Şimdi Ara

CREATIVE MUVO SPORT C100 HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
0
Favori
23.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İki hafta önce Creative Muvo C100 aldım ve almadan önce o kadar cok ingilizce - türkçe forum, site okudum ve o kadar çok kişiyle konuştum ki, msn listem mp3player sahipleri ve bu işten anlayan kişilerle dolmuştu.
    Araştırma ve karar verme sürecinde insanın bilgiye ve soru sormaya ne kadar ihtiyacı olduğunu daha iyi anladım, su anda da birçok kişi mp3player alma sürecinde ve alacakları şeyin içlerine sinmesi için o forum senin bu site benim bilgi edinmeye çalışıyorlar, özellikle de su gunlerde oldukca popüler olan ve fiyatı gittikçe düşen bu model için...

Ben de 15 günlük kullanım deneyimlerimi, sitelerde ve forumlarda bahsedilmemiş özelliklerini aktarıyorum buraya, sorularınız olursa ona göre editleyip gerekli şeyleri eklerim..

GENEL ÖZELLİKLER:
    Creative' in sitesinden genel özelliklerine ulaşabilirsiniz, ben daha çok orada bahsedilmeyen özellikleri yazacağım.
    Ürünü görmek ve özelliklerini incelemek için Tıklayın
    Ürünün teknik özelliklerini incelemek için Tıklayın

SES ÖZELLİKLERİ:
    -25 kademeli ses ayarı bulunuyor, kişiye göre değişmekle birlikte bence dogru equalizer ayarları uygulanırsa ve kaliteli kulaklık kullanılırsa ses 20' den sonra kulakları zorlamaya başlıyor.
    -Rock, Jazz, Classical, Pop, Custom, Normal olmak üzere equalizer seçenekleri var, Custom seçeneğinde ayarları kendiniz yapıyorsunuz ve ses ufak oynamalarda bile oldukça değişiyor, bu sayede bas' ı ve tiz' i istediğiniz gibi yönlendirebiliyorsunuz, ben doğru equalizer ayarını 15 günde değişik türde şarkılarda deneyerek buldum. Equalizer seçenekleri ses oranlarını yönlendirmede başarılı.

MENÜ SEÇENEKLERİ:
    -Menü şu seçeneklerden oluşuyor:
    Folder, Play Mode, Equalizer, Delete, Settings, Music, FM Radio, Stopwatch, Countdown, Lock

Bu seçenekler şu özellikleri barındırıyor:

Folder: Teknik özelliklerde de yazdığı üzere, alet hem dahili belleğe (256MB) hem de bellek kartı slotuna sahip ve bunlar bilgisayarda olduğu gibi ayrı sürücüler olarak görünüyor... A: (dahili bellek) ve B: (harici bellek). Herhangi birini seçip diğerinden bağımsız çalabilirsiniz, ikisininin içindeki şarkıların hepsini birden birlikte çalabilirsiniz veya herhangi birinin içinde bulunan herhangi bir klasörü tek başına çalabilirsiniz. Yani klasör okuma konusunda ihtiyacınıza fazlasıyla cevap veriyor bu menü.

Play Mode: Şarkıları çalma sırası için secenekler sunuyor, bunlar şöyle: A-B , repeat track , repeat all , track once , shuffle repeat , shuffle once , normal.
    (A-B: Seçtiginiz iki nokta aralığını sürekli baştan alarak tekrarlıyor.)

Equalizer: Ses özelliklerinde bahsettiğim gibi değişik equalizer seçenekleri sunuyor.

Settings: Ekran çözünürlüğü, arka ışık açık kalma süresi, diller, saat ve tarih, ekran koruyucu, otomatik kapanma, hafıza durumu seçenekleri var.

Delete: Herhangi bir şarkı çalarken bu menüye girerek o sarkıyı silebilirsiniz, silmek için bilgisayara baglama zorunluluğu yok.

Music: Radyodan MP3’ e geçişi sağlıyor.

FM Radio: MP3’ ten radyoya geçişi sağlıyor. Radyo özelliklerine gelince, kendim ve kullanan birkaç kişinin görüşleri doğrultusunda şunu söyleyebilirim, radyonun frekansları net olarak çekme özelliği çok iyi değil, mesela kimi zaman radyoyu 15-20 cm. sağa sola oynatmanız durumunda netlik bozulabiliyor. Bunun dışında radyoda 32 adet kanal hafızası bulunuyor.

Stopwatch: Kronometre Özelliği. Ek bir özellik olarak, kronometre çalışırken belirli zaman aralıklarını kaydederek sonradan rapor halinde görebiliyorsunuz. Bu özelliğe Tur Zamanlarını Kaydetme de diyebiliriz. (Lap Timing)

Countdown: Geri Sayım Özelliği. Zamanı istediginiz gibi ayarlayıp, başlatıyorsunuz, süre dolduğunda çalan müziği keserek üst üste sinyal vererek sizi uyarıyor.

Lock: Tuş Kilidi Özelliği.

KULAKLIK:
    İki belirgin özelliği var
    -Ses kalitesi, bas-tiz oranları, max. ses çıkışı açısından çok iyi.
    -Dış görünüşünün güzelliği kişiden kişiye göre değişebilir ama kulağınıza taktığınızda vereceği rahatsızlık açısından kötü.

FLASH BELLEK ÖZELLİĞİ:
    Flash bellek olarak da kullanma özelliği mevcut, müzik dosyaları dışında da dosyaları istediğiniz gibi atıp kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zoomx3 -- 20 Nisan 2005, 8:49:11 >

• güzel çalışma... ellerine sağlık
  • dostum ıkı gun once aldım cok kurcalama fırsattım olmadı turkce kullanım klavuzu gıbı olmus işime yaradı sagol
  • quote:

Orjinalden alıntı: razumuhin

dostum ıkı gun once aldım cok kurcalama fırsattım olmadı turkce kullanım klavuzu gıbı olmus işime yaradı sagol

hayırlı olsun sana da....inceledikten kullandıktan sonra bekliyoruz goruslerini, su sıralar herkesin ihtiyacı var mp3player' la ilgili yorumlara...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zoomx3 -- 7 Nisan 2005, 14:14:51 >
  • dostum flash bellek olarakta kullanılabiliyomuyuz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: pcnet

dostum flash bellek olarakta kullanılabiliyomuyuz...

evet flash bellek olarak kullanımı da mümkün, zaten yazıya da ekledim bu özelliği.
  • Arkadaşlar bu ürünü ilk alanlardan biriyim. Bende bu forumda birkaç kişinin sorularına cevap vermiştim. Arkadaşımızın çalışması çok güzel olmuş. Yalnız benim radyoyla ilgili eklemek istediğim birşey var. Eğer ürünle beraber gelen kulaklığı kullanırsanız radyodan çok fazla verim alamazsınız. Ama ben birkaç değişik kulaklık denedim ve farklı kulaklıklarla çok daha iyi çektiğini gördüm. Bunun sebebi kulaklığı anten olarak kullanması.

Bu arada size küçük bir ipucu eğer bilgisayara taktığınızda usb problem çıkarırsa pilini çıkarıp tekrar takın sorun hemen düzelir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dostum keşke herkes aldıgı ürünü böyle güzel bir şekilde anlatsa, bende geçen gün biraz bakındım bu modeli ile Muvo V200 arasında düşünüyordum görmeden önce ama ikisini de görünce Muvo V200 ün LCD ekranının çok ufak oldugunu farkettim yani tamam küçük güzel iyi de o kadar da küçük olmaz be :) C100 bence LCD açısından da daha iyi

Saygılar
  • mmc veya sd falan takıp hafızayı genişletemioz galiba yaa bunda??
  • quote:

Orjinalden alıntı: af_at_sum

mmc veya sd falan takıp hafızayı genişletemioz galiba yaa bunda??

hayır hafıza kartıyla genişletebiliyosun. arka kapagı actıgın zaman pil yerinin yanında hafıza kartı icin slot var. sitesinde su an icin 512mb karta kadar destekliyor deniyor ama bazı yabancı forumlarda okudugum kadarıyla 1gb'lık kart takanlar da calıstırmıslar sorunsuz sekilde.

hafıza kartı taktıgın zaman nasıl kullanılıyor diye sorarsan şöyle: dahili hafıza 256mb, mesela buna bir de 512mb eklesen 750mb'a yakın bir hafıza olur. cihazı bilgisayara bagladıgın zaman G: ve H: olarak diskler gorulur. G: olan 256mb'lık dahili hafıza, H: ise karttaki hafızan. bunlara istedigin sarkıları yukledikten sonra her iki hafızayı birarada, her ikisini ayrı ayrı veya istedigin hafızadaki bir klasoru tek basına calabilirsin.

• benim bir iki sorum olacak birincisi büyüklüğü sorun oluyormu ses kayıt özelliği varmı SD karttaki şarkıları çalarken kendin kasıyor mu yavaşlıyormu ve de pili daha çok yiyormu
  • birde bu ayrıntılı çalışma için çok teşekkürler böyle bir ayrı forum eyri olmalı bence kişilerin herhangi bir konu hakkında bilgi verdiği bir topic veyahutta ne desiniz hoş olmazmı çok çok sağol
  • -gece kullanımında ışık yetersiz. yazılar okunuyor ama çok net değil. pil tasarrufu için yapılmış sanırım. demişsin sred ama kontrastla gayet iyi ama pil tüketiyor sanırım.çevresindeeki lastiğe gelince bayabir adi dediğin gibi 5 aydan beri kullanıyorumda soyulur gibi oldu.Ben ekrana şu yemek sarmalrı için folyo varya onu yapıştırdım güzeldi sıkıldım çıkardım dememle çizilmesi bir oldu sonra getti halen taş gibi.En kral mp3 olmasada idare ediyor memnun edici.Ama fiyatı çok pahalı.
  • O değil yazılım olarak güncellemedim ne fark ediyor ben bulamadım sürümü?
  • arkadaşlar ben de çok çok önce bahsetmiştim bu mp3 çalardan, ama bu kadar ayrıntılı değildi o tabii. teşekkürler zoomx3.

ben de kullanıyorum, farklı bir kulaklıkla daha iyi olduğu kesin. daha öncelerde de belirtmiştim, benimkinin üzerinden araba geçti, yolda yürürken düşürmüştüm dikkatsizlikle. düşünün üstünden araba geçmesine rağmen sadece ekranı kırıldı biraz çizildi sağı solu ama alet hala çalışıyor, beyninde bi hasar yok yani. ve ben ekransız kullanyorum idareten. tuşları da ezberlemiştim şükür ki.. ..

sred, teknik servis den isteyebilirsin e maille demişsin yazılımı. peki teknik servisin mail adresi ne diye sorsam çok mu şey istemiş olurum..

• quote:

Orjinalden alıntı: zoomx3

hayır hafıza kartıyla genişletebiliyosun. arka kapagı actıgın zaman pil yerinin yanında hafıza kartı icin slot var. sitesinde su an icin 512mb karta kadar destekliyor deniyor ama bazı yabancı forumlarda okudugum kadarıyla 1gb'lık kart takanlar da calıstırmıslar sorunsuz sekilde.

Sd kartan çalarken ses kalitesinde değişim oluyormu?
    Thx

• quote:

Orjinalden alıntı: Sred

Creative Labs Amerika teknik danışmanı: Jason T.
    Mail adresi: CLI.support@customercare.creative.com

bir iş günü içerisinde mailleri cevaplıyo bu şahıs. ancak mail içerisinde cihazınızn modelini ve seri numarasını özellikle belirtin.

teşekkür ederim arkadaşım.. hemen bi mail atayım ona..
  • arkadaslar ben bu cihazi 6 aydir kullaniyorum 512mb kartla.....

tek bir sikayetim var otobusdeyken son ses yetmiyor.....onun disinda sessiz ortamda son ses yeterli......

aslinda cihaz herseyiyle iyi fakat kullanirken sanki daha fazla ses cikarabilecekken limit konmus gibi geliyor ve insanin canini sıkıyor......ama dedigim gibi gurultulu ortamda cidden keyif vermiyor.....

sizce bu cihazi kardesime verip muvo 4gb alsam ses yuksekligi cok farkedermi.......hepsiburada 300ytl fm kulaklikla....en cazip fiyat orda sanirim......sizce degermi.....daha 6 ay evvel kartla birlikte alete 250ytl verdim cunku.....

bu arada aleti sennheiser 200 le kullaniyorum......
  • yok mu arkadaslar fikri olan................
  • Evet bu konuda fikri olanlar... Tamam elbette farkı vardır muvo2 yle ama... Çok mu ses farkı? Karar verme aşamasındayım...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.