Şimdi Ara

Evlilik Devri Kalmadı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir erkek olarak kendi gözümden baktığımda maddi kaygılar olmasa bile biriyle evlenme adı altında yaşananlar, beraber yaşamak, çocuk sahibi olmak ve ömür boyu kısıtlanmış bir hayat cidden korkutuyor insanı. En iyisi bekarlık ve yalnızlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CyberProfil -- 29 Aralık 2019; 0:17:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• yaş kaçtı hocam sizin? yaş ilerleyince fikirler değişebilir. yanlış anlamayın "şu an toysunuz daha" demiyorum, sadece, mevcut sistem yaş ilerledikçe sizi akranlarınızla daha az görüşeceğiniz bir duruma sürüklüyor. eskisi gibi köy kahvelerinde her akşam takılma kültürü yok artık, şehirde evlenmemiş olmak demek çoğu zaman büyük yalnızlık demek (anca hafta sonu arkadaşlarınla görüşürsün ama o da rutin olmaz)

evlenmek istememe konusunda siz kendinizi garipsemeyin. günümüzde evliliğe karşı soğumuş kitle her geçen gün büyüyor. ennelerimizin-babalarımızın nesline sorsanız bu durumun nedeninin günümüz neslinin burnu havada, ihtiyarlığını düşünmeyen, hayatın ciddiyetini anlayamamış insanlardan olumasından kaynaklandığını söylerler ama bu bir yalandır. bizim gibi 80'ler ve 90'lar nesilleri (tabii ki 70'lerin sonlarını da buna dahil edebiliriz) annelerimizin yaşamış olduğu eski dünyadan farklı bir dünyada yaşıyorlar. ve bu boktan sistemi de bizim büyüklerimiz kurdular.

artık insanlar ileri yaşa kadar okutuluyorlar. asıl evililk gerçekleşmesi gereken (ki zaten eski nesiller hep o yaşlarda evlenmişler) yaşlarda evlilik bir hayal. bu durum evliliklerin önüne koyulmuş bir taş. insanları evliliğe daha az yatkın olacakları yaşlara kadar bekar kalmaya zorluyorsunuz. ama bu sadece başlangıç.

evliliğin sorumlulukları hep vardı ama bizim büyüklerimiz kendi kafasızlıklarından dolayı evliliğin önüne birsürü ek engel koydular. düğünlerin çığrından çıkması bunlardan sadece biri. eskinden "eşinin akrabası ile de evlenme" olayının getireceği zorlukları çok zorlanmadan üstelerdin, en fazla gider kahvede kafa dağıtırdın arkadaşlarınla, artık bu sistem çok farklı, insanlar akrabalar tarafından boğulabiliyorlar ve kaçış noktaları yok. çoğu evli çiftin tüm yaşamı boyunca akşam hayatı evin içinde eşiyle ve akrabalarla geçiyor artık. bireysel kaçış noktası yok. üniversite arakdaşıyla buluşmaya giden adam eşinden üst üste telefonlar alabiliyor, yalnız bırakılmıyor, bunlar yaşanan şeyler.

bu insanların tamamına sorsanız: "evlilik çok güzel, binyıllardır insanlar evlenmiş hep, evlilik karşıtı olmak çok saçma" derler. ama evliliği zorlaştırmış olanlar da kendileridir aslında. günümüz evliliği o bahsedilen binyıllardır yapılagelmiş evliliklerden çok farklı. 30-35 sene önceki evliliklerden bile çok farklı.

bu yüzden artık "evlilik" sözcüğünü kullanmamak gerek çünkü kavram kargaşası yaratıyor.

sen Afrika'daki bir akşam ateş etrafında ritüel yapılıp kolayca başlatılan evlilik ile günümüzdekine aynı ismi veremezsin.
    sen 30 sene önce babamın istediği an akşam kahvete çıkıp arkadaşlarıyla kafa dağıttığı evliliklerle günümüzdeki tek başına dışarı çıkmanın nadirleştiği evliliklere aynı ismi veremezsin.

bu maddeler uzar gider. günümüzde "evlilik" denilen şey eskiden yapılmış evliliklerden çook farklı. işin hukuki kısmı bile çok değişmiş durumda, imzalanan evlilik sözleşmesi ile eskiden imzalanıyor olanın arasında çok ciddi farklar var.

ne yazık ki insanlar bu durumu görmezden geliyorlar. görmezden geliyorlar çünkü evliliğin önüne bu engelleri kendileri koydular. kendi icraatlarını paspas altı yapıp görmezden gelebilmek için de klasik: "günümüzün işe yaramaz nesli" bahanesini uyduruyorlar. aslında işe ayramaz nesil diye bir şey yoktur, insanlar içinde doğmuş oldukları sisteme göre davranış şekillendirirler.

sizim gibi "evliliği neresinden baksan mantıklı bulamıyorum, eksileri çok daha fazla görünüyor" kafasında olan biri bundan 30 sene önce dünyaya gelmiş olsa çok daha kolay şekilde erken yaşta evlenirdi büyük ihtimal.
  • evlenmek zorunda değilsin hocam. beraber yaşayabilirsin. yalnızlığa gerek yok..
  • Olabilir. Evlilik haricinde her şeyi normal görüyorum.

• Vallahi bende deli gibi evlenmek isteyenleri anlamıyorum sorsan yaşlılık diyiyorlar yaşlanana kadar bi insan çekilirmi ya yok evlenmeklede bitmiyor.Tüm ailesi ilede evleniyosun çok yorucu bi hayat değmeZ.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

En iyisi bekarlık ve yalnızlık.

bu yönden bakarsak aslında en iyisi ünlülerin yaptıkları şey. birlikte oldukları kişilerle evleniyolar, 1-2 sene cicim sürecini yaşayıp sonra boşanıyolar. sonra başkasını bulup tekrar 1-2 sene sürecek yeni bi evlilik yapıyolar. türk-yabancı birçok ünlü böyle yapıyor.

tabi şunu diyebilirsin: "yahu yabancılarda nikah kaygısı yok, sevgili gibi yaşar 2 sene sonra ayrılır tamam" zaten olay da bu ama eğer kız evlilik isterse evlilik de yapılıyor. maksat kız düğün sürecini yaşasın, o heyecanı bi yaşamış olalım falan, millet toplansın gülüp eğlenilsin falan filan (yabancı düğünleri bizim düğünler kadar donuk geçmiyo, eğlence halâ var). hiçbir şekilde nikah kaygısı olmayan birçok yabancı ünlü de bu şekilde evlenip 1-2 sene sonra boşanıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 24 Aralık 2019; 9:1:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ManyetikRenozans M kullanıcısına yanıt
    Yorucu ve stresli. Bunu yapmak için deli olmak gerekir. İnsanlar hiç mi kendi konforunu düşünmüyor anlamış değilim.

• yaş kaçtı hocam sizin? yaş ilerleyince fikirler değişebilir. yanlış anlamayın "şu an toysunuz daha" demiyorum, sadece, mevcut sistem yaş ilerledikçe sizi akranlarınızla daha az görüşeceğiniz bir duruma sürüklüyor. eskisi gibi köy kahvelerinde her akşam takılma kültürü yok artık, şehirde evlenmemiş olmak demek çoğu zaman büyük yalnızlık demek (anca hafta sonu arkadaşlarınla görüşürsün ama o da rutin olmaz)

evlenmek istememe konusunda siz kendinizi garipsemeyin. günümüzde evliliğe karşı soğumuş kitle her geçen gün büyüyor. ennelerimizin-babalarımızın nesline sorsanız bu durumun nedeninin günümüz neslinin burnu havada, ihtiyarlığını düşünmeyen, hayatın ciddiyetini anlayamamış insanlardan olumasından kaynaklandığını söylerler ama bu bir yalandır. bizim gibi 80'ler ve 90'lar nesilleri (tabii ki 70'lerin sonlarını da buna dahil edebiliriz) annelerimizin yaşamış olduğu eski dünyadan farklı bir dünyada yaşıyorlar. ve bu boktan sistemi de bizim büyüklerimiz kurdular.

artık insanlar ileri yaşa kadar okutuluyorlar. asıl evililk gerçekleşmesi gereken (ki zaten eski nesiller hep o yaşlarda evlenmişler) yaşlarda evlilik bir hayal. bu durum evliliklerin önüne koyulmuş bir taş. insanları evliliğe daha az yatkın olacakları yaşlara kadar bekar kalmaya zorluyorsunuz. ama bu sadece başlangıç.

evliliğin sorumlulukları hep vardı ama bizim büyüklerimiz kendi kafasızlıklarından dolayı evliliğin önüne birsürü ek engel koydular. düğünlerin çığrından çıkması bunlardan sadece biri. eskinden "eşinin akrabası ile de evlenme" olayının getireceği zorlukları çok zorlanmadan üstelerdin, en fazla gider kahvede kafa dağıtırdın arkadaşlarınla, artık bu sistem çok farklı, insanlar akrabalar tarafından boğulabiliyorlar ve kaçış noktaları yok. çoğu evli çiftin tüm yaşamı boyunca akşam hayatı evin içinde eşiyle ve akrabalarla geçiyor artık. bireysel kaçış noktası yok. üniversite arakdaşıyla buluşmaya giden adam eşinden üst üste telefonlar alabiliyor, yalnız bırakılmıyor, bunlar yaşanan şeyler.

bu insanların tamamına sorsanız: "evlilik çok güzel, binyıllardır insanlar evlenmiş hep, evlilik karşıtı olmak çok saçma" derler. ama evliliği zorlaştırmış olanlar da kendileridir aslında. günümüz evliliği o bahsedilen binyıllardır yapılagelmiş evliliklerden çok farklı. 30-35 sene önceki evliliklerden bile çok farklı.

bu yüzden artık "evlilik" sözcüğünü kullanmamak gerek çünkü kavram kargaşası yaratıyor.

sen Afrika'daki bir akşam ateş etrafında ritüel yapılıp kolayca başlatılan evlilik ile günümüzdekine aynı ismi veremezsin.
    sen 30 sene önce babamın istediği an akşam kahvete çıkıp arkadaşlarıyla kafa dağıttığı evliliklerle günümüzdeki tek başına dışarı çıkmanın nadirleştiği evliliklere aynı ismi veremezsin.

bu maddeler uzar gider. günümüzde "evlilik" denilen şey eskiden yapılmış evliliklerden çook farklı. işin hukuki kısmı bile çok değişmiş durumda, imzalanan evlilik sözleşmesi ile eskiden imzalanıyor olanın arasında çok ciddi farklar var.

ne yazık ki insanlar bu durumu görmezden geliyorlar. görmezden geliyorlar çünkü evliliğin önüne bu engelleri kendileri koydular. kendi icraatlarını paspas altı yapıp görmezden gelebilmek için de klasik: "günümüzün işe yaramaz nesli" bahanesini uyduruyorlar. aslında işe ayramaz nesil diye bir şey yoktur, insanlar içinde doğmuş oldukları sisteme göre davranış şekillendirirler.

sizim gibi "evliliği neresinden baksan mantıklı bulamıyorum, eksileri çok daha fazla görünüyor" kafasında olan biri bundan 30 sene önce dünyaya gelmiş olsa çok daha kolay şekilde erken yaşta evlenirdi büyük ihtimal.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence evlilik istemeyenler zevk düşkünü ve sorumluluktan kaçan bireylerdir

• quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

yaş kaçtı hocam sizin? yaş ilerleyince fikirler değişebilir. yanlış anlamayın "şu an toysunuz daha" demiyorum, sadece, mevcut sistem yaş ilerledikçe sizi akranlarınızla daha az görüşeceğiniz bir duruma sürüklüyor. eskisi gibi köy kahvelerinde her akşam takılma kültürü yok artık, şehirde evlenmemiş olmak demek çoğu zaman büyük yalnızlık demek (anca hafta sonu arkadaşlarınla görüşürsün ama o da rutin olmaz)

Merhaba dostum yine harika yazmışsın ve gerçekten çok net açıklayıcı olmuş.

Ya bi kadınla tanıştım yaşıt sayılırız,iyi anlaşıyorız bi kere görüştük ama konuşmaya devam ettik,evime bağlı biriyimdir ama arada arkadaşlarımla çıkar çay kahve içer sohbet ederiz ve arkadaşlarımda bellidir,görüştüğüm kıza anlattım açıkladım.

Bu bi kaç gündür dışarı çıkıp arkadaşlarla sohbet ediyorum ve ne yapıyorsam benim kıza söylüyorum aga habire dışardasın ,eve git baskıları gelmeye başlıyor bişeyde yaptığım yok,görende köpük partilerine gidiyorum sanar yahu mahallemde cafede kahve içiyorum aga hiç dışarı çıkmayayımmı ? Evli olsak anlarım ,beraber olsak anlarım o ailesi ile yaşıyor hani görüşme durumum olsa zaten onla vakit geçiririm ama altı üstü kahve içiyorum nedir bu baskı ya evlilikten korkuncada sorumluluktan kaçmış oluyormuşum.

Sorumluluk 24 saat evde oturmakmı onu anlamıyırum karı kızla gezmiyorum,ortamlara akmıyorum nedir bu dır dır baskı ya.şimdi merak ettiğim konu bu gerçejten evli erkekler bu baskıyı bi ömür çekiyormu,çekiyorsa nasıl bunu başarıyorlar yada böyle bi kadın bi banamı denk geldi.

• Evli insanların çoğu mutsuz ve huzursuz olduğu için istiyorlar ki sen de evlen ve onlardan bir farkın olmasın, mutlu evlilik oranı yüzde kaç, bunu birisi açıklasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kütahyalı 77

Bence evlilik istemeyenler zevk düşkünü ve sorumluluktan kaçan bireylerdir
    ömür boyu nafaka diye bir şey duydun mu sen, bu durumda korkmadan evlenene bravo
  • %5 ancak vardır. Aynen öyle. İki insanın hapis hayatından başka bir şey değil evlilik. Kısıtlanmış ve sonu gelmeyen monoton bir düzen.

• Evlilik zordur.33 yaşında evlendim 1 yıl gecti bana çok zor geliyor.Anlasamıyoruz çocuk da oldu.Hayirlisi bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: ManyetikRenozans

Merhaba dostum yine harika yazmışsın ve gerçekten çok net açıklayıcı olmuş.

Ya bi kadınla tanıştım yaşıt sayılırız,iyi anlaşıyorız bi kere görüştük ama konuşmaya devam ettik,evime bağlı biriyimdir ama arada arkadaşlarımla çıkar çay kahve içer sohbet ederiz ve arkadaşlarımda bellidir,görüştüğüm kıza anlattım açıkladım.

Bu bi kaç gündür dışarı çıkıp arkadaşlarla sohbet ediyorum ve ne yapıyorsam benim kıza söylüyorum aga habire dışardasın ,eve git baskıları gelmeye başlıyor bişeyde yaptığım yok,görende köpük partilerine gidiyorum sanar yahu mahallemde cafede kahve içiyorum aga hiç dışarı çıkmayayımmı ? Evli olsak anlarım ,beraber olsak anlarım o ailesi ile yaşıyor hani görüşme durumum olsa zaten onla vakit geçiririm ama altı üstü kahve içiyorum nedir bu baskı ya evlilikten korkuncada sorumluluktan kaçmış oluyormuşum.

Sorumluluk 24 saat evde oturmakmı onu anlamıyırum karı kızla gezmiyorum,ortamlara akmıyorum nedir bu dır dır baskı ya.şimdi merak ettiğim konu bu gerçejten evli erkekler bu baskıyı bi ömür çekiyormu,çekiyorsa nasıl bunu başarıyorlar yada böyle bi kadın bi banamı denk geldi.

Alıntıları Göster
    İlerde dışarı haftada bir zor çıkarsın gibi görünüyor 🤗

• Güncel

• Geri kafalı insanlar evliliği kendini topluma kanıtlama aracı olarak görüyor. Bakın ben evlendim. Çocuk yaptım. Bakın ben evliyim, çocuğum var. Yani bir üstünlük aracı olarak gören insanlar var. Bazıları da toplum baskısından kendini mecbur hissediyor. Ama artık o eski kafalar azaldı. Devir değişiyor.
  • Why Shy kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum. Kişi yalnız bir hayat da benimseyebilir.
    Özgür bir hayat da benimseyebilir. Ama 2 kişi birbirinin ömür boyu kahrını çekecek devri artık mide bulandırıcı bir hale dönüştü günümüzde.

• Adam evlenmiş mutlu değil anlaşamazsan tabi mutlu olamazsın kardeşim karşılıklı sevgi, saygı yoksa tabi mutlu olamazsın. İki tarafta gerçekten değer verdiğinde birbirine dünyada bundan daha güzel bir şey olabilir mi ya. :) Ne yaşarsan yaşa ne yaparsan yap yanında olacak o senin. Mutluluğunu, öfkeni herşeyini paylaşıcaksın sağlıktan sonra dünyada ki en önemli şeydir aile ileride çocuğunuz olucak torunlarınız olucak güzel şeyler bunlar kardeşler. Senin için ölecek kadar sevebilen kadınlar var bu dünyada unutmayın bunu. :)

Gençlerin bu kadar kötü bakmasının sebebini anlayamıyorum ben medyadanmıdır çevrede ki kişilerdenmidir haberleri açıyoruz yok nafaka yok boşanma. Yani adam yalnızlıktan ölüyor karşısına bir kişi çıkıyor napsın gidip evleniyor sonuç hüsran aynı şey kadın içinde geçerli kolay değil öyle evlenilecek kişiyi bulmak ama buldunmuda dünyalar senin olur emin ol.

• Bırakın hayat aksın nerde evlilik vardır orda bir delilik:) hayat her haliyle güzel evlenip saçma sorumlulukları almayım bırakın insanlar size sorumsuz desin benim yerimede sorumluluk alın deyin:))

• ManyetikRenozans M kullanıcısına yanıt
    Ağzınıza sağlık

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.