Şimdi Ara

Favipiravir Favimol 200 mg Covid19 ilaç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
22.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 15 Ekim test sonucu pozitif çıkmasının ardından bugün devlet tarafından evimize bu ilacı ulaştırarak kullanın dediler. Yalnız ilacı ilk gün sabah 8 adet akşam 8 adet ikinci ve üçüncü ve sonraları ise sabah 3 adet akşam 3 adet olarak kullanın dediler. Çevremize covid geçirmiş insanlara bu ilacı sorduk bu ilacı kullanmadıkları ve başka ilaç verdikleri hatta bu fazla kullanmadıkları söylediler. İlacı vermeye gelirken ve bilgi aldillari telefon numarasına ilacı yalnislik yok dimi tekrar sormak için aradığımızda hep meşgul çalıyor. Bu ilaç hakkında bilgisi veyahut kullanan varmı. Ne yapacağımızı şaşırmış vaziyetteyiz ailecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khaLed -- 16 Ekim 2020; 15:42:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Favimol 200 mg Hakkında Bilgi

Favimol 200 mg, yeni tip koronavirüs (COVID-19) tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Favipiravir etken maddesini içerir ve grip virüsleri de dahil olmak üzere çeşitli RNA virüslerine karşı etkili olduğu gösterilmiştir.

Favimol 200 mg Nedir?

Favimol 200 mg, oral yoldan alınan bir tablettir. Genellikle COVID-19 semptomlarının ilk ortaya çıkışından itibaren beş gün boyunca kullanılır.

Favimol 200 mg İlacın Etkileri

Favimol 200 mg, virüsün hücrelere girmesini ve çoğalmasını engelleyerek çalışır. Bu, COVID-19 semptomlarının şiddetini azaltmaya ve hastalığın süresini kısaltmaya yardımcı olabilir.

Favimol 200 mg İlacın Yan Etkileri

Favimol 200 mg'ın bilinen bazı yan etkileri şunlardır:

• Mide bulantısı
    • İshal
    • Baş ağrısı
    • Yorgunluk
    • Karaciğer sorunları (nadir)

Favimol 200 mg İlacını Kullanmadan Önce

Favimol 200 mg'ı kullanmadan önce, aşağıdaki durumlarda doktoruna danışmalısın:

• Hamileysen veya emziriyorsan
    • Karaciğer veya böbrek hastalığınız varsa
    • Başka ilaçlar kullanıyorsan

Önemli Notlar

Favimol 200 mg, yalnızca bir doktor tarafından reçete edildiğinde kullanılmalıdır. İlacı doktorunun talimatlarına göre almalı ve yan etkiler yaşarsan hemen doktoruna bildirmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aynı ilacı bt pozitif çıkan eşim içinde verdiler, dediğiniz şekilde kullandık. Hatta daha başka kullanan da biliyorum. Eşim hafif atlattı çok şükür ,aile hekimi de arayıp ilacı teyit etti ve önerilen şekilde kullanın dedi. Onun yanında mide coraspin,mide koruyucu ve bi de antibiyotik verdiler ilaç olarak. tablet şeklinde c vitamini var suda eriyen, doktor tavsiyesi ile bolca kullandı eşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirsu -- 16 Ekim 2020; 15:58:39 >
  • Covid Pozitif çıkan hastalara uzun süredir verilen ilaç. Genelde Favimol ve Plaquenil beraber veriliyor.

• veriliyor covid hastalarına , prospektüste de nasıl içilir kısmında ilk gün 8 vs şeklinde yazıyor. yanlışta biliyor olabilirim ama kanı pıhtılaştırdığı için bazı insanlara kan sulandırıcı da veriliyor , hastadan hastaya değişmekte

• Artı olarak ilacın yan etkileri çok büyük galiba. Halk arasında ilacı kullananlar ilerde ilaç yüzünden organ yetmezliği kalp hastalığı v.b gibi laflar dolaniyor. Bu gibi laflara itibar etmezdim lakin covid pozitif vermesi hem bunun düşüncesi hemde halk arasında dolanan laflar dusundurmeye başladı. Kullanım esnasında veya kullandıktan sonra herhangi bir etki gordunuzmu. Birde ailede sadece eşim belirti vermesi üzerine ona test yapildi. O gece küçük kızım ve eşimde ateslenme görüldü sonrası ise eşimde baş ağrısı halsizlik v.b semptomlar göstermesi uzeri gittik. Küçük kızımda ateslenme sonrasi hiç belirti ve semtom göstermedi. Bendede hiç hirsey yokdu sadece eşime test yapılması doğru buldular. Şimdi ise komple ailecek karantinadayiz. Sizlerin yorumu biraz rahatlattı bizi kullanalim dedik ama son olarak bir kaç şey takıldı aklımıza. Sabah kullaaso gereken ilaç kacdigi için vakit olarak yarın sabahtan başlaması gerektiği ni söyledim. Umarım düzgün ve doğruca gidiyoruzdur

• Peki favipiravir mi yoksa plaquenil mi yan etkisi daha zararlı?

• Fabipiravir annem içti çok şükür iyi geldi plaqunel kalp ritmini bozuyor bazı araştırmalarda bir nevi bağışıklık sistemini düşürüyor mantık ilaç

• hocam geçmiş olsun.bu ilaç virüsün çoğalmasını azaltıyor.şu an elde olan tek ilaç bu.Bunun dışında bağışıklık güçlendirici immunace,aspirin ve günde 4 litre su için.su virüsün hücrelerde rahat hareket etmesini engelliyor bir doktor söylemişti.bağışıklık sisteminizi güçlü tutun gerisini vücut halleder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onboardx -- 16 Ekim 2020; 17:59:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cant Let Go

Peki favipiravir mi yoksa plaquenil mi yan etkisi daha zararlı?

Plaquenil in yan etkileri daha fazla ve covide karşı bir etkisi olmadığı açıklandı who tarafından.şu an tek ilaç favipiravir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onboardx -- 16 Ekim 2020; 18:2:0 >
  • Çok geçmiş olsun artık kaçış yok sanırım demeye o kadar yakınım ki zira çevrem ya temaslı ya koronalı.

• Etken maddesi aynı olan birden fazla ilaç var ben de pozitifken aynı etken maddeli farklı bir ilaç kullandım. Hafif atlattım

• onboardx O kullanıcısına yanıt

Hocam plaquenil halen kullanılıyor diye biliyorum. Yanlış da biliyor olabilirim tabii. Güncel olarak şuan covidlilere favira mı veriliyor?

• Cant Let Go kullanıcısına yanıt

favipiravir veriliyor hocam.

• İlac ve kullanim dozu dogru.ailemden 2 kiside pozitifti ve bu ilacla atlattilar.bizimkilere extra olarak 10 adet oksapar 0.4 ml kan sivilaatirici ignede vermislerdi.bu arada plaquenil verildiyse onuda korkmadan icin.bu ilaci kronik rahatsizligimdan dolayi 2 seneye yakin zamandir,sabah aksam aliyorum.daha oyle anlatilan yan etkilerden bir tanesini bile yasamadim.1 kutu kullanimla kimseye oyle bjyuk zarar verecegini sanmam.

• Yan etkisi çok fazla kalp kaslarını etkiliyor.5 gün kullandım gece aniden uyanıp kalbim durmuş gibi hissettim.dikkatli olmak gerekiyor

• Bu ilacı kullanıyorum 3 gündür. Hissedilir derecede belirtiler azaldı. Üzerinde yazdığı şekilde kullanıyorum

• Bana bunu verdilerdi..Japon zaturiye ilacının yerli versiyonuymuş

• quote:

Orijinalden alıntı: anka0658

İlac ve kullanim dozu dogru.ailemden 2 kiside pozitifti ve bu ilacla atlattilar.bizimkilere extra olarak 10 adet oksapar 0.4 ml kan sivilaatirici ignede vermislerdi.bu arada plaquenil verildiyse onuda korkmadan icin.bu ilaci kronik rahatsizligimdan dolayi 2 seneye yakin zamandir,sabah aksam aliyorum.daha oyle anlatilan yan etkilerden bir tanesini bile yasamadim.1 kutu kullanimla kimseye oyle bjyuk zarar verecegini sanmam.

İlacın bir özelliği ise kan pitilastirmasiymis. Yalnız bize sadece bu ilacı verdiler herhangi bir iğne vermediler. Yarın sabah ilk kullanimini yapicaz bakalım

• quote:

Orijinalden alıntı: Usluco

Bana bunu verdilerdi..Japon zaturiye ilacının yerli versiyonuymuş

Aynı ilaç sayısıda aynı. Durumunuz nedir atlattinizmi herhangi bir belirti kaldımi. Forumda bir kaç kişi atlattıktan sonra bt çekilmiş herhangi bir tahrip kalıp kalmadığı için

• Geçmiş olsun. Doktor tavsiyesine uygun kullanmaya bakın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.