Şimdi Ara

[Çözüldü] BIOS Boot Edeceğim Fakat USB'yi Görmüyor (Çileden Çıktım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
9.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle selamın aleyküm, yeni bilgisayar aldım özellikleri hayli hayli yüksek Windows 10 olarak geldi fakat ben Windows 7 çok seviyorum ona alışığım Windows 7 atmaya çalışıyorum fakat olmuyor ne yaptıysam Windows 7 atamadım bu bilgisayara Öncelikle Windows 10, Windows 8.1 Bunların İso dosyasını usb ye boot ettiğimde bios'ta görüyor ve bunları başarılı şekilde kuruyor bilgisayar fakat Windows 7'yi bir türlü atamadım... 8 gb usb belleğim bir sürü iso indirdim denedim ettim Windows 7 yi kuramadım çünkü windows 7 olan usb'yi görmüyor bios Windows 10'u Ve Windows 8.1'i Microsoft.com dan İso kalıplı olarak indirdiğim de onları görüyor fakat bu Windows 7'yi Neden, Ne için görmüyor hiç anlamadım doğrusu. Ve ikinci olarak Boş Dvd aldım sırf inat ettiğim için resmen inat ettim yani 2 tane boş dvd ye Windows 7 iso yu yazdım bios gördü DVD'Rom'u boot ederek açtım press and key yazısı felan bir tuşa basın dedi ve bastım tamda dedim aha olduuuu derken..... Tam da mavi ekran bilmem ne bilmem ne Usb boot device x040402 repaired felan filan bunlardan pek anlamam ama gerçekten anlam verebilmiş değilim. İşin en tuhaf yanı ise Microsoft.com'dan iso kalıplı dosyaları indirdiğim de onları görüyor okuyor ve başarılı kuruyor ama internet üzerinden forumlar da gördüğüm iso dosyalarını windows 7 olsun windows 10 olsun onları indirdiğim de ve usb ye yazdığımda iso kalıplarını işte onları görmüyor... Ne yapabilirim arkadaşlar ben? bu bilgisayara Windows 7 atamıyacakmıyım?

Özelliklerim ;

İşlemci : İntel Core i7 6500U 2.50 ghz

Ekran Kartı : Nvidia GeForce 940m (2 GB)

Ram : 8 GB

Model : Casper Nirvana C700

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aiakox -- 31 Aralık 2016; 7:38:23 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

BIOS USB Görmüyor: Sorun Giderme Rehberi

Bilgisayarını USB'den başlatmaya çalışıyorsan ancak BIOS USB'yi görmüyorsa, bu sorunu çözmene yardımcı olabilecek birkaç adım aşağıda verilmiştir:

• BIOS'unu Güncelle: BIOS'un en son sürümünün yüklü olduğundan emin ol. Eski BIOS sürümleri USB desteği konusunda sorunlara neden olabilir.
    • Tüm USB Aygıtlarını Kaldır: Harici sabit sürücüler, yazıcılar ve diğer USB aygıtlarını çıkar. Bu, BIOS'un USB belleğini daha kolay tespit etmesine yardımcı olabilir.
    • Farklı Bir USB Bağlantı Noktası Dene: Bilgisayarında birden fazla USB bağlantı noktası varsa, USB belleğini farklı bir bağlantı noktasına takmayı dene.
    • Başka Bir USB Bellek Kullan: USB belleğin bozuk veya hasarlı olabilir. Başka bir USB bellek kullanmayı dene.
    • USB Belleği FAT32 Olarak Biçimlendir: BIOS, FAT32 dosya sistemiyle biçimlendirilmiş USB bellekleri algılamada daha iyi olabilir. USB belleğini FAT32 olarak biçimlendirmeyi dene.
    • Güvenli Önyüklemeyi Devre Dışı Bırak: Güvenli Önyükleme, bilgisayarını yalnızca yetkili işletim sistemlerinden başlatmaya zorlar. USB'den başlatmaya çalışıyorsan, Güvenli Önyükleme'yi BIOS ayarlarından devre dışı bırakmayı dene.
    • "USB Mirası Desteği"ni Etkinleştir: Bazı eski BIOS'larda, USB'den başlatmayı etkinleştirmek için "USB Mirası Desteği" özelliğinin etkinleştirilmesi gerekebilir. BIOS ayarlarını kontrol et ve bu seçeneğin etkinleştirildiğinden emin ol.

Bu adımları uyguladıktan sonra BIOS'un USB belleğini algılayıp algılamadığını kontrol et. Sorun devam ediyorsa, anakartın veya diğer donanımların sorunlu olması mümkündür. Bu durumda, daha fazla yardım için bir teknisyene başvurman gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Windows 7 iso dosyasınızda sıkıntı olabileceğini düşünüp başka bir windows 7 iso indirdiniz mi ?
  • Sanırım indirmişsiniz kusura bakmayın gözden kaçırdım sanırım. Aklıma bir şey gelmiyor. İlginç konu takip..
  • Indirigin iso dosyasini windows usb tools adli aracla usb bellegine boot edebilirsin,
    Biosa girip boot security disable yapip f10 kaydedip ok deyip ciktiktan sonra

1.iso dosyasini winrar olarak ayarlamayin.

2.Bol formatlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackinlove -- 27 Aralık 2016; 22:33:32 >
  • 3 tane indirdim hepsi farklı farklı sitelerden şuan 4. indiriyorum
  • jackinlove kullanıcısına yanıt
    Usb Tools ile ettim Rufus ile ettim hepsiyle ettim yeri geldi Security'yi Disable yaptım Fast Boot yaptım Legacy USB yaptım yok... Ne yapsa görmüyor...
  • İndridigin isletim sisteminin .iso uzantili olmasina dikkat et kalip olarak olmasi gerekiyor

Boot yapabilmek icin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir de 'Wintoflash' programını kullanmayı deneyin, eğer denemediyseniz...
  • https://drive.google.com/file/d/0B43gj_c1_iGYbU1VMGIweEJNaW8/view?usp=drivesdk
    Burada belirtilen aşamaları uygula.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blackblood07 B kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim çok sağol başarılı bir şekilde Windows 7 kurulumunu yaptı yardım seven elleriniz dert görmesin iyiki varsınız arkadaşlar.
  • Aiakox A kullanıcısına yanıt
    Önemli değil yeterki problem çözülsün

• Ya o kadar yardimdan sonra birde nasil yaptığını yazsan ne vardı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.