Şimdi Ara

Doğru düzgün entellektüel, donanımlı insan olmadan bu ülke gitmez

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Donanımlı insandan kastım, çok bilgili donanımlı kişiler. Mesela Fatih Sultan Mehmet, çok iyi bir devlet adamı ve entellektüeldi, münevverdi yani. Birçok dili biliyordu, tarih coğrafya, felsefe biliyordu, sadece yönetmeyi değil matematiği fiziği de biliyordu o zamana göre. Ve de çok yer gezmiş görmüştü.

Avrupa ülkelerinde sanayi devrimini başlatan çoğu kişi öyleydi, Ford'un sahibi öyleydi.
    Rte tamam çok entellektüel değil, ama yerine geçmesi muhtemel kişiler de çok mükemmel değil. Mansur Yavaş da çok iyi adam ama o kadar münevver bir kişi olduğunu sanmıyorum. Tabi daha donanımlı bir kişi başkan olsa daha iyi olurdu.
    Atatürk niye başarılıydı? Çok münevver bir adamdı askerden de öte.
    Bunda eğitim sisteminin çok kötü olmasının etkisi var. Herkes özel okul istiyor devlet okulları dandik diye. Bakın bugün askeri olarak başarılıyız biraz, biraz akıllı adamlarımız var ama bunlar genelde en az 30-40 yaşlarında insanlar ve bunun akpyle alakası yok aslında. Akp 20 yıldır iktidarda. Ben 20 yıl sonrasını diyorum. Bu akp döneminde çocuk olanlar da ileride genç olacak.
    Adam gibi adamlar, dehalar yetiştiremezsek bunun devamı gelmez. Şu andaki dandik eğitim sisteminden adam akıllı gençler yetişeceğini zannetmiyorum. Bu böyle gitmez, en fazla 50 yıl daha devam eder sonra Osmanlı gibi yine çökeriz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinin gerçekleşebilmesi için büyük bir temizlik gerekli Türkiye çapında ancak o zaman donanımlı insan yetiştirebiliriz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu devirde donanimli kisi hemen ateist diye yaftalanir, uyanik oldugu icin isimize tas koyar diye dislanir, vatanini satmaz cebini dusunmez diyede iyi bir noktaya getirilmez. Once oy veren zihniyetin degismesi lazim. Onlarinda tek derdi din elden gidiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-481916DD1

Bu mesaj silindi.
    Ne duygusallascam, abuk subuk yorumlar yapıyorsunuz sen ve birkaç kişi. Banlansaniz da kurtulsak. Yasin 20 yoktur bile.

Yahu birşeylerden şikayet ettin ben de sana uygun çözüm önerisinde bulundum. İyilik de yaramıyor. Abuk subuk yorum yapan sensin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-481916DD1

Yahu birşeylerden şikayet ettin ben de sana uygun çözüm önerisinde bulundum. İyilik de yaramıyor. Abuk subuk yorum yapan sensin.
    Hangi dağda kurt öldü? Sizinkiler Babacan'ı falan sevmezdi şimdi tavsiye mi ediyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    'Sana uygun' lafından ne anlıyorsun?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Netflix'de "Rise of Empires: Ottoman" belgeselini izlediğimde şunu fark ettim: "Osmanlı ve Fatih Sultan Mehmet, sadece kuru güç ile biyerlere gelmemiş." yukarıdaki bahsettiğiniz sebeplerin yanında, müthiş bir diplomasi ve en az düşmanları kadar, zafer kazanmak için iyi veya kötü onlar gibi de olabilmesiydi.

Ayrıca Mansur Yavaş'ın adı geçmişken, imamoğlu'nun adının geçmesi de gerekirdi.

İmamoğlu'nun bu kadar falso vermesine rağmen hâlâ cilanması, bugüne kadar hiç falso vermemiş Mansur Yavaş'ın ise satır aralarına hafiften hafiften olumsuz görüşler ile konması, ama İmamoğlu'na değinilmemesi, bana manidar geliyor.

Velhasıl kelam, elde bulununlar arasında, en iyisi bence Mansur Yavaş.

• Oo sen cok yanlış gelmişsin..

Bu ulkede namaz kılıyor dıye vezir , alkol alıyor diye rezil ediyorlar adamı.

• Albert Einstein‘In bile a haber karşısında 5 dk lik ömrü var. Dan dan dan Albert Einstein dilini çıkardığı esna oradan bir türbanlı mı geçiyordu. Konuyla ilgili uzmanımızdan açıklama geldi. Bu chp kafası hep böyle efendim saygısiz bunlar. Ssk yı nasıl batırdılar. Efendim siz hiç Albert Einstein‘ı yasin okurken gördünüzmü ateyiz bunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 4 Mart 2020; 22:12:6 >
  • şimdi 2 aday düşünün biri şekerci diğeri ise doktor bunlar aday oluyor.Şekerci diyorki ben herkese şeker dağıtacağım.Halk alkışlıyor.Bedava şeker.Doktor da diyorki şeker dişleri çürütür sağlığa zararlıdır.Ben sizin dişlerinizi iyi edeceğim ama işte iğne olmanız lazım.Biraz tadı kötüdür.Biraz da zahmetlidir.Dişlerinizi uyuşturur diyor.Halk ne yapıyor şekerciyi seçiyor tabii ki.İşte Bu hikaye demokrasinin özetidir.Senin halkı eğitmen lazım. "E ama eğitim sistemi kötü bizim suçumuz ne?" O zaman insan kendini eğitecek.Yoksa daha çok şekerci gelir.Şeker der çikolata der Oyları alır.Bazen çıkarsa tabii karşısına doktor çıkar o da yenilir.Rezilde olur.He bu demek değil ki her seçimde doktor aday oluyor.Bazı seçimler var mesela hiç doktor aday yok.Ama her seçimde şekerci vardır.Çünkü şekerci olmak kolay doktor olmak zordur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.