Şimdi Ara

Feminizm nedir? Yeni başlayanlar için feminizm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Feminizm, "fem" kökünden türetilmiş, yani dilimizdeki dişi cinsiyet kelimesinden türetilmiş bir kelimedir.Feminizm ise "kadıncılık" demektir kelime anlamı olarak.Yani kadından taraf olan, kadın dayanışması ve kadının tarafını tutma demektir.Benzer şekilde meninizm "men" kelimesinden türetilmiş bir kelime ve meninizm ise "erkekçilik" demektir.

Feminizm, sadece kadınların sorunlarıyla ilgilenen,erkek hakları için hiçbir zaman eylem yapmamış,kadınlara üstün haklar ve pozitif ayrıcalıklar veren ve kadın merkezli gynocentric, yani kadını toplumun merkezine koyan bir ideolojidir ve böyle bir amaç güder.

3. dalga feminizm ABD'de çıkmış bir ideolojidir.Bu ideoloji çıktıktan sonra ABD'de geniş çaplı eylemler yapılmış ve ülkede geniş yankı uyandırmıştır.Bütün bunlardan sonra bu eylemler ve erkeklere karşı yapılmış olumsuz söylemler beraberinde bir takım kötü sonuçlar doğurmuştur.ABD mahkemelerine yerleştirilen hakimler erkek-kadın vakalarında kadından taraf olmuş ve hukuka aykırı korkunç kararlar vermiştir.Kadınların erkekleri bıçakladığı yüzlerce vakada kadınlara ceza vermeyip, üstüne üstlük bir de mağdur olmasına rağmen bıçaklanmış erkekleri hapse atacak kadar erkek düşmanı kararlar verilmiştir.( bknz:"The Red Pill" belgeseli)

Erkekleri öldürmek isteyen feministler bir hayli artmış ve feminizm gitgide popüleritesini kaybeden bir ideoloji haline dönüşmüştür.
    Bunun farkına varan feminist örgütler feminist konferanslarda,oturumlarda,aylık ve yıllık toplantılarda bunun üzerinden gelmek için bazı manipülasyon ve stratejik teknikler kullanma yoluna gitmişlerdir. "Feminazi" kelimesi ortaya atılmıştır.Dünyadaki tüm feministler tarafından ortak olarak kullanılmaya başlanmıştır.Feminazi diye bir örgüt,kurum,kuruluş,yapılanma ve bir topluluk olmamasına rağmen, feministler eleştirileri saf dışı bırakmak için "onlar feminist değil, feminazi" gibi işin içinden çok rahatça sıyrılabilecekleri güçlü manipülasyonları kullanmaya başlamışlardır.
    Erkekleri öldürmek isteyen bazı feministlere örnekler:

Feminizmin erkek haklarına zarar vermesi ve erkek sorunlarıyla ilgilenmemesi konusuna değinen Amerikalı film yapımcısı Cassie Jaye "The Red Pill" fimini yapmıştır. Dünyanın bir çok ülkesinde feministler bu filmin yasaklanması için change org da kampanyalar başlatmış, Avustralya gibi bazı ülkelerde film bir çok sinemada yasaklanmıştır,ayrıca film youtube üzerinden de yasaklanmıştır.

Feminizm tüm ülkelerde marjinal bir grup kadınların savunduğu ideoloji iken, çoğunluk kadınlar ise anti feminist olarak, feminizmi eleştiriyor ve feminizmle mücadele ediyor.Kadınların ve erkeklerin çoğunluğu erkek-kadın eşitliğini savunurken, çok küçük bir marjinal feminist kesim ise kadınların üstünlüğünü savunuyor.Kadın-erkek eşitliğini savunan anti feminist kadınların feminizme(kadın üstünlüğüne) eleştirisi:

Kısacası kadınlar eşitliğe evet, feminizme yani kadınların üstünlüğü ve erkek düşmanlığına hayır diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxkingdom -- 19 Mayıs 2018; 20:0:48 >

• fotolarını koyduğun bütün kadınların köpeği olmak isterdim
  • Doğru, iftira attığın çocuğun ölümüne sebep olup hiç bir ceza almadan çıkmakta feminizm. Bu femolar bir harika dostum
  • Burada kızlara hakaret eden kızları aşağılayanlara karşı kızları savunuyorum meriç kesiliyorum
    Dışarıda aynısını erkeklere karşı yapanlara da erkekleri savunuyorum kız düşmanı kesiliyorum

Oysaki benim tek derdim üstünlük kavramının olmadığını açıklamaya çalışmak. Hakaret edenin daha zavallı durumda olduğunu göstermeye çalışmak... İnsanları anlamak zor gerçekten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara Komite -- 19 Mayıs 2018; 13:58:55 >
  • Feminizm eşitlik adı altında erkek düşmanlığıdır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Feministlik kadın erkek eşitliğidir diye bir şey uydurmuş gidiyorlar alakası yok arkadaşım. Female-Menizm kelimelerinin birleşmesinden oluşuyor Feminizm. Nasıl kadın erkek eşitliği olabilir. Ki kadın erkek eşitliğini savunursan humanist ol o halde neden kendine feminist diyorsun. Bu anlam kargaşası içerisinde neyin ne olduğunu bilmeden sayfalarda ergen kızlarımız erkeklerimizi görüyorum fömönözm ködön örkök öşötlöğödör - girçik fiminizm bi diğil . Saçma sapan şeyler ya.
  • Ne güzel kızlar lan onlar evliler mi bilen var mı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu lgbt furyası nedir ?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Feminist nasıl olunur ?

1) Kaşar ve çirkin olursun

2)İt kopuk biriyle birliktelik yaşarsın

3)İt kopuk biri seni aldatır

4)Feminst sv 1 olursun.
  • Yav her bokun altından da abd çıkmasın yahu.Ne illet bir ülkedir bu arkadaş.İngiltere'nin çomarı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.