Şimdi Ara

DELL STUDIO 1557 KULLANANLAR KULÜBÜ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
545
Cevap
0
Favori
40.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bartech

Core i7 720QM
    4 Çekirdekli, Hyper-threading özelliğine sahip olduğu için aynı anda 8 thread işleyebiliyor, T9600 ise 2 thread işleyebiliyor.I7 720QM işlemci kuvveti olarak T9600 den daha güçlü bir işlemcidir.
    Ayrıca dell'in bu modeldeki ramleri de performans açısından verdiğin linkteki asustan daha iyi.

Asus'un o modeldeki avantajlarına gelirsek, bluray okuması ve ekran kartının gt240 olması.Açıkçası bende alırken biraz ikilemde kalmıştım.

1,6 GHZ olayına gelirsek, intel i7 serisinde minimum çekirdek hızlarını yazıyor.

hmmm, öncelikle açıklamanız için çok teşekkür ediyorum sn BARTECH

ya aslında bluraye pek bakmıyorum.. asusda beni çezbeden 3 şey var.
    1 dış görüntüsü daha şık, dell ise çok sade
    2 ekran kartı daha iyi...
    3- num-pad var...

boyut olarak ise sadece 0,4 inç büyük...

1.i geçelim, özellik daha önemli diyelim...
    2. e.kartı bnm için önemli, çünkü oyun oynayan bir insanım. merak ettiğim bir diğer soru şu, bu cihazdaki e.kartı mxm type II mi? biliyorsunuzdur yeni bilg.da e.kartı değiştirilebiliyor? olmadı 3-4 sene sonra e.kartı değiştirerek bilg. yeni bilg. seviyesine çekebilirim..
    3- eski bilg. yoktu yenide de olmaya bilir...

bir diğer sorum ise, açıklamanız iyi gerçekten ama, şu up to 2.8 dediği şey :S 4 işlemcinin toplam açığa çıkardığı hız mı?
    gerçi bu sistemi pek bilmiyorum ama, şöyle diyeyim, mesela core 2 duo T9600 2.8 ghz.
    2,8+2,8 midir yoksa toplamda 2,8 midir teorikte...

aynı şekilde dell için, teorikte ki hız 1,6 x 4 müdür yoksa dört çekirdek toplamda 1,6 mıdır?

ama threads.ların fazla olmasından dolayı kesinlikle T9600 e bi fark attığı kesin...

• bi arkadasla bu cihazi almayi dusunuyoruz .. Bir iki gun icinde alirsak win7 yukselteblyrz degl mi, szce tj75 mi almak mantikli yoksa bu mu., oyle cok oyun oynayan biri degliz
  • bartech nasıl o kadar puan aldın?Ben 9666 aldım.
  • vatanda yıne stoklara gırdı 1557 modelı. oncekı mesajların bırınde bır arkadas fıyatların artacagını ve wındows 7 osltım sıstemıyle gelıcegını solemıstı bende ole tahmn edıyodum ama adamlar yıne vısta ısletım sıstemıyle getırdıler ve fıyat 1803 tl.
    28 subat a kadar sorun yok ama ben fıyatın daha ınmesını beklıycem . i serısı laptoplar pıyasaya cıkmaya basladı ve dell 1557 sımdıden 2000 tl lerden 1737 tl yı gordu. isalah acgozluluk yapmıorumdr da 16** tl fıyatlara duserde alırım su laptopu . su keran kartı 4650 olsa hıc dusunmeden alırdm da bı tek ekran kartı kotu .
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatalstroke21

bartech nasıl o kadar puan aldın?Ben 9666 aldım.

bişey yapmadım, testi çalıştırdım, en son puan olarak 11133 verdi.
  • Öncelikle İyi Akşamlar,

Bilgisayarla ilgili soru(nu)mu sormadan evvel, bu bilgisayarı satın almayı düşünen arkadaşları aydınlatmak adına, teknik değerlendirmelerden uzak kendi deneyimlerimi aktarmak istiyorum;

Bilgisayarı yaklaşık 3 aydır kullanıyorum (ve ya 3 aydan biraz daha fazla da olabilir) Bildiğiniz gibi windows vista 64 bit işletim sistemi, üründe standart olarak geliyor... Bir aydan fazla bi süre kullandıktan sonra, benim de windows 7 yükseltme Dvd im ve diğer sürücüler adresime tek kuruş ödenmeden gönderildi. (Bu noktada tebrikler dell demek lazım)

Vista boyunca da pek sıkıntı (yavaşlık, hatalar v.s.) yaşamadım, kaldı ki windows 7 ile gayet mutlu ve mesuduz... :)

Gelelim önerilere, bi kere ben şu ana kadar (tahtalara vurun;)) hiç bir zaman keşke bunun yerine başka bir model alayım, şu olmasaydı da bu olsaydı demedim, umarım dememde... Okulda daha çok kullanıyorum ve özelliklerini duyan pek çok insanın ilk tepkisi, oldukça iyi bir bilgisayar sahibi olduğum yönünde...
    Bugüne kadar 3 oyun yükledim; Assassin's Creed, Batman ve vazgeçilmez takıntım Sims 3... Şu an üçü de yüklü ancak en son 3 hafta önce oynamıştım... Performans bakımından oldukça memnunum... (ama herkesin dile getirdiği gibi, muhteşem performanslı bir oyun bilgisayarı değil)
    Gelelim beni daha çok ilgilendiren kısma, daha çok office programları kullanıyorum; word, power point, ve favorimiz(!) excel :) Tabi excel deki makrolar ve diğer eklentiler en çok haşır neşir olduklarım.. Örnek vermek gerekirse, @risk eklentisi (excel de finansal analizler ve diğer analizler için gerekli bir eklenti) okulda dersi anlatan hocamızın bilgisayarı veri setini simüle ederken bir kaç kez kilitlenmişdi... Ben ise sırf fantezi amaçlı :D ayarları daha da genişleterek hiç bir sıkıntı yapmadan aynı işlemi daha kısa sürede yaptırabiliyorum... Kısacası benim bu işlerim için fazla bile... (keşke bir de numpad olsaydı)

Diğer özellikler olarak, wifi konusunda sıkıntım kayda değer bi şekilde olmadı... Batarya benim için ideal sürede yeterli (2 saati bulduğum zamanlar var, dediğim gibi yaptığınız işlem yüküne bağlı olarak progressive oranda değişiyor) Film (DVD) ve dizi (internetden) izlerken de bir sorun yaşamıyorum... Yalnız iki kez şu başıma geldi; internetde dizi izlerken, tam ekran olarak, geri planda msn açıktı. Listemdekilerden biri oturum açınca, bir anda ekran karardı ve bilgisayar dondu... Sanırım internet explorer 8 ve ya flash la ilgili bi sıkıntı, son zamanlarda bu sıkıntı tekrarlanmadı...

GELELİM SORULARIMA;

1)Bu çok zeki(!) arkadaşınız, bugüne kadar USB portlara ne taktıysa (harici flash diskler, mouse, telefon'un USB kablosu...) hepsini "donanımı güvenle kaldır/safely remove hardware" yapmadan kaldırdı... yaklaşık bir ay önce farkettim ki, artık sağ altda, bildirim simgeleri bölümünde, yer alması gereken bu "donanımı güvenle kaldır'simgesi" dahi yerinde yok... USB portlarla ilgili hiç bir sıkıntı yaşamıyorum, fakat simgenin de geri gelmesini istiyorum. Çünkü bunun(güvenle kaldır işlemi) aslında gereksiz gibi görünse de, önemli olduğunu öğrendim... Sistem geri yükleme bu işi çözebilir mi?

2) Ne bios güncellemesini, ne de hdd ile ilgili olanı yapmadım... Bunların önemli olduğunu da biliyorum. Bunu ben kendim tek başına halledebilir miyim yoksa bilen bir arkadaşımdan yardım almam gerekir mi? (şöyle anlatayım, işlerimin çoğunu (ödevler, diğer sunumlarım, okul işleri) bilgisayarla yapsam bile, bilgisayarlarla ilgili bi çok noktada pek tecrübeli değilim, daha önce denemedim)

3) Bios güncellemesi ile, soru 1 de anlattığım olayımı çözebilir miyim?

Cevap verebilecek arkadaşlara teşekkürler,
    Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilverBullet -- 20 Şubat 2010; 19:08:58 >

• herkes haklı olarak 512 mb lık hd 4570 ekran kartını kotuluyor. bende farkındayım kotu bır ekran kartı oldugunu ama cok oyun oynayan bırı olmadıgım ıcın ve ıslemcının i7 gıbı gunumuzdekı benım bıldıgım kadarıyla en ıyı laptop ıslemcısı olması bu laptopu hala almak ıstememdekı en buyuk etken . fıyatı bıraz daha dustugunde almaı dusunuoyorum. yanlız benım en buyuk sorunum ne kadar oyun meraklısı olmayan bırı olsamda GTA4 oyununu cok oynamak ıstıyorum .Ps3 um de olmadıgı ıcın ıcımde kaldı bır turlu oynayamadım . Gta4 u en dusuk ayarlarda dell 1557 de oynayabılırmıyım. bırde ılerde ekran kartının bu kadar dusuk olması ılerde basımı agrıtırmı . Basımı agrıtırmı derken ben cok fılm ızleyen bırıyım . Sımdı bıde HD fılm olayı varya ekran kartının fılm ızlemede etkısı varmı(sacma bır soru evet farkındayım ama belkı bılmedıgım bırsey vardır).Kullandıgım programlarda excell,word bazen powerpoint.Işlemcı benı bence rahat 3 sene goturur de ekran kartı sımdı ıcın bıle kotu . .bunun acısını cekermıyım sızce ona gore hıc ıstemesemde toshıbanın hd 4650 lı l505 serısı laptopunu alıcam . uzun mesajım ıcın ozur dılerım ,yardımlarınızı beklıyorum. umarım derdımı anlatabılmısımdır.

• Dell S 1557 kullanicisi olarak her turlu istegime cevap aliyorum.

Ekran karti konusuna gelince 4570`i neden bu kadar gereksiz goruyorlar anlamiyorum. Gayet basarili bir ekran karti laptop icin. Test sonuclari ortada, fps ler belli, o derece kotulenicek bir yani yok. Bugun en iyi ekran karti ile laptopda belli bir sure sonra oyun oynanmaz isidan dolayi. Dahada temeline gidersek laptoplar (bazilari haric!) genel olarak oyun icin degiller, cok cok oyun meraklisi varsa desktopa yonelebilir

Bariz bir sekilde oyunlarin %90`inini kaldiracak seviyede. (yeni oyunlari eh iste settinglerde)

Tabiki bir 4650 performansi vermiyor. Ama her daim oyun oynamiyorsaniz, islemci gucu daha onemlidir.

dell s 1557
    COD MW2

dell s 1555 - ati 4570 game play (CRYSIS)

Asus K50 - ati 4570 game play (GTA 4)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moribito -- 20 Şubat 2010; 23:03:26 >

• bencede laptopda oyun oynanmaz paraya kıyıp ya ps3 gıbı bır cıhaz alıcan yada masaustunde oynucan. ben ztn oyun ıcın almıyorum , fılm ızlıcem ınternete gırıcem , iş için kullanıcan bırde arada sırada call of duty ve pes-fıfa gıbı senenın futbol oyununu oynarım. tek merak ettıgım gta 4 u takımadan en dusuk ayarlarda oynayabılcekmıyım . ustte asus ta kı ekran kartı 4570 1557 lerde oldugu gıbı bu dell de de oynayabılcegımz anlamındadır ısalah.
    vatan 1700 lere ceksın 1557 nın fıyatını dırek gıdıp alıcam. 1 haftadaır laptopsuzum fıyatların dusmesını beklıorum . hade be vatan yap bı kampanya
  • ya benim tocuhpad bi süre kullandıktan sonra fazla ısınıyo gibime geliyor?böyle düşünen var mı bu donanımsal bir sorun mu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilverBullet

GELELİM SORULARIMA;

1)Bu çok zeki(!) arkadaşınız, bugüne kadar USB portlara ne taktıysa (harici flash diskler, mouse, telefon'un USB kablosu...) hepsini "donanımı güvenle kaldır/safely remove hardware" yapmadan kaldırdı... yaklaşık bir ay önce farkettim ki, artık sağ altda, bildirim simgeleri bölümünde, yer alması gereken bu "donanımı güvenle kaldır'simgesi" dahi yerinde yok... USB portlarla ilgili hiç bir sıkıntı yaşamıyorum, fakat simgenin de geri gelmesini istiyorum. Çünkü bunun(güvenle kaldır işlemi) aslında gereksiz gibi görünse de, önemli olduğunu öğrendim... Sistem geri yükleme bu işi çözebilir mi?

2) Ne bios güncellemesini, ne de hdd ile ilgili olanı yapmadım... Bunların önemli olduğunu da biliyorum. Bunu ben kendim tek başına halledebilir miyim yoksa bilen bir arkadaşımdan yardım almam gerekir mi? (şöyle anlatayım, işlerimin çoğunu (ödevler, diğer sunumlarım, okul işleri) bilgisayarla yapsam bile, bilgisayarlarla ilgili bi çok noktada pek tecrübeli değilim, daha önce denemedim)

3) Bios güncellemesi ile, soru 1 de anlattığım olayımı çözebilir miyim?

Cevap verebilecek arkadaşlara teşekkürler,
    Saygılar.

1- İlk sorun için, o simgeyi nereden aktif edebilirsin hatırlayamadım fakat USB bir aygıt takında sürekli onun orada gözükmesi lazım?
    2- HDD güncellemekten kastını anlayamadım. Bios'u güncellemek artık eskisi gibi zor değil, dell.support sitesine gir, service tag numaranı yaz. Drivers kısmında, Bios sekmesine gel, oradaki yönergeleri takip ederek rahatlıkla Bios'unu güncelleyebilirsin ve kesinlikle güncellemeni tavsiye ederim.
    3- Bios güncellemesi ile birinci sorudaki problem çözülmez.

• Dell studio 1557 ekran kartı driveri dün güncellendi.Herkez dell in sitesinden indirsin ve yeni bir program eklendi touchzone diye
  • quote:

Dell studio 1557 ekran kartı driveri dün güncellendi.Herkez dell in sitesinden indirsin ve yeni bir program eklendi touchzone diye

Teşekkürler... Hemen bakıyorum..
  • Günaydın Arkadaşlar,

Bende 1557 almaya karar verdim. Ürünle ilgili bir kaç sorum var.

1- Ürünün en uygun fiyatı Vatan Bilgisayarda mı ? An itibariyle 1830 TL
    2- Bazı sitelerde Ram hızı 1066 bazılarında ise 1333 olarak görünüyor. İki farklı versiyon mu var ?
    3- Bazı sitelerde ürün kodu Dell Studio 1557 BQXXXX bazılarında ise Dell Studio 1557 WQXXXX olarak görünüyor. Bu ürün kodu farklılığı donanım üzerinde bir farklılığa işaret ediyor mu ?

Şimdiden çok teşekkürler.
  • Beyler dell in sitesinden silinmiş 22 sinde çıkan driver eski 8.634 gelmiş.Bende 8.692 yüklü onu silip tekrar 8.634 ü mü yüklesem neden silindi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ukaratas

Günaydın Arkadaşlar,

2- Bazı sitelerde Ram hızı 1066 bazılarında ise 1333 olarak görünüyor. İki farklı versiyon mu var ?
    3- Bazı sitelerde ürün kodu Dell Studio 1557 BQXXXX bazılarında ise Dell Studio 1557 WQXXXX olarak görünüyor. Bu ürün kodu farklılığı donanım üzerinde bir farklılığa işaret ediyor mu ?

Evet donanım farklılığı var.Ram, bluetooth, e-sata vs. gibi
  • quote:

Beyler dell in sitesinden silinmiş 22 sinde çıkan driver eski 8.634 gelmiş.Bende 8.692 yüklü onu silip tekrar 8.634 ü mü yüklesem neden silindi?

sabah dell'in sitesini girememiştim. başka bir sorun olabilir.
    sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum. birkaç gün bekleyelim bence. bende dün 8.692 yükledim.

quote:

Orijinalden alıntı: ukaratas

Günaydın Arkadaşlar,

1. bence vatanın fiaytı iyi ben 1870 aldım.
    2. ram'ler 1333. muhtemelen yanlış girilmiştir.
    3. benim ve diğer arkadaşların ürün modeli genelde BQ72P4. diğer model numarısını ben görmedim.

• Yeni ekran kartı sürücüsünü yükledikten sonra benim win7 derecelendirmesi düştü.
  • arkadaşlar lütfen yardım edin bugün win7 yükledim ama birtürlü webcam driverını bulamıyorum bilgisayarın vistayla birlikte bilgisayarın içinden çıkan drivers&utilities cdsinin içinde webcam driverı yok bilgisayarda lütfen "Dell drivers&utilities cdsini takın veya dell.support sitesinden webcam driveını yükleyin" diye ama dellin sitesindede bulamadım. Nerden bulabilirim nasıl çözebilirim?
  • Selam Dell kullanıcıları.

Core i7 işlemcisi, kasası, 500GB diski ve 4GB RAM gibi gayet üel bileşenleri olan bu bilgisayara talip oldum Packard Bell , Acer gibi markalardan vazgeçip...

Oyunla pek aram yok. Ya da şu anki sistemim iyi olmadığı için oynamıyorum.

Bu Bilgisayarı alınca Windows 7'ye geçiş nasıl olacak ? Zor mu, masraflı mı ?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.