Şimdi Ara

Dci motorlarda hararet sorunu mu var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün dikkatimi reno fluance, nissan qashqai gibi dci motor kullanan araçlardan gelen fan gürültüsü çekti. Aynı muhitte kısa zamanda 3 fluance 2 qashqai den fan sesi geliyordu tamam havalar sıcak ama 2010+ model araçlarda böyle bir şey olmasını garipsedim.

Çok az yakan sorunsuz bir motor olarak biliyordum dci yı. Acaba bu motorlarda kronik hararet problemi mi var?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• agaçe A kullanıcısına yanıt
    Klima çalıştığında fan devreye giriyor, motorla ilgili değil.
  • Klima fanı o. Motorla ilgisi yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim symbolde hararet göstergesi yok.
    Hararete yatkın bir araç olsaydı gösterge koyarlardı sanırım.

• ARroWCoLT kullanıcısına yanıt
    Hocam öyle gürültülü klima fanı mı olur Eğer öyleyse cahilliğime verin öğrenmiş oldum

• Dpf katalizörü de olabilir

• Arkadaşların dedigi dogru. O fan klimadan dolayı açıyor. Ama şu da bir gercek ki diger motorlara göre fanları cok sesli

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dci motorların fanı çok ses yapıyor o yüzden dikkat çekiyor. Bu sıcakta 1 dk hareketsiz duran çoğu araç(motor sıcak) fan açar zaten. Radyatörden hava geçecek ki soğutma sıvısı soğuyabilsin.

• 2005 mart 18den bu yana halen sıfır aldığımız Megane 2 1.5 dci sedan aracı kullanmaktayız Adana sıcağında. Yazları bol bol Tekir rampasini yapıştırır çıkarım. Maşallah hararet sorunumuz hiç olmadı. Gerçi akü değişimi ve bakimlar dışında masraf da çıkarmadı. Suyuna yağına 15binde bir ustam bakar, ben daha açmadım. Daha baskı balata da değişmedi, araç 139binde.

Dci motor üzmez, dandik Reno trimi tıkırdaması üzer. Gerçi uslanmadım. Kışa doğru Megane 4 sedan ile değişecek gibiyiz inşallah :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Dışarıya eziyet, ses içeriden pek duyulmuyor. Özellikle sıkışık trafikte klima radyatörü hava alamazken iyi soğutmasında çok faydası var.
  • Dci motor tam tersi ısınmayan bir motor.Kışın çabuk ısınan 1.9 multijet motoru gördükçe soğuyorum bu motordan.Şikayetimi dile getirdiğim, bu motoru bilen ustalarda bu motorun çabuk ısınan bir motor olmadığını belirttiler.
  • 110 bg 1.5 dci motorlu dacia duster aracımda motor tam ısındıktan sonra 4 çubuk üstüne çıktığını görmedim. Şehir içi dur kalklı yoğun trafikte, otobanda, normal karayolunda, araç tam doluyken, tam boşken, klima açıkken, rampa çıkarken dışarda 40 derece sıcak varken hiçbir şekilde 4 çubuk üstüne çıkmıyor. Hatta bir ara bozuk mu bu ya sabit 4 gidiyor hani çok yüklendiğimde bi 5 e çıksın insin diyorum ama yok. Yanlış hatırlamıyorsam 9 çubuk falan var dacianın dijital göstergesinde ve 4 çubuk ideal sıcaklığa denk geliyormuş servis öyle demişti, son 3 çubuk yanmaya başlarsa sorun var demekmiş.

Fanlar klima açıldığında hararet düşükse bile çalışıyor ve evet gerçekten inanılmaz sesli çalışıyor, içerdeyken pek duyulmuyor ama motorun önünde durduğunuzda falan resmen türbin motoru gibi ses çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 14 Temmuz 2016; 1:52:45 >
  • o fan sesi gerçekten rahatsız edici
  • Dci ailesinden uzun süre Clio 3 ve Megane 2 kullandım açıkçası hararet sorunu hiç yaşamadım. Ama fanlar dışarıdan acık sesli çalışıyor içeriye gelmiyorsa sorun yok
  • Bunu diyen arkadasi 1.2tsi Polo'ya bindirsek konuyu siler. Ben oyle fan sesi duymadim bu yasima kadar.

• donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Benim araçta da hararet göstergesi ortanın bir tık altında sabit kalıyor; yaz veya kış hiç fark yok.
    Torque programında hararet 90-110 arasında gidip geliyor ama göstergede kımıldama yok, servise sordum normal değerler arasında iken sabit kalır 110 dereceden sonra ibre de yukarı çıkmaya başlar demişti.
    klima fanı o.
  • Ceed'de de klimayı açınca fan da çalışıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.