Şimdi Ara

Eve uygun ağırlıklar ve bench sehpası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce 3-4 ay spor salonuna gittim, ama gitmekten çok üşeniyorum bunu farkettim. Evde güzel bir bench, squat vs. yapabilecek bir ufak gym kurmak istiyorum ki gidiş dönüş 1 saat yol gitmeden spor yapabileyim.

Zaten evden çalışıyorum, ara verdiğimde gider 2-3 set yapıp takılırım.

Bütçe sıkıntı değil. Hangi barbell, dumbell, bench sehpası, squat rack vs. önerirsiniz kendi halimde spor yapmaya yetecek kadar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Outsider -- 11 Eylül 2022; 22:11:52 >

• Zamanında bende aynı şeyi yapıp istasyon ve banch sehpası vs aldım.

Büyük iştahla başlayıp 1 ay sonra saldım.

3 ay sonrada bütün cihazları sattım.

Spor salonun farklı bir havası var.

• III I II III I I kullanıcısına yanıt

Evet bence de, spor salonu olaya ayrı bir motivasyon katıyor. Senden daha iyileri görüp gaza geliyorsun, sosyalleşiyorsun, farklı bilgiler öğreniyorsun vs. uzar gider. Konu sahibi arkadaşın sorusuna gelince Decathlon'da kompakt istasyonlar var. Bütçe sorun değil demişsiniz. Tam takım bir şeyler için (istasyonlar, bench ve ağırlıklar) sanırım 20 Bin lira ve bir odanın tamamını ayırmanız gerekir.

• Dostum spor salonuna üşeniyorsan evde bu işin disiplini çok daha zor ama yinede yardımcı olayım.

1. Olmazsa olmaz squat rack. squat ve bench press ve overhead press yapmana yeterli. Hatta rack pull da yaparsın. Tüm antrenmanı zaten bitirdin bile sayabilirsin.
    2. 20 kg olimpik bar
    3. bench sehpası. Ayarlanıp olur olmaması sana kalmış.
    4. kauçuk zemin. Spor salonlarında gördüğün kauçuklardan. Ağırlık yere vuracak ve hem zemin hemde ağırlıklar zarar görecekç Bu yüzden şart.
    5. Olimpik plakalar. Şuanda sanırım kg başına 70-80 lira diye duydum. Gerçekten büyük masraf.

Dumbbell, z bar vs vs vs al demiyorum. Yukarıdakiler bile sana çok iyi bir antrenman çıkartabilir.

• MCA90 kullanıcısına yanıt
    İyigünler halter almayı düşünüyordum deltanın vidalılarımı iyi 152cm yoksa decathlonda olimpik halter var 160 cm o mu iyi olur
    Bir tanede sehpa alıcam Dynamic T8635 Stamina Katlanabilir Mekik, Ağırlık, Bench Sehpası Unisex, Çok Renkli
    amazon
    Dynamic T8635 Stamina Katlanabilir Mekik, Ağırlık, Bench Sehpası Unisex, Çok Renkli
    https://www.amazon.com.tr/dp/B07963HX2R?ref_=cm_sw_r_apann_dp_S0GKQEJWN41PD61WGNK3

Bu iyi mi yoksa squat rack mı almalıyım yeni başlamadım ama çok kasım yok evde çalışacam squat rack için daha erken o zamana kadar idare ettirir mi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• mathdelisi M kullanıcısına yanıt

Hocam bar seçimi kesinlikle olimpik ve 20kg olsun. Daha kullanışlı ve satmak istersen daha rahat satarsın. Neden satmaktan bahsediyorum, evde kolay işler değil. Her zaman spor salonu 1. tavsiyemdir. Ama tabii ki tercih sizin.

Sehpa konusunda tek diyeceğim sağlam olsun. Çok ciddi bir şey bu. En ufak bir kırılma eğilme bükülme sakatlık çıkartır. Bence düz bir sehpa alın flat bench press için olanlardan. Ve beraber squat rack de alın. Squat rack çok kullanışlı bir istasyon. Her bölge için kulanılabiliyor. Bu yüzden varsa imkanınız tercih etmenizde fayda var.

Teşekkürler sehpa geldi biraz dayanıksız gibiydi bende iade ettim o düz olanlarada bakayım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaç kg dumbell ile...
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mathdelisi M kullanıcısına yanıt

En doğrusunu yapmışsınız hocam. Emin olun bir gün ağırlığın altında yatıyorken bir yana devrilecektiniz.

İnternette birçok yabancı kaynaktan projeler bulabilirsiniz. Diy, bench press vs gibi tagler aratırsanız birçok döküman bulabilirsiniz. Etrafınızda kaynak yapmayı bilen birisi varsa yada herhangi bir ustaya bunu yaptırabilirsiniz. Demir profiller ile çok daha sağlam oluyor. Tabii uğraşamam derseniz bilindik markalara yönelebilirsiniz.

Evet onlara bakmıştım sanayiden ustaya yaptırmayı düşündüm, sehpayıda yapan var mı diye baktım ama bulamadım

• Çok zor bir şey değil. üst demir kısım dikdörtgen şeklinde dönse daha sağlam olur. Yada o vida kısmından yanlara uzanan demirler olabilir. Üst kısmı için 2cm kalınlığında tahta onun üstüne sünger ve kumaş :) Bunu da elinde tahta ile sanayide hangi koltuk kaplamacısına gidersen git çok uygun fiyata kaplatırsın.

Eve uygun ağırlıklar ve bench sehpası
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.