İyi akşamlar. Yılbaşı gelmeden daire almaya karar verdim. 15 20 gündür de Sahibinden'deki birçok ev ilanı sahibine telefon ettim, kimi aradıysam "daireyi x inşaata yaptırdık müteahhitin dairesi pazarlık kabul etmez yine de sorup size bilgi veririm (dönüş yok)" ya da "o ilan fiyatı geçerli değil birde üstüne emlakçı masrafımız da var veya sadece şu daireler kaldı" deyip ilan fiyatının çok üzerinde fiyat söylüyorlar. Sonra "müteahhite ulaşabilir miyim" dediğimde "kendisi farklı şehirde bana vekalet verdi mümkün değil" diyorlar. Birde bunlar Sahibinden kurumsal firma ve ilanlarda çoğu zaman x emlak yerine x inşaat, x gayrimenkul adıyla geçiyor. 10 yıl önce ev aldığımızda direkt müteahhiti muhatap buluyorduk bu tür sorunlar olmuyordu. Bu normal midir, son dönemde piyasayı domine mi ettiler yoksa biz mi yanlış yapıyoruz? Aracı ve komisyoncuları araya sokmadan doğrudan müteahhitleri bulmak için ne yapmalıyız? Şimdiden teşekkürler. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Emlakçıların Piyasayı Ele Geçirmesi
-
-
Kanun çıkmıştı diye hatırlıyorum emlakçı dışında satış linki bile konamıyordu tabii o yürürlüğe girdi mi iptal mi edildi hatırlamadım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam facebook gruplarında da bunların bir yöntemi var. örneğin 10 liraya ilan atıyor bu ilana 7-8 teklifler gelince yorum olarak kendi hesaplarından biriyle 9.5 olursa görüşelim diye yorum bırakıyor daha sonra da 7-8 yazanlara da ev sahibine ilettim ama 9.5 verene bile vermediye getiriyor
halen kaçak günlük kiralamayla fena para kazandıkları için de o evlerin elde kalıp satılmaması onlara da kar oluyor aslında
-
Bunun sebebi evi kendi satmaya çalışan insanlara pazarlık dayatan çingeneler
Ben de şuanda evimi satsam kesinlikle emlakciyi araya koyarim net
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
01/01/2025 tarihinde yürür olacak o değişiklik.
Bu arada ilan siteleri vatandaşın ilan vermesini zorlaştıracak uygulamalara çoktan başladılar:
Yapı kayıt belgesi numarası soruyor ve direkt e-dövlete yönlendirip mal saabının hesabından yapı kayıt belge numarasına bakmak zorunlu oldu...
-
yakında emlakçılar iyice allah olur gezer.
-
Bir şey alınacak zaman pazara markete gidip alıyoruz bunda insanlarla oynuyorlar ben de çözemedim ev piyasasını hocam.
-
Hocam ilan sahipleri pazarlık yaparız diyor lakin Sahibinden ilanında mesela "3 milyona lüks daireler" yazıyorlar arayınca "o satıldı ilanı güncelleyeceğiz o binada sadece şunlar kaldı onların fiyatı 3 milyon 500 bin" diyorlar dürüst muhatap yok. Markete mağazaya gidince fiyatı neyse alıyoruz bu piyasada ne tutturursam kar mantığı fark ettim.
-
Emlakçılar o kadar havalandılar ki, herif dükkanın üzerine "Merve Emlak Yerli ve Milli bir markadır" yazmış.
aracı kendini marka ilan etti, gören de bi iş yapıyo sanacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 18 Aralık 2024; 10:50:46 >
aynen öyle. kiralık ev bakarken "zemin istemiyorum üst katlardan istiyorum" diyen adamı bodrum kata götürüyo. burası bodrum deyince de: "yav zaten evi satın almıyosunuz ki sadece kiralıyosunuz neden bu kadar detaya takılıyosunuz" diyo. abi bu insanların ruh sağlıkları bile yerinde değil. bu nasıl bi ego. bu nasıl bi yüzsüzlük.
İş yapıyo hocam çünkü alıcıyı kandırıyor işte
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Farketmediginiz bir detay da su. Bazi muteahhitler de alicidan daha fazla koparmak icin kardesini arkadasini emlakci yapiyor.
Bilgisi olan yok mu?
-
Ne yani 1 ocaktan itibaren kendi evimi satılık veya kiralık olarak ilana koyamayacak mıyım?
-
Sahibindende direkt olarak sahibinden satılan ilanları filtreleyebiliyorsun. O şekilde arat.
-
Sağ olun herkes emlakçıya vermiş hocam.
Yani emlakçının payını ödemekten başka komisyonunu vermekten başka çare yok.. Eskisi gibi direkt inşaat firmasından müteahhitin kendisinden alma devri bitti aracılar komisyoncular devreye girdi..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- bacakta platin askerliğe engel mi
- yanaklarda sakal çıkmaması
- 153 nedir
- yumuşatıcı yerine şampuan
- tamidra kullanıcı yorumları
- prompt mühendisliği
- 5g nedir zararları
- türk çay emojisi
- telegram indirim kanalları
- yeşil nasim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X