Şimdi Ara

Ege Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
7.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sene dgs ile ege üniversitesi elektrik elektronik mühendisliğine yerleştim. Esas girmek istediğim yer hacettepe elektrik elektronik mühendisliğiydi. Gerçi kazansam da gidemeye bilirdim maddi imkansızlıklardan dolayı. Ege yi birazda istemeyerek kazandım. Odtü-itü-boğaziçi üçlemesinin çok iyi olduğu diğerlerinin genelde aynı seviyede olduğu söyleniyor forumlarda. Ege nin elektronik mühendisliği nasıldır ? iyimidir? piyasada tercih edilir mi ? hiçbir fikrim yok.
    Öğrenim diili Türkçe ve % 30 ingilizce olarak gözüküyor.İlk sene ingilizce hazırlık var. Kafama en çok takılan sorulardan biride bu mühendislik de öğrenim dili Türkçe mi olması daha avantajlı yoksa İngilizce mi? Şahsi kanaatim anadilde eğitim ama yabancı dilde eğitimin faydaları nelerdir bilmiyorum. Konular zaten ağır bir de İngilizce ile anlamanın zorlaştırılması garibime gidiyor.okul bittikten sonra vy okurken alınan toefl belgesi ve birazda kendini geliştirme ile bu İngilizce açığı kapatabilir miyim? Bilgi sahibi olanlar bu konuda yorum yaparlarsa çok sevinirim.

• Turkce olmasi kesinlikle bir dezavataj...
    Yabanci dili sadece mezun olduktan sonrasi icin dusunme.

Elektronikle ilgili Turkce ve duzun kaynak bulmam imkansiz.
    Hersey ingilizce yayinlar websiteler ne yapmak istiyorsan.

Bir entegre veya micro denetleyicinin datasheeti ingilizce.Kesinlikle hersey ingilizce.

Ingilizce egitim,egitimi zorlastirmaz kolaylastirir.
    Sana cok sey katar.Yabanci dilin gelisir.
    Hazirlik egitimi eger ingilizcenin iyi degilse kesinlikle sart.
    Bu konuda Marmara ve Hacettepe yabanci dil konusunda cok iyi egitim veriyor.

Ege Universitesinin Izmirde olmasi bence dezavantaj.
    Izmirde ar-ge,firmalar;cesitlilik cok az.Sadece iki tane universite var.
    Bilgi paylasimi ve aktarimi o denli az.
    Tabiki kotu bir universitede degilsiniz ama Izmirdeki universiteler Muhendislikte geri kalmis.

Hacettepe,Yildiz,Marmara ele elo da Ege den cok daha iyi durumda.
    Odtu ise 1958 yilinda.Hacettepe Ele-Elo 1975 yilinda kurulmus.Itu 1983 te elektronike kavustu.Ege Ele-Elo 1994 yilinda.
    Olanak derseniz devlet universiteleri %90 aynidir.Ama Odtu daha eski bir universite bir takim seylerin daha iyi olmasi cok normal.

Dediginiz 3lemeden birine gidemiyorsaniz Hacettepeye gidin derim...En bastaki etken %100 ingilizce egitimdir.Hocalarda iyidir.Birde Ankara ve Istanbulda daha iyi is,staj olanaklarina sahip olursunuz.
    Tabi dediginiz gibi hedefiniz oymus.
    Malesef bu ulkede yasamakta okumakta zor.Muhtesem bir sansiniz varsa zar zor burs bulabiliyorsunuz.

Ama sunuda soylemek isterim universite tabii onemli ama hersey bireyde bitiyor.Senin yaptigin sana kar universitenin degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razor9119 -- 28 Eylül 2010; 15:56:55 >

• dediğiniz gibi İngilizceyi çok önemsiyorum. Kesinlikle iyi seviyede olması gerekir bi mühendis için. Hedefim hazırlıkdaki ingilizcenin devamlı üstüne bişeyler koymak. Belki hazırlık sonunda toefl kursuna yazılabilirim. Mutlaka öyle vy böyle ingilizcemi iyi seviyelere getireceğim. Hacettepeyi çok istiyordum ama ailemin bana her ay dışarıda okuyacak kadar para göndermesi olanaksız hatta imkansız. Dokuz eylül ingilizce eğitim veriyordu puanım çok çok rahat yetiyordu hala aklımdadır acaba orayı mı yazsaydım diye. Ege Erasmusa çok fazla öğrenci gönderiyor. Acaba eramusla gidip 1 senede burslu Almanya dengi bi ülkede okumak bişeyler katar mı ? Sonuçta bu işler öğrenciyede bakıyor biraz. 4 sene kasıp bölüm birinciliğine oynamakda fayda var galiba. Burs meselesi ayrı bir dert tam bi muamma. Kaç yere başvurduysam kapıdan döndüm. Bu olayda bile hemşericilik varmış yeni öğrendim

• @irdal; öncelikle hayırlı olsun.
    tugay289 genellikle katılmakla birlikte eğitim dili konusunda hem fikir değilim.
    polemik konusu yapmak istemem ama bence ülkemizde mühendislik eğitimi alan kişiler çok iyi ingilizce bilmeliler ama dersleri Türkçe olarak görmeliler.
    ama tugay289 un da bahsettiği gibi kaynakların hemen hepsi yabancı dil ile yazılmış. zaten eğer ingilizceniz yok ise bir süre sonra eksikliğini hissediyor olacaksınız.
    İzmir' deki üniversitelerin mühendislikte geri kalmışlık olayına da katılmamaktayım. Yüksek Lisans eğitimimi Dokuz Eylül de yaptım, Doktora eğitimimi Gazi de sürdürmekteyim.
    DEÜ EEM de genel eğitim mantalitesi PBL denen probleme dayalı öğretim. Faydalı bir teknik olduğu düşüncesindeyim. Gazi ise daha klasik tarz. ODTÜ de, İTÜ de ne ise Gazi de de aynı sistem.

Aslında iyi bir noktadan yakalamışsın, Erasmus olayı bence çok önemli. Fırsatını bulursan mutlak değerlendir derim.
    Sonuç olarak, Ege EEM iyidir. Zaten zamanla göreceksin. Sosyal yaşam da önemlidir diyerekten; İzmir in ortamı güzeldir, Ege nin kampüsü daha da güzeldir :)

• teşekkür ederim uçanturk45 sağolasın. Öğrenim politikası olarak aynı görüşleri savunuyoruz sanırım. Çok iyi bi ingilizce hazırlık ama Türkçe eğitim. Kaynak olayı çok sorun oluyor dediğiniz gibi myoda okurken az sıkıntsını yaşamadım. Erasmus olayını çok istiyorum not ortalamanın belirli seviyede olması gerekiyormuş. Biraz yüksek tutmakda fayda var. Hem yüksek lisans da yapmak istiyorum mutlaka faydası olacaktır. Ege nin kampüsü çok güzel hatta cennet gibidir ama bi süre budist hayatı yaşacağım gibi bu arada yüksek lisansınızı hangi dal üzerine yaptınız meraklandım bi arkadaşım matematik üzerine yap dedi ama bilmiyorum pek araştırmadım. Siz ne önerirsiniz ?

• yüksek lisans konusu tamamen tercih meselesi, sana kalmış yani.
    benimki haberleşme görünümlü biyomedikal üzerineydi :))
    kablosuz ekg cihazı tasarlamıştım.
    doktora da ise kablosuz haberleşme üzerine çalışıyorum yine.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.