Şimdi Ara

Ev mi Yoksa Fitness Salonu mu Tercih Edersiniz Vücut Geliştirme İçin?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, geçmişte fitness salonuna yazılmıştım yıllık üyelik ama üç ay falan gidince bırakmıştım, para yanmıştı geri kalan, kalabalık içinde çalışmayı sevmiyordum, sıra beklemek de canımı sıkıyordu, bir de hijyen sorunu vardı tabii, iş-güç de zamanımı harcıyordu. O yüzden eve çalışma istasyonu, ağırlık sehpası, barlar, plakalar vs. almıştım. Ama tatmin olamadım, özellikle bacak çalışması evde yapamıyom, çünkü squad hareketi belime zarar veriyor, bacak için makina iyi ama çok pahalı ve daha önemlisi artık evde yer kalmadı... Sizin düşünceleriniz nedir, ev mi yoksa salona yazılmak mı daha mantıklı olurdu?

• Merhaba. Aynı sorun bende de var. Yıllık üyelik aldım ve hala gitmediğimden neredeyse toplamda 6 ay gitmemiş olacağım bu gidişle. Üstüne 1 yıl daha uzattım. Evde motive olamıyorum, orada da alette sıra beklemek zor geliyor, üstelik can sıkıcı insanlar da cabası. Adam 3 alette karışık karın çalışıyordu en son gittiğimde. Paraya kıyıp evde yapmak en iyisi, bacak da çalışmayı verelim. Ama salona sırf bacak çalışmak için gidilebilir çünkü bacak kısmı pek sıra bekletmiyor oturup telefonla oynayanlar hariç.

Özet kelin ilacı olsa misali ne desem boş. Umarım sizin salonda değişik tipler yoktur en azından.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben koronavirüs döneminde ciddi kilo aldım ve bu kiloları vermek için büyük bir spor salonuna yıllık üyelik yapmıştım. Tabi spor salonları artık 6 aydan düşük üyelik yapmıyorlar ve yıllık üyelik ile fiyat farkınının çok düşük olmasından her halükarda yıllık üyelik için ikna ediyorlar.

Spor salonuna bir iki ay gittim ve diğer aylarımın çoğu yandı. Bunun en büyük sebebi ilk kez başladığımdan dolayı spor bilgim hiç yok gibiydi ve yaptığım hareketler verimsizdi.

Geçen sene bu durumu düzeltmem gerektiğini fark ettim ve spora belli bir bütçe ayırdım. Bu bütçeyle PT ile çalışmaya karar verdim ve spor salonundan inanılmaz zevk almaya başladım. Her sabah spora gittim ve istediğim şekilde yağlarımı yaktım diyebilirim. Bunun yanında en önemlisi nasıl spor yapılır onu öğrendim, şu an çok daha deneyimliyim.

PT ile çalışabiliyorsanız PT ile çalışmak en doğrusu. Spor bilen insanla spor salonunda çalışmak en zevklisi bana göre.

• Evde gerekli ekipman varsa -var demişsiniz- salon veya ev arasında bir fark yoktur. Hatta yolda geçen zamanı ve masrafı da ortadan kaldıracağı için daha mantıklı bile olabilir. Squat bele zarar vermez, barbell ile yapamıyorsanız dambıl ile split squat varyasyonları yapılabilir. Makina şart değildir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.