< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aiakox -- 31 Aralık 2016; 7:38:23 > |
BIOS USB Görmüyor: Sorun Giderme Rehberi
Bilgisayarını USB'den başlatmaya çalışıyorsan ancak BIOS USB'yi görmüyorsa, bu sorunu çözmene yardımcı olabilecek birkaç adım aşağıda verilmiştir:
- BIOS'unu Güncelle: BIOS'un en son sürümünün yüklü olduğundan emin ol. Eski BIOS sürümleri USB desteği konusunda sorunlara neden olabilir.
- Tüm USB Aygıtlarını Kaldır: Harici sabit sürücüler, yazıcılar ve diğer USB aygıtlarını çıkar. Bu, BIOS'un USB belleğini daha kolay tespit etmesine yardımcı olabilir.
- Farklı Bir USB Bağlantı Noktası Dene: Bilgisayarında birden fazla USB bağlantı noktası varsa, USB belleğini farklı bir bağlantı noktasına takmayı dene.
- Başka Bir USB Bellek Kullan: USB belleğin bozuk veya hasarlı olabilir. Başka bir USB bellek kullanmayı dene.
- USB Belleği FAT32 Olarak Biçimlendir: BIOS, FAT32 dosya sistemiyle biçimlendirilmiş USB bellekleri algılamada daha iyi olabilir. USB belleğini FAT32 olarak biçimlendirmeyi dene.
- Güvenli Önyüklemeyi Devre Dışı Bırak: Güvenli Önyükleme, bilgisayarını yalnızca yetkili işletim sistemlerinden başlatmaya zorlar. USB'den başlatmaya çalışıyorsan, Güvenli Önyükleme'yi BIOS ayarlarından devre dışı bırakmayı dene.
- "USB Mirası Desteği"ni Etkinleştir: Bazı eski BIOS'larda, USB'den başlatmayı etkinleştirmek için "USB Mirası Desteği" özelliğinin etkinleştirilmesi gerekebilir. BIOS ayarlarını kontrol et ve bu seçeneğin etkinleştirildiğinden emin ol.
Bu adımları uyguladıktan sonra BIOS'un USB belleğini algılayıp algılamadığını kontrol et. Sorun devam ediyorsa, anakartın veya diğer donanımların sorunlu olması mümkündür. Bu durumda, daha fazla yardım için bir teknisyene başvurman gerekebilir.