Şimdi Ara

Diş hekimliği'nde sene kaybı olmadan yatay geçiş hayal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
4.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar, ben bu sene 27k ile devlette diş kazandım. Herkes gibi İstanbul ya da Ankara'da okuma hayalim vardı ne yazık ki olmadı. Daha önce başka bir üniversitede 1 sene okumuş ve yüksek bir ortalamayla yatay geçiş yapmıştım(mühendislik). O yüzden yatay geçiş süreçlerini biliyorum. Ayrıca sene kaybım olmadan derslerimin %90'ını sayılarak geçmiştim. Diş hekimliğinde de yatay geçiş hayalim vardı ama sene kaybı olmadan mümkün değil sanırım. En azından araştırmalarım sonucu vardığım düşünce bu. Zaten 2 sene kaybım var ünide 1.sınıfı okuyup bırakıp sınava tekrar hazırlandığım için...

Forumda daha önce diş hekimliğinde yatay geçiş yapmış olan varsa bana yardımcı olabilirse çok sevinirim. Sene kaybı 3.sınıfta yapılan yatay geçişlerde de oluyor mu? Diş hekimliğinde neden üniversiteler dersleri saymıyor? Bunlar gibi aklımda bir kaç soru var. En azından görüşlerini bildireceklere teşekkürler şimdiden.

• Dersleri saymıyor değil, entegre sistem olduğundan eğer ders uyumu %80 değilse sana seneyi tekrar ettiriyor. Sınıfta kalmışsın gibi muamele yapılıyor.

Hangi okuldaysan, gideceğin okul ile arasındaki programı mukayese etme fırsatın varsa seçmeli ve zamazingolar hariç(türk dili, inkilap vs) temel tıp bilimleri ve diş derslerinin benzerliğine bak. 1 benzemiyor olabilir fakat 2’nin sonunda uyum %80 ise yine seni 3’ten başlatabilirler. Uyumdan kastım aldığın tüm dönemlerin yüzdesi.

Umarım anlatabilmişimdir.

dipnot: komite olan bir yerden normal sınav sistemi olan bir yere ya da tam tersi şekilde geçiş yapıyorsan direkt senato dönem 1’e atar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ribas0

Dersleri saymıyor değil, entegre sistem olduğundan eğer ders uyumu %80 değilse sana seneyi tekrar ettiriyor. Sınıfta kalmışsın gibi muamele yapılıyor.

Hangi okuldaysan, gideceğin okul ile arasındaki programı mukayese etme fırsatın varsa seçmeli ve zamazingolar hariç(türk dili, inkilap vs) temel tıp bilimleri ve diş derslerinin benzerliğine bak. 1 benzemiyor olabilir fakat 2’nin sonunda uyum %80 ise yine seni 3’ten başlatabilirler. Uyumdan kastım aldığın tüm dönemlerin yüzdesi.

Umarım anlatabilmişimdir.

dipnot: komite olan bir yerden normal sınav sistemi olan bir yere ya da tam tersi şekilde geçiş yapıyorsan direkt senato dönem 1’e atar.

Hocam çok teşekkürler aydınlattığınız için. Anladığım kadarıyla 1.sınıfta pek muhtemel olmasa da 2.sınıfın sonunda bir umut var tabii sınav sistemleri uyuyorsa... Bir umut hala var demek

• lowIQdetector L kullanıcısına yanıt

Bol şans dilerim, olmadı o şehirlere uzmanlıkta gidersiniz. Kafayı bununla da pek meşgul etmeyin derim ama ben ne kadar desem de sizin neler hissettiğinizi az çok biliyorum. Yolunuz açık olsun.

• Ribas0 kullanıcısına yanıt

Evet hocam çok sinir bozucu bir süreç bıraktığım üniversitede aldığım inkılap derslerim BA'ydı. Şuan acaba onları saydırmayıp tekrar alsam AA yapsam ortalamamı etkiler diye düşünüyorum... İnsana kafayı yedirtiyor bu süreç. Yatay geçiş yapmayacağıma ikna olsaydım dersleri tekrar almayacaktım ama sanırım tekrar alıcam... nefret ettim bu süreçten

Dişte o İnkilap, Türk Dili vs gibi derslerin ortalamaya bir etkisi yok. Sadece geçmen yeterli. Bilgin olsun.. 100 alsan da 60 alsan da aynı. Yıl sonu başarı notuna katkısı 0.

• Ribas0 kullanıcısına yanıt

hocam 2 kredi ama gayet diğer dersler gibi etkiliyor diye biliyorum ben

Diş hekimliği'nde sene kaybı olmadan yatay geçiş hayal mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

AKTS'nin olması tamamen prosedür. Zaten diş hekimliği 5 yıl olduğundan, normal fakültede 240 AKTS topla mezun ol olayı da yok. Tamamen göstermelik bu, bizim için :(

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II - 2 AKTS - BAŞARI NOTU 84,00 - AĞIRLIKLI NOTU 0,00

Türk Dili II - 2 AKTS - BAŞARI NOTU 85,00 - AĞIRLIKLI NOTU 0,00

Katsayısı 0 çünkü. Dönem içerisinde fark edeceksinizdir hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ribas0

AKTS'nin olması tamamen prosedür. Zaten diş hekimliği 5 yıl olduğundan, normal fakültede 240 AKTS topla mezun ol olayı da yok. Tamamen göstermelik bu, bizim için :(

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II - 2 AKTS - BAŞARI NOTU 84,00 - AĞIRLIKLI NOTU 0,00

Türk Dili II - 2 AKTS - BAŞARI NOTU 85,00 - AĞIRLIKLI NOTU 0,00

Katsayısı 0 çünkü. Dönem içerisinde fark edeceksinizdir hocam.

Hocam siz baya bilgili bir abiye benziyorsunuzsjjsj çoook teşekkürler... zaten inkılap ve edebiyat hocası çok gıcıktı bölüm hocalarının ilk hafta işlemediği kadar ders işlediler... Edebiyatçı ödev bile verdi?? Eğer sizle konuşmamış olsaydım resmen İnkılap'ı tekrar alacaktım... Çok teşekkürler hocam başarılar diliyorum eğitim hayatınızdaa :)

Mühendislik okurken sınava girip diş mi kazandınız ? Şuan ne yapıcaksınız tam olarak dişe geçmek isterseniz 1.sınıf mı olarak başlıcaksınız

• quote:

Orijinalden alıntı: cyclincer

Mühendislik okurken sınava girip diş mi kazandınız ? Şuan ne yapıcaksınız tam olarak dişe geçmek isterseniz 1.sınıf mı olarak başlıcaksınız

mühendislikte 1 sene okudum sonra bırakıp 1 sene de tekrar sınava hazırlandım. şuan 1.sınıf diş hekimliği öğrencisiyim.

Estağfurullah. Ben de sizlere başarılar dilerim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.