Şimdi Ara

Dişim Kırıldı..[Kanal Tedavisi Oldum]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
34.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar dişim kırıldı ve kanal tedavisi oldum bu konuda sizi uyarmak istiyorum sizinde başınıza aynı şeyler gelmesin.Eğer gelirsede nasıl bi duygu olduğunu bilin.

Sol arka alt dişimde bir ağrı başlamıştı dolgu yaptık yapıcaz derken arada kaynadı unuttuk bi gün sakız çiğnerken tak etti ve dişin yarısı uçtu (iyiki sakız çiğnerken oldu o parçayı yutmak istemezdim)İlk bi kaç gün ağrı falan olmadı sonra hastaneye gitmeden önce fırçaladım inanılmaz bi ağrı oluşuyodu baskı yapınca.

Hastaneye gittik dişimin röntgeni çekildi sonra kadın sevk verdi çıktık diş polikilinğe gittik.İlk önce fıs fıs sıkıp sonra anestezi gibi bişey yapıldı burlarda acı hissedebilirsiniz.Sonra çürükleri temizlemek için dönen iğne gibi bişeyle temizlenir o esnada ağzım duman dolmuştu.Anestezi iyice işleyince acı falan hissetmedim yarım parmak büyüklğünde iğneler dişinize defalarca sökülüp çıkarılıyo (bende en az 20 kere oldu heralde bu) defalarcada iğne sokuyolar ama acı hissetmezsiniz sonra röntgen çekiliyo orda bakıyolar işte olmuşmu falan 3-4 kere çektiler bende.Diş hekimide sağolsun yanımda zeki müren taklidi yapıp dans etmeye başlayınca o an sinirim bozuldu.

Acıycak diye korkupda sakın ihmal etmeyin dişlenirinizi sonra benim gibi daha beteri gelir başınıza diş ağrısı cidden çok kötü bişey.Şu an dudağımı hissetmiyorum hafif sızılar başladı.Pazarteside normal dolgu yapılıp biticek.

• üstad ben dolguya gidecem de dolgu basit bir şey dimi iğneyle falan girmezler.ya da acıtacak bir şey olmaz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KorsaN01

üstad ben dolguya gidecem de dolgu basit bir şey dimi iğneyle falan girmezler.ya da acıtacak bir şey olmaz?

Valla o acıdan sonra bana basit gelir iğne belki olur fıs fıs kesmezse bide çürükler temizlenir ama fazla acı olmaz daha kısa sürede biter.Korkupda gitmemezlik yapma bak daha beter olur.
  • Kırık ne kadar? Biraz fazlaysa sıcak ve soğuk şeyler yerken veya içerken bayağı ağrı yapabilir. Kanal tedavisi olmasına rağmen yapabilir mi onu merak ediyorum. 1-2 hafta içinde anlaşılır.
  • Kırık nerdeyse yarısı kadardı ama şimdi kaplandı o taraf beyaz bişeyle sıcak-soğuk ağrı yapmaz inşallah.Ama diğer cümleni anlamadım ben kırıldıktan sonra kanal tedavisi oldum şuan da sağlam dişim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :NeFeS:

Merhaba arkadaşlar dişim kırıldı ve kanal tedavisi oldum bu konuda sizi uyarmak istiyorum sizinde başınıza aynı şeyler gelmesin.Eğer gelirsede nasıl bi duygu olduğunu bilin.

Sol arka alt dişimde bir ağrı başlamıştı dolgu yaptık yapıcaz derken arada kaynadı unuttuk bi gün sakız çiğnerken tak etti ve dişin yarısı uçtu (iyiki sakız çiğnerken oldu o parçayı yutmak istemezdim)İlk bi kaç gün ağrı falan olmadı sonra hastaneye gitmeden önce fırçaladım inanılmaz bi ağrı oluşuyodu baskı yapınca.

Hastaneye gittik dişimin röntgeni çekildi sonra kadın sevk verdi çıktık diş polikilinğe gittik.İlk önce fıs fıs sıkıp sonra anestezi gibi bişey yapıldı burlarda acı hissedebilirsiniz.Sonra çürükleri temizlemek için dönen iğne gibi bişeyle temizlenir o esnada ağzım duman dolmuştu.Anestezi iyice işleyince acı falan hissetmedim yarım parmak büyüklğünde iğneler dişinize defalarca sökülüp çıkarılıyo (bende en az 20 kere oldu heralde bu) defalarcada iğne sokuyolar ama acı hissetmezsiniz sonra röntgen çekiliyo orda bakıyolar işte olmuşmu falan 3-4 kere çektiler bende.Diş hekimide sağolsun yanımda zeki müren taklidi yapıp dans etmeye başlayınca o an sinirim bozuldu.

Acıycak diye korkupda sakın ihmal etmeyin dişlenirinizi sonra benim gibi daha beteri gelir başınıza diş ağrısı cidden çok kötü bişey.Şu an dudağımı hissetmiyorum hafif sızılar başladı.Pazarteside normal dolgu yapılıp biticek.

sen direk beni anlatmışsın ya. Dişim kırıktı geçenlerde yemek yerken inanılmaz bir ağrı başladı . Gittim doktora temizledi geçici dolgu falan yaptı. Cumartesi tekrar gidecem normal dolgu yapılacak

• Geçmiş olsun sanada bu anestezi çok lanet bişey ya ağzımı açık tutamıyorum herşey olduğu gibi akıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Vallahi 6 senedir kaç kez gittim dişçiye ama birtürlü cesaret edemedim. O koltuğa oturdum oturdum kalktım. O iğneyi ağzıma sokturamadım. Dişçiye iğne yapmadan yap diye ısrar etmeme rağmen kabul etmedi Sonuç olarak 2 dişimin yarısı yok, 1 dişim kırıldı hafiften sızlıyor. Arkadaki dişlerimde de çürükler var Bir türlü cesaretimi toplayıp da tedavi olamadım

• Ön dişimede küçük bi kırık vardı ağrı falan yapmıyordu, gittim geçici dolgu yaptı ramazandan sonra gidecem de hiç gitmek istemiyorum be o dişinizi oyalarken çıkan koku, ses midemi bulandırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 98687 -- 10 Ağustos 2011; 19:41:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: samed.yıldırım

Vallahi 6 senedir kaç kez gittim dişçiye ama birtürlü cesaret edemedim. O koltuğa oturdum oturdum kalktım. O iğneyi ağzıma sokturamadım. Dişçiye iğne yapmadan yap diye ısrar etmeme rağmen kabul etmedi Sonuç olarak 2 dişimin yarısı yok, 1 dişim kırıldı hafiften sızlıyor. Arkadaki dişlerimde de çürükler var Bir türlü cesaretimi toplayıp da tedavi olamadım

Şöyle düşün.
    Şuan sen burada otururken rahatsın ya.
    Dişine o işlem yapılırken çook feci ağrılar dahi çeksen.
    Bir hafta sonra gene burada olduğun gibi hiçbirşey hissetmeden ama sağlam bir dişle oturacaksın.
    Acı dediğin anlık olsun.

• Anestezi iğnesinin yanağıma girerken ete girme sesi hala aklıma geldikçe tiksiniyorum ya hafif ağrılar başladı pazartesiye kadar inşallah artmaz yemek yerken çok tedirgin oluyorum kırılırsa dişi sökmek zorunda kalıcaklarmış.İnşallah normal dolgu kısa sürer 2 saat dişime onlarca iğnenin girmesi sürekli ağzımın açık olması ve o makinelerin sesi beni öldürücek.Ha gitmesem daha mı iyi olurdu tabiki olmazdı en azından 1 kaç haftaya tamamen geçicek acım.
  • bende oldum kanal..konu falanda açmıştım hatta
  • quote:

Merhaba arkadaşlar dişim kırıldı ve kanal tedavisi oldum bu konuda sizi uyarmak istiyorum sizinde başınıza aynı şeyler gelmesin.Eğer gelirsede nasıl bi duygu olduğunu bilin.

Geçmiş olsun.Şu doktorun yaptığına sebepsizce güldüm

• Geçmiş olsun hocam, dişin allahı yok bilirim...
  • 17 yaşındayım hayatımda 1 kez bile dişçiye gitmedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: knightsever

quote:

Orijinalden alıntı: samed.yıldırım

Vallahi 6 senedir kaç kez gittim dişçiye ama birtürlü cesaret edemedim. O koltuğa oturdum oturdum kalktım. O iğneyi ağzıma sokturamadım. Dişçiye iğne yapmadan yap diye ısrar etmeme rağmen kabul etmedi Sonuç olarak 2 dişimin yarısı yok, 1 dişim kırıldı hafiften sızlıyor. Arkadaki dişlerimde de çürükler var Bir türlü cesaretimi toplayıp da tedavi olamadım

Şöyle düşün.
    Şuan sen burada otururken rahatsın ya.
    Dişine o işlem yapılırken çook feci ağrılar dahi çeksen.
    Bir hafta sonra gene burada olduğun gibi hiçbirşey hissetmeden ama sağlam bir dişle oturacaksın.
    Acı dediğin anlık olsun.

Ah mesele acı olsa o kolay. Mesele daha beter, korku Dişçi kabul etse iğnesiz yaptırcam ama dişçiler kabul etmiyor.

• quote:

Anestezi iğnesinin yanağıma girerken ete girme sesi hala aklıma geldikçe tiksiniyorum ya hafif ağrılar başladı pazartesiye kadar inşallah artmaz yemek yerken çok tedirgin oluyorum kırılırsa dişi sökmek zorunda kalıcaklarmış.İnşallah normal dolgu kısa sürer 2 saat dişime onlarca iğnenin girmesi sürekli ağzımın açık olması ve o makinelerin sesi beni öldürücek.Ha gitmesem daha mı iyi olurdu tabiki olmazdı en azından 1 kaç haftaya tamamen geçicek acım.

Kaç kere dişçiye gittim, 5-6 dolgu ve 1 tane kanal tedavili dişim var, bahsettiğiniz sesi bir kere bile duymadım. Ayrıca iğneyi vururken çok az bir acı oluyor, hatta olmuyor bile, korkmayın ölmezsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi La Juen -- 10 Ağustos 2011; 21:36:06 >

• yarın randevum var okumasam daha iyiydi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faruk.

quote:

Anestezi iğnesinin yanağıma girerken ete girme sesi hala aklıma geldikçe tiksiniyorum ya hafif ağrılar başladı pazartesiye kadar inşallah artmaz yemek yerken çok tedirgin oluyorum kırılırsa dişi sökmek zorunda kalıcaklarmış.İnşallah normal dolgu kısa sürer 2 saat dişime onlarca iğnenin girmesi sürekli ağzımın açık olması ve o makinelerin sesi beni öldürücek.Ha gitmesem daha mı iyi olurdu tabiki olmazdı en azından 1 kaç haftaya tamamen geçicek acım.

Kaç kere dişçiye gittim, 5-6 dolgu ve 1 tane kanal tedavili dişim var, bahsettiğiniz sesi bir kere bile duymadım. Ayrıca iğneyi vururken çok az bir acı oluyor, hatta olmuyor bile, korkmayın ölmezsiniz.

O iğne farklı bişey normal iğne değil makine gibi bişey ucuda daha kalın girdiği zaman içinden bişey çıkıyo baya duruyo orda bi kaç kere tekrarlıyor.İğneden daha iyi ama o sesi insanı tiksindiriyor.+Bu anestezi diş etine değil diş etinin ordaki yanağa yapılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoYk -- 11 Ağustos 2011; 10:30:37 >

• benimde arka dişlerimde çürük var.Arka ve ön alt dişlerde yamukluk var.Dişlerimi düzenli fırçalamıyorum ve hayatımda hiç gitmedim dişçiye
    Tüm bunlardan daha kötüsü seneye diş hekimliğinde okuyacağım galiba.Offf içime sıkıntı geldi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.