Şimdi Ara

CPU 100 derece nasıl soğur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
4.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• quote:

Orijinalden alıntı: Çağdaş

Bu mesaj silindi.
    100C ise ya bir sorun var... ya da overclock yapiyorsun...

sorun yok ise ve overclock yaptigini biliyor isen, bitane islemci su blogu alacaksin.. ilk once iki hortumla sizdirmazlik testi yapacaksin.. kitabina gore anakarta monte edecek ve sonra iki hortum takacaksin uzerine.. bu hortumlardan birini bahceye sarkitacak veya balkona vereceksin.. diger hortumu da kucuk tualetin lavabosuna takacaksin..

yavasca ve azcik acacaksin... artik islemcin su ile calisiyor.. baska turlu olmaz cunku..
    100 derece... yuhhh...

kesinlikle bir sorun var.. o islemciler 100derece'de calismaz... dereceye nerden baktigini ogrenmek istiyorum......
    ozellikle speedfan bazi anakart yapilarini tanimayabiliyor.. configure butonu ile advanced tab'ina gecip ilgili islemci isi algilayicisini "diode" veya "thermistor" olarak ayarlaman lazim... o zaman duzelebilir..(speedfan)

• quote:

Orijinalden alıntı: Towarscke

100C ise ya bir sorun var... ya da overclock yapiyorsun...

sorun yok ise ve overclock yaptigini biliyor isen, bitane islemci su blogu alacaksin.. ilk once iki hortumla sizdirmazlik testi yapacaksin.. kitabina gore anakarta monte edecek ve sonra iki hortum takacaksin uzerine.. bu hortumlardan birini bahceye sarkitacak veya balkona vereceksin.. diger hortumu da kucuk tualetin lavabosuna takacaksin..

yavasca ve azcik acacaksin... artik islemcin su ile calisiyor.. baska turlu olmaz cunku..
    100 derece... yuhhh...

kesinlikle bir sorun var.. o islemciler 100derece'de calismaz... dereceye nerden baktigini ogrenmek istiyorum......
    ozellikle speedfan bazi anakart yapilarini tanimayabiliyor.. configure butonu ile advanced tab'ina gecip ilgili islemci isi algilayicisini "diode" veya "thermistor" olarak ayarlaman lazim... o zaman duzelebilir..(speedfan)

Alıntıları Göster
    Hangisine inanayım?

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Hangisine inanayım?

Alıntıları Göster
    Galiba speedfan daha mantikli bir noktada..

• quote:

Orijinalden alıntı: Towarscke

Galiba speedfan daha mantikli bir noktada..

Alıntıları Göster
    Ben bazen speed fan'a bile güvenemiyorum :/ sanırım fazlada bir alternatif de yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çağdaş

Ben bazen speed fan'a bile güvenemiyorum :/ sanırım fazlada bir alternatif de yok

Alıntıları Göster
    everest forever
  • quote:

Orijinalden alıntı: NCL

everest forever

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: d@ngerusly

everest forever

Everestte bazı sistemlerde doğru sonucu göstermeyebiliyor. En iyisi bios altından sıcaklığa bakmak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bykanca

quote:

Orjinalden alıntı: d@ngerusly

everest forever

Everestte bazı sistemlerde doğru sonucu göstermeyebiliyor. En iyisi bios altından sıcaklığa bakmak

Alıntıları Göster
    100 derecede işlemci çalışamayacağına göre sistem kararlılığına bakacaksın. Sistemde bir sorun yoksa ısınma sorunu da yok demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: asprin

100 derecede işlemci çalışamayacağına göre sistem kararlılığına bakacaksın. Sistemde bir sorun yoksa ısınma sorunu da yok demektir.

Alıntıları Göster
    Motherboard Monitor güvenilirlikte tek geçerim,birçok anakart modeliyle de uyumlu.Onun ardından da Everest geliyor.SpeedFan saçmalıklarını duymayan kalmadı zaten.

Ayrıca,eğer cpu biosta da o kadar yüksek sıcaklık gösteriyorsa,işlemciyi komple söküp soğutucuyu kontrol etmen gerekebilir.
    CPU-HS arası termal pastayı yenile,fan bağlantılarını kontrol et ve hs'nin işlemciye tam olarak bastığından ve doğru takılmış olduğundan emin ol.Ayrıca CPU voltajını da kontrol etsen iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

Motherboard Monitor güvenilirlikte tek geçerim,birçok anakart modeliyle de uyumlu.Onun ardından da Everest geliyor.SpeedFan saçmalıklarını duymayan kalmadı zaten.

Ayrıca,eğer cpu biosta da o kadar yüksek sıcaklık gösteriyorsa,işlemciyi komple söküp soğutucuyu kontrol etmen gerekebilir.
    CPU-HS arası termal pastayı yenile,fan bağlantılarını kontrol et ve hs'nin işlemciye tam olarak bastığından ve doğru takılmış olduğundan emin ol.Ayrıca CPU voltajını da kontrol etsen iyi olur.

Alıntıları Göster
    anakartın ısı algılıyıcıları bozulmuş olabilir.100 derecede çalışmazki reset atar yoksa.

• quote:

Orijinalden alıntı: californication_

anakartın ısı algılıyıcıları bozulmuş olabilir.100 derecede çalışmazki reset atar yoksa.

Alıntıları Göster
    işlemcinin 100 derecede çalışması mümkün değil. PC ya kapanır yada reset atar yani mutlaka bir sorun çıkarır. O değerler normal değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

işlemcinin 100 derecede çalışması mümkün değil. PC ya kapanır yada reset atar yani mutlaka bir sorun çıkarır. O değerler normal değil

Alıntıları Göster
    100 derece değilde başka bir ısı birimi olmasın o (fahreneit meseala 100 F = 38 Derece )
    100 derecede işlemci sağlam kalmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Jokero

100 derece değilde başka bir ısı birimi olmasın o (fahreneit meseala 100 F = 38 Derece )

Alıntıları Göster
    evet birimi celcius olmayabilir, sistemin kendini çoktan kapatmış olması lazımdı o sıcaklıkta,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saidakkas -- 20 Ekim 2007; 10:18:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: saidakkas

evet birimi celcius olmayabilir, sistemin kendini çoktan kapatmış olması lazımdı o sıcaklıkta,

Alıntıları Göster
    85 dereceden sonra işlemci kullanılamayacak hale gelir.Üstünde patlaklar oluşur.90 derecede ise lap top işlemcisi(mobile) değilse yanar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jokero

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Jokero

bence de

• quote:

Orijinalden alıntı: sanalemre

quote:

Orjinalden alıntı: Jokero

bence de

Alıntıları Göster
    Garip

• quote:

Orijinalden alıntı: Ledd

Garip

Alıntıları Göster
    100 büyük rakam ama o Celsius değildir. 100 F olması daha mantıklı

www.turkdonani m.com inceleme sitesi

• quote:

Orijinalden alıntı: firespit

100 büyük rakam ama o Celsius değildir. 100 F olması daha mantıklı

www.turkdonani m.com inceleme sitesi

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar Bana Acil Bi ÇÖZÜM Yolu Söyleyin Nolur Beniim Pc hp pavilion dv6000 pc 20 dk bile açık kalmıyor Üstelik ram'ini yeni değiştirdim soğutucu pad bile aldım altına yüksek tutması için yapışkanlı toplardan bile taktım tü hava çıkışları açıkta üstelik alttan ve dışardan hava alıyor ama 20 dk aık bilene kalmıyor Bana Yardım edin pc 'nin garantisi bitmiş daha doğrusu bizim bi tanıdıktan almıştım ama onlarda böle bi sorun yoktu ben aldım bi kaç ay sonra arza vermeye başladı ram 'ini değiştirdim 4 ay saat lerce kapanmadan çalşıtı ama şimdi oyu bile yükleyemiyorum kafayı yicem nolur yardım edin Pc'min özellikleri

:Time of this report: 6/12/2011, 14:31:59
    Machine name: USER-53620707F3
    Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Service Pack 3 (2600.xpsp_sp3_gdr.101209-1647)
    Language: Turkish (Regional Setting: Turkish)
    System Manufacturer: Hewlett-Packard
    System Model: HP Pavilion dv6000 (RT138EA#AB8)
    BIOS: ver 1.00PARTTBLv
    Processor: Intel(R) Core(TM)2 CPU T5500 @ 1.66GHz (2 CPUs)
    Memory: 1534MB RAM
    Page File: 382MB used, 1769MB available
    Windows Dir: C:\WINDOWS
    DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
    DX Setup Parameters: Not found
    DxDiag Version: 5.03.2600.5512 32bit Unicode

EKRAN
    Display Devices
    ---------------
    Card name: NVIDIA GeForce Go 7400
    Manufacturer: NVIDIA
    Chip type: GeForce Go 7400
    DAC type: Integrated RAMDAC
    Device Key: Enum\PCI\VEN_10DE&DEV_01D8&SUBSYS_30BB103C&REV_A1
    Display Memory: 256.0 MB
    Current Mode: 1280 x 800 (32 bit) (60Hz)
    Monitor: Varsay Monitor Max Res:
    Driver Name: nv4_disp.dll
    Driver Version: 6.14.0010.8602 (English)
    DDI Version: 9 (or higher)
    Driver Attributes: Final Retail

DirectX Files Tab: No problems found.
    Display Tab 1: No problems found.
    Sound Tab 1: No problems found.
    Sound Tab 2: The file btaudio.sys is not digitally signed, which means that it has not been tested by Microsoft's Windows Hardware Quality Labs (WHQL). You may be able to get a WHQL logo'd driver from the hardware manufacturer.
    Sound Tab 3: The file btaudio.sys is not digitally signed, which means that it has not been tested by Microsoft's Windows Hardware Quality Labs (WHQL). You may be able to get a WHQL logo'd driver from the hardware manufacturer.
    Music Tab: No problems found.
    Input Tab: No problems found.
    Network Tab: No problems found.

NOLUR Bİ ÇÖZÜM YOLU SÖYLEYİN

KAFAYI YİYECEM ARTIK NOLUR Bİ ÇÖZÜM SÖLEYİN

• quote:

Orijinalden alıntı: galobaba

Arkadaşlar Bana Acil Bi ÇÖZÜM Yolu Söyleyin Nolur Beniim Pc hp pavilion dv6000 pc 20 dk bile açık kalmıyor Üstelik ram'ini yeni değiştirdim soğutucu pad bile aldım altına yüksek tutması için yapışkanlı toplardan bile taktım tü hava çıkışları açıkta üstelik alttan ve dışardan hava alıyor ama 20 dk aık bilene kalmıyor Bana Yardım edin pc 'nin garantisi bitmiş daha doğrusu bizim bi tanıdıktan almıştım ama onlarda böle bi sorun yoktu ben aldım bi kaç ay sonra arza vermeye başladı ram 'ini değiştirdim 4 ay saat lerce kapanmadan çalşıtı ama şimdi oyu bile yükleyemiyorum kafayı yicem nolur yardım edin Pc'min özellikleri

:Time of this report: 6/12/2011, 14:31:59
    Machine name: USER-53620707F3
    Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Service Pack 3 (2600.xpsp_sp3_gdr.101209-1647)
    Language: Turkish (Regional Setting: Turkish)
    System Manufacturer: Hewlett-Packard
    System Model: HP Pavilion dv6000 (RT138EA#AB8)
    BIOS: ver 1.00PARTTBLv
    Processor: Intel(R) Core(TM)2 CPU T5500 @ 1.66GHz (2 CPUs)
    Memory: 1534MB RAM
    Page File: 382MB used, 1769MB available
    Windows Dir: C:\WINDOWS
    DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
    DX Setup Parameters: Not found
    DxDiag Version: 5.03.2600.5512 32bit Unicode

EKRAN
    Display Devices
    ---------------
    Card name: NVIDIA GeForce Go 7400
    Manufacturer: NVIDIA
    Chip type: GeForce Go 7400
    DAC type: Integrated RAMDAC
    Device Key: Enum\PCI\VEN_10DE&DEV_01D8&SUBSYS_30BB103C&REV_A1
    Display Memory: 256.0 MB
    Current Mode: 1280 x 800 (32 bit) (60Hz)
    Monitor: Varsay Monitor Max Res:
    Driver Name: nv4_disp.dll
    Driver Version: 6.14.0010.8602 (English)
    DDI Version: 9 (or higher)
    Driver Attributes: Final Retail

DirectX Files Tab: No problems found.
    Display Tab 1: No problems found.
    Sound Tab 1: No problems found.
    Sound Tab 2: The file btaudio.sys is not digitally signed, which means that it has not been tested by Microsoft's Windows Hardware Quality Labs (WHQL). You may be able to get a WHQL logo'd driver from the hardware manufacturer.
    Sound Tab 3: The file btaudio.sys is not digitally signed, which means that it has not been tested by Microsoft's Windows Hardware Quality Labs (WHQL). You may be able to get a WHQL logo'd driver from the hardware manufacturer.
    Music Tab: No problems found.
    Input Tab: No problems found.
    Network Tab: No problems found.

NOLUR Bİ ÇÖZÜM YOLU SÖYLEYİN

KAFAYI YİYECEM ARTIK NOLUR Bİ ÇÖZÜM SÖLEYİN

Alıntıları Göster
    galobaba nickli arakadaşım büyük ihtimalle bilgisayarının fan siseminde bir arıza veya kablo çıkılığı var benimkide öyle oluyordu fan motorun kablosu çıkmıştı taktım 2 ay sonra motoru yanmış yani eğer dediklerini yapıpta bilgisayar soğumuyorsa btük ihtimalle fan dan dır

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Hangisine inanayım?

fan3 11250 rpm gözüküyor?! bu ne iş
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.