Arkadaşlar benim istedigim bölüm diş hekimliğiydi yani yaklaşık 20-25 bin ama malesef olmadı ve 49 bin sıralama yaptım. Tercih yapmayıp dershaneye gitmeden evde çalışarak bu sıralamalara çekmek mümkün müdür? Ne düşünüyorsunuz?
Bende bu sene 49k yaptım.Dershaneye gitmeyeceğim.Hedefim ilk 10k.Çalışma şekliniz önemli hocam ben kendim çalışınca daha verimli oluyor.
Hocam denemeleri nasıl halletmeyi düşünüyorsunuz evde verimli olabilir musunuz?
Hocam birkaç kuruma denemelere girmek için başvuracağım.Sırf denemeleri için gidip rasyone sayı da dinlenmez ki.
Evet bana da o mantıksız geliyor eksigim belirli yerlerde var baştan sona dinlemek istemem. Sadece deneme için ne kadar fiyat isterler acaba
Hocam ben de bu sene evde kaldim dershane kutup vb ye oranla daha bogucu gibi bu yuzden haftada bir gun?genellikle pazar gunu asla ders calismazdim disari cikardim ya da film vb izlerdim
Ayrica tüm gun evde sadece ders calisinca da bogulacak gibi oluyorsunuz sabah ya da gece yürüyüşe çıkardım arada evin icinde kulakligi takar yururdum
Sorunuz su evde calisarak cekebilir miyim kesinlikle cekersiniz hatta evde calismanin eksi kismi cogu insana gore sorulariniz cozdurememek ama boyle bir durumda kalinca sorularinizla bogusuyorsunuz kitap kurcaliyorsunuz ve o sorudan daha da verim aliyorsunuz bana kalirsa
Hocam mutlaka + bir şey yapın kafa dağıtmak için spor olur herangi bir hobiniz olur
quote:
Orijinalden alıntı: Gollume
Hocam ben de bu sene evde kaldim dershane kutup vb ye oranla daha bogucu gibi bu yuzden haftada bir gun?genellikle pazar gunu asla ders calismazdim disari cikardim ya da film vb izlerdim
Ayrica tüm gun evde sadece ders calisinca da bogulacak gibi oluyorsunuz sabah ya da gece yürüyüşe çıkardım arada evin icinde kulakligi takar yururdum
Sorunuz su evde calisarak cekebilir miyim kesinlikle cekersiniz hatta evde calismanin eksi kismi cogu insana gore sorulariniz cozdurememek ama boyle bir durumda kalinca sorularinizla bogusuyorsunuz kitap kurcaliyorsunuz ve o sorudan daha da verim aliyorsunuz bana kalirsa
Cevabınız için teşekkürler 11 ay boyunca sürekli çalışmanın imkansız oldugunu düşünüyorum zaten illa bir gün mola verilmeli.
Nyks91
kullanıcısına yanıt
Hocam arkadaşın dediği gibi tüm gün ders çalışmak bence de olmaz okul varken zaman ona gidiyordu zaten ama şimdi kendim ayarlamak zorunda kalıcam
Yapamazsin bence evde çok bulanirsin.Ben de forumdaki bazi insanlari ornek aldim 2.donem dershaneyi biraktim gercekten cok pisman oldum dershanede disiplinini oluşturursan ve rehberlik hizmeti gercekten iyiyse planli bir sekilde hedefine ulasabilirsin.Bence sen kutuphane deneme soru cozumleri ve rehberlik hizmetinden yararlan derim
Evde oturup çalışabilene en iyi ortam evdir.
Hatta dün liseden arkadaşlarla görüştüm, biri 25k yapınca dershaneye vs gitmeden mezuna kalıp sadece evde çalışarak bu sefer çok rahat kazandım dedi. Eğer siz de evde çalışabilirseniz istediğiniz çekişi gerçekleştirebilirsiniz.
Evde çalışmak bilene ve sosyallik ihtiyacını çok hissetmeyen kişi için cennettir . Yani benim bu senem kolay değildi kesinlikle ama rahat ve güzel bir sene geçirmek de hayal değil . Bi de disiplini cabuk bozulabilen bir insansan ekstra zorluk yaşarsın hocam
andaco
kullanıcısına yanıt
Sizde mi mezuna kalmıştınız bu sene hocam? Öyleyse eğer hiç sıkıldığınız oldu mu sürekli çalışmaktan? Ve çalışmaya ne hangi ayda başladınız.
Ben 2 yıldır evde çalışıyorum evde fiziki imkanlarım iyi odam var bilgisayarım var vs ama her şey dışarıdan göründüğü gibi değil. Bir kere otokontrolün çok yüksek olmalı kendine hükmedebilmelisin. Erken kalmak için ders çalışmaktan başka motivasyonun olmayacak yani bir kuruma gitme zorunluluğu gibi.
Ayrıca mutfağa su almaya gidersin bir bakarsın saatler geçmiş kapı tık der kim o diye sen koşarsın bir de sürekli oturmaktan kasların ve vücudun çok kötü duruma gelebilir.
Bunlar benim yaşadıklarımdı ve evde kesinlikle deneme yapamadım. Gelen giden çok oluyordu engelli kardeşim var sürekli bağırıyordu.
Arada yürüyüşlere çıkıyordum ama her zaman çıkmak canın istemiyor ev ortamı kara delik gibi çekiyor seni içine. Geçen sene yüz bindeydim bu sene seksen bine ancak çekebildim sayısaldan. Ama dediğim gibi bu benim öznel bir sürecim sende de aynısı olacak diye kural yok bu durumlara dikkat etmelisin. Depresyon durumu da cabası.
evde hazirlanip 32k dan 9k ye cektim aslinda cok daha iyi olabilirdi sadece ayt de 8 tane dikkat ve isaretleme hatasi oldu bu yuzden 9k ye geriledim
quote:
Orijinalden alıntı: deliemre34
Yapamazsin bence evde çok bulanirsin.Ben de forumdaki bazi insanlari ornek aldim 2.donem dershaneyi biraktim gercekten cok pisman oldum dershanede disiplinini oluşturursan ve rehberlik hizmeti gercekten iyiyse planli bir sekilde hedefine ulasabilirsin.Bence sen kutuphane deneme soru cozumleri ve rehberlik hizmetinden yararlan derim
Hocam sen ne yapcan bu yıl dershaneye gidicek misin? Atıyorum Fen bilimlerine " deneme soru cozumleri ve rehberlik " yalnızca bunun için gittik indirim yapıyorlar mı :D
Dershanenin soru soracak öğretmen olması dışında çok bir şey katmıyor zaten mezuna. (bence) Ha bir de düzen var + olarak
Sizin oralarda var mı bilmiyorum ama varsa halk eğitimin deneme sınavlarına mutlaka katılmanızı öneririm evde çalışacaksanız
Hocam ben de mezuna kaldım 51den 12ye çektim sayısal. Evde çalıştım hiç özel ders dershane vs bulaşmadım . Sadece bir dershanede 2 haftada bir falan denemeye girmistim o da 5 6 kez oldu . Bizim geçen seneki sınav malum biraz geç oldu . O yüzden ben eylül başı gibi başladım. Ama bu sene icin daha erken başlamanı öneririm. Sıkıntı konusuna gelecek olursak evet çok sıkılacağım bunalacağın nefret edeceğin zamanlar olacak , oluyor fakat emeğinin karşılığını almak bi nebze azaltıyor. Ve tabi ki mezun senesinin gerektirdiği motivasyonu sağlayınca bir şekilde devam ediyorsun. Hani kazananı istemeyen olur vs vs ama bu yoksa zorlanırsın baya
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme