Şimdi Ara

Clio Grand Tour 75 hp ve 90 hp

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
83
Cevap
1
Favori
15.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende Albea 1.3 Multijet vardı. Onu takas verip yerine 0 km Clio Grand Tour alacağım. 75 bg ile 90 bg arasında hala gidip geliyorum. Arada 3000 lira gibi bir fark var. İkisininde motor 1.5 Sadece beygir gücü farklı. Acaba o kadar fark verip 90 hp almak mantıklı olabilir mi? Asıl düşündüren şu. Bendeki kullandığım Albea da 75 bg. Ama 1.3 motor. Alacağım 75 bg 1.5 Clio performansı nasıldır? Albea nın performansını beğenmiyorum. Alacağım Clio'nunda performansı aynı mı olur?

• kesinlikle 90 bg seni üzmez faydasını görürsün.
  • fiyatlara yanlış bakmışsınız galiba arada 1400 tl fark var. 75 ve 90 arası gidip gelmeyin 90 lık alın derim. extreme versiyonundan aşağı almayın. ha birde versiyonlar arası farklılıkları renaultun sitesinden değil showroom a giderek orada karşılaştırın. sitedeki bilgiler çok az. bu arada bende haziranda aldım 90 bg grandtour.
  • quote:

Orijinalden alıntı: srkncglr

fiyatlara yanlış bakmışsınız galiba arada 1400 tl fark var. 75 ve 90 arası gidip gelmeyin 90 lık alın derim. extreme versiyonundan aşağı almayın. ha birde versiyonlar arası farklılıkları renaultun sitesinden değil showroom a giderek orada karşılaştırın. sitedeki bilgiler çok az. bu arada bende haziranda aldım 90 bg grandtour.

yakıtı ve kullanması nasıl hayırlısı olsun güle güle kullanın bu arada.
  • quote:

fiyatlara yanlış bakmışsınız galiba arada 1400 tl fark var. 75 ve 90 arası gidip gelmeyin 90 lık alın derim. extreme versiyonundan aşağı almayın. ha birde versiyonlar arası farklılıkları renaultun sitesinden değil showroom a giderek orada karşılaştırın. sitedeki bilgiler çok az. bu arada bende haziranda aldım 90 bg grandtour.

Ben belirttiğim farkı bana en son verilen indirimli fiyat üzerinden yazdım. Gerçi bu farkıda 2000 liraya indirdim ama bayi bana kesinlikle 75 bg önerdiğini söylüyor. Sebebi de yakıt olarak çok ama çok daha tasarrufluymuş. Ayrıca 130-140 km hızdan sonra performans farkını anlayabilirmişim. Gerçi bende 75 bg olanında karar kıldım ve aldım. Araç 1 hafta içinde teslim edilecekmiş. Umarım 1.5 75 bg clionun performansı 1.3 75 bg albea gibi düşük olmaz. Kullanan arkadaşlar varsa düşüncelerini paylaşırlarsa sevinirim.

• Öncelikle hayırlı olsun iyi seçim

KAsım gibi yeni kasa clio 4 olarak muhtemel ocak gibide clio 4 ST olarak satışa çıkacak.Ama acelen varsa başka tabii

75hp kesinlikle albea gibi olmaz çünkü 1.3mj max torku anlık veriyor bu motor yeni sayılır ayrıca torkuda 180nm çıkarıldı yani seni üzmez.

Ama 90hp likte CO2 salınımı 98gr dı sanırım yani A sınıfı ve yeni vergi sisteminde en düşük vergiyi ödeyecek 75 lik ise 104 gr la B sınıfı.

Bende olsam 90 lığı seçerim unutmayın bayii elindekini vermeye çalışıyor.90 lıkta yeni motor ve çok çok ekonomik.

Acelen yoksa clio 4 st yi bekle..

Bu arada 75 lik hangi donanım ve fiyat ??? Donanım olarakta extreme en mantıklısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 15 Temmuz 2012; 14:51:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alfa-x

Öncelikle hayırlı olsun iyi seçim

KAsım gibi yeni kasa clio 4 olarak muhtemel ocak gibide clio 4 ST olarak satışa çıkacak.Ama acelen varsa başka tabii

75hp kesinlikle albea gibi olmaz çünkü 1.3mj max torku anlık veriyor bu motor yeni sayılır ayrıca torkuda 180nm çıkarıldı yani seni üzmez.

Ama 90hp likte CO2 salınımı 98gr dı sanırım yani A sınıfı ve yeni vergi sisteminde en düşük vergiyi ödeyecek 75 lik ise 104 gr la B sınıfı.

Bende olsam 90 lığı seçerim unutmayın bayii elindekini vermeye çalışıyor.90 lıkta yeni motor ve çok çok ekonomik.

Acelen yoksa clio 4 st yi bekle..

Bu arada 75 lik hangi donanım ve fiyat ??? Donanım olarakta extreme en mantıklısı

Dostum aldığım donanım Extreme Edition. Bana donanım olarak baya iyi geldi. Sis farı, sürücü koltuk yükseltme ayarı, hız sabitleyici v.s epey hoşuma giden özellikleri var. Ayrıca bir kaç bayi ile görüşüp fiyat aldım ve en son bayinin indirimi 36.550 lira oldu. Daha inmediler. Hatta bir iki bayi ile bu fiyatı görüştüğümde "biz bu fiyatı veremeyiz. çok iyi fiyat almışsınız" dediler.
    Bir an önce araç almam gerektiği için birazda acele ettim. Yani Kasım'a kadar bekeleyemezdim. Motoru 1.3 Albea Mjet gibi olmasın, gerisi o kadarda önemli değil :)

• Hayırlı olsun.Güzel fiyat ayrıca donanım çok iyi hız sabitleyici dahil herşey var.Güzel seçim
  • quote:

Orijinalden alıntı: pervane2

quote:

Ben belirttiğim farkı bana en son verilen indirimli fiyat üzerinden yazdım. Gerçi bu farkıda 2000 liraya indirdim ama bayi bana kesinlikle 75 bg önerdiğini söylüyor. Sebebi de yakıt olarak çok ama çok daha tasarrufluymuş. Ayrıca 130-140 km hızdan sonra performans farkını anlayabilirmişim. Gerçi bende 75 bg olanında karar kıldım ve aldım. Araç 1 hafta içinde teslim edilecekmiş. Umarım 1.5 75 bg clionun performansı 1.3 75 bg albea gibi düşük olmaz. Kullanan arkadaşlar varsa düşüncelerini paylaşırlarsa sevinirim.

hocam hayırlı olsun, güle güle kullanın ben aracı 6 haziranda teslim aldım. bayi ermat (izmir) 37000 tl. trafik sigortası ve ekranlı park sensörü dahil. hazirandan sonra takas indirimi bitti sanırım. Yakınlarda bir arkadaş için aynısını sorduk 38000 tl dediler. Şu anda (araç 2000 km de) şehir içi izmir trafiği 1000 km yapıyorum. 1,3 motorlu fiatların bütün otomobillerini her birini en az 30-40 bin km kullandım. 1,3 multijetlerde araç gazı kökleyince önce çok hantal sonra birden hızlanıyor. fakat 1,5 dci de bu hızlanma daha geniş bir aralığa yayılmış ve bence bu daha konforlu bir sürüş sağlıyor. 1,3 leri ilk defa sürenler hafif rampalarda stop bile ettirebiliyo. bu olay 1,5 dci lerde çok daha az. Eski çalıştığım şirkette 3 adet 1,3 multijet doblo eskittim. Değiştirilirken en azı 260000 km de idi fakat hala motorları süperdi. bu km lere kadar 3 doblonun motorunda da bir tek problem çıkmadı. Bakalım bizimkisi nasıl olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: clio 1.2 16 v

quote:

yakıtı ve kullanması nasıl hayırlısı olsun güle güle kullanın bu arada.

teşekkürler hocam. sağolun. bu benim 6. ve ilk sıfır aracım. bırakın daha önce renault almayı, bakmamıştım bile. ikinci el clio araç almak isteyen bir arkadaşı sıfır araç alması için gaza getirirken gördüm grandtour u sonra kendim gaza geldim. genel itibariyle memnunum. bir önceki aracım otogazlıydı. ondan az yakıyor diyebilirim. tasarım bence çok iyi. Bagaj olayı çok iyi ve kullanışlı. ama en büyük sıkıntısı sıfır olması. yok çizilcek, yok kuş sıçtı, yok fırçayla yıkatma, yok vs vs.

• quote:

quote:

merhaba öncelikle aracınız hayırlı olsun
    bir kaç sorum olacaktı
    aracınızın şehir işçi ve eğer dene diyseniz şehirler arası tüketimi nedir
    birde 5. vites 2000 devirdeki sürati nedir
    teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: aygun02

quote:

quote:

merhaba öncelikle aracınız hayırlı olsun
    bir kaç sorum olacaktı
    aracınızın şehir işçi ve eğer dene diyseniz şehirler arası tüketimi nedir
    birde 5. vites 2000 devirdeki sürati nedir
    teşekkürler

eklediğim videoyu kendi aracımda bizzat çektim. Bir önceki depom. 2000 devirdeki hızını hatırlamıyorum ama 95 km/s civarındaydı. bakınca kesin bir cevap yazarım. iyi dilekleriniz için teşekkürler.

• teşekkürlerrrrr
  • quote:

teşekkürlerrrrr

hocam sabah baktım. 2000 devirde hız tam 100 km/s
  • quote:

quote:

teşekkürlerrrrr

bakalım bizim 1.5 / 75hp nasıl olacak 2000 devirde. sanırım o da 90 olur. hayırlısıyla bi kavuşabilsek arabaya :)
  • quote:

quote:

quote:

teşekkürlerrrrr

bakalım bizim 1.5 / 75hp nasıl olacak 2000 devirde. sanırım o da 90 olur. hayırlısıyla bi kavuşabilsek arabaya :)

hadi bakalım size ne çıkacak. renaultta araç alım aşamasında herşey gizli ve bilgiler çok eksik. internet sitesinde özellikler kısmında hiçbir ayrıntı yok. vites aralıkları, airbag sayısı, hoparlör sayısı, arka frenlaer disk mi kampanamı, gövde özellikleri vs vs. Ancak showroom da iyice inceleyerek yada alınca öğreniyorsun.

• quote:

quote:

teşekkürlerrrrr

Teşekkürler Neden az yaktığı belli gerçi bende de 105 lik kangoo var 6.vites 2000d/dk da 105-110km/h arası yapıyor.

Sizin araç 90 lık mı ????

Arka frenler disk mi ???? Bazılarında arkaları disk görmüştüm hb di galiba sizde nedir 90 lıklar disk mi??
  • quote:

Orijinalden alıntı: alfa-x

quote:

quote:

teşekkürlerrrrr

Teşekkürler Neden az yaktığı belli gerçi bende de 105 lik kangoo var 6.vites 2000d/dk da 105-110km/h arası yapıyor.

Sizin araç 90 lık mı ????

Arka frenler disk mi ???? Bazılarında arkaları disk görmüştüm hb di galiba sizde nedir 90 lıklar disk mi??

aracım 90 lık. evet arka frenler disk. aracı teslim almadan kampana zannetmiştim ama diskmiş.

• Aracımı bugün aldım. İlk izlenimlerim çok iyi. Motorun 1.5 olması çok iyi. Ayrıca verdikleri 2 anahtardan biri sustalı, diğeri klasik. Yeni eklenen bir özellik daha dikkatimi çekti. O da devir 2000 üzerine çıkınca vites yükseltin uyarısı çıkıyor. :)
  • quote:

Aracımı bugün aldım. İlk izlenimlerim çok iyi. Motorun 1.5 olması çok iyi. Ayrıca verdikleri 2 anahtardan biri sustalı, diğeri klasik. Yeni eklenen bir özellik daha dikkatimi çekti. O da devir 2000 üzerine çıkınca vites yükseltin uyarısı çıkıyor. :)

hocam hayırlı uğurlu olsum. kazasız belasız kullanın inşallah.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.