< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 26 Nisan 2024; 21:38:33 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Fakirleşme sokaktaki insanlardan belli olmaya başladı
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
parası olan yesin herkes yemek yemek zorunda değil.
-
Sanırım 5 yıl önceydi. Bu hızla gidersek önce uyuşturucu ve fuhuş, takiben hırsızlık ve gasp zirve yapar ülkede diye yazmıştım. Uyuşturucu zirveye gidiyor, gizli fuhuş epey arttı. Az kaldı her köşe başında olmasına. Gasp da önü alınmaz hale gelme noktasında. Eğer kamera, internet gibi teknolojiler bu kadar ilerlemeseydi çok daha beter hale gelebilirdik.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Banane bu hale memleketi ben getirmedim.Bu halk bunu istediyse ceremesini çekecek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ERDUVAN ERDUVAN ERDUVAN hüloooğğğğ. ŞAHLANIYORUZ KARDEŞİM NE FAKİRLEŞMESİ
-
<Bu mesajı yalnızca DH Premium üyeleri görebilir.>
-
1940 larda bir askeri birliğin levazım subaylığını yapmış bir abiden yıllar önce dinlemiştim.
" at arabası ve iki tüfekli askerle, askeriyenin fırınından birliğe ekmek getirirdik. "
" tüfek ne alaka? " diye sordum. şöyle dedi;
" 2. dünya savaşı zamanı halk aç. askerin ekmeğine hücum ederlerdi."
askeri görsen ayağındaki bot paramparça, sırtındaki elbise yamadan görülmez, kafa kel pislik bit içinde idi. bir resmi tarih bir de gerçek tarih vardır. işte bu belki 20 yıl önce dinlediklerim gerçek tarih idi.
umalım da ona benzer bir döneme girmiş olmayalım.
dünyada bir kilitlenme var maalesef. çin tüm ipleri ele geçirdi veya batı yakayı kaptırdı gibi görünüyor.
bu öyle birşey ki 30- 40 yıldır bütün markaların fabrikaları oraya kaydırılmış. işçilik ucuz diye adama yakayı vermişsin.
şimdi savaşsan olmuyor. böyle devam desen yine olmuyor. tuhaf bir zamandayız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C310C162A -- 27 Nisan 2024; 12:33:25 >
-
<Bu Mesajı DH Premium üyeleri görebilir.>
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 27 Nisan 2024; 11:54:30 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
yine de güzel zamanları anlatmış
biz 2. dünya savaşına girmedik ama ülke olarak çok aşırı zorluklar yaşadık
ama insanın aklına bazı sorular geliyor.
Atatürk o kadar devrimler ve ülke içinde 5 yıllık kalkınma planları yaptırdı ki bunlarn bir kısmı o heyecan ile 2 yıl bitmeden planlar gerçekleştirildi
peki o zaman o yatırımlar ne oldu ? halka millete dönüşü ne oldu da, halk girmediği bir savaşdan nasıl bu kadar aşırı etkilendi ?
sanayi ülkesi değildik sanayileşme yeni yapılandırılırken.. 100 yıldır kitaplarımızda KONYA BUĞDAY AMBARI diye okutulurken ekmek yapacak unu bulamamamıza sebeb ne idi ?
bugün ki gibi tarla traktörle sürülüp sulanmıyordu ? saban ile insan gücü ile yapılıyordu her şey. Değirmenlerde bile işlekler çalışıyordu. Yani elektrik motorin ihtiyacı o dönemde tarım girdisi olarak bir değeri yok idi.
Geldiğimiz gün de ise, en büyük göllerimizi kurutuldu, makarnayı bırak bulgur için buğdayı israilden, mercimeği nohutu eti yurt dışından alıyoruz
çiftçi çocuğunu tarlaya götürmüyor ve teknoloji ilerledikçe çocuk tarlaya da gitmek istemiyor. Çocuk şehir merkezinde okusun diploma sahibi olsun diye 150 yi aşmış üniversite adındaki yerlere gidip şehirde diplomalı vasıfsız olarak geziniyor.
Şuan youtube da çok fazla video var çiftçilere ait. Ektiği ürünü toplayamıyor. Çünki verilen ücret toplama ücretini karşılamıyor. Ama pazarda biz domatesi sezonunda satın alamaz olduk.
İşin garibi ruslar ve ukraynalılar da şuan pazardaki satın almaları azaldı onlar bile çok aşırı pahalı diyor.
Peki çiftçi satamadığı ürün ile pazarda satılan ürün fiyatı arasındaki bu kadar aşırı fark kimlerin cebinde ?
çin e sadece işçilik olarak değil dünya madenleri kaptırıldı bu arada. Özellikle latin amerikalı arkadaşlarım çin lilerin işlettiği maden ocaklarından çıkan atık madde ve molozları rastgele alanlara doldurması ile bir tabiat katliamı yaptıklarını ama ülke liderlerinin buna göz yumduğundan da bahsediyor.
afrikanın bazı bölgelerinde de bu tür çalışmaları var ama afrika genel olarak avrupa hegomanyasından veya tekelinden çıkabilmiş değil.
ben şunu anlamıyorum.
insanlar açgözlü olabilir. zenginlik hırsı ile sağa sola saldırabilir. bunları aklım alıyor da ülkesini ve ülke içindeki herkezin maddi zorluklar çekmesinin 10 yıl içinde kendisine getireceği zararı görememesi garib.
yani o insanlar aç kalınca onun evine arabasına fabrikasına saldırmayacaklar mı ?
özellikle ülke içine geldikleri ülke bile belli olmayan bu sayısız kimliksiz ve de ne olduğu belirsizleri işe alıp sonucun çok kötü olacağını görmezler mi ?
siyasiler mi ?
onların tuzu kuru. çünki her şekilde fatura bu ülke insanına çıkarıp.. KEMER SIKIYORUZ
derken aynı anda yeni son model arabasının satı alma onayını imzalarlar.. görüyoruz.. 3 ay 6 ay da bir makam arabsını değiştiren kişi veya kişiliksizleri
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosuntosun -- 27 Nisan 2024; 12:11:41 >
-
yoksulluk sınırı 60 bine dayandı. ki, enflasyonda gram azalma yok. bunlar daha iyi günler.
başkanlık sistemi geldi, uçuyoruz, ama uçurumdan aşağıya.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
tam tersini yazmalarına bakma.
atatürkten sonra en büyük talihsizlik ülkenin inönü ye kalmasıdır. ve bu herif ilk iş nuri demirağ ın ürettiği savaş uçaklarının ihalesini iptal edip milli uçak fabrikasını batırıp amerikadan uçak almıştır.
bakın bunu yapmasaydı bugün türkiye en büyük uçak üreticilerinden biri idi. bunlar lisans almış yerli uçaklardı.
atatürk ün bütün projelerini yok eden de bu inönü denen herifitir. ki zaten hiç sevmezdi onu.
türkiyeyi 2. dünya savaşına sokmaması bir devlet projesidir inönü nün mahareti değil.
o dönemde kara düzen tarım olmasına rağmen sonuçta dünyaya bağlısın bir şekilde ve dünya karışınca türkiye de sıkıntı yaşamış.
-
Oldu bitti huyumdur gelip geçenlerin olduğu yerde dışarda yemek yiyemem.. ben yemek yerken kimse görmeyecek böyle bir takıntım var.
-
Sana o bakanlar " bakk mekanlar dolu, herkes istediğini yiyiyor" deyip mekandan içeri adımını dahi atamayanlar.
Elindeki telefonu görüp cıgar telefonunu diyenlerde para istemeye başlamış.
Sizin durum iyiyse boşverin gerisini. Bencilleşmiş bir toplum bizim bekliyor.
-
dışarıda halka açık yerde yemek yiyenleri görünce saplamayla dalasım geliyo, batıdan gelişmiş ülkelerden getirilen bu olay burada olmaz yiyebilen var yiyemeyen var ne görgüsüz herifler var
-
<Bu Mesajı DH Gold Members üyeleri görebilir.>
-
o bakanlar akpli. çok takılma. bırak yemesinler.
-
bende yemek yiyen insanlara bakıyorum ama yedikleri yemeğe bakıyorum, yemeği nasıl güzel mi diye. restoranlarda yediğim yemekler çoğu zaman güzel olmuyor, benimde fakirleşme senaryom; restoranların kalitesiz hatta bozuk yemek vermesi, o yüzden içerisi dolu mu ve yemekleri nasıl diye bakıyorum.
-
Ehtiyara neden pide ısmarlamadın madem?
-
Piskolojik midir nedir insanlar daha fazla tüketim ve gösteriş delisi oldu,ucuz olsa ilgilenmezler yeminle, pahalıyı alabilince sınıf ve statü atladığını sanıyorlar değişik bir milletiz cennet mahallesi tadında.
Sabah sabah komşu bağırdı bana vakkonun fuarı varmış oğlu ordaymış sende git ,bir pantolunu bile olmuş nekadar bu millet manyak cidden.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 27 Nisan 2024; 16:24:51 > -
Ben zaten senelerdir, "Türkiye bu gidişle Avrupa'nın Tayland'ı olacak" diyorum. Hafta sonları Avrupa'dan akın eden genç erkekler fuhuş için ülkeye akın edecek. Uçak bileti fiyatları zaten onlar için komik düzeylerde, yeme içme otel de epey uygun. Avrupa'daki fuhuş piyasasının baş aktörü Moldovalı kadınlara göre buradaki kadınların ücreti de düşük kalıyordur. Aç insanın namusu ahlâkı olmaz maalesef.
En Beğenilen Yanıtlar
![](/static/forum/img/enbegenilen_icons/tumyanitlarigenislet.png)
ERDUVAN ERDUVAN ERDUVAN hüloooğğğğ. ŞAHLANIYORUZ KARDEŞİM NE FAKİRLEŞMESİ |
Sanırım 5 yıl önceydi. Bu hızla gidersek önce uyuşturucu ve fuhuş, takiben hırsızlık ve gasp zirve yapar ülkede diye yazmıştım. Uyuşturucu zirveye gidiyor, gizli fuhuş epey arttı. Az kaldı her köşe başında olmasına. Gasp da önü alınmaz hale gelme noktasında. Eğer kamera, internet gibi teknolojiler bu kadar ilerlemeseydi çok daha beter hale gelebilirdik.
|
parası olan yesin herkes yemek yemek zorunda değil. |
Benzer içerikler
- söke bağarası bülbül hoca bakım günleri
- suriye araba sitesi
- khk forum
- 25 yaşında hakim olunur mu
- savunma sanayi mühendis maaşları
- disney plus üyelik iptali
- yeni opel grandland fiyat
- özel numara bulma
- doa iade makinesi
- reeder nerede üretiliyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X