Şimdi Ara

Ekspertiz'e güven(e)meyeceksek kime güveneceğiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
5.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Akrabası Ankara Asil oto ekspertiz' den aldığı sağlam raporuyla bir araç almış 5 ay kadar önce. Şimdi aracı satmak istiyormuş. Bugün arabasına bakmaya gelen müşterinin ustasına gitmişler beraber. Sonuç araç kaza geçirmiş! Usta direk baktığı gibi anlamış.

"Ekspertiz'in bunu görememiş olması imkansız" demiş.

Şimdi arkadaşım bana telefon açmış hangi hukuki haklara sahipler? diye.
    Ne gibi yaptırımlar olabilir?

Her şey bu kadar basit mi?
    Bir kağıt parçasına rapor yazıpla göndermek olmuyor işte.

Konu hakkında bilgisi olan var ise lütfen yardımcı olsun.

• usta aracın kazalı olduğunu nerden anlamış acaba...

aracın kazalı olduğunu anlama yöntemleri vardır ama inanki çıplak gözle bakmak bunlardan birtanesi değildir..

en basitinden aracın çeşitli noktalarından boya ölçümü yaptırırsın eğer arada farklılıklar varsa anlarsın...

kimse kusura bakmasın ama usta milleti biraz sallıyor kendini bi halttan anlıyormuş gibi göstermek için..

emin olun aynı arabayı 3 farklı ustaya gösteri birincisi "taklalı, komple boyalı", ikincisi ön "kaputu boyalı", üçüncüsü ise "boya yok, temiz" diyebilir
  • Yok @alikum arkadaşım, arkadaşımın akrabası kazasız filan diyip almaya niyetlenen adama karşı çok mahçup olunca direk kendi ustasına gitmiş
    Ustası da aynı şeyleri söylemiş.

Kaporta elden geçmiş boyanmış. Değişen parçalar varmış.
  • ya yok olabilecek şeyler bunlar..ama emin ol yukarıda dediğim gibi olaylarla da karşılaşabilirsin..bu durumda hukukçu olmadığım için ne olacağını bilemem ama tahminlerime göre expertizde payını alır bu durumdan..ama dediğim gibi sadece tahmin
  • Arkadaşımın akrabasının tek şansızlığı kendi ustasına geldiği gibi gidememek, uzunca bir süredir evinden uzaktaydı çünkü.
    Dediğinde haklısın olabilir tabii.

İşte elinde hala rapor var. Şöyle hasarsız , böyle hasarsız diye.

Başına bu tarz bir iş gelmiş kişi deneyimlerini paylaşırsa memnun olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih.089

Sonuç araç kaza geçirmiş! Usta direk baktığı gibi anlamış.
    "Ekspertiz'in bunu görememiş olması imkansız" demiş.

Usta denilenlerin % 90 sahtekardır ve çoğu bir halttan anlamaz.

Sırf ''Vay be!!! Bir bakışta anladı, arabanın hasarlı olduğunu??'' usta lan bu dedirtmek için, bunu söylerler.

Gözün mikrometremi, be mübarek???!!! Sorsan; nereden anladın lan diye, ıbık zıbık türünden saçmalarlar.

Deseki; bu arabanın boya kalınlık farkı var, podyaya kaynak yapılmış, çamurluk civatalarında iz var, birleşim yerlerindeki macun farklı v.b., tamam derim. Bir bakışta anlayanın da, doğru düzgün yapılmış araçta, alnını karışlarım.

• Arkadaşlar çok afedersiniz ama kaporta/boya ustası çok rahatlıkla bir bakışta anlar gerçektende.

En basitinden bizim geçmişte arabamız ufak bir kaza geçirmişti ve kaportası düzeltilmişti.

Yandan anlaşılmıyordu fakat ışığı belli bir açıdan tutup baktığınız gibi kapak gibi hasarlı bölge belli oluyordu.

Eee ben kaparto ustası mıyım? Yoo hayır.

Kabak gibide gözüküyordu tamir görmüş olan bölge. Ama önemli olan baktığınız açı ve ışığın kaynağı.

Mikrometremi olsa ne olacak ne kalibrasyonları var ne bir şeyleri. :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hyundai'ye Neden Herkes Düşman
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Yok @alikum arkadaşım, arkadaşımın akrabası kazasız filan diyip almaya niyetlenen adama karşı çok mahçup olunca direk kendi ustasına gitmiş
    Ustası da aynı şeyleri söylemiş.

Kaporta elden geçmiş boyanmış. Değişen parçalar varmış.

O zaman hatasız kazasız, aynı model bir araç ile arkadaşınız aracı arasındaki farkları usta eline bir keçeli kalem alıp işaretliyecek.

Çamurluk birleşim yeri ayrık, ön kapı aralığı farklı, ön travers yerine oturmamış, motor kaputu 3 mm. yüksek, ön salıncak değişmiş gibi şeyler, boyayı saymıyorum bile.

Ondan sonra bu bilgiler ile ekspertizin gırtlağına çöneceksiniz, ben baktım anladım demekle olmaz.
  • quote:

Arkadaşlar çok afedersiniz ama kaporta/boya ustası çok rahatlıkla bir bakışta anlar gerçektende.

En basitinden bizim geçmişte arabamız ufak bir kaza geçirmişti ve kaportası düzeltilmişti.

Yandan anlaşılmıyordu fakat ışığı belli bir açıdan tutup baktığınız gibi kapak gibi hasarlı bölge belli oluyordu.

Eee ben kaparto ustası mıyım? Yoo hayır.

Kabak gibide gözüküyordu tamir görmüş olan bölge. Ama önemli olan baktığınız açı ve ışığın kaynağı.

Mikrometremi olsa ne olacak ne kalibrasyonları var ne bir şeyleri. :D

Sanayide bizim bir lafımız vardır, gösterilmeye gelen araçlar için. Boyacı kaportacı elleri götlerinde arabaya bakarlar, karşıdan biz de şöyle deriz.

''Sizler gibi nalbantlar düzeltti ise anlaşılır, usta biri yaptı ise kolay anlaşılmaz'' diye.

Sene 1985 Renault 12 aracımı arkadan çarptım, arabanın çarpıldığını sanayideki nalbantlar biliyorlar, fakat hangi tarafın kazalı olduğunu bilmiyorlar. Arabayı başka şehirde yaptırdım geldim gıcıklığına soruyorum, bu araba sağdanmı, soldanmı çarpıldı diye?

Sanayinin yarısı sağı, yarısı sol tarafı göstermişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: M. Reha
    Sanayide bizim bir lafımız vardır, gösterilmeye gelen araçlar için. Boyacı kaportacı elleri götlerinde arabaya bakarlar, karşıdan biz de şöyle deriz.

''Sizler gibi nalbantlar düzeltti ise anlaşılır, usta biri yaptı ise kolay anlaşılmaz'' diye.

Sene 1985 Renault 12 aracımı arkadan çarptım, arabanın çarpıldığını sanayideki nalbantlar biliyorlar, fakat hangi tarafın kazalı olduğunu bilmiyorlar. Arabayı başka şehirde yaptırdım geldim gıcıklığına soruyorum, bu araba sağdanmı, soldanmı çarpıldı diye?

Sanayinin yarısı sağı, yarısı sol tarafı göstermişti.

aynen arkadasa katılıyorum 'hacı hocayı tekkede kendıne ustayım dıyen amele kırıkları kendı yaptıklarını dakkada bulur uysada dedım uymasada

• hocam anahtar kelime burada " müşterinin ustasına gitmişler beraber" dir.
    Halen bunun danışıklı dövüş olduğunu anlamayanlara

Tarafsız bir servise götürür alacak olan arabayı 50 - 100 verir alır raporu.

O zaman ben alacağım arabayı sanayide ki ustama götürürüm her getirdiğime kazalı der eğer hikaye uyuyorsa.

Bu tür çakal çok bol bu piyasada ne yazık ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amras_tasartir -- 2 Ekim 2009; 9:41:13 >
  • başka ustaya gösterdiniz mi aracı..

birisi sorun yok derken öteki sorunlu demiş.. ama 2. gittiğiniz müşterinin ayarladığı bir usta da olabilir. böyle yaparak ucuza aracı kapatmaya çalışmış ta olabilirler..

size tavsiyem başka bir ustaya tek başınıza gidin ve neyin ne olduğunu öğrenin.
  • eski aracım meganı satmıştım gelen adam aracını ustaya götürdü arabanın ilk sahibiydim usta demezmi 4 kapıda boyalı adamla kapıştık orda sallıyor usta milleti 4 kapımdada boya yoktu neyse ki yetkili servise götürünce gerçek ortaya çıktı sanayiye hiç güvenmem
  • şuanki aracımı aldığım zaman servis müsait olmadığından balıkesir sanayisinde bir kaç dükkana götürdüm. götürmeden önce kendim bakabildiğim kadar baktım. yüksek süratlerde aracı denedim vs.

bakanlar satıcınında benim de tanımadığım kişiler. 1 tanesi hariç araç normal dedi. hasarlı diyen aracın takla atmış gibi durduğunu söyledi. bana öyle gelmediği için aracı aldım.memlekete gelince ustalara gösterdim. hepsi farklı cevap verdi. bir elektrikçi "hava yastığı patlamış bu aracın, klima radyatörü sonradan değiştirilmiş."dedi. başkası sorun yok dedi.

tamponu söktürdüm. şasede bişey yoktu ama araba gerçekten kazalı çıktı. ön panel sonradan alttan çekiçlenmiş. çamurluk kaput düzeltilmiş.sanırım araç şiçinde sağ köşeden bir kaza yapmış.

fiyatının makul olması, gidişinde çalışmasında vs. bir problem olmaması nedeniyle kullanıyoruz şimdilik.

önceki sahibi yemin ederek bunlardan haberi olmadığını, kendisinin istanbulda "cemaatten birinden" baktırmadan beyan üzerine satın aldığını söyledi. tabi kabak bizim başımıza patladı. adamın da cemaatinde bişeyini bırakmamaktan başka birşey yapamadık.

• Milyarlık araba alıp, yetkili servise 100-200 TL veripte "Nokta Test" yaptırmayan insanlara hayret ediyorum. Arabamı satacak olsam gideceğim tek yer sanayi değil, yetkili servis olur ! 100-200 TL kar elde edeceğiz diye hayatını ya da hayatları tehlikeye atmanın mantıklı bir açıklaması olamaz... Yoksa olabilir mi ?
  • Sayın Fatih.089 arkadaşım, evet sana bu konuda yardımcı olabilirim. Görüyorum ki mesaj geçen sene bırakılmış. En azından bundan sonra araba almak istersen sana yardımı dokunur belki. Sana sırasıyla ne yapabileceklerini anlatayım.
    1. Yapacağın şey çok basit elindeki raporla gidiyorsun ve savcılığa şikayet ediyorsun. Bu kadar adelet gerekeni yerine getiriyor.
    Ammmaaa. 1.sinden önce bence aşağıdaki bir düşünüp gözden geçirmeni tavsiye ederim. Sonra istediğini yapabilirsin.
    2. Arabayı satacak olan arkadaşın tekrar dan Asil Oto Ekspertize gitmiş mi? Durum böyle böyle diye anlatmış mı? Asil Oto Ustalarının da fikrini almış mı? Araba temiz ise temiz deyince usta olunmuyor da, araba kazalı deyince mi usta olunuyor? Bence insanlara çamur atmadan önce biraz düşünmek gerekiyor...
    3. Asil Oto Ekspertizi suçluyorsun ordaki kişinin usta olup olmadığını biliyormusun? Sen gittin de kendin araştırdın mı? Asil oto Ekspertizdeki sistemleri gördünmü? Bu işi nasıl yaptıklarını inceledin mi? Arkadaşının gitmiş olduğu usta gibi bir bakışlamı vermişler raporu. Neden gittiği sanayideki usta rapor vermiyor. sadece sözle yetiniyor.
    4. Sen buraya arkadaşının yaşamış olduğu bir problemi yazıyorsun ve yaptırdığı yerin adını vererek yazıyor ve o firmayı suçluyorsun sen arkadaşının söylediklerinin doğru olduğundan emin misin?
    5. Arkadaşın arabayı 5 ay kullanmış bu arada kendisi arabayla kaza yapmış olamaz mı? Bundan emin misin? (Satmak için herkes bin bir türlü yalana başvurabilir)
    6. Ayrıca arkadaşının elindeki asil oto'nun vermiş olduğu raporu gördünmü?
    7. Vs. Vs. arkadaşım... istesen bunların hepsini uzatır durursun...
    Önemli olan ve dikkat edilmesi gereken insanların işini nasıl yaptıkları olması lazım... Göz ile bakmakla, teknolojik sistemlerle test etmek arasındaki farkı Sanırım ayırt edebilmemiz lazım . Ayrıca insanın elin de kanıt olmadan da firmaları kötülememek lazım.
    Saygılar,

• quote:

Orijinalden alıntı: nobleeagle

Sayın Fatih.089 arkadaşım, evet sana bu konuda yardımcı olabilirim. Görüyorum ki mesaj geçen sene bırakılmış. En azından bundan sonra araba almak istersen sana yardımı dokunur belki. Sana sırasıyla ne yapabileceklerini anlatayım.
    1. Yapacağın şey çok basit elindeki raporla gidiyorsun ve savcılığa şikayet ediyorsun. Bu kadar adelet gerekeni yerine getiriyor.
    Ammmaaa. 1.sinden önce bence aşağıdaki bir düşünüp gözden geçirmeni tavsiye ederim. Sonra istediğini yapabilirsin.
    2. Arabayı satacak olan arkadaşın tekrar dan Asil Oto Ekspertize gitmiş mi? Durum böyle böyle diye anlatmış mı? Asil Oto Ustalarının da fikrini almış mı? Araba temiz ise temiz deyince usta olunmuyor da, araba kazalı deyince mi usta olunuyor? Bence insanlara çamur atmadan önce biraz düşünmek gerekiyor...
    3. Asil Oto Ekspertizi suçluyorsun ordaki kişinin usta olup olmadığını biliyormusun? Sen gittin de kendin araştırdın mı? Asil oto Ekspertizdeki sistemleri gördünmü? Bu işi nasıl yaptıklarını inceledin mi? Arkadaşının gitmiş olduğu usta gibi bir bakışlamı vermişler raporu. Neden gittiği sanayideki usta rapor vermiyor. sadece sözle yetiniyor.
    4. Sen buraya arkadaşının yaşamış olduğu bir problemi yazıyorsun ve yaptırdığı yerin adını vererek yazıyor ve o firmayı suçluyorsun sen arkadaşının söylediklerinin doğru olduğundan emin misin?
    5. Arkadaşın arabayı 5 ay kullanmış bu arada kendisi arabayla kaza yapmış olamaz mı? Bundan emin misin? (Satmak için herkes bin bir türlü yalana başvurabilir)
    6. Ayrıca arkadaşının elindeki asil oto'nun vermiş olduğu raporu gördünmü?
    7. Vs. Vs. arkadaşım... istesen bunların hepsini uzatır durursun...
    Önemli olan ve dikkat edilmesi gereken insanların işini nasıl yaptıkları olması lazım... Göz ile bakmakla, teknolojik sistemlerle test etmek arasındaki farkı Sanırım ayırt edebilmemiz lazım . Ayrıca insanın elin de kanıt olmadan da firmaları kötülememek lazım.
    Saygılar,

asil oto nun sahibi misiniz?

• Herkes yazıyor ama kimse ek'e ekspertiz raporu veya arabanın fotoğrafını koymuyor.
    Biri de belgeyle konuşsun.
  • zaten bütün konular "arkadaşım araba alacak yardım" "arkadaşımın expertiz raporu yok" "arkadaşımın ruhsatı kayboldu" "dıdımın dıdısına araba tavsiyesi"
    işte laf olsun beri gelsin.
  • Ben tam tersini savunuyorum. yetkili servislerde adam gibi usta yokki. Kalmadı.
    Ben ne zaman yetkili servise gittiysem hep beni mağdur ettiler.
    Ustaların hepsi ayrılıyor işten. İş kalfaların eline kalıyor.
    Çıtır kızlar karşılıyor senin gözünü boyuyorlar serviste. Birde deli gibi para alıyorlar.
    Hem servisler birbirlerinin ekranlarını çoğu zaman göremiyorlar.
    Bu işler avrupada ve amerikada oto expertiz merkezlerinde yapılıyor.
    İnsanlar adam gibi rapor alıyor çıkıyor gidiyor arabayı alıyor.
    Ben bu tip oto expertiz merkezlerinin çoğalmasından yanayım.
    Adamlar hemde bedava danışmanlık yapıyorlar.
    Servis olmadıkları için sana olmayan bir arızayı barmış gibi söylemiyorlar. Çünkü tamir bakım yapmıyorlar. Sadece oto ekspertiz yapıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.