Şimdi Ara

Dil Sınıfı hakkında..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ,ben İzmir'de Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesinde okuyorum. 9. sınıfım ,bu sene bitti yakında bizden bölüm seçmemizi isteyecekler.
    Benim seçeceğim bölüm büyük ihtimalle dil bölümü olacak ancak kafama takılanlar var. Sağdan soldan beni caydırmak isteyenler işsiz kalırsın, artık yabancı dili herkes bilmek zorunda, bir ayrıcalığı yok vs. birsürü mazeret sayıyorlar.Annem sıcak bakıyor ancak babam daha bilmiyor. Eğer dil seçersem mütercimlik(ingilizce çevirmenlik) için çalışacağım.Öğretmenim mütercimliğin yüksek puanla aldığını ve Türkiye'de iki yada üç kaliteli üniversitede olduğunu söyledi. Dil bölümünde okuyanlar , dil bölümü hakkında bilgisi olanlar avantajlarını ve dezavantajlarını yazarsanız sevinirim. Bu arada derslerimi şöyle söyleyeyim ingilizcem çok iyi öğretmenim yeteneğimin olduğunu söylüyor , ilgim aşırı denecek düzeyde ileride mutlaka yurtdışına çıkmak istiyorum dilimi geliştirmek için. Diğer sözel derslerde de başarılıyım.Matematik ve geometride ne yalan söyleyeyim çalışasım gelmiyor , çalışsamda ingilizce gibi hemen sonuç alamıyorum.Fizik kimya biyoloji gibi dersleri çalışıp yapabiliyorum.Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.

• Türkiye'de çoğu öğrenci daha hayatın farkına varmadan bölüm seçmek zorunda kalıyor. Ve maalesef çevresinin yanlış yönlendirmeleri yüzünden başarılı olamadığı bölümde okumak zorunda kalan çok insan var. Benim zamanımda sayısallar çalışkandır eşit ağırlıkçılar normaldir sözeller tembeldir klişesi vardı. Sayısal seçmiştim ve çok sonradan farkettim ki eşit ağırlık seçseydim Antalya'da değil çok daha iyi bir üniversite de okuyabilirdim. Neyse beni geçelim senin derdine bakalım. Öncelikle şunu söyleyim dil bölümü seçeceksen mutlaka çok çalışman gerekir. Dilin neyine çalışıcaz deme çünkü üniversite sınavlarında dil bölümlerinin puanı çok yüksek. Üniversite sınavında yüksek puan almak şart yoksa açıkta kalırsın. Diyelim ki liseyi bitirdin çok da yüksek puan aldın ondan sonra seçeceğin bölüme çok dikkat etmen gerekir. Kesinlikle öğretmenlikten ve dil edebiyat bölümlerinden uzak dur. Ya dediğin gibi ingilizce tercümanlık ya da hayatın başka kesimlerinde iş dünyası veya turist rehberliği gibi alanlarda işine yarayacak para kazanmanı kolaylaştıracak bir bölüm seçmelisin. Şu an Çince bilenlere ihtiyaç var Türkiye'de. Ama 5-10 Sene sonra nolur bilinmez. Aynı şekilde Rusça Arapça ve balkan dilleri bilenlere de iş dünyasından çok talep var. Kesinlikle İngiliz dili ve edebiyatı veya ingilizce öğretmenliği düşünme... Ya ingilizce tercümanlık ya da diğer dilleri tercih et... Ama şu an önemli olan lisede hangi bölümü seçeceğin.. Eğer kendine güveniyorsan, üniversite sınavına çok iyi hazırlanırım diyorsan dil bölümünü seçebilirsin. Ama yok ben çalışmam diyorsan eşit ağırlık ve sözel bölümlere yönel. Onlarda biraz daha az çalışarak üniversitede düşük puanlı bölümleri kazanabilirsin. Dil bölümünde düşük puanlı biryer yok bildiğim kadarıyla

• alan kavramı kalktı fakat uyguluma benzer şekilde devam ediyor . ben bu sene lise 2 dil bölümündeyim.ilgin varsa düşünebilirsin.dildeki çoğu öğrenci sayısal fen derslerinden kaçanlar olarak bilinir bu nedenle kendin çalışıp yapabileceğine inanıyorsan seç aksi taktirde 1 yılın boşuna gider.olaki seçtiysen çalışman lazım.
  • O denilenlere aldırma, iyi bir üniversitede mütercim tercümanlıktan bahsediyorsak eğer. Çalışman gerekecek ama zevk alıyorsan İngilizce çalışırken sıkılmazsın, çok rahat gidecektir. Ancak işin ironik kısmı senin gireceğin üniversiteyi dil sorularından çok matematik-türkçe soruları belirleyecek. :)
  • İngilizcen iyiyse hiç durma, ben bir sene bekletmeli olarak girdim açıkları kapayana kadar anam ağladı

Dil yeteneği herkese bahşedilmiş bir şey değildir. Sayısal derslerin çoğuna çalışırkenki gibi makinelik değil, saf ingilizce ve ya yabancı dil yeteneği ister bu mesele.

Ben de var diyorsan bu olay bitmiştir, hayatının en güzel 3 yılı önünde seni bekliyor
  • Yorumlarınızdan ve sorduğum birçok kişiden aldığım cesaretle , zaten istediğim dil bölümünü seçmeye karar verdim. Hepinize tekrar teşekkür ederim. Umarım hakkımızda en hayırlısı ve iyisi olur, iyi forumlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: decommer

Yorumlarınızdan ve sorduğum birçok kişiden aldığım cesaretle , zaten istediğim dil bölümünü seçmeye karar verdim. Hepinize tekrar teşekkür ederim. Umarım hakkımızda en hayırlısı ve iyisi olur, iyi forumlar..

Hortlatıyorum ama :D ee ne oldu 4 yıl sonra dil ile ilgili hayallerinizi gerçekleştirebildiniz mi ?
  • Güncel tutalım bari.
  • Bende dil seçeceğim. Bu arada o bölüm seçme olayı artık 11 de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dil bolumunu sectim hacettepe universitesi ingiliz dili ve edebiyati bolumundeyim. Zaman ne kadar cabuk geciyormus insan sasiriyor valla. Suan arkama baktigimda iyiki secmisim diyorum cunku ben butun bu yillar boyunca matematik geometri fizik vs katlanamazdim. Secim yapacak arkadaslara sunu tavsiye ediyorum ilgi alaniniz neyse ona yonelin. Milletin sizi olumsuz etkilemesine izin vermeyin. Mesela arkadaslarim var mat geo bayiliyorlar muhendislik okuyorlar ve durumlarindan memnunlar bende bu bolumde memnunum yani herkes kendi ilgi alanina yonelince mutlu oluyor. Dil bolumu lisede tamamen gramer uzerine kurulu. 3 sene boyunca en ince detayina kadar ogreniyorsunuz ingilizceyi. Almancayi da calisarak ilerletmeye calisin. Universitede ogretmenlik bolumu cok rahat. Edebiyat cok okumaya dayali ve bazen bunaltici olabiliyor ama ogretmenlige gore onu daha acik cunku formasyonla ogretmende olabiliyor ozelde de calisabiliyor, edebi cevirilerde cevirmenlerden onde tutuluyor (ilginiz varsa tavsiye ederim ama caba gerektirir) ceviriye bolumunu bu bolumu secenlerin cogu istiyor cok azi yerlesebiliyor (lisede hem ygs den yuksek alip hemde lys 5 te full e yakin cikarmaniz gerekiyor) bende kendime o azinliktan biri ben olurum diyordum da olamadim iyiki de olamamisim bolumde ceviri dersi aliyorum cidden benim icin cekilmezmis. Cunku teknige dayali edebiyat gibi incelikleri yok. Son olarak universite aileniz istiyor diye mecburiyetten gidilen biryer degil. Gelen insanlardan gercekten istekle geldiklerini, derslerle ilgili olduklarini ve sorumluluklarini bildiklerini goruyorsunuz genellikle. Zorunluluktan gelip tutunan ya tutunamiyor ya cok zorlaniyor. Umarim herkes ilgisine gore bolum secip mutlu ve basarili olur.

• Ingilizcem cok iyidir ortam yok diye secmedim, tm sectim ordada suan ortam yok ama neyse

• Dile kesinlikle git.. Çok önemli bir şey..Özellikle Rusçaya başla..Ben rusçaya başladım.. Gerçekten Rusyanın önemi her geçen gün katlanarak artıyor..Bende ilk başta çok zor olduğu için ön yargılıydım anca.Gerçekten dili sevdirecek hoca bulursan, ne kadar zor olsa bile sevip, öğrenmek için can atıyosun.. Şunu diyim ankarayı kazanırsan.Kesinlikle ama kesinlik Ankara Üniversitesi Rus dili ve edebiyatı bölümüne gitme..(Herşeyden soğursun çünkü) Daha hazırlık sınıfı bile yok.. Daha neler dönüyor bilsen..Ankarayı kazanırsan Gazi Üniversitesininkine git.Daha faydalı olur :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.