Şimdi Ara

Ekran kartı ısınma-fps hakkında soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bildiğimiz gibi laptoplarda soğutma yeterli olmadığı için (gaming notebooklarında soğutma yeterli ama çok ses yapıyor daha fazla elektirk harcıyor vs) ekran kartı ve cpunun ısınma miktarını azaltmak istiyorum örneğin bir oyunu ultra veya yüksekte oynamak yerine orta-yüksek karışık ayarlara indirirsek ama bu sefer de fps 50yi felan geçiyor, ben şimdi bu fpsyi nvidia investigor gibi programlarla sınırlandırırsam 35-40 gibi fpsde ısınma miktarı azalır mı (saniyede %20 daha az kare oluşuyor) ve de fps sınırlandırmasının artısı eksisi olur mu?

• Laptoplarda bambaşka bir durum var şimdi. Fanlar yetersiz her türlü gaming laptoplarda da normallerde de. Senin sınırlaman tabi ki gpu yükünü azaltacağın için 3-5 derece daha soğuk çalıştıracaktır ama bunun yerine kaliteli bir usb soğutucu alıp devam et yoluna. Oyun oynanan her laptopta olması gerekiyor.
  • anladım, zaten evde usbli soğutucu var ama bir yere gittiğimde özellikle yaz aylarında onu taşıyamam o yüzden böyle durumlarda ısınmanın en aza inmesini sağlamak için bu uygulama yoluna gitmek istiyorum o yüzden tavsiye eder misiniz yani ısınma vs elektrik tüketimi konusunda bana yeterli derecede yardımcı olur mu çünkü sonuç olarak yaz ayları ayrıca bir çekilmez oluyor
  • Ayar duşurup fps sınırı koymak işe yarayacaktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı mı PSU mu?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.