Şimdi Ara

Çözüldü.. Virüs problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Herkese selamlar..

Arkadaşlar bu sabah Rome Total War 2 sevdamdan dolayı PC'me bir virüs musallat oldu..

Komut olmadan ilave sayfa açılmasından tutun,pc den cızırtı koparan GYLPR.exe diye bir dosyaya,saçma sapan Chrome uzantıları ve toolbarlarına kadar herşeyi gördüm..Ve forum içeriğinden Kaspersky,Malware,Junkware vs gibi programlarla sıkıntılarımı hallettim şu an her şey yolunda gibi..

Geriye sadece lanet olası şu Çince yazıtlar kaldı :) Nasıl kaldırabilirim?Var mı bir tavsiye?
     Çözüldü.. Virüs problemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Homer34 -- 10 Temmuz 2016; 23:06:29 >

• Tencent virusune benziyor ama regedit te yani kayit defterininde ki kalintilari bulmak gerek, regedit,e baktiginda cince yazilar goruyormusun ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Regedit E Nasıl bakacağım 😟

• Açıldı ama çince yazı yok..

Orada özellikle bakmam gereken bir kısım var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Homer34 -- 10 Temmuz 2016; 21:04:22 >
  • Bunu ben şöyle çözmüştüm ;

Malwarebytes Anti-Malware, adware cleaner ve avira free Antivirus. Bunun dışında c-kullanıcılar-seninpc-appdata klasörünün alt klasörlerinde, senin bilmediğin ve yabancı gelen ne kadar dosya ve klasör varsa hepsini sil. C-program data içinde yine senin yüklemediğin ne kadar klasör varsa onları da sil. En son CCleaner programıyla tarama yap. Yalnız sol taraftaki menüde boş alanı temizle hariç tüm tikleri işaretleyip öyle temizliğe başla. Bunların tümünü yapınca muhtemelen kurtulmuş olursun.

• Yok hocam olmuyor..Çince yazılar uygulamaların altında sağ clickte hala mevcut..

Ayrıca;
    KZReport.exe-Sistem hatası
    COMCTL32.dll uzantısı eksik diyor..

Sanırım bize bir format yolu gözüktü :'(
  • beyler birşey sormak istiyorum size

bende paralı virüs programı kurulu

ama ekstradan Malware,Junkware kursam pc çöker mi?

bi kurup bunlarlada tarama yapmak istedim ama pcde virüs programım var yapayımı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Homer34

Yok hocam olmuyor..Çince yazılar uygulamaların altında sağ clickte hala mevcut..

Ayrıca;
    KZReport.exe-Sistem hatası
    COMCTL32.dll uzantısı eksik diyor..

Sanırım bize bir format yolu gözüktü :'(

Eğer format atmak istemiyorsan yapman gereken şey; Avira, Kaspersky ve Bitdefender rescue diskleriyle sistemini taramak. Bu formattan daha uzun sürüyor. Ama oldukça etkili. Bunları iso dosyası olarak indirip, ister flasha ister cdye yazdır ve aynı format atar gibi, pcyi bu aygıttan başlat. Linux masaüstü açılınca önce veritabanını güncelle ve sonra tüm diskleri seçip tarama yap. İnşallah çözülür. Eğer takıldığın yer olursa sorabilirsin.

• Teşekkür ederim ama o kısım beni aşar..Herdprotect indirdim 68 programlı..O buluyor bişiler ama nedense uzantılarından dolayı silemiyor...''.dll'' hatası sanırım zaten oradan geliyor..

Herdprotect teki sıkıntıları avare in üzerinden buluyordu ayrıca :)

Aslında performans olarak herhangi bir düşüklük yok Pc'de sadece şu çince beni ifrit ediyor..Sırf bunun yüzünden format attıracağım.. Çözüldü.. Virüs problemi

• quote:

Teşekkür ederim ama o kısım beni aşar..Herdprotect indirdim 68 programlı..O buluyor bişiler ama nedense uzantılarından dolayı silemiyor...''.dll'' hatası sanırım zaten oradan geliyor..

Herdprotect teki sıkıntıları avare in üzerinden buluyordu ayrıca :)

Aslında performans olarak herhangi bir düşüklük yok Pc'de sadece şu çince beni ifrit ediyor..Sırf bunun yüzünden format attıracağım.. Çözüldü.. Virüs problemi

Format candır

• Son dakika : )

Problemi halletmiş bulunmaktayım.. Virüs kaspersky da gözükmüyor..Windows da silemiyordu...Ta ki Superanti spyware e kadar :)

Herşey tertemiz.. Tşk ederim herkese
  • quote:

Son dakika : )

Problemi halletmiş bulunmaktayım.. Virüs kaspersky da gözükmüyor..Windows da silemiyordu...Ta ki Superanti spyware e kadar :)

Herşey tertemiz.. Tşk ederim herkese

Önemli bir bilgi. Asıl biz teşekkür ederiz.

• Başlığı da çözüldü diye değiştir bari de, yankiler de yararlansın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.