Şimdi Ara

Corsa 1.0 turbo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar sahibi olduğum Corsa 1.0 turbo aracımın garantisi bitti 2015 Aralık ayında almıştım hafta sonları sadece kullanıldı ve 8300 km'de şu an 6 ileri 115 hb 3 silindirli bir arac bu araçta performans i gayet başarılı fakat biraz daha güç artışı sağlamak açısından neler yapılabilir ya da buna emek ve para harcamaya değer mi yardımlarınızı ve önerilerinizi rica ederim
    Corsa 1.0 turbo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben havalar ısınınca motorlar vuruntu yapmaz diye bir söylemde bulunmadım bu bir. Arızalanmış bir motor videosu atıp bu motorlar hep böyle, havalar ısınınca hepsi cortluyor demişsin tamamen YALAN olduğunu belirttim sadece.

İkinci olarak arap ülkelerinin kaç tanesinde 1.0 motorlu opel satılıyor demişsin de kaç tanesinde opel satılıyor diye sorsana? Ben sana söyleyeyim sıfır. Opel bir sene önceye kadar GM bünyesindeydi. Birkaç istisna ülke hariç sadece avrupa tüketicisine sunuluyordu. Hepsini geçtim emisyon kısıtlamasının olmadığı yerde maliyeti ve bakımı ucuz, daha az komplike atmosferik motorların kullanılması kadar doğal bir şey yok.

Muhtemelen forumda beni tanıyan yoktur pek mesaj yazmam. Sadece gerekli gördüğüm ve doğruluğundan emin olduğum konularda yazıyorum boş muhabbete gerek yok. Ancak otomobil geneli sürekli takip ederim. Kimin ne işle uğraştığından ne yorum yaptığından az çok haberim var. Sen belki yukarda opelden bahsetmiş olabilirsin ama ben senin diğer yazdığın mesajları da biliyorum. Teknik bilginin iyi olması yazdıklarının doğru olduğu anlamına gelmiyor çünkü taraflı yorum yapıyorsun. Tsi konusuna da da aynı videoyu koyup almayın diyosun opel konusuna da. Teknik konularda beni ezebilirsin bu konuda iddiam yok zaten. Mühendislik okumuyorum. Ama burada dünyayı kurtaracak bilgiye sahibim havalarına girmeye de gerek yok. Sen mühendissen bu motorları tasarlayan adamlar da mühendis. 2-3 yıl arge yapıp sonra "hayda direkt enjeksiyonlu motorlar vuruntu yapıyormuş keşke atmosferik yapsaydık" diyeceklerini sanmıyorum. Eğer sen böyle düşünüyorsan hiç bekleme başvur opele başla mühendis olarak.

Üslup konusunda da istediğin şekilde yaz umrumda değil. Buraya dost edinmek için değil bildiğim konular hakkında insanlara yardımda bulunmak için yazıyorum. Benim üslubumu beğenmediysen de yapacak bir şeyim yok. Zira aylar önce yine aynı konu hakkında farklı bir başlık altında konuşmuştuk. Orada da sana satışların devam ettiğini ve bu durumun sadece türkiyeyi bağladığını yani motorda sorun olmadığını düzgün bir üslupla -bilmediğini düşünerek- yazmıştım. Bu noktadan sonra yaptığın fanatiklikler beni ilgilendirmiyordu. Zira forumda herkes her konuda sıkıyor bir tarafından. Ama sen insanlara sırf fanatiklik uğruna doğru olmadığını bile bile korkutucu şekilde yazıyorsan bu üslubun daha ağırını bile hakediyorsun demektir.
  • 1.7 cdti ler karatren olarak geçer bilirsiniz. Deli gibi yüklüyorlar o araçları ve arka bagaj kapaklarıda siyahtır zaten hep.

Eğer aracın altyapısı uygunsa en az 150 hp alınacaktır diye düşünüyorum. Ancak ben bu kadar yeni bi araca kıymazdım şahsen yazık günah bence. İlla fantazi arancaksa eski bi corsa alınıp 300-400 hp yüklenebiliyor.
  • Değer mi değmez mi orası sizin aracınız ve kesenizle alakalı.

1.0 Turbo araca çok fazla yüklemeye gelmez hocam düşük hacim yüksek sıkıştırma = ciddi motor problemleri.

Güç artışı sağlamak için ;

*Soft ve kaliteli bir yazılım
    *Düzgün bir kaliteli Downpipe Egzoz sistemi
    *Aracın üzerindeki turbonun bir tık daha büyüğü ve intercooler'ın bir tık daha büyüğü
    *OEM Yağ soğutucusu
    *Aracı bu kadar hılandırdıktan sonra durdurmakta gerekiyor tabi. Fren sistemiyle ilgili OEM parçaları araştırarak kesenize göre kendiniz bulabilirsiniz.
  • Hocam ortalama şehir içi ve şehir dışı kaç yakıyorsunuz?

• Aracınızın biraz daha güç alayım diye orjinalliğiyle oynamayın derim.

Düşük km yeni bir araç nihayetinde.

• kerotobil K kullanıcısına yanıt
    Şehir içi 6.5 filan şehirdi 4.8 civarı ortalama 5.9 şu an 20 bin civarında daha da düşer demişlerdi

• O araçları biliyorum dostum YouTube da video su var Honda s2k ya sapliyor tek kapı smoke diye aniyorlar onları 😊😊 şimdi bu araçtan o araca geçiş düşünemiyorum mesela oyle bir araçta arka frenler disk değil kampana kullaniyorlar bu kadar güçlü arabayı durdurmakta çok önemli bilmiyorum kampanayla disk arasında fark vardır herhalde ve corsa 1.0 turbo da bu mevcut arka frenler disk ve durmada hic sıkıntı yaşamıyorum alırken de araştırdım ne Clio 0.9 da ne de Ford Fiesta da 1.0 arka frenleri disk değildi hele Fiesta ya çok sasirmistim 1.0 140 HP arkalar kampana şok oldum gerçekten

• Soft bir yazılımla 130 hp civarı alırsınız duman problemi olmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani hocam fazla bir beklentim yok 150 HP cevirse yeter benim için bu yapilabilecekse uğraşmak isterim uğraşmanın sebebi de içi konforu çok hoşuma gidiyor aracın koltuk ısıtma direksiyon simidi ısıtma start stop gibi özelliklere sahip bu özelliklere sahip 150 HP civarında alınacak araçlarda Leon Fr var Astra 1.4 turbo var aracımın üzerine 20 30 bin para koymak lazım bu yüzden ufak dokunuşlarla neler yapabiliriz bunun peşine düşmeye karar verdim bu arada yeni kasa Civic fc5 le lambalarda kalkisda 1 boy atmisdim seriligi çok iyi mesela hani 0-100 şu an icin 10 sn 8 sn lere indirsem benim için yeterli gibi gözüküyor ve son hiz da 200 u rahat gorebiliyorum

• Benzinli araba korkma bisey olmaz yazilim yap yeter

• canlee89 kullanıcısına yanıt
    Mesela normal de %30 artış alınabilir denmekte Dr ecuyle bir mesaj attım bakalım yazılım la neler olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: alonsomania35

Mesela normal de %30 artış alınabilir denmekte Dr ecuyle bir mesaj attım bakalım yazılım la neler olabilir

Paket yazılım önermem bu işten anlayan adamlara yaptırım kendi aracınıza özel olarak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Yani hocam fazla bir beklentim yok 150 HP cevirse yeter benim için bu yapilabilecekse uğraşmak isterim uğraşmanın sebebi de içi konforu çok hoşuma gidiyor aracın koltuk ısıtma direksiyon simidi ısıtma start stop gibi özelliklere sahip bu özelliklere sahip 150 HP civarında alınacak araçlarda Leon Fr var Astra 1.4 turbo var aracımın üzerine 20 30 bin para koymak lazım bu yüzden ufak dokunuşlarla neler yapabiliriz bunun peşine düşmeye karar verdim bu arada yeni kasa Civic fc5 le lambalarda kalkisda 1 boy atmisdim seriligi çok iyi mesela hani 0-100 şu an icin 10 sn 8 sn lere indirsem benim için yeterli gibi gözüküyor ve son hiz da 200 u rahat gorebiliyorum

1.4 tsi vag'çılar 160hp aldık 1.4'ten diye gezdi piyasada daha sonra hepsi motor yedi. 1.0 dan 150hp çok fazla özetle

• Aracınızın motoru , LSPI diye bilinen fenomenin ağababası olarak biliniyor.

Bu sebepten ötürü opel şu anda 1.0 turbo araç satmıyor, fiyat listesinde görünmüyor.

Yani zaten narin sayılacak bir motorunuz var. 8300 km'desiniz zaten. KESİNLİKLE böyle bir uygulamayı önermiyorum bu motora. Yarın öbür gün burada piston kırdım diye konu açmak istemiyorsanız tabi. Orijinal motor bile meyil gösterebiliyor, bir de yazılım öyle mi ?

Remap işleriyle uğraşanların laflarına aldanmayın. Onlar her araca yapar, ekmeğine bakar. Yarın öbür gün motorun hasar görürse de "yazılımdan kaynaklandığını ispatla, dava aç kardeşim" der savar başından.

Aracınızın örnek vuruntu sesi. Şu an sizin araçta olmayabilir. Hiç olmayacağının garantisi yok, hele havalar biraz ısınsın. Şu vuruntu, motorunuzu tam anlamıyla katleder. Haberiniz olsun.

Yağı falan değiştirdiler, yazılımla biraz oynadılar. Fayda etmedi. Sessiz sedasız motoru çektiler satıştan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msansertekin -- 3 Mart 2018; 12:31:56 >

• bu motor zaten hassas motorlardan birde zorlarsan motoru kucağına alırsın
  • canlee89 kullanıcısına yanıt
    Onerebılecegın ızmırde kımse var mı?

• msansertekin kullanıcısına yanıt
    Bu aracın opcsi var 1.6 turbo 207 hplik aynı motor mu lspi dedıgınız

• msansertekin kullanıcısına yanıt
    Su an her marka 1.0 motora yöneldi Opel nıye 1.0 motoru kaldırdı ona sasırıyorum 1.2 308 puretech motordan 130 HP alıyor ustelık otomatik sanzumanla bu arac ıcın ne düşünüyorsun? Anladığım kadarıyla kucuk hacımlı motorlara yüklenmeye gelmiyor belkıde yüklenmeye gelmeyen araclar fabrikasyon yapılacak neyse yapılmış durumda

• Hocam çok güzel araban var ve ilerde 1.7 corsalar gibi kıymete binecek emin ol.Km de düşük olduğu için çok rahat satarsın.
    Piyasa uçmuş durumda başka arabaya geçmen hiç mantıklı olmaz şu durumda.Ben de şubat 2016 da 1.3 dizel otomatik corsa aldım 60 bine, şu an liste fiyatı 100 binin üzerinde görünüyor.Astra desen 130-140 lara fırlamış.O yüzden 0 km aldığın ve memnun olduğun arabanı güzelleştir bence.

Bence bu arabaya ilk yapılacak şey yazılım ve kaliteli eksoz.Daha sonra konforu fazla bozmadan aracı yere yakınlaştırmak.Çünkü çok yüksek araç ve hoş durmuyor.Güvenli olarakta frenlere dokunulabilir

Corsa 1.0 turbo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhilleus -- 3 Mart 2018; 13:31:30 >

• quote:

Bu aracın opcsi var 1.6 turbo 207 hplik aynı motor mu lspi dedıgınız

LSPI ( low speed pre ignition) düşük devirde erken ateşleme. Yani vuruntu. 1.6 motor ise çok farklı bir yapıda.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.