisine göre haklıdır.
    Yargı kimin haklı olduğuna karar verir.

• napervasız kullanıcısına yanıt

Dostum konunun bilinçle alakasını kavrayamadım. Sadece Türkiye'deki araçlarda olan bir sorun var demiş adam. Dünya genelinde belki de yüzbinlerce satmış araç. Herhangi bir problem bildirmemiş kimse, ancak Türkiye'deki araçlarda burada satılan araçlara has bir problem çıkmış sonrasında. Bu durumda adam ne yapacak istihareye yatıp mı anlayacak bu araçta sorun var mı yok mu diye? Hadi diyelim bu adam araştırma yapmadı, tüketici olarak araştırma yapmak zorunda da değil bana kalırsa. Neden diye sorarsan eğer, şimdi bu işin TSE'si var, ISO'su var, EuroNcap'i, Ticaret Bakanlığı falanı filanı var. Ülke ve dünya genelinde standart belirleyen bunca kurumun belirlediği standartlara uygun üretim yapıyorum ben diye reklam yapıyorsa bir firma kusura bakmasın ama o standartlara gerçekten uyacak. Tüketici de evet bu belgesi var, şu lisansı yok diye karar verecek.

• çok geçmiş olsun..

konu buraya nasıl geldi anlayamadım

güneydoğuya bir gezi düşünüyordum antep ve diyarbakır kısmı düşündürdü şimdi emi..(

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.