Yolda yürürken bir anda darp edilebiliyorsunuz. Bu durumda başınıza gelecekleri canlı canlı yazayım size buyrun: Ben şehir dışından memleketime geldim, arkadaşımla haasret gidermek için buluşalım dedik, hem de onun bir kız arkadaşı varmış konuştuğu, düğün vs. düşünüyorlar beni de tanıştırmak istedi. Bir de ekstra arkadaş 4 kişi bir yemek yedik restorantta sonra bir şeyler içmeye farklı bir yere gidelim dedik. Gittiğimiz mekanda arkadaşımın konuştuğu kızın eski sevgilisi çalışıyormuş. Çocuk kızı sürekli arayıp rahatsız etme, tehdit etme gibi hareketlerde bulunuyormuş zaten husumetliler yani. Çocuk bizi de görünce abisini aramış olacakki. Mekanın girişinde bir anda bir adam geldi, çocuk geldi, iki erkeğiz; birisi bıçak çekti, bizi yumrukladı. Kısa boylu, zayıf bir tipti ve yumruklari bizi etkilemediği için ve bıçaklanma riski almamak için hiçbir şey yapmadan kaçtık, kızlar zaten uzaktaydı. Hemen polisi aradık, sağ olsun iki ekip geldiler. Adam o sırada polisi görmüş olacakki kaçmaya başlamış önümüzden geçti ve biz de görünce polis hemen yakaladı. Bıçağı üzerinde çıktı. Karakola gittik. Olay burada patlıyor: Polis bize ciddi bir darp olmadığını, bıçak saplamadığı için boşa uğraşırsınız, şikayetçi olmayın barışın dedi. Biz de durumu bildiğimiz için tamam dedik. O sırada şikayetçi olmamak için tutanağı imzalayan arkadaşım, bize saldıran adamın ismini gördü ve şaşırdı. Adam kızın babasını daha önce, kızı bu eski sevgilisi dediğimiz çocuktan ayrıldığı için arayıp tehdit eden ve babasının savcılığa hakkında şikayette bulunup davalı olduğu adam çıktı. Bunu görünce polisler takipli saldırıdan şüphelendi ve olayın üzerine gidildi. Şimdi hepimiz şahıslardan şikayetçi olmaz ve ifade vermek üzere karakolda bekliyoruz. Kısaca tesadüf eseri yumruklandık ve tarafımıza bıçak çekildi, hakaret-küfürler cabası. Hiçbir karşı saldırıda, hakarette bulunmadık. Ben zaten arkadaşım dışında kimseyi tanımıyorum. Savcı olmak üzere sınavlara hazırlanan bir öğrenciyim. Bakalım bu olay nasıl sonuçlanacak. Sürekli güncellerim burayı. Bir kişiye bile yardımcı olursam gelecekte kâfidir. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Darp Edildik, Bıçak Çekildi, Karakoldayız...
-
-
İş bilmez polislerin lafına uyup şikayetçi olmamak yaptığınız en büyük hata. Şu ülkede işini iyi yapan çok ama çok az insan var. O polis mi yoksa mahallenin delikanlısı mı 2 yumruklasma olmuş bir şey olmaz diye konuşuyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Metnin tamamını okumamışsınız galliba. Şikayetçi oluyoruz şu an zaten.
Hepsini okumuştum. O ilk başta şikayetçi olmamınıza kızdım.
Dostum şikayetçi oluyorsun da , o ismi görmeseydiniz şikayetçi felan olmayacaktınız paşa paşa evinize dönecektiniz değil mi ? Evet. İşte hata tam olarak burda.
Siz ve sizin gibi bu olaylarda şikayetçi olunmadığı için bu serseriler sokaklarda terör estiriyor. Şikayetçi olsan , davalık olsanız o serseri bir daha yapabilir mi dışarıda ? Yapsa bile damgalı olduğu için belki cüzi bir miktar ceza alacak ve bu hareketi belki de tekrarlamayacak.
-
Böyle kavga gürültü bıçak çekme hakaret vs. olayları çokça oluyor Çoğu zaman şikayetçi olunmuyor Olunsa bile sonradan vazgeçiliyor Çünkü hukuk sistemimiz insanı bıktırıyor He yine de şikayetçi olunmalı orası ayrı fakat çoğu zaman savcılar olayı mahkemeye bile intikal ettirmiyor Kovuşturmaya yer yok diyor Dava açılsa bile illa birinin canına birşey gelmedikçe 5 yıldan fazla ceza verilmiyor Bunun altında da çok kolayca denetimli serbestliğe çevriliyor verilen ceza
-
33 sene evvel kestirme olsun diye lisenin yüksek ve dikenli tellerle kaplı duvarından atlayıp yanındaki parka girdim.
Duvardan atlar atlamaz hemen yanıbaşımda iki tip belirdi; biri kısa boylu sıska diğeri iri yapılıydı ve tahminen 19-20 yaşlarındaydılar.
Kısa boylu olanı göbeğime tornavidayı dayadı "Paranı ver" diye sert bir tavırla söyledi.
Ben "Vermem" dedikçe tornavidayı daha da bastırmaya başladı, arkada duran iri yapılı ise herketeydi.
Bunun üzerine "Beni delersen başına iş alırsın, babam polis" dedim.
Direnmeye kararlı olduğumu anladıklarında gitmeme izin verdiler...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem_Alim -- 8 Temmuz 2024; 8:47:20 > -
Hocam yaşamayınca anlamıyorsunuz. Adamın 10 dosyası var. Bize yaptığını daha önce başkalarına da yapmış, şikayetçi olmuşlar, adamla başını belaya sokmaktan başka bir işe yaramamış. Bak adam sokakta geziyor. Polis bize uzun uzun anlattı, boşa uğraşmayın hiçbir yere varmaz dedi. Biz zaten o kadar olay yaşamışız. Üstüne amaçsız yere 2 yıl dava ile uğraşmak istemedik haklı olarak. 10 dosyadan bir şey çıkmamış diyorum.
Gideceğiniz yeri arkadaşının kız arkadaşı mı seçti?
-
Gittiğimiz yer üniversite öğrencilerinin sürekli takıldığı popüler bir caddede. Ve o kafeye daha önce ben gitmedim ama diğer üçü birçok kez gitmişler. Özel bir durum yok.
Bilemedim hocam. Özellikle daha önce gittilerse, eski erkek arkadaşının orada çalıştığını da biliyordur.
Aklı başında kimse, kendisini stalklayan eski erkek arkadaşının çalıştığı yere yeni erkek arkadaşıyla gitmez. Bence eskisini kıskandırmak için yaptı...
Ben olsam arkadaşımla konuşurdum bu konuyu. Çocuğun başı yanmasın sonra.
-
Hocam çocuk başlayalı birkaç gün olmuş. Bıçaklı saldırıya uğramış birini suçlayacak yer aramanız beni üzüyor.
Kızlara da mı bıçakla saldırdılar?
-
Dışarısı harbi tehlikeli özellikle trafik. Bence sürücü kurslarında normal B ehliyeti alıyorsan bile psiko teknik eğitimi verilmeli.
2 gün önce sola dönüş yapacağım en sol şeride geçmişim kırmızı yandı sinyalim açık bekliyorum. Yeşil yandı yürüyorum. Hıyarın teki te en sağ şeritten önüme kırdı hızlıca. farketmesem direksiyonu çevirmesem frene basmasam vuracağım yani öyle bir mesafe kaldı.
Neyse adama selektör korna filan yapıyorum hatasını anlasın diye. Herif zınk diye durdu önümde açtı dörtlüleri tıkadı bütün trafiği açtı kapısını bana bağırıyor. Adamda belki 60 üstü adam yani vursam veya kafa atsam yarısı boşa gidecek. Nasıl atar gider yapıyor bir görün.
Neyse saygımıda bozmuyorum. Dayı önüme kırıyon sağ şeritten direk sola atlıyon diyom. Diyo önümdekide yaptı bende sana yaptım diyor. Ben sabır çekiyom içimden. Neyse yürüdü biraz önüne geçtim. Bu sefer takip ediyor beni. Sola dönecem tekrar sinyalim açık durdum trafiği bekliyorum. Yine aynı şekilde arabayı durduruyor. Dörtlüleri yakıyor. Bana bağırmaya başlıyor
Gerizekalı aptal vs laflar ediyor. Dayı diyom bin git arabana asabımı bozma benim diyom bozulsa nolcak lan hayvan herif diye bağırıyor. Ben hala sabır çekmeye devam tabi. Neyse bastı gitti. Biraz daha uzatsaydı binip gitmezsen polisi arıyom diyecektim uzadı gitti.
Şimdi ben sabırlı biri olmasam o hıyarın orda ağzını burnunu kırsam adam belki beyin kanaması geçirecek sonra al başına belayı genç yaşımda benim başımı belaya sokacak. Hatalı olduğuna yüzde yüz eminim ama haklıyken haksız duruma düşüyon işte.
O yüzden boşverin dostlar yürüyün gidin bişeye müdahale etmeyin. Eğin başınızı yürüyün gidin. Ülkemizde adalet sistemi yok. Haklıyken haksız olursunuz.
-
1 ay olacak bir gelişme yok. Bekliyoruz.
Vatansever bir iktidar gelirse sayet, 1) egitim ve cocuklar, 2) adalet, 3) insanlarin sagligini hastalanmadan koruma konularinda bu sirayla ivedi adim atmali. Basina gelmeyen umursamiyor hic bir seyi, aslinda bu yasananlar hepimizin basina gelmis gibi tepki verebilsek keske.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
böyle keko eski sevgilisi olan bir kızın mental sağlığı yerlerdedir hocam, arkadaşınız bir an önce ayrılsın bence kızla hayatına yazık etmesin.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
İş bilmez polislerin lafına uyup şikayetçi olmamak yaptığınız en büyük hata. Şu ülkede işini iyi yapan çok ama çok az insan var. O polis mi yoksa mahallenin delikanlısı mı 2 yumruklasma olmuş bir şey olmaz diye konuşuyor.
|
Dostum şikayetçi oluyorsun da , o ismi görmeseydiniz şikayetçi felan olmayacaktınız paşa paşa evinize dönecektiniz değil mi ? Evet. İşte hata tam olarak burda. Siz ve sizin gibi bu olaylarda şikayetçi olunmadığı için bu serseriler sokaklarda terör estiriyor. Şikayetçi olsan , davalık olsanız o serseri bir daha yapabilir mi dışarıda ? Yapsa bile damgalı olduğu için belki cüzi bir miktar ceza alacak ve bu hareketi belki de tekrarlamayacak. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X