Şimdi Ara

En iyi sürücü koltuğu ayarı nasıl olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
26.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Koltugu ileri çekiyorum "yok, çok oldu bu" diyorum geriye itiyorum.yine beğenmiyorum geriye itiyorum bu seferde :) bi türlü tutturamadım kıvamını.en iyi koltuk konumunu nasıl ve neye göre ayarlayabiliriz?

• ayar şudur: sırtını koltuga yapıştırmış şekilde otururken kolunu direksiyon simidinin üzerine koydugunda el bileklerin direksiyon simidinin üzerinde kalacak..ben hep böyle ayarlarım, gerçekten çok ergonomik bence
  • Ben sürüşümü zorlaştırmayacak şekilde Airbag'den olabildiğince geride otururum. Olası kaza anında en güvenlisi olabildiğince geride oturmak bence (eminet kemeri takılı olduğu sürece) Ayağınız debriyaja rahat bassın görüş açınız 4 tarafınızı en iyi şekilde görün yeter.
  • Airbag varsa "en az" 25cm uzakta olacak gögüsün.
    Emniyet kemerin boğazına gelmeyecek. Yoksa Allah korusun keser vallahi...
    Kollarını uzattığında el bileklerin direksiyona değecek. Ayrıca kafanız da koltuk kafalığına değecek. Kafalığın üst sınırı ile kafanızın üst sınırı aynı hizada olmalı.
    Bacakların da rahat hareket edecek pozisyonda olmalı bence...
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikum

ayar şudur: sırtını koltuga yapıştırmış şekilde otururken kolunu direksiyon simidinin üzerine koydugunda el bileklerin direksiyon simidinin üzerinde kalacak..ben hep böyle ayarlarım, gerçekten çok ergonomik bence

• En iyi sürücü koltuğu ayarı,sürücünün en rahat olduğu ayardır..Ben koltuk geriye yatmış vaziyette,direksiyonu sağ baş parmağımın ucuyla kontrol etmek suretiyle kullanırken rahat oluyorum ve öyle kullanıyorum..Ama sürücü kursunda öğretilen olması gereken ayar,koltuk 90 derece biçiminde,sırtımız koltuğa yağışmış şekilde,elimizi direksiyona 9.15 şeklinde koyduğumuzda kolumuzdaki açı 120 derece kıvamında olmalı..
  • Nedense hangi arabaya otursam şu koltuğu bir türlü sabit tutamam. Bir ileri bir geri rahat edemiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Taner hocamızdan resimli açıklama bekliyoruz
  • koltuk dik olmalı, fren pedalını ani şekilde köklediğinizde koltuktan yukarı kayıp da frene uyguladığınız güç azalmamalı
    ayrıca dik koltuk sayesinde çevrenizi daha iyi görürsünüz

kollar hafif bükük kalacak şekilde yakın oturmalı direksiyona. böylece 2 elle tutarken direksiyon hakimiyetiniz maksimum olur.
    abartıp da fazla yakın oturmamalı, airbag denen şey size ölümcül hasar vermesin

mümkünse emniyet kemerinin yüksekliği ( hani yan çıtada ayarı oluyor bazı araçlarda), kemer omzun biraz boyna yakın tarafından geçecek kadar olmalı.

wtcc sürücülerini bir izlerseniz, koltuk yüksekliği hariç (yerle bir oturuyorlar neredeyse ), benzer pozisyonda otururlar
  • Yatarcasına kullananlara ayar olurum tıpkı başı tavana değecek şekilde dik kullananlara olduğum gibi
  • Ben ayağımı debriyaja sonuna kadar basıp o şekilde ayarlıyorum.
  • bende aşşağıdaki uygulama şeklini, doğru uygulama diye biliyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: alikum

ayar şudur: sırtını koltuga yapıştırmış şekilde otururken kolunu direksiyon simidinin üzerine koydugunda el bileklerin direksiyon simidinin üzerinde kalacak..ben hep böyle ayarlarım, gerçekten çok ergonomik bence
  • Boy uzun olunca dayanıyorum bayağı arkaya bende
  • ben gibi belinden rahatsız olanlar nasıl ayarlar merak ettim doğrusu

5dk.da bir şekil değiştirir mi ben gibi
  • Güvenliğimiz için sürücü koltuğunda nasıl oturmalıyız?
    İleri Sürücülük
    Sürücü Koltuğu Ayarı,koltuk pozisyonu,sürüş koltuk ayarı,araba koltuk ayarı
    Rahat ve güvenli bir sürüş için, öncelikle koltuk ayarımızın çok iyi olması lazım. Öne çok yakın kullanan ya da koltuğu sanki yatarcasına arkaya doğru ayarlamış olarak araç kullanan sürücüler var. Bu her iki oturuş pozisyonu da yanlış.

Aslında doğru oturuş pozisyonu ancak direksiyonla ideal uzaklık ayarlanarak bulunur. İlk etapta yapacağımız şey aracımızın koltuğunun direksiyona olan mesafesini ayarlamak.

Doğru koltuk pozisyonu

Daha sonra sırtının çok kalkık veya çok arkaya yatık olmamasına dikkat etmek. Bu ayarları yaptıktan sonra kolunuzu uzatın, bileğinizi direksiyonun en üst noktasına koyun. Pedallarla mesafenin doğru olduğunu, ayaklarınızın gayet uyumlu çalıştığını göreceksiniz.

Dizleriniz direksiyonun altına vurmayacak. Şu an ideal bir şekilde, güvenli bir şekilde araç kullanmak için hazırsınız. Tabii ki emniyet kemerimizi takıyoruz, aynalarımızı ayarlıyoruz. Ve artık güvenli bir şekilde yola çıkmaya hazırız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Permanent.

Boy uzun olunca dayanıyorum bayağı arkaya bende

Evet boy 1.92 olunca mecbur en arkaya dayayıp yatırmak gerekiyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dranov

quote:

Orijinalden alıntı: Permanent.

Boy uzun olunca dayanıyorum bayağı arkaya bende

Evet boy 1.92 olunca mecbur en arkaya dayayıp yatırmak gerekiyor..

5 kişilik araba 4 kişiye düşüveriyor
  • Ben ayar yapmaya,yıkamacıya verince de ayarın bozulmasına gıcık oluyorum
    Sırf bu yüzden de hafızalı koltuk istiyorum..
  • Bir dergide okumuştum koltuğu ayarlarken ellerimizi direksiyona koycaz kollarımız ne çok düz olcak nede çok bükük olcak kollarımız normal hizaya geldiği zaman o sürücü için en ideal koltuk ayarıdır ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.