Şimdi Ara

Egea sedandan egea hb geçenler farklar nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Egea sedan ile hb arasında sürüş keyfi yalıtım vs olarak ne farklar var arkadaşlar?

• Hb kalite olarak üstün...
    Urban plus sedan arka frenler kampana
    Hb arka frenler disk
    İçte gözle görülmeyen yerlerde fark var biraz
    Hb yalıtımı daha iyi...
  • Bir dönem megane ve clioda olan farklar, Bursa üretiminde malzeme ve işçilikten kısarak maliyet düşürülüyor.

Burada yerli üretimin yetersizliği, beceriksizliği vb. bir durum yok bu arada, isteyerek maliyet düşürüyorlar. Mesela toyota Japonya kriterlerini Sakaryada da uyguluyor ve aynı standartlarda üretim yapıyor.
  • farate kullanıcısına yanıt

Kısmi yanlış bilgi.

Arka frenlerin disk olması sadece 1.0 firefly station wagon, 1.3 multijet station wagon, 1.6 multijet tüm karoser tiplerinde olmaktadır.

Bende iki araç da var, biri 2021 1.3 dizel, diğeri 2020 hb 1.4 fire motor.

İlk üretimlerde araçlar arasında fark varmış; fakat şu anda sadece kapı fitilleri haricinde bir fark ben göremiyorum iki araca da sahip biri olarak.

Yol tutuş olarak yorum yapamıyorum, çünkü bana göre 1.3 dizel, torku sayesinde virajda doğru gazlama ile yol tutuşa yardımcı oluyor. O yüzden ben hb'de virajda daha fazla savrulma hissediyorum sanki.

• Sadece station wagon modelleri ve 1.6 multijet modellerinde disk fren var.

Su anda bile sedan ile hb arasinda yalitim farki oldugu soyleniyor. Duydugum kadariyla tampon demirleri vs falan da fark varmis.
  • deserthawk D kullanıcısına yanıt
    Düzelttiğin için teşekkür ederim
    2018 de aldık aracı ozaman sedanlarda kampana vardı değişmişse bilgim yok
    1.3 dizelden sonra 1.4 nasıl hissettiriyor ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • uygulasa ne yazar kağıtttan yalıtım yapıyorlar dışarda sinek vızıldasa içeri sesi geiyor berbat bir yalıtım var toyota da hadi yaris B segmenti diyelim corolla gibi c sınıfı bir araçta o berbat (olmayan) yalıtım yakışıyor mu ?

• HB ve SW ler yurtdışına da ihraç edildiği için bir tık daha kalitelidir. Ama sedan yerli pazar için ön görüldüğü için aynı hassasiyetle işçiliği olmayabilir.
  • netttt2627 N kullanıcısına yanıt

İkisine de aynı anda sahibim. Valla şöyle diyeyim performans olarak gece ile gündüz kadar fark var arada :)

Düz yolda üzmüyor benzinli motor; fakat rampada ciddi bayılıyor. Yalnız şu anda aradaki makas çok fazla, ben de gidip şimdi almam dizeli.

• sharkemre kullanıcısına yanıt

Burada bahsettiğim mevzu aracın iyiliği- kötülüğü değil Japonya ve Türkiye fabrikalarında aynı kriterlerde üretilmesi.

Corolla alan adamın da yalıtım gibi bir kaygısı olmuyor, bahtsız değilsem yıllarca sanayiye bakımdan bakıma giderim diye alıyor.

km77 testinde de HB kasa Sedana göre daha kötü sonuçlar almıştı.

Sedan

km77.comyoutube
    Más información y prueba del Fiat Tipo 4p 1.6 MultiJet 120 CV en km77.com: http://www.km77.com/01/fiat/aegea/2016/informacion-y-fotos-319239-p.html
    https://www.youtube.com/watch?v=fo-1AalgCqc

HB

km77.comyoutube
    Prueba y más información del Fiat Tipo 5p 2016 en: http://www.km77.com/01/fiat/tipo/2016/consumo-conduccion-327351-p.html
    https://www.youtube.com/watch?v=1deA2B2CA9U
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

Hb - EcoContact5 vs Sedan - Cinturato P7

• o eskidendi be kardeşim yeni model araçlar sürpriz yumurta hiç ummadığın marka araç inanılmaz sorunlarla seni boğuştururken en çok arıza yapar denilen kronik sorunları sabıkalı olan markadan aldığın araç seni bakımdan bakıma servise sokabiliyor. Corolla alacak adam yalıtıma bakmaz yanlış bir düşünce C segmenti bir araç alıyorsam biraz yalıtıma bakayım kusura bakma en azından bir megane yada 308 kadar yalıtım beklemek hakkım olmalı diye düşünüyorum. Ayrıca japonya üretimi ile Türkiye üretimi olan corolla ların aynı kalite olduğunu düşünmüyorum incelemek gerek.

• 2017 1.6 urban e-torg tan 2017 1.6 urpan plus e-torq geçtim
    Yalıtım
    Adaptif hız sabitleyici
    Çarpışma önleyici
    8 hava yastığı
    Arka frenler disk
  • m_kucukaksoy kullanıcısına yanıt
    Hocam aracı kaça sattın ve kaça aldın ?
  • farate kullanıcısına yanıt
    Geçen sene sattıktan 3 ay sonra aldım Bu piyasada yanıltıcı rakamlar verebilir daha sonrada sattım şu piyasada o parayı egea vermem clio 5 daha iyi tercih
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.