Şimdi Ara

Clio 4 Alımı arefesinde arabadan anlamayan biriyim, sorularım var...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir araç alma arefesindeyim. Uzun süre araştırdıktan sonra 1.5 dCi Clio 4’e karar kıldım. Motosikletimi satar satmaz peşine düşeceğim inşallah.

Ancak belirttiğim üzere arabadan pek anlamıyorum, nelere dikkat edilir, hangi paket alınır vs her türlü tavsiyeye açığım.

Şu anda baktığım bir araç var,

16 model, 98bin km’de, değişensiz, boyasız, 90bg touch paket. İyi midir bu mesela? Joy’dan dolu, icon’un bir altı diye biliyorum ama doğru mudur?

Bu bahsettiğim aracın ortalama piyasası nedir mesela?

Bu araçların bakımları kaç kmde bir yapılır mesela, 100bin de bir bakım olacak mı? Ağır bakımları kaç kmde bir, ortalama maliyeti nedir, ortalama ne kadar yakar, kaskoda değeri aşağı yukarı kaç çıkar… vsvs her türlü bilgiye açığım.

Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

• 2016 model makyajlı kasa manuel clio 1.5dci icon paket sahibi olarak yardımcı olmaya çalışayım.

2016'da makyajlandı Clio4. Yani 2016 modeller içinde makyajlı kasa da var makyajsız kasa da var.

Joy Touch ve Icon olarak 3 paketi mevcut. Joy ve Touch pakette arka camlar manuel geliyor malesef. Renault alacaksan icon paket altını düşünmeyeceksin bana göre. Makyajlı kasanın icon paketi ile pure vision full led farlar ve arka stoplar, led sisler, anahtarsız giriş-çıkış, otomatik katlanan ayna, yarı deri koltuklar, dijital klima, 4 cam otomatik geliyor ve ilave 17 jant paketi olabiliyor ki benim araç 17 jant paketli.

Manuel ile problemin yoksa manuel almanı öneririm. Çünkü bu araçta kuru tip çift kavramalı EDC şanzıman kullanılıyor. Aynı şanzımanı kullanan Fluance sahibi arkadaş son 1 yılda 100.000TL masraf etti şanzıman için. Önce beyin gitti sonra kavramalar. Beyin arızası biraz fazla EDC şanzımanlarda.

Bakıma gelince filtreleri pahalı değil, yağ olarak RN0720 onay kodlu istediğin 5w30 yağı kullanabilirsin. RN0720 onay kodlu yağların en kalitelisi Liqui Moly Toptec 4400 5w30. Daha uygun fiyatlı düşünürsen Shell Helix Ultra 5w30 AR-L kodlu yağı alabilirsin. Servisler Castrol GT 5w30 yağ kullanıyor.

Bakım aralığı 20.000km/Yıl şeklinde aracın ama ben 10-12bin km'de değiştiriyorum. Ağır bakım dediğimiz triger değişimi ise 4 yıl veya 80.000km. Triger değişirken devirdaim pompası da 150.000km üstünde değişiyor.

Yakıt tüketimi yönünden hybrid araçlara yakın tüketimi mevcut. Uzun yolda 4 litre ve altını görmek hiç zor değil. Şehiriçinde 23km/s ortalama hız ile ortalama yakıt tüketimim 5,3 litre.

2016-17 makyajlı kasa manuel icon 90bin km altında değişensiz araçları 750-800 bin TL civarına alabilirsin.

Benim araç 2016 model 2017 trafiğe çıkışlı, 1 parça bagaj kapağı boyalı, 62.000km'de. Bugün satmak istesem 750-800 arasına veririm heralde. 2. el piyasası aşırı durgun. Gerçekten satmak isteyenlerle sıkı pazarlık yapabilirsin.

Sormak istediğin ne varsa buradan veya özel mesaj yoluyla sorabilirsin. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

• Clio 4, o dizel motorla yakıtı gerçekten kokluyor fakat verdiğiniz özelliklerdeki ilanlara baktım manuel olarak fiyatlar hep 700bin liranın üstünde. Olması gereken bence 650-660.

700bin liraya bence Clio 5 alınır. 2020 model 1.0 TCe Touch paket, söylediğiniz hatta daha düşük kilometrelerde. Az yaksın istiyorsanız hem lpg uyumlu hem de performanslı bir motor. Clio 5, 4'ten daha iyi bir araç.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Clio'nun paketlerinden ziyade bir araç alımı yapacak hiç bir bilgisi olmayan bir kişinin iyi bir expere ihtiyacı var. Experlere bile güven olmadığı şu ortamda araç alırken cidden iyi analiz yapmanız gerekiyor.

• Clio 4 aracım vardı yakın zamanda sattım.

Icon dolu, touch orta , joy boş donanım.

Dizel manuel olarak konuşuyorum ; yakıt olarak gerçekten çok iyiydi, performans olarakta tatmin ediciydi.

Bakım 1 yıl yada 10.000 km de yapılıyor.

İmkan varsa icon donanım alın.

Baktığınız araç otomatikse 600 - 650 civarı alınabilir benim görüşüm. Ben 585 e satmıştım Şubat ayında. Benimki manueldi.

2016 Yılında kasa makyaj alıyor bazı 2016 lar makyajsız bazıları makyajlı oluyor o dönemde. Makyajlı bakmanızı tavsiye ederim.

Araç için eleştirilerim ; araçta ön cam yan aynaların olduğu kısımdaki kelebek cam diyorlar galiba o bölgeden muazzam derecede rüzgar sesi geliyor. Bu kronik bir sorun araştırabilirsiniz. Gerçekten rahatsız edici.

Süspansiyon yok gibi birşey tabi araç B segmenti olduğu için çok bir beklentiniz olmasın zaten.

Genel olarak sizi tatmin edecek bir araç, eğer araç hala almadıysanız benzinli toyota auris'e de bir göz atmanızı tavsiye edebilirim.

• 2016 model makyajlı kasa manuel clio 1.5dci icon paket sahibi olarak yardımcı olmaya çalışayım.

2016'da makyajlandı Clio4. Yani 2016 modeller içinde makyajlı kasa da var makyajsız kasa da var.

Joy Touch ve Icon olarak 3 paketi mevcut. Joy ve Touch pakette arka camlar manuel geliyor malesef. Renault alacaksan icon paket altını düşünmeyeceksin bana göre. Makyajlı kasanın icon paketi ile pure vision full led farlar ve arka stoplar, led sisler, anahtarsız giriş-çıkış, otomatik katlanan ayna, yarı deri koltuklar, dijital klima, 4 cam otomatik geliyor ve ilave 17 jant paketi olabiliyor ki benim araç 17 jant paketli.

Manuel ile problemin yoksa manuel almanı öneririm. Çünkü bu araçta kuru tip çift kavramalı EDC şanzıman kullanılıyor. Aynı şanzımanı kullanan Fluance sahibi arkadaş son 1 yılda 100.000TL masraf etti şanzıman için. Önce beyin gitti sonra kavramalar. Beyin arızası biraz fazla EDC şanzımanlarda.

Bakıma gelince filtreleri pahalı değil, yağ olarak RN0720 onay kodlu istediğin 5w30 yağı kullanabilirsin. RN0720 onay kodlu yağların en kalitelisi Liqui Moly Toptec 4400 5w30. Daha uygun fiyatlı düşünürsen Shell Helix Ultra 5w30 AR-L kodlu yağı alabilirsin. Servisler Castrol GT 5w30 yağ kullanıyor.

Bakım aralığı 20.000km/Yıl şeklinde aracın ama ben 10-12bin km'de değiştiriyorum. Ağır bakım dediğimiz triger değişimi ise 4 yıl veya 80.000km. Triger değişirken devirdaim pompası da 150.000km üstünde değişiyor.

Yakıt tüketimi yönünden hybrid araçlara yakın tüketimi mevcut. Uzun yolda 4 litre ve altını görmek hiç zor değil. Şehiriçinde 23km/s ortalama hız ile ortalama yakıt tüketimim 5,3 litre.

2016-17 makyajlı kasa manuel icon 90bin km altında değişensiz araçları 750-800 bin TL civarına alabilirsin.

Benim araç 2016 model 2017 trafiğe çıkışlı, 1 parça bagaj kapağı boyalı, 62.000km'de. Bugün satmak istesem 750-800 arasına veririm heralde. 2. el piyasası aşırı durgun. Gerçekten satmak isteyenlerle sıkı pazarlık yapabilirsin.

Sormak istediğin ne varsa buradan veya özel mesaj yoluyla sorabilirsin. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

• fractal design kullanıcısına yanıt

hocam naptınız 800 e 20 - 21 model clio 5 ler var otomatik vites

• dunwall1 D kullanıcısına yanıt

Boş ve orta paketleri var. Şehir içinde 10 litre yakan 142nm torklu araçlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle güzel ve detaylı mesajlarınız için teşekkür ediyorum. @efyavas @fbilker1907 @dunwall1 @fractal design

Bir süredir iş yoğunluğumdan ötürü bakamıyordum bugün ancak kontrol edebildim.

İlk olarak şunu söyleyebilirim ki ben nakit olarak en fazla 400-450 bandında çıkarabileceğim, üstü biraz borç harç ile olacağından çok da açılmamaya çalışıyorum açıkçası o nedenle en fazla 200 borç alacakmışım gibi düşünüyorum. Yani totalde benim max olarak 650 gibi bir bantta bütçem olacak. Kaldı ki daha bunun kaskosu, sigortası ayrıca 2. el olacağından mütevellit kim bilir neler çıkacağı bilinmeyen masrafları gibi ek giderler de hayli olacak. O nedenle bu paranın da tümünü bir anda vermem çok akıl karı olmayacak diye düşünüyorum.

Geçtiğimiz hafta motosikletimi ilana koydum şu an malum piyasa biraz durgun aşırı bir talep yok ancak birkaç kişi aradı bakalım biri bakmaya geleceğini de söylüyor, olur da gelirse satışı verdiğim an hızlıca piyasaya dalıp alma düşüncesindeyim arabayı bu belirttiğim bütçelerde.

Yakıt, paketler ve modeller konusunda hem siz hem bu süreçte gerekse internet olacak şekilde çok bilgi edindim, teşekkür ediyorum. Auris benim de ilk tercihlerimdendi bu arada ancak iyisini bulmak için yine bi 700 bandına çıkmak gerekiyor bu da benim için bahsettiğim sebeplerden ötürü pek mümkün değil.

Clio'yu aldıktan sonra borçlarım bitip biraz daha üstüne koyabilecek seviyeye geldiğimde belki yükseltme amaçlı olabilir, yine bi Clio 5 veya Auris vs.

Şu anda nispeten eski model bir araç olacağı için (2015-2016 eski mi demeyin sonuçta neredeyse 10 yaşında araçlar) otomatik vites düşünmüyorum hocam dediğiniz gibi. Çok bi boyasız değişensiz takıntım da yok aslına bakarsanız zaten ben çok müthiş bir sürücü değilim, motordan gelen bir trafik bilgim ve soğukkanlılığım, şirket aracını kullanmaktan gelen de bir pratiğim var, yoksa benim ilk aracım olacak söylediğim gibi hala daha geri viteslerde problemler yaşadığım oluyor, yarın bir gün boyasız değişensiz aldığım aracı bi kaldırıma sürtmeyeceğimin garantisi yok açıkçası geri geri giderken.

Söylediklerinizden anladığım kadarıyla; 2016 ve sonrası makyajlı kasa icon paket 1.5 dci EĞER Kİ benim bütçeme uygun bir şekilde bulunuyorsa kaçırma al diyorsunuz.

Bu gibi bir şeyi bulamadığım durumda da örneğin yine ilk posttaki araç üzerinden gideceğim: 2016 model, faz 1 makyajsız kasa, 98bin km’de, değişensiz, boyasız, 90bg touch paket, bunun fiyatı için 650 diyorlar, belki yüz yüze pazarlıkla biraz daha düşse 640'a mesela biraz yüksek kaçıyor sanırım o halde değil mi? Bu araç bir tanıdığımızın tanıdığının aracıymış hani geçmişini bildiğimiz bir araç olduğu için mesela biraz daha fazla vermeye değer mi? Yoksa söylediklerim hususunda da belki 120-130 gibi biraz daha yüksek kmli, makyajlı kasa, değişenli vs icon paket bakmak daha mı mantıklı olur? Veya hocam zaten acemiymişsin, çok da tazesine gerek yok 2013-2014 joy paket al bi tane 160binlerde uyguna çok borca da girme bin 1-2 sene sonra yükseltirsin mi dersiniz? Çok karışık bu araç işleri yav. Şu touch paket olanı düzleseler 600e aslında çok harika olurmuş sanırım.

Söylediğiniz üzere zaten youtube'da tarcanlar vs izlemekten paranoyak olmuş biri olarak, aracı almadan önce satıcı kim olursa olsun bi otorapor'a götürüp temek paketlerden bile olsa bi expertiz yaptırmadan almayı düşünmüyorum.

• 1)2016 modellerin yarısı makyajlı yarısı makyajsız. Makyajsız alacaksanız illa 2016 olması şart değil daha uygun fiyatlı daha temiz 2013-2014 de olur.

2)Forumda bir araba beğenildiğinde (bu başlık özelinde demiyorum genel olarak) muhakkak istenen paranın çok olduğu o paraya çok daha iyilerinin alabileceği şeklinde cevaplar gelir. Fakat kimse temiz ve bakımlı aracını ucuza vermez, piyasasından ucuza satılıyorsa muhakkak iyice baktırın.

3)Otoraporu falan boşverin tarcanların herhangi bir şubesine gidin, o ilde şubesi yoksa ve gerçekten çok uygun fırsat aracı değilse almayın. Hatta çok uygunsa dolandırıcı olma ihtimali daha yüksektir boşverin oradan hiç almayın :D

4)Touch paket ve joy arasında aman aman bir fark yok, temiz boyasız düşük km joy aynı paraysa joy da düşünebilirsiniz fakat imkan varsa kesinlikle icon alın.

5)98.000 km denilen araç garanti bitti diye 80.000 km'de ağır bakımları atlanmışsa alır almaz triger seti, v kayışı, durumu kötüyse devirdaim, fren hidroliği, antifriz değişimi, balatalar, yağ, mazot dahil filtreler değişmesi gerekir. Ayrıca kesinlikle lastiklere iyi bakım bitik lastik alırsanız bir de lastik masrafınız olur. Ön düzen kötüyse parçalar çok pahalı yine dikkatli olun.

6)arabam.com'un uygulamasında aracın piyasa fiyatını aşağı yukarı öğrenebilirsiniz fakat temizleri o fiyata verirler mi emin değilim. Piyasa şu an aşırı durgun olduğundan istediğiniz araçta pazarlık ihtimaliniz oldukça yüksek.

7)Son olarak 98.000 öyle çok düşük bir km değil, 9-10 yaş da çok küçük bir yaş değil, bu durumu dikkate alın masraflar başlamış ya da başlamak üzere olabilir. Hakkınızda hayırlısı olsun.

• 2020 Clio 4 0.9 tce aracım var şehiriçi 6 litre ile geziyorum, joy paket bana fazlasıyla yetiyor. Nisan ayında 620 ye almıştım 48 bin km'de

• BekirARSLAN kullanıcısına yanıt

Uyguna almışsınız. Tramer falan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dr0742 D kullanıcısına yanıt

Cevap için teşekkür ederim. 4. madde özelinde konuşmak gerekirse, ikisi arasındaki en temel fark biri 75 iken diğerinin 90hp oluşu. Bu nedenle herkes joy'dansa diğerini al şeklinde yaklaşıyor olaya ama bilemedim. Arabam'a da bir bakayım çok teşekkürler tekrardan.

Harika fiyat hocam, şu an piyasa daha bile durgun aslında düz mantıkla aynı aracı 600e bulabilmek lazım ancak ben anlamadım fiyatlar hep daha yukarıda.

Sizinkinde tramer, boya, değişen durumu neydi?

• Uzun yolda 65 bglik sümbülü kullandım. O motor bile uçuruyordu arabayı. Clio’ya her motor yeter. Arka koltukları pek konforlu değil. Bir de hala öyle mi bilmem ama sümbülün 2. Eli çok daha iyiydi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

1.5 tdci powrshift 6 litre yakıyor, sizin 0,9 motor daha az yakması gerekmez mi?

• Clio 4 Alımı arefesinde arabadan anlamayan biriyim, sorularım var...

Yuvarlak içine aldığım yerde olması gereken plastik kapakların adı nedir?

• Clio 4 yerine imkan varsa clio 5 bakmak lazım yalıtım süspansiyon açısından çok iyi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cem_Alim

1.5 tdci powrshift 6 litre yakıyor, sizin 0,9 motor daha az yakması gerekmez mi?

90hp motor birde 1200 kg bir araç için yakıt değerleri iyidir. Sizin araç dizel bu benzin ve makul değerler. Uzun yolda 4 litre 100 km hızı geçmezsek :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Carlzberg

Harika fiyat hocam, şu an piyasa daha bile durgun aslında düz mantıkla aynı aracı 600e bulabilmek lazım ancak ben anlamadım fiyatlar hep daha yukarıda.

Sizinkinde tramer, boya, değişen durumu neydi?

Tramer ve boya hiç yok hatta boyada ufak taş izi dahi yoktu full garaj arabası

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.