Şimdi Ara

dünyada artık tek bir dil konuşulması gerekliliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hem medeniyet hem bilim hem de israfın önüne inanılmaz geçecektir. aklıma gelen yararlar
    - tüm ürünler için tek bir dil olacağı için diğer dil diye bir şey olmayacak. broşürler kullanım kılavuzlar gibi şeyler için kağıt tüketimi azalacak.
    - çıkaracağınız bir ürün örn yazılımsal anında global olabilecek
    - insanlar dil ve akademik çalışma yaparken çeviri için zaman kaybetmeyecek
    - dünyada turizm çok farklı bir noktaya gelecek, daha hızlı kaynaşan toplumlar ortaya çıkacak

uzayıp gider, ben olumsuz hiçbir yan göremiyorum. bugün dünyada tek bir dil olsaydı bilim anlamında çok daha ileride olurduk bence.

örnek ben sadece türkçe orta düzey ingilizce biliyorum

internetteki kaynakların belki %30 hakim olabiliyorum, tek dil olsa bütün internetteki kaynaklar benim için %100 kullanılabilirlikte olacak.

nasıl fikir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İyi fikir

Ama nufusu azgınus gibi olan çin gibi ulkeler ingilizceyi kabul etmezler

Dunyadaki problemlerin en buyuk nedeni iletişimsizlik en büyük engelde dil tek dil mantikli bence dunyada bir suru gereksiz osuruktan üfürükten dil var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 𝒵𝒶𝓉𝑒𝓃 𝐸𝓁𝑜𝓃 𝓂𝓊𝓈𝓀 𝟤 𝓈𝑒𝓃𝑒 ç𝒾𝓅 𝓉𝒶𝓀𝒶𝒸𝒶𝓀 𝒷𝒾𝓏𝑒 𝓂𝒾𝓇𝒶𝒹𝑒𝓇
  • Gardaş önce tek bir alfabe olsun da sonra tek dil olur, keşke herkes Latin alfabesini kullansa

Hem tüm dünyada tek dil olsa bile o dil 50 yıl sonra değişmeye başlar, 200 yıl sonra da bir bakmışsın Amerika'dakiyle Japonya'daki gene birbirini anlamıyor
  • Dil denilen şey matematik formülleri gibi mutlak ve tek değil. Dil, kullanan toplumun kültürüne göre değişiyor. Tek dil olması teoride güzel ama pratikte hayal ettiğiniz gibi olmaz.

Herkes kendi kültür ve dili ile büyüyor. Düşünme şeklimiz bile dilimize göre şekilleniyor. Günümüz şartlarında olacak şey değil. Önce evrensel - global olmak lazım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dünya'da 2 Şey Önemlidir
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.