Şimdi Ara

Clio 4 Bakım Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
3.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aracım 1.5 DCI 75 bg olan model. Bakım yaptırmayı düşünüyorum aslında daha km var ama ben parçaları kendim alıp yakın tarihte yaptırmak istiyorum. Aracımın rn0720 onay kodu olan yağlarla uyumlu olduğunu araştırmalarım sonucu buldum ancak şöyle bir sorunum var kararsız kaldım;
    Hangi yağ en iyisidir?
    Mesela şu yağ f/p, şu yağ en kalitelisi, şu yağ ne iyi ne kötü orta seviye gibi.
    Veya 1. sıra şu yağ, 2. sıra şu yağ gibi bir sıralama yapacak olsak hangisi olur? Yardımlarınız için teşekkürler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• aracınız euro5 motor ise dpf vardır, buna uyumlu yağ koduda dediğiniz gibi RN0720. bu koda sahip C4 sınıfı 5w30 tam sentetik yağları kullanabilirsiniz. sıralama olarak;

1- Liqui-moly top-tec 4400 yada Motul reno specific RN0720
    2- Shell Helix Ultra
    3- Castrol GTX

* reno firması elf'i bırakıp resmi olarak castrol ile anlaşmalı olduğu için ben Castrol GTX kullanıyorum. reno yetkili servisleride aynı yağın siyah kutulu olanını kullanıyor.

Clio 4 Bakım Hk.

Clio 4 Bakım Hk.

Clio 4 Bakım Hk.

Clio 4 Bakım Hk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 10 Kasım 2021; 21:50:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    Hocam çok sağolun. Bende Castrol GTX'de karar kıldım. Gerek Renault'un Elf'den geçmiş olması sebebi ile, gerekse Renault Group ambalajlı GTX kutuları ile internette satılıyor olması ve fiyatı daha uygun olması sebebi ile. Ancak nasıldır? Eksisi artısı nedir Elf mi bu mu karar kılamadım. Son bakımda petrol ofisi kullanıldı araçta.

• excellentwarrior kullanıcısına yanıt

elf - Castrol arasında ben castrol derim. 3 sene önce aracıma reno servisinde ağır bakım + periyodik bakım yaptırmıştım, o dönem servisler elf ile anlaşmalı olduğu için elf yağ koymuşlardı. sebebini tam anlamıyorum bu elf yağ dci motora incemi geliyor yada başka bişeymi var çözemedim ama elf yağ ile hem motor sesi hemde motorun titreşimi artıyordu. sadece bi kez elf kullandım, sonrasında özel serviste castrol koyduruyorum bariz şekilde motor sesi ve titreşimi daha az oluyor castrol GTX ile. ha muhtemelen biraz daha pahalı olan yağlar (liqui-moly yada Motul gibi) bu konuda dahada iyi olabilir. benim gittiğim özel servisteki ustam aynı zamanda castrol'ün bayisi o nedenle orjinal yağ bulunuyor her zaman elinde. açıkçası elf hariç yukarda listedeki yağların hepsi memnun eder sizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 8 Kasım 2021; 0:23:13 >
  • Aracini seviyorsan,shell veya LM kullanirsin.Castrol sadece reklamdan ibaret markaya göre karar kilma kaliteye göre karar kil.Castrol sahtesi piyasa da aşiri fazla pişman olma sonra.

• suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam bu ürünü aldım bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excellentwarrior -- 8 Kasım 2021; 7:28:5 >

• SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    Bunu aldım umarım orjinaldir.
    urun.n11.com
    Castrol GTX 5W-30 RN720 5 Litre (4LT+1LT) Renault Motor Yağı Fiyatları ve Özellikleri
    https://urun.n11.com/motor-yagi/castrol-gtx-5w-30-rn720-5-litre-4lt1lt-renault-motor-yagi-P464141439

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    clio 4 bakım ??
    3 yıl önce açıldı
    7 İleri DSG - Bakımı Hk.
    7 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İlk cevap veren arkadaş her şeyi anlatmış. Yağda olay RN0720 onay kodunda.

Benim de tercihim 2 yıldır Liqui Moly Top Tec 4400 5w30. Bu yağ 2 yıl 30.000km yani uzun ömürlü yağdır. Ben yılda 10.000km civarı yaptığım halde değiştiriyorum yine de. Liqui biraz pahalı diğer yağlara göre. Bu aralar 400-450TL arasında 5L paketleri.

Alternatif olarak tercih edeceğim model Shell Helix Ultra Pro AR-L olur. Shell AR-L fiyatı 250 civarında.

Üstüne söylenecek filtre tavsiyesi olabilir. Mais veya Mann almanızı tavsiye ederim.

Daha dün sipariş verdim ben de filtremarketim.com üzerinden.

Hava filtresi C27030 MANN

Yağ filtresi W7032 MANN

Karbonlu polen filtresi CUK22011 MANN

Polen filtresi mann kalmamış, aradılar isterseniz onu iptal edelim dediler. Dedim onu Filtron karbonlu polen filtresi (K1321A FİLTRON] olarak da alabilirim. O şekilde sipariş verdim.

Toplamda 245TL.

Buna yakıt filtresi de eklerseniz 125TL de PU9011zKIT MANN yakıt filtresi olur.

Sadece işçilik ücreti vererek servisten daha kaliteli bakım yapmış olursunuz.

Ek bilgi Limonoto güvenilir satıcılardandır.

• Mobil 1 ESP 5-30

• fractal design kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar cevap için teşekkürler. Aşağıdaki ürünleri aldım yorumunuz nedir?

Motor yağı:
    urun.n11.com
    Castrol GTX 5W-30 RN720 5 Litre (4LT+1LT) Renault Motor Yağı Fiyatları ve Özellikleri
    https://urun.n11.com/motor-yagi/castrol-gtx-5w-30-rn720-5-litre-4lt1lt-renault-motor-yagi-P464141439

Filtre seti:
    urun.n11.com
    CLİO 4 1.5 DCİ YAĞ BAKIM FİLTRE SETİ ORJİNAL Fiyatları ve Özellikleri
    https://urun.n11.com/filtre-setleri/clio-4-15-dci-yag-bakim-filtre-seti-orjinal-P415001514

Antifriz:
    https://p8zh.adj.st/mk12x3o_m4o2h83?adjust_t=mk12x3o_m4o2h83&Page=Product&CampaignId=589405&BoutiqueId=589405&ContentId=140451054&utm_medium=product_free&link_userID=14375282&utm_term=14375282&link_contentid=140451054&utm_campaign=140451054&adjust_campaign=product_free&utm_source=share&adjust_deeplink=ty%3A%2F%2F%3FPage%3DProduct%26CampaignId%3D589405%26BoutiqueId%3D589405%26ContentId%3D140451054%26adjust_t%3Dmk12x3o_m4o2h83%26adjust_tracker_limit%3D250000%26utm_medium%3Dproduct_free%26link_userID%3D14375282%26utm_term%3D14375282%26link_contentid%3D140451054%26utm_campaign%3D140451054%26adjust_campaign%3Dproduct_free%26utm_source%3Dshare&adjust_redirect=https%3A%2F%2Fwww.trendyol.com%2FTOTAL%2FAntifriz-Auto-Supra-3-Litre-Turuncu-yeni-Seri-p-140451054%3FboutiqueId%3D589405%26adjust_t%3Dmk12x3o_m4o2h83%26adjust_tracker_limit%3D250000%26utm_term%3D14375282%26link_contentid%3D140451054%26utm_campaign%3D140451054%26adjust_campaign%3Dproduct_free%26utm_source%3Dshare%26utm_medium%3Dproduct_free%26link_userID%3D14375282

• Castrol gtx servislerin kullandığı yağ. Ondan yana sıkıntı yok ama mais olduğu iddia edilen filtrelerin fiyatı çok düşük. 130 140 TL ye orijinal olma ihtimali yok. Geçen sene mais hava, yağ ve karbonlu polen seti 245 TL ye almıştım. Karbonsuz ile farkı 20 TL idi.

Hocam gelen renk siyah karbonlu sanırım. Kutuların hepsi Renault Group yazılı ve 3 tanesi made in France 1 tanesi made in Austria yazılı. Ayrıca yağ filtresi lacivert renk metal/çelik ve üstünde sarı renk Renault yazısı var. Orjinal yazmış satıcı ama bilemiyorum. Bir de antifriz iyi mi hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excellentwarrior -- 9 Kasım 2021; 22:1:46 >
  • bende de clio 4 1.5 dci 75hp var, en son bakımı bende parçaları dışardan alarak kendim yaptırdım. yağ değişiminden sonra birkaç gün performans düşüklüğü yaşadım, şuan eskisine göre motor biraz daha gürültülü çalışıyor umarım sende de aynısı olmaz. bende aldığın yağda karar kılmıştım ancak orjinalliğine güvenemedim bu arada, sadece yetkili servislerde olan bir yağı nasıl alıp satıyor anlam veremedim.

• r0x kullanıcısına yanıt

Yağ toptancılarında var. Sadece 4 lt ve 1lt olarak var. 5lt paketi yok bunun.

Yetkili servisten yeni ayrılan bir arkadaş dükkan açtı yeni. O da bu yağı kullanıyor.

Ben aklını liqui ve motul ile çeliyorum bu aralar Clio 4 Bakım Hk. 

Orijinal mais olsa sadece karbonlu polen filtresi 140 TL yapar.

Yerli malı filtre seti bile en az 100TL yapıyor. %99 çakma diyorum ben.

Antifriz için bir şey diyemem ama ben trendyoldan toplu iğne bile almam yaşadığım problemli alışverişten sonra. Bedava dağıtsalar dönüp bakmam o kadar tiksindim o platformdan. Leş bir ortam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 9 Kasım 2021; 22:29:36 >
  • r0x kullanıcısına yanıt
    Hocam orijinalliğini araştırırım eğer orjinal değilse kullanmadan iade ederim. Sorun değil bilgi için çok sağolun.

İade edeyim o zaman tavsiye edebileceğiniz filtre seti linki falan var mı hocam çok aşırı pahalı olmaması dikkate alınırsa?

Ayrıca son bakımda yan sanayi yerli üretim ürünler kullanıldığı göz önünde bulundurulursa onlardan da mı kötüdür?

Filtron marka nasıldır?

Konudaki ilk mesajimda var model numaraları ve ilgili site.

Mann hava filtresi

Mann yağ filtresi

Filtron karbonlu polen filtresi

TOPLAM 245 TL

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.