Şimdi Ara

Dizel araç alınırken nelere dikkat edilmeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba yaklasık 1-1,5 aydır araba bakıyorum 40-50 bin bandında arabalardan da çok anlamadığım ve ilk aracım olacagı icin bu fiyat aralıgında genelde 1.4 motor şeklinde B sınıfı alınabilecek 2010-2012 model 100-150 bin km dizel araclar goruyorum ornegin i20,fiesta gibi insanlarda dizele karşi on yargi var ya da ben mi oyle gordum bilmiyorum(dediğim gibi arabalardan cok anlamadığım icin tam dizel muhabbetini bilmiyorum) Butceme gore alacagım 100-150bin civari km li dizelleri alırken nelere dikkat etmeliyim ? En fazla bi 40-50 bin de ben kullanır satarım diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavisu48 -- 2 Kasım 2019; 22:43:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de aynı durumdayım, bu güne kadar hep lpg li araç kullandım bir de dizel almak istiyorum, b sınıfı 2012 2013, fakat çekiniyorum, bekğyorum 3 yaşındaki dizeller de 150 bin 7 yaşındakiler de 150 bin, kesin km oynanmış diyorum, çok masraf çıkartır diye cesaret edemiyorum bir türlü

• Hocam bakimlari yapilirsa dizelden korkacak birşey yok tüm aile dizel kullaniyoruz.

• Öncelikle aracın bakımları düzenli olarak yapılmış mı bu önemli dizel araçta motorda en önemli parçalar enjektörler mazot pompası turbo ne durumda bunlara baktırın, ağır bakımı yapılmış mı ağır bakımdan kasıt triger kayışı veya zinciri değişmiş mi debriyaj balatası ne durumda değişmiş mi lastiklerin durumu nasıl ne durumdalar bunlar önemli.

• Yakıt türü az farkeder
    Bakımsız araca düşmeyin siz

• Uzun yol yapmışlar (dpf açısından) daha iyi olur kanaatimce.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trigeri her usta değişmiş mi anlayamaz . Zaten baskı Balata görünen yerde değil.190 K dizel i20 aracım var , triger değişti gözümün önünde .2 K km yaptık eski triger gibi kirlendi direkt. Yetkili serviste değişmişse anca bilinebilir, diğer türlü satıcı insafında

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ailemizde astra j var 1.3ctdi 2013 model suan 310 binde sifir alindi hala kullaniliyor. Herhangi bir yag yakma ufleme cekis kaybi yok gayet de memnunuz.En fazla bi motor yapilir 10 sene daha binilir.

• Dizel ve benzinli arasındaki standart bakım masrafları (örnegin 10.000 km de bir)arasındaki fiyat farkı ne kadardır?

• Sahibine.

Bakım çok çok çok önemli.Yakıtta keza önemli.Motor ısınmadan dip gaz yapıp 3bine dayamamakta önemli.

• Her araç gibi şasi durumu, değişen boya kontrolünü yaptırın.

Ayrıca turbosu ne durumda, yağ yakma, duman atma durumu var mı baktırın.

• Baski balatanin durumu icin illa sanzimanı indirmenize gerek yok arabanın kavrayışından,rampada gidişinden anlayabilirsiniz ekspertizlerde şanzımanı indirmiyor sadece kavrama + dyno verisine bakıyor ve triger için özel servis faturası veya değişim sırasında video yoksa satarken söylenenin bir önemi yoktur ben şahsen düşmeden almam . Dizelde euro 4 te Egr turbo enjektör pompa önemli euro 5 ek olarak dpf önemli bunların hepsine ekspertiz bakıyor arabanın baskında kaçırma yok ve araba gitmiyor koku varsa zaten egr gösterin bir kurum temizliği lazim derler , dpf zaten ariza ışığı yakar en önemli düzgün ekspertiz bulman , saygilar

• Şurda yazılanlara bakarsak ikinciel dizel araç alınmaz, ben kazasız km si kurcalanmamış bulacağımdan şüpheliyim adamlar bakımdan bahsediyor, şaka gibi sanki herkes ikinci eli emmisininoğlundan alıyor da aldığı yakıtı bilecek, bu yazılanlara göre dizeli ya sıfır alacaksın yada çok yakınında olacak görecen bakımını falan yaptığını öyle alacan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dndd -- 6 Kasım 2019; 10:21:47 >
  • 280binde palio var maşallah hiç bir problemi yok ama çok dikkat ederim en ufak bir şey farketsem ilgilenirim
  • ikinci el, aynı fiyata yüksek km dizel mi? nispeten daha düşük km benzinlimi? konusundaki önemli nokta şu;
    Dizele yapılacak herhangi bir, iki büyük masraf km başı maliyeti benzinli ile aynı hesaba getirecektir. Çünkü benzinlinin dpf,egr,katalizör,enjektör yada turbo arıza ihtimali daha yğksek olacak. hem km sinden dolayı hemde dizelin kurum ve tıkanmaya daha müsait olmasından dolayı.
    daha yeni arkadaşın 2.0 dizel x5 77000 kmde egr çortladı. benzinlide de egr var ancak tıkınma/arızanlama km leri çok daha yüksek.
  • Şimdi dizel araç alan çok km yapmak için alıyor 4-5 yaşında araçlarda bile 150-160 bin km ler oldukça çok. Millet sıfır alıp canını çıkarıyor iyice arabanın masraflar çıkmaya başlayınca satılığa çıkarıyor.

Dolayısıyla ikinci ele düştüğünde insanlar almaya çekiniyor çok masraf çıkarır mı acaba diye haklı olarak.

Ben şahsen eski araba alınacaksa benzinli araç almayı tercih ederim risk daha azdır benzinli de.

İlla dizel alacaksam da yetkili servis bakımlıysa bütün herşey kayıt altındaysa alırım yoksa kapalı kutu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 404NotFounD -- 6 Kasım 2019; 11:9:54 >
  • dizeli ikinci el arabayı uzun süredir kullanan gerçek sahibinden almak lazım. özel servise gitse bile kayıt defteri tutulur yapılan bakımlar falan yazar. bakıldıktan sonra dizel konfordur rahatlıktır.
  • bildiğim kadarıyla büyük şehirlerin dışında mazot kalitesinde sorunlar var . bence dizel otomobil alacaksanız 2009 öncesi olmalı .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.