Şimdi Ara

corolla focus astra hangisi? en az 8-10 sene kullanılacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Babama en az 8-10 yıl kullanacağı sedan bir araba almayı düşünüyoruz. Bütçe 70-80 bin arası. Dizel otomatik olacak. Seçeneklerimiz aşağıdaki gibi:

1. 2015 toyota corolla 1.4 dizel otomatik touch paket sedan
    2. 2015 ford focus 1.5 dizel otomatik trend x paket sedan
    3. 2015 opel astra 1.6 dizel otomatik design paket sedan

Aradığımız özellikler:
    az yaksın
    yokuşta geri kaçırmasın (düzgün çalışan bi yokuş kalkış desteği)
    sorun çıkarmasın (özellikle şanzıman+motor)
    konforlu olsun

Performans çok önemli değil babam 56 yaşında hızla ivmeyle çok işi olmaz.

Çok kararsız kaldık ne dersiniz?

• Yıllara en iyi dayanacak ve en iyi servis hizmeti alacak model bariz belli; corolla. Ama motor ve şanzıman çok tırt. Focustaki motor şanzıman kombinesi kıyas kabul etmeyecek derecede daha iyi. Opeller pek sağlamlıklarıyla ünlü olmadıklarından o yüzden ben de focus diyorum. Şu yokuş kalkışa 2018 yılında hala takılmasını da anlamıyorum, bedford kamyon sürmüyoruz sonuçta, en kaydırıyor diyen otm şanzımanlı araçta bile frenden gaza bastığın anda araba hemen atılıyor zaten, ürkecek bir şey yok...
  • Kesinlikşe focus.benzinli olsaydı corolla derdim.
  • Megane 4 touch dizel otomatik temizi bulunursa alınır
  • Aslında Corolla tam baba arabası ancak o motor ve şanzıman ikilisi için alınmaz.
  • corollanın söylediğiniz versiyonunu kullandım ve açıkcası başta iç mekan dizaynı olmak üzere çok beğenmedim malzeme kalitesi, motor gücü yetersiz focusun fiyatı daha pahalıdır muhtemelen ama aradaki farka değer. hele birde fiyat farkı yoksa kesinlikle focus derim.
  • benzinli olsa corolla ama, dizelde durum nedir bilmiyorum. lakin corollayı doğrudan eleyin. astra ve focus hangisi daha doluysa onu alın derim
  • astra ve focus arasında gider gelirdim.

1.6 tdci focusların otomatik dizeli yok diye biliyorum ben, 3 kasada. yani alacağınız focus hayli demode olan kasa olacak.

j kasa astra her türlü daha güzel gerek iç gerek dış tasarım olacak bence. motor şanzıman sıkıntısı da yok kesinlikle.

ben astra alırdım.

edit ve not: eğer bahsettiğiniz H kasa sedan astra ise, direk focusa dönerim, bilginize. easytronic çok leş bir şanzıman ve h kasanın motoru 90 bg çöp.

örnek ilan:
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-boyasiz-garantili-2016-opel-astra-1.6-cdti-otomatik-design-136hp-549144881/detay

astra diyorum yine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hysteria_ -- 5 Nisan 2018; 14:2:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hysteria_

astra ve focus arasında gider gelirdim.

1.6 tdci focusların otomatik dizeli yok diye biliyorum ben, 3 kasada. yani alacağınız focus hayli demode olan kasa olacak.

j kasa astra her türlü daha güzel gerek iç gerek dış tasarım olacak bence. motor şanzıman sıkıntısı da yok kesinlikle.

ben astra alırdım.

edit ve not: eğer bahsettiğiniz H kasa sedan astra ise, direk focusa dönerim, bilginize. easytronic çok leş bir şanzıman ve h kasanın motoru 90 bg çöp.

örnek ilan:
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-boyasiz-garantili-2016-opel-astra-1.6-cdti-otomatik-design-136hp-549144881/detay

astra diyorum yine

focusta otomatik şanzıman 1.5 tdci i le geliyor 1.6 tdci manuel arkadaşta 1.5 yazmış zaten

o kasa astrayı satıyorlar mı hala

benim önerim style focuslara bakmanız yazdığınız arabalardan üstün bi araç

• FOCUS VE ASTRA ARASINDA SEÇİM YAPINIZ
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cryin

quote:

ben astra alırdım.

örnek ilan:

astra diyorum yine

focusta otomatik şanzıman 1.5 tdci i le geliyor 1.6 tdci manuel arkadaşta 1.5 yazmış zaten

sıfırı bile satılıyor j kasa sedan otomatiğin

bu arada ben 1.5 tdci'ı 1.6 görmüşüm

her türlü focus alırdım ama style zorlardım trend x fazla boş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hysteria_ -- 5 Nisan 2018; 14:20:29 >

• Astralar kalitelidir.
  • Başlıktada belirtmişsiniz uzun yıllar sorun çıkratmasın, o vakit tek seçenek toyota.
  • 70 sene bunlar mi aliniyor ? 3 4 yillik bombos arabalat. aman tanrim.
  • Şirket çıkması trend Focus desing astradansa Beybabadan corrolla daha iyidir.
  • Astra veya focus. Corolla sorunsuzdur ama onların kalitesinde değildir ve mororu da çok zayıf
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cryin

quote:

ben astra alırdım.

örnek ilan:

astra diyorum yine

sıfırı bile satılıyor j kasa sedan otomatiğin

bu arada ben 1.5 tdci'ı 1.6 görmüşüm

her türlü focus alırdım ama style zorlardım trend x fazla boş.

trendx de bence bi dayının işini görecek özellikler var yokuş kalkış hız sabitleyici fonksiyonel deri direksiyon gibi ancak kol dayama beklerdim trend x de style dan itibaren var kol dayama

Trend X özellikleri:
    Gövde rengi kapı kolları ve yan aynalar
    Elektrikli, sinyalli yan aynalar
    16" Aluminyum Alaşımlı Jantlar
    Ön sis farları
    Karartılmış Arka Camlar
    Derinlik ve yükseklik ayarlı deri direksiyon
    Manüel 4 yönlü sürücü koltuğu
    Tek dokunuşta açılıp kapanan elektrikli ön/arka camlar
    Ön koltuk kol dayanağı ve kapaklı eşya saklama bölmesi
    Yol bilgisayarı
    Hız kontrol sistemi
    Ayarlanabilir Hız Sınırlandırıcı
    Vites arttırma ikazı
    Ford MyKey®
    Ford EcoMode
    Manuel Klima
    Direksiyondan kumandalı radyo CD, MP3 çalar
    Portatif müzikçalar bağlantı soketi (USB)
    Sürücü ve ön yolcu ön ve yan hava yastıkları
    ABS + EBD
    Acil durum fren desteği (EBA)
    Elektronik Denge Programı (ESP)
    Çekiş Kontrol Sistemi (TCS)
    Dinamik Tork Kontrolü (TVC)
    Yokuş Kalkış Desteği (HLA)
    Ford Kolay Yakıt Sistemi
    Disk frenler - ön / arka
    Uzaktan kumandalı merkezi kilit

• Yıllara en iyi dayanacak ve en iyi servis hizmeti alacak model bariz belli; corolla. Ama motor ve şanzıman çok tırt. Focustaki motor şanzıman kombinesi kıyas kabul etmeyecek derecede daha iyi. Opeller pek sağlamlıklarıyla ünlü olmadıklarından o yüzden ben de focus diyorum. Şu yokuş kalkışa 2018 yılında hala takılmasını da anlamıyorum, bedford kamyon sürmüyoruz sonuçta, en kaydırıyor diyen otm şanzımanlı araçta bile frenden gaza bastığın anda araba hemen atılıyor zaten, ürkecek bir şey yok...
  • Focus tabiki de. Corolla o motor ve şanzumanla alınmaz . Keyif vermez. Astra iyi fakat artık Opel'in şirket olarak durumunu herkes biliyor . Ford Focus zaten her daim tutulan bir araba. Bana göre C segmentinin de en iyisi. Trend x 'e de boş dememek gerekir. İhtiyaç olunan her donanım fazlasıyla mevcut.
  • Üç araçta uzun dönem kullanımda üzecek araçlar değiller... Performans olarak beklenti yoksa 3'ü de beklentileri karşılayacaktır... En güzeli deneme sürüşü yapması, zira motor şanzıman kombinasyonu yönünden rahatlık oldukça göreceli... Bana göre corolladaki mmt/dizel kombinasyonu da yeteri derece konforlu ve diğer C sınıfı sedanlara göre az yakıyor, ancak corolla da bakım aralığı 10 bin km... Ancak az yakıyor derken arada aman aman fark olmaz, en fazla 1 lt oynar üç aracın yakıt tüketimi... Parça fiyatı olarak opel ve toyota ford'a göre bir nebze daha ucuz... Güvenlik donanımı olarak hepsi yeterli seviyede... Ben olsam babaya en fazla donanımı en ucuza vereni aldırırdım...
  • üçü de iyi araba. babanızı da sizi de üzmez. orjinal, az km li ve de fiyatı hangisini uygun bulursanız onu alın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.